QUOTE(Dainelej @ 2014 03 01, 23:22)
O gal būtų galima sužinot, kokia tai pasaka? Labai įdomu
Esu šioj temoj kelis kartus jau pasakojusi.... Tik niekur nesu užrašiusi, nes baikams seku tiesiai.... "iš galvos".... ir kartu demonstruoju su mokykline kuprine.
Voveriukui atėjo laikas eiti į mokyklą. Mama voverė nupirko jam kuprinę ir jis išbėgo į mišką pasdalinti savo džiaugsmu su draugais. Susitinka kiškutį.
-Kiškuti kiškuti. Aš jau eisiu į mokyklą. Va ir kuprinę jau turiu.
Kiškutis apžiūri kuprinę, pasidžiaugia ir padovanoja voveriukui pieštuką. Voveriukas jį įsideda į kuprinę (ir aš dedu į kuprinę pieštuką).
Lekia patenkintas voveriukas ir susitinka ežiuką.
Su ežiuku panašus dialogas kaip su kiškučiu ir dovana - obuolys. Taip jis susitinka daug įvairių žvėrelių, kurie vis ką nors padovanoja: trintuką, sąsiuvinį, obuolį, gilę, gėlytę, lėlytę, mašinytę... visokių reikalngų ir nereikalingų daikų. Vakarop kuprinė pilnut pilnutėlė, sunki be galo, voveriukas pavargęs...
Nueina jis pas pelėdą. Papasakoja savo džiaugsmą apie mokyklą ir asiguodžia, kad kuprinė labai sunki. Negi jam į mokyklą reiks tampytis tokią sunkią kuprinę?
Pelėda apžiūri visą voveriuko turtą ir paklausia:
-O galvą tu žadi neštis į mokyklą?
Nu ir išaiškina voveriukui, kad jei turės galvą, tada ir sugebės išspręst visas iškilusias problemas.
Papildyta:
Maždaug taip seku. Kiekvieną kartą išeina kažkiek kitaip. Bet esmė - galva.
Ir man ji veikia visus keturis metus.
Ateina vaikas pasakyt, kad pamiršo sąsiuvinį, o atsakymas jam: o galvą atsinešei? Ir čiuožia spręst problemos. Juk nepasirodys pamokoj, kad galvos neatsinešė. Reik sugalvot iš kur gaut.