Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(b.s @ 2014 03 17, 15:32)

Mane labiau domina, kaip diktuojate 3-4 -okams. Ar ryškaiu pabrėžiate atitinkamus garsus žodžiuose (ką? ko?... ilgus garsus ir t.t). Aš stengiuosi taip ryškiai nebeakcentuoti - tai būna vaje vaje.

Aš tai stengiuos pabrėžt ir ilgąsias , ir nosines, nes kitaip tai klaidų daugiau nei žodžių doh.gif Ir tai dar prirašo visko ... Aišku, priklauso ir nuo vaikų lygio, dar papuola, kad sukabina ant priebalsių nosines doh.gif Kai ilgiau tari, tai nors prisiverčia klausytis g.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif . Aš irgi nerašau jokių pasiruošiamųjų diktantų. Dirbame kryptingai, pagal numatomą diktantą - kas bus tikrinama, tą "brūžiname" lotuliukas.gif . Šiandien labai apsidžiaugiau, nes parašėme diktantą tikrai nelengvą ir vaikai labai neblogai parašė thumbup.gif . Tiesą sakant pastebėjau, kad kuo lengvesnį duodi, tuo daugiau klaidų doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 15:47)
Sveikutės  4u.gif . Aš irgi nerašau jokių pasiruošiamųjų diktantų. Dirbame kryptingai, pagal numatomą diktantą - kas bus tikrinama, tą "brūžiname"  lotuliukas.gif . Šiandien labai apsidžiaugiau, nes parašėme diktantą tikrai nelengvą ir vaikai labai neblogai parašė  thumbup.gif . Tiesą sakant pastebėjau, kad kuo lengvesnį duodi, tuo daugiau klaidų  doh.gif .

smilga1972, kiek žodžių rašot?
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2014 03 17, 16:55)
smilga1972, kiek žodžių rašot?

Šiandien buvo 41, bet visos taisyklės - ką? ko? kur? ką veikia? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
šiaip tai diktantui nikad nesiruošiam iš anksto, o ir diktuoju visai paprasatai. Mano manymu, jie turi rašyti ne iš klausos, o taikyti taisykles. Kažkada, kaip manęs nebuvo, paprašiau, kad kolegė su jais parašytų. Tai siaubo filmas buvo doh.gif , klaidų begalės. Tai parodo, kad vaikai pripranta prie vieno balso tembro ir intonacijos, tad pasikeitus mokytojai nebesugeba taisyklių taikyti.

O šiaip tai paskutiniu metu neberašau diktantų. Spaudžiu testo suvokimą ir įvairius rašinėlius. Kadangi rašysim standartizuotus tekstus, tai diktanto nebelieka. Teksto suvokimo užduotyse į klaidas nežiūrima, o rašinėlyje klaidos skaičiuojamos tik iš 100 pirmų žodžių. Jei ir pridarys daug klaidų, o parašys įdomų rašinį, tai už raštingumą minusuojasi ne tiek jau ir daug taškų.
Atsakyti
Laba,
Aišku, visada būtų idealu, jei vaikai rašydami taikytų taisykles, bet...deja deja smile.gif O kad sakom, diktuojam "paprastai", tai dar nereiškia, kad taisyklingai. Aš pamenu kai mokiausi, oj kaip laužė per fonetiką doh.gif Man kaip tokiai pusiau žemaitei, oj kaip nenatūraliai atrodė kaip ilgai reikia tęsti ilguosius balsius biggrin.gif Tai jei taisyklingai noriu diktuoti, tai prisimenu tai , ir tęsiu aiškiai ax.gif Suvalkietėms gal ir nėra tokios bėdos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betukas: 17 kovo 2014 - 17:57
QUOTE(Betukas @ 2014 03 17, 17:56)
Laba,
Aišku, visada būtų idealu, jei vaikai rašydami taikytų taisykles, bet...deja deja smile.gif O kad sakom, diktuojam "paprastai", tai dar nereiškia, kad taisyklingai. Aš pamenu kai mokiausi, oj kaip laužė per fonetiką  doh.gif  Man kaip tokiai pusiau žemaitei, oj kaip nenatūraliai atrodė kaip ilgai reikia tęsti ilguosius balsius  biggrin.gif  Tai jei taisyklingai noriu diktuoti, tai prisimenu tai , ir tęsiu aiškiai  ax.gif  Suvalkietėms gal ir nėra tokios bėdos  biggrin.gif

Teko būti mokykloje, kurioje vyko raštingumo konkursas, rašė diktantą. Mokytoja diktavo nieko netęsdama ir neakcentuodama jokių ilgų garsų. Vat ir žinok, kaip tai reikia daryti.
Atsakyti
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 18:39)
Aš ryškiai neakcentuoju, bet ir nediktuoju kaip kalbu paprastai.. tariu taisyklingai biggrin.gif

Mano metodas irgi toks, o paruošiamieji diktantai man nelogiška. Bet lietuvių testus antroj klasėj duodavau pasiruošti.Nešdavosi namo rašyti pirmą variantą, o klasėj rašydavom antrą. Tik didelio skirtumo nepastebėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2014 03 17, 18:00)
Teko būti mokykloje, kurioje vyko raštingumo konkursas, rašė diktantą. Mokytoja diktavo nieko netęsdama ir neakcentuodama jokių ilgų garsų. Vat ir žinok, kaip tai reikia daryti.

Suprantama, bet juk jei yra "vyturys", tai nesakysiu aš "vituris". Vistiek nori nenori tari ilgai, tik gal neperdėtai, netęsi "vyyyyturyyys" smile.gif

Oj, kaip vaizdžiai parašiau lotuliukas.gif
Atsakyti
mes irgi nedaug diktantų rašom, dabar vis rašinėlius parašinėjam, testams ruošiamės. bet raštingumas doh.gif taisykles dar vienas kitas taiko, bet ilgi trumpi balsiai, e-ė. raštas baisus, vos įskaitomas, bet pasirodo normalu
https://www.facebook...1...e=1 jei nerodo diskusijos, pakopinsiu smile.gif
Atsakyti
Jau taip nesmagu prašinėti, bet gal klausymo testą nr.3 kuri trečiokė galėtumėt atsiųsti 4u.gif , labai labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Pas mane yra vienas vaikas, kuris niekaip neišmoksta rašyti dvibalsių. Pavyzdžiui rašo "Lieatuva", "kieamas", "ruoanis" doh.gif , nu ką daryti? kaip išmokyti? doh.gif
Atsakyti