Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(lamur @ 2014 02 28, 17:45)
Sveikutes,

Įdomi mintis dėl to žaidimo- neplepėjimo. Mano antrokai labai judrūs ir reikalaujantys dėmesio. Turiu tokių, kurie pareiškia aš va pakėliau ranką, o Jūs kitam vaikui aiškinat. Tai kam man kelti ranką- geriau garsiai šaukti mokytoją.  doh.gif
Arb aturiu tokią- parašo - žodį. atnešą man sąsiuvinį ir klausia ar gerai? Ir taip nuolatos. Aš taip pavargstu nuo jų kartais, kad oioioioi.

Gal turit kokių "Vaistų" nuo šio lepumo?
Noriu paklausti antrokių- kas dirbate pagal "Šaltinį" kokią temą mokotės?

Aš per atostogas internete skaičiau straipsnius, žiūrėjau video apie šiuolaikines mokyklas - tai išvada viena- mokykla turi būti vaikui malonumo vieta ir pan. Kuo daugiau skaičiau, tuo daugiau svarsčiau- ką aš veikiu toje mokykloje ir ko suku galvą dėl to, kad skaito, rašo, skaičiuoja sunkiai vaikai, kam aš juos to mokau? Čia truputį į lankas nuklydau  doh.gif

Sveikutės 4u.gif . Pa s mane situacija analogiška drinks_cheers.gif , pavargau ir aš kariauti doh.gif . Dabar tokiems pasakau: tavo problemos, skolinkis, skambink mamai ar tėčiui, bet man nesiskųsk schmoll.gif . Visaip būna- ir pasiskolina, ir ant piešimo lapo rašo, paskui į sąsiuvinį perrašo, ir t.t.
O ,, Šaltinėlyje" skaitėme vakar apie svirbelį mirksiukas.gif .
Atsakyti
4u.gif Sveikutes.aš su užmirštuliais nekovoju. Žinau kad nrs ir amžiuje, gal aizhaimeris prasideda, bet ir gyvenime būna kad ką nors užmirštu. \tai rugsėjį susirenku banką po 5litus ir nuperku sąsiuvinių, pieštukų, parkerių, liniuočių. žirklių. Darbeliams mes turime nuo batū dežurės į kurias vaikai susideda flomasterius, dažus. spalvotą popierių, klijus ir palieka klasėje. Tad prblemų neturiu.
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2014 03 01, 16:13)
4u.gif Sveikutes.aš su užmirštuliais nekovoju. Žinau kad nrs ir amžiuje, gal aizhaimeris prasideda, bet ir gyvenime būna kad ką nors užmirštu. \tai rugsėjį susirenku banką po 5litus ir nuperku sąsiuvinių, pieštukų, parkerių, liniuočių. žirklių. Darbeliams mes turime nuo batū dežurės į kurias vaikai susideda flomasterius, dažus. spalvotą popierių, klijus ir palieka klasėje. Tad prblemų neturiu.

Mes irgi klasėje turime dėžutes, kur vaikai laiko savo priemones. Bet... Yra kas pastoviai neturi sąsiuvinio, parkerio, pieštuko, liniuotės, žirklių. Nejau aš tokiam vaikui kaskart turiu duoti nemokamai trūkstamą priemonę, o kiti patys ja pasirūpina unsure.gif Ir kodėl iš kitų vaikų pinigų turiu jam pirkti, o kitiems už jo daiktus mokėti? g.gif Manau, tai neteisinga.
Kai reikėjo A3 formato sąsiuvinio, kiekvienas sau atsinešė. Kas kokį atsinešė, tas ant tokio lapo ir piešia. Kas plonais lapais, tai ant plonais, kas storesnį, tas ant storesnių. Nes neklauso tėvai, kad reikia storesniai lapais, perka pigesnį. O kai vaikams piešiant lapai sušlampa, susiraito, tai jau tada gali vienas su kitu ką palygint. Tai per laiką atsinešė tokį, kokio prašiau. Buvo ir toks, kuris visus metus nesugebėjo nusipirkti A3 formato piešimo sąsiuvinio, tai ir piešė ant A4 formato, kai mes piešėm ant didelių. Ir kodėl aš turiu jam duoti? Ir nemokamai? Jei visi gali atsinešti, tai kodėl jis negali? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 17:39)
Mes irgi klasėje turime dėžutes, kur vaikai laiko savo priemones. Bet... Yra kas pastoviai neturi sąsiuvinio, parkerio, pieštuko, liniuotės, žirklių. Nejau aš tokiam vaikui kaskart turiu duoti nemokamai trūkstamą priemonę, o kiti patys ja pasirūpina unsure.gif  Ir kodėl iš kitų vaikų pinigų turiu jam pirkti, o kitiems už jo daiktus mokėti? g.gif Manau, tai neteisinga.
Kai reikėjo A3 formato sąsiuvinio, kiekvienas sau atsinešė. Kas kokį atsinešė, tas ant tokio lapo ir piešia. Kas plonais lapais, tai ant plonais, kas storesnį, tas ant storesnių. Nes neklauso tėvai, kad reikia storesniai lapais, perka pigesnį. O kai vaikams piešiant lapai sušlampa, susiraito, tai jau tada gali vienas su kitu ką palygint. Tai per laiką atsinešė tokį, kokio prašiau. Buvo ir toks, kuris visus metus nesugebėjo nusipirkti A3 formato piešimo sąsiuvinio, tai ir piešė ant A4 formato, kai mes piešėm ant didelių. Ir kodėl aš turiu jam duoti? Ir nemokamai? Jei visi gali atsinešti, tai kodėl jis negali? unsure.gif

bigsmile.gif Tai juk ne vienas ir tas pats užmišta. Aš vadovaujuosi nuostata, jei suaugęs žmogus gali pamiršti tai kodėl mažas vaikas negali. Nebent atsiranda pyktybiškai užmirštančių. Tai čia kita kalba. Na nebent žmogus yra toks tobulas kad gyvenime niekada nieko nepamiršta. Aš nesu tokia tobula.
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2014 03 01, 19:13)

analogiškai thumbup.gif ir nesuku sau galvos drinks_cheers.gif , dar ir rašiklių, liniuočių pakrauta 4u.gif, jei sąsiuvinio neturi-lapuką išsiplėšia 4u.gif , jei piešimo lapo- printerio popieriaus gauna 4u.gif , man šitoj vietoj svarbu tik vienas dalykas - kad pats savarankiškai pasiimtų, pasirūpintų, žinotų, kur tie daiktai klasėje yra...ir dirbtų biggrin.gif , dar stebiu, kad nesiskolintų piktybiškai visi iš vieno, kuris turi kažkokias geresnes priemones, kad pamokos metu neprašinėtų iš draugo paskolinti gražaus flomasterio, o eitų į klasės fondą, pasiimtų spalvotą pieštuką ir žymėtų, ką reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivorytė: 01 kovo 2014 - 17:40
QUOTE(janiku @ 2014 03 01, 17:24)
bigsmile.gif Tai juk ne vienas ir tas pats užmišta. Aš vadovaujuosi nuostata, jei suaugęs žmogus gali pamiršti tai kodėl mažas vaikas negali. Nebent atsiranda pyktybiškai užmirštančių. Tai čia kita kalba. Na nebent žmogus yra toks tobulas kad gyvenime niekada nieko nepamiršta. Aš nesu tokia tobula.

Aš ir nesu tobula, bet bent mano klasėj turiu kelis pastoviai pamirštančius ir einančius skolintis iš draugų. Net nesivarginantys kuprinės ar dėžutės pasitikrint. Būna, kad paieško ir randa trūkstamus daiktus. O būna, kad ir kelias dienas iš eilės nei sąsiuvinio, nei parkerio, nei žirklių. Ir vis neatsineša unsure.gif
Jei ir tėvams pasakai, jie nereaguoja, tai kodėl aš turiu dalint daiktus? Kodėl per visus metus neįstengė nupirkt piešimo sąsiuvinio? g.gif
Kiekvienas vaikas nuo mažens turi rūpintis savo daiktais. Kas jį "gelbės" penktoj klasėj, jei dabar juos mes "aprūpinsim"?
Viena kuo pagelbėju - tai rašalo kapsule mirksiukas.gif

Ir dar... Ką jūs tada darot, kai aprūpinot vaiką parkeriu, pieštuku, liniuote ar piešimo sąsiuviniu, o praėjus kiek laiko jis vėl neturi? Vėl duodat? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 01 kovo 2014 - 17:42
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 20:38)
Aš ir nesu tobula, bet bent mano klasėj turiu kelis pastoviai pamirštančius ir einančius skolintis iš draugų. Net nesivarginantys kuprinės ar dėžutės pasitikrint. Būna, kad paieško ir randa trūkstamus daiktus. O būna, kad ir kelias dienas iš eilės nei sąsiuvinio, nei parkerio, nei žirklių. Ir vis neatsineša unsure.gif
Jei ir tėvams pasakai, jie nereaguoja, tai kodėl aš turiu dalint daiktus? Kodėl per visus metus neįstengė nupirkt piešimo sąsiuvinio? g.gif
Kiekvienas vaikas nuo mažens turi rūpintis savo daiktais. Kas jį "gelbės" penktoj klasėj, jei dabar juos mes "aprūpinsim"?

prašymas iš draugo paskolinti-trukdo pamoką ir tą vaiką blaško, todėl neleidžiu, o pasiimti iš senos pieštukų krūvos kartais būna į naudą ,,pamirštukams" thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 20:38)

Ir dar... Ką jūs tada darot, kai aprūpinot vaiką parkeriu, pieštuku, liniuote ar piešimo sąsiuviniu, o praėjus kiek laiko jis vėl neturi? Vėl duodat? unsure.gif

rašiklius palieka senų rašiklių krūvoj, sąsiuvinio neduodu-tik lapukas. Kažkaip net pagalvojau dabar, kad mano pamirštukai, man galvos nesuka, o jei koks pasako ,,pamiršau", tai aš tik antakius kilsteliu nustebusi ir jis jau varo į spintą pasiimti, ko reikia biggrin.gif Kad tėvai nereaguoja-tiesa, bet aš irgi į juos nereaguoju, dažniausiai galvoju tik apie tai, kaip pasidaryti, kad man patogu būtų dirbti ir vaikai per pamoką dirbtų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivorytė: 01 kovo 2014 - 17:50
QUOTE(zuzanele @ 2014 03 01, 18:38)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2014 02 28, 19:47)
Sveikutės, gal turit kas nors šitą dainelę ,,Lietaus lašiukai''?
http://www.youtube.c...h?v=Vu_CtG2Jg3E

Labutis smile.gif Dainelė muzikiniame pašte smile.gif
Atsakyti
Sveikutės mergytės darbštuolytės smile.gif
senokai jau ir lankiausi čia - tiesiog buvo toks periodas, kai nesinorėjo su niekuo bendrauti schmoll.gif
Dėkui Aurutei, kuri pakibino, pajudino, pakalbino.
Tad grįžtu į mūsų šeimą ax.gif
Turiu 4-okus, tai ir šiaip to laiko mažoka, kai kiekvieną dieną laukia krūvos sąsiuvinių. Mūsų mokykla taip pat pasiprašė rašyti standartizuotus testus. Tad dabar kinkos dreba, kaip tie zuikiai parašys rašinėlį ir įsitilps į 45 min. išspręsti 31 matematikos užduotį...

Nors Aurutė nesigyrė, tai padarysiu aš - nutarėm padraugauti klasėmis. Taigi bus mūsų abiejų projektas, kurį Aurutė pavadino "Draugystės tiltu". Šį mūsų projektelį turėtų vainikuoti mūsų vilniečių kelionė pas draugus klaipediečius 4u.gif Labai tikiuosi, kad pavyks.
Gal kuri nors kada nors nuomavotės autobusą 2iems dienoms? Pasidalinkit patirtim.

QUOTE(Aurute @ 2014 02 21, 21:37)
Visoms linkėjimai nuo Vildingos.

Dėkui, kad nepamiršai ir mano linkėjimus visoms perdavei drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vildinga @ 2014 03 01, 21:31)
Sveikutės mergytės darbštuolytės smile.gif
senokai jau ir lankiausi čia - tiesiog buvo toks periodas, kai nesinorėjo su niekuo bendrauti schmoll.gif
Dėkui Aurutei, kuri pakibino, pajudino, pakalbino.
Tad grįžtu į mūsų šeimą ax.gif
Turiu 4-okus, tai ir šiaip to laiko mažoka, kai kiekvieną dieną laukia krūvos sąsiuvinių. Mūsų mokykla taip pat pasiprašė rašyti standartizuotus testus. Tad dabar kinkos dreba, kaip tie zuikiai parašys rašinėlį ir įsitilps į 45 min. išspręsti 31 matematikos užduotį...

Nors Aurutė nesigyrė, tai padarysiu aš - nutarėm padraugauti klasėmis. Taigi bus mūsų abiejų projektas, kurį Aurutė pavadino "Draugystės tiltu". Šį mūsų projektelį turėtų vainikuoti mūsų vilniečių kelionė pas draugus klaipediečius  4u.gif Labai tikiuosi, kad pavyks.
Gal kuri nors kada nors nuomavotės autobusą 2iems dienoms? Pasidalinkit patirtim.

sveika sugrįžus, Vildinga, thumbup.gif
įdomiai sugalvojot su Aurute, sėkmės Jums
Atsakyti
QUOTE(Vildinga @ 2014 03 01, 19:31)
Nors Aurutė nesigyrė, tai padarysiu aš - nutarėm padraugauti klasėmis. Taigi bus mūsų abiejų projektas, kurį Aurutė pavadino "Draugystės tiltu". Šį mūsų projektėlį turėtų vainikuoti mūsų vilniečių kelionė pas draugus klaipediečius  4u.gif Labai tikiuosi, kad pavyks.
Gal kuri nors kada nors nuomavotės autobusą 2-iems dienoms? Pasidalinkit patirtim.

Nu kaip gali pamiršt. Nors parašau ne kasdien, bet skaitau nuolat. Patyliu, kai neturiu ką pasakyt.

Dėl užmirštuolių,... g.gif tai aš irgi bandau kovot blush2.gif .
Gali vaikai kartais pamiršt. Normalu. ax.gif Bet siekiu, kad susikolinimas vyktų ne pamokos metu. Ateina, pasisako, kad neturi ir duodu iš "aukso fondo". Dar gauna atžymą "užmirštuoliis". Jei nenori gaut "užmirštuolio", turi pasisklolint iš draugų.
Labiau pykstu, kai tai kuriam vaikui tampa dėsningumu. Tada dar ir moralą turi išklausyt. Bet pamokoj nedirbt negalima.
Atsakyti