Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Aurute @ 2014 03 01, 20:42)
Labiau pykstu, kai tai kuriam vaikui tampa dėsningumu. Tada dar ir moralą turi išklausyt. Bet pamokoj nedirbt negalima.

Pritariu- nedirbt negalima drinks_cheers.gif Todėl ir aš ne duodu, bet liepiu susirasti ant ko ir su kuo rasyt, svarbu, kad dirbtų. Randa išeitį, tai kokį popieriaus lapą susiranda, tai pieštuką vietoj parkerio pasiima, bet dirba. Jei neturi spalvoto popieriaus, sakau nusispalvink popieriaus lapą flomasteriais ar pieštukais. Kai dvi pamokos, tai viską suspėja padaryt smile.gif Bet patikėkit- tai veiksminga thumbup.gif

O ką jūs darot, kai išdalinat testų sąsiuvinius ir matot, kad vieno ar kelių trūksta, mat išsinešę namo pamiršo atnešti g.gif Bėgat palikę vaikus vienus pamokoje kopijuoti? Ar...?
Atsakyti
Sveikutės, kalbat apie mokinius, kurie pamiršta kažko tai atsinešti. Turiu ir aš tokių personų. Jas vadinu todėl, kad tai nuolat tie patys vaikai. Pagal AŽ mokau: turi problemą-bandyk spręsti pats: 1.skolinkis iš suolo draugo 2. paprašyk kito klasioko, jei suolo draugas neturi 3. tik tada kreipkis į mokytoją. patikėkit - veikia. mažai kam reikia iš manęs pasiskolinti. Ir dar - per mėnesį porą kartų darau generalinė vaikų spintelių peržiūra 9aišku būnu įspėjusi prieš tai visus). Patikrinu priemonių dėžutes, atsarginius sąsiuvinius ir t.t.. maniškiai žino, jei neturi ir nesiskolini tą pamoką, kurią reikia, niekur nedingsi, reiks daryti po pamokų. Nebenori tokios akcijos, todėl daugiau mažiau susiranda.
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 20:55)
O ką jūs darot, kai išdalinat testų sąsiuvinius ir matot, kad vieno ar kelių trūksta, mat išsinešę namo pamiršo atnešti g.gif Bėgat palikę vaikus vienus pamokoje kopijuoti? Ar...?

Maniškiai nešasi tik testo lapus. Sąsiuviniai visada yra klasėje. Man yra buvę taip su perskaitytų knygų atsiskaitymo lapais. Kurie kažkokio lapo neįsisegė - skaito knygą naujai.
Atsakyti
4u.gif Sveikos

QUOTE(naminukė @ 2014 02 28, 21:43)
Maniškiai irgi dažnai daug ko neatsineša. Galvoju, gal pasinaudosiu kada vienos savo kolegės patirtimi... Nors jos klasė dar tik pirmokai, bet beveik visi turi mobilius telefonus. Tai, kai kažkada keli užmiršo reikalingas darbelių pamokai priemones, ji privertė vaikus paskambinti tėvams ir patiems pasisakyti, kad jie nepasiruošę pamokai. Pasakojo, kad tėvelių reakcija buvo gana įdomi. Keli tėveliai gana greitai tas priemones atnešė..
Su praeita laida tą dariau. Ir garantuotai veikė. Dabar mano mažiukai, telefonų neturi. Bet esam sutarę su tėvais taip, kad jei ko man reikia- skambinu, o jie "numeta" ir perskambina. Veiksminga tikrai smile.gif
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 18:38)
Viena kuo pagelbėju - tai rašalo kapsule mirksiukas.gif
Spaudžiu dešinę ir pritariu visomis keturiomis drinks_cheers.gif
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 18:38)
Ir dar... Ką jūs tada darot, kai aprūpinot vaiką parkeriu, pieštuku, liniuote ar piešimo sąsiuviniu, o praėjus kiek laiko jis vėl neturi? Vėl duodat? unsure.gif

Kažkada tai dariau doh.gif Bet... kaip sakoma prie gero priprantama.... Ir tėvai nelabai skuba pirkti. O kam? Juk mokytoja duos... O kuo kiti vaikai kalti? Aišku, yra kurie iš draugiškumo ir paskutinius lapus-dažus atiduos. Bet kodėl vienų tėvai privalo nuolatos išlaikyti (kitaip nepavadinsiu) ir kitus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tili Mili: 01 kovo 2014 - 22:20
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 20:55)
Pritariu- nedirbt negalima  drinks_cheers.gif Todėl ir aš ne duodu, bet liepiu susirasti ant ko ir su kuo rasyt, svarbu, kad dirbtų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Man visus keturis metus tebeveikia pirmoj klasėj sekta pasaka apie voveriuką... ten kur svarbiausia atsinešti mokyklon galvą. Jei tik pasiguodžia, kad ką užmiršo, tai ir klausiu: O galvą ar atsinešei? Jei taip - rasi išeitį pats. Ir randa, nes nei vienas nenori būti be galvos. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2014 03 01, 23:27)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Man visus keturis metus tebeveikia pirmoj klasėj sekta pasaka apie voveriuką... ten kur svarbiausia atsinešti mokyklon galvą. Jei tik pasiguodžia, kad ką užmiršo, tai ir klausiu: O galvą ar atsinešei? Jei taip - rasi išeitį pats. Ir randa, nes nei vienas nenori būti be galvos.  doh.gif

O gal būtų galima sužinot, kokia tai pasaka? Labai įdomu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dainelej @ 2014 03 01, 23:22)
O gal būtų galima sužinot, kokia tai pasaka? Labai įdomu  ax.gif

Esu šioj temoj kelis kartus jau pasakojusi.... Tik niekur nesu užrašiusi, nes baikams seku tiesiai.... "iš galvos".... ir kartu demonstruoju su mokykline kuprine.

Voveriukui atėjo laikas eiti į mokyklą. Mama voverė nupirko jam kuprinę ir jis išbėgo į mišką pasdalinti savo džiaugsmu su draugais. Susitinka kiškutį.
-Kiškuti kiškuti. Aš jau eisiu į mokyklą. Va ir kuprinę jau turiu.
Kiškutis apžiūri kuprinę, pasidžiaugia ir padovanoja voveriukui pieštuką. Voveriukas jį įsideda į kuprinę (ir aš dedu į kuprinę pieštuką).
Lekia patenkintas voveriukas ir susitinka ežiuką.

Su ežiuku panašus dialogas kaip su kiškučiu ir dovana - obuolys. Taip jis susitinka daug įvairių žvėrelių, kurie vis ką nors padovanoja: trintuką, sąsiuvinį, obuolį, gilę, gėlytę, lėlytę, mašinytę... visokių reikalngų ir nereikalingų daikų. Vakarop kuprinė pilnut pilnutėlė, sunki be galo, voveriukas pavargęs...

Nueina jis pas pelėdą. Papasakoja savo džiaugsmą apie mokyklą ir asiguodžia, kad kuprinė labai sunki. Negi jam į mokyklą reiks tampytis tokią sunkią kuprinę?
Pelėda apžiūri visą voveriuko turtą ir paklausia:
-O galvą tu žadi neštis į mokyklą?
Nu ir išaiškina voveriukui, kad jei turės galvą, tada ir sugebės išspręst visas iškilusias problemas.

Papildyta:

Maždaug taip seku. Kiekvieną kartą išeina kažkiek kitaip. Bet esmė - galva.
Ir man ji veikia visus keturis metus.
Ateina vaikas pasakyt, kad pamiršo sąsiuvinį, o atsakymas jam: o galvą atsinešei? Ir čiuožia spręst problemos. Juk nepasirodys pamokoj, kad galvos neatsinešė. Reik sugalvot iš kur gaut.

Atsakyti
Mano klasėj irgi atsiranda pamirštukų, anksčiau skolindavau priemones, dabar liepiu patiems ieškotis, skolintis. Žino, kad iš mokytojos nebegaus, susiorganizuoja patys smile.gif
Dėl testų ir aš jau imu nerimauti, uždaviniai gana sunkūs, jų daug, o laiko vos pamoka. Kas lėčiau mąsto, tiems bus išvis katastrofa. O dar turiu klasėj kelis mokinius, kurie pagal pritaikytą programą mokosi, testai tai jiems bus kaip visiems, o kad jie skaito dar tik iš pirmokų knygų... blink.gif Neįsivaizduoju, kaip jie atliks viską, nes pas mus tokia tvarka, kad visiems vienodus atveža, nežiūri, ar vaikas turi sunkumų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bites Rites @ 2014 03 02, 09:17)
Mano klasėj irgi atsiranda pamirštukų, anksčiau skolindavau priemones, dabar liepiu patiems ieškotis, skolintis. Žino, kad iš mokytojos nebegaus, susiorganizuoja patys  smile.gif
Dėl testų ir aš jau imu nerimauti, uždaviniai gana sunkūs, jų daug, o laiko vos pamoka. Kas lėčiau mąsto, tiems bus išvis katastrofa. O dar turiu klasėj kelis mokinius, kurie pagal pritaikytą programą mokosi, testai tai jiems bus kaip visiems, o kad jie skaito dar tik iš pirmokų knygų... blink.gif Neįsivaizduoju, kaip jie atliks viską, nes pas mus tokia tvarka, kad visiems vienodus atveža, nežiūri, ar vaikas turi sunkumų  doh.gif

Bet kai vertina darbus paskui ataskaitoje pazymi, kad jis mokesi pagal kita programa. Del situ gali nepergyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsenele04 @ 2014 03 01, 19:08)
Labutis  smile.gif  Dainelė muzikiniame pašte  smile.gif

labai labai dėkoju.. 4u.gif
Atsakyti
Su užmirštuoliais visko būna. Man dar labai veiksmingas būdas buv toks: vaikas pasako, kad neturi, bet dar geriausia, kai jau pamoka prasideda, tai aš pasakau, kad tavo problema ir vedu pamoką. Kelis kartus prasėdėjo visą pamoką be nieko, o kai baigėsi visos pamokos paprašiau atsiskaityti už tą pamoką. Žinoma, galvytė nuleista. Tada po pamokų duodu lapelį, vadovėlį ir dirba dar visą pamoką bet ne tuos darbus, kuriuos darėme klasėje, o panašias užduotis. Namusoe turi atlikti tą klasės darbą. Taip kovojau ir su namų darbais. Jei neatlieka, po pamokų papildomos panašios užduotys, o kitą dieną laukiu namų darbų. Patikėkit buvo veiksminga ir dabar dėl namų darbų jau beveik nebeturiu bėdų, o pamiršti dar retkarčiai pasitaiko. Aišku, kritikuosite, kad vaikas negali sėdėti ir nedirbti pamokos metu, bet priemonė man veiksminga.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 03 02, 11:13)
Su užmirštuoliais visko būna. Man dar labai veiksmingas būdas buv toks: vaikas pasako, kad neturi, bet dar geriausia, kai jau pamoka prasideda, tai aš pasakau, kad tavo problema ir vedu pamoką. Kelis kartus prasėdėjo visą pamoką be nieko, o kai baigėsi visos pamokos paprašiau atsiskaityti už tą pamoką. Žinoma, galvytė nuleista. Tada po pamokų duodu lapelį, vadovėlį ir dirba dar visą pamoką bet ne tuos darbus, kuriuos darėme klasėje, o panašias užduotis. Namusoe turi atlikti tą klasės darbą. Taip kovojau ir su namų darbais. Jei neatlieka, po pamokų papildomos panašios užduotys, o kitą dieną laukiu namų darbų. Patikėkit buvo veiksminga ir dabar dėl namų darbų jau beveik nebeturiu bėdų, o pamiršti dar retkarčiai pasitaiko. Aišku, kritikuosite, kad vaikas negali sėdėti ir nedirbti pamokos metu, bet priemonė man veiksminga.

Aš irgi taip elgiuosi, nes vaikas pats turi jausti atsakomybę. Trečiadienį buvau konferencijoje,, Pradinio ugdymo tobulinimas'', tai ministerija ir siūlė skaitinti vaiko atsakomybę.
Atsakyti
Labas,
QUOTE(NOKIA @ 2014 03 02, 11:24)
Aš irgi taip elgiuosi, nes vaikas pats turi jausti atsakomybę. Trečiadienį buvau konferencijoje,, Pradinio ugdymo tobulinimas'', tai ministerija ir siūlė skaitinti vaiko atsakomybę.

jei siūlė, tai gal ir būdus nurodė? Ar ir vėl prašys mokytojų pasidalinti savo patirtim, o patys nieko negalėdami mokytojui pasiūlyti.
Atsakyti