Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 2 :-)

Buvo labai ryškus kalbos suprastėjimas darželyje, nes grupiokų kalba buvo gan skurdi. Buvo grįžimas vos ne iki atiatia ir opa. Trumpalaikis, kol keletą kartų pasiūliau kad pamperį uždėsiu, jei jis jau toks mažas.
Buvo tarpsnelis, kai į tualetą nebespėdavo dienos metu ar vakare (bet tik namuose). Ir su džiaugsmu mane apie tai informuodavo. Kol aiškinau, kas ir kaip turi būti, kartojos. Kai man nusibodo aiškint, jam, matyt, nusibodo nebespėt. blush2.gif
Tuo tarpsiu išbandėm, nešvarių kelnių plovimą, persirengimą pačiam (kas tuo metu dar ne itin jam patiko). Atvirai pasakius tikrai nežinau ar tai davė rezultatą. Gal vis tik Šelma čia teisi.
Atsakyti
Aš taip galvoju- pasidarei mažas, visi susirūpino ir pradėjo pasaulis aplink tave suktis. Nu bara, aiškina, ale gi vis tiek dėmesys. O va jei taip visi gali filmą žiūrėti, bet mažiams jau laikas miegoti. Visi gali ledus valgyti, tik mažiukai ne, dar ankstyvas pavasaris, gal kai labiau atšils (mažiukai gi ir serga dažniau), arba, kai paaugs kiek dirol.gif
Atsakyti
reikės pamėginti Šelmos variantą. Šiąnakt neprivarė į lovą, tai pagyriau, kad jau tikrai didelis vyras. Klausiau kas darželyje, ar su niekuo nesipyksta, tai yra ten tokia mergaitė, visų vaikų autoritetas. Tai mažius man aiškino, kad ta mergaitė jam sako, kad jis mažiukas, o ji didelė, mat neseniai atšventė 5 gimtadienį, o mūsiškiui dar 4. Tai jis klausė kada jo gimtadienis bus. Tai sakau, kad gal jo meilė pasakė, kad jis mažiukas ir jis elgiasi taip? Tai visaip kaip aiškinau, kad jis už tą mergaitę nėra daug mažesnis, kad jau didelis vyras ir pan. Dar vienas veiksmingas būdas atsirado tramdyti ožius, tai už ožiavimasi jokių žaidimų ipadu, tai kadangi šįryt atsikėlė apsiožiavęs, tai žino, kad nebus žaidimų. Klausiau po to ko jis psichavo, tai sakė, kad nežino. Kartais įvardija priežastį, o šiandien jos nebuvo. Ai, dar penktadienį išvarom traukiniu pakeliauti, tai sakiau, kad mažų vaikų į traukinį neįleidžia.
Atsakyti
Mano Braškė suvaikėdavo po kiekvieno vizito pas mano draugę, auginančią dvi dukras. Vyresnioji - pusmečiu vyresnė jai buvo nepasiekiama (raidos lygiu), o mažoji - tokio amžiaus, kokį ji praleido globos namuose (beveik 2 metų tuo metu). ir mano vaikas labai stropiai pamėgdžiodavo jos švebeldžiavimą, nekoordinuotą kalbą, valgymo būdą ir pan. esu sulaukusi ir užuojautų, kad auginu taip smarkiai atsiliejantį vaiką.. Buvau radusi literatūroje, kad vaikas nori saugiai 'pakartoti" laikotarpį, kurio neturėjo - globos namuose, ar tėvų nepriežiūroje. Nieko nesakiau, nedariau, sultis gerdavo iš pakelio, pusiaugula ant kelių, valgydindavau!!! šaukšteliu, nešiodavau po namus paguldžiusi ant rankos ( beveik penkiametę), aprengdavau, nors puikiai mokėjo rengtis ir pati.
Ir kažkada nudžiugau, kad mano vaikas, pasirodo, moka rengtis ir pati bigsmile.gif matyt buvo pakankamai atsimėgavusi 'būti maža" ir viską kaip vėjas nupūtė - rengdavosi pati, valgė pati, sviestą tepė ir cukrų maišė kaip ir per pirmuosius vizitus - pati. Patenkintas poreikis nunyko be jokių pastangų jį pakeisti....
Atsakyti
Tavo jkelias gražesnis, Karusia wub.gif Patarimą dariau iš patirties, bet mano bio buvo sumažėjęs, net čiulptuko prireikė (gal 4 metų. Kūdikystėje jo nenaudojau)- su ledais užauginau biggrin.gif Bet sutinku, kad nepatenkintas "mažumo" poreikis vaikystėje gali išlysti ir gal nereikia jo slopinti tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 03 26, 10:15)
Mano Braškė suvaikėdavo po kiekvieno vizito pas mano draugę, auginančią dvi dukras. Vyresnioji - pusmečiu vyresnė jai buvo nepasiekiama (raidos lygiu), o mažoji - tokio amžiaus, kokį ji praleido globos namuose (beveik 2 metų tuo metu). ir mano vaikas labai stropiai pamėgdžiodavo jos švebeldžiavimą, nekoordinuotą kalbą, valgymo būdą ir pan. esu sulaukusi ir užuojautų, kad auginu taip smarkiai atsiliejantį vaiką.. Buvau radusi literatūroje, kad vaikas nori saugiai 'pakartoti" laikotarpį, kurio neturėjo - globos namuose, ar tėvų nepriežiūroje. Nieko nesakiau, nedariau, sultis gerdavo iš pakelio, pusiaugula ant kelių, valgydindavau!!! šaukšteliu, nešiodavau po namus paguldžiusi ant rankos ( beveik penkiametę), aprengdavau, nors puikiai mokėjo rengtis ir pati.
Ir kažkada nudžiugau, kad mano vaikas, pasirodo, moka rengtis ir pati bigsmile.gif matyt buvo pakankamai atsimėgavusi 'būti maža" ir viską kaip vėjas nupūtė - rengdavosi pati, valgė pati, sviestą tepė ir cukrų maišė kaip ir per pirmuosius vizitus - pati. Patenkintas poreikis nunyko be jokių pastangų jį pakeisti....

Nuostabiai Tu čia 4u.gif 4u.gif 4u.gif KAntrybės Tau didelės! Tik taip, manau, galima IŠ ESMĖS pasiekti rezultatą - suprasti vaiką ir padėt jam išgyventi jo problemą.

Atsakyti
Ne visada įdėtas darbas atsispindi rezultate sad.gif ir turbūt ateina laikas arba suvokimas, kad negali iš esmės išspręsti žmogaus problemų sad.gif

Klausimas 'pabuvusioms" mamoms: kokiu atveju keistumėte vaiko mokyklą? kaip vaikai reagavo į pakeitimą?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 03 27, 11:26)

Klausimas 'pabuvusioms" mamoms: kokiu atveju keistumėte vaiko mokyklą? kaip vaikai reagavo į pakeitimą?

Oi, Karusia, baigiu išprotėti nuo mokyklos problemų verysad.gif. Pernai keitėme klasę (iš senosios klasės išsilakstė beveik visos mergaitės), bet dabar gailiuosi - reikėjo iš karto keisti mokyklą. Labai labai tikėtina, kad nuo kitų metų keisim mokyklą, dukra pati maldauja.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 03 27, 11:26)
Ne visada įdėtas darbas atsispindi rezultate sad.gif ir turbūt ateina laikas arba suvokimas, kad negali iš esmės išspręsti žmogaus problemų sad.gif

Darbas tai atsispindi visada, tik dažniausiai ne tiek, kiek norėtume, o kartais net ne taip, kaip norėtume.
Problemų išspręsti negali, bet gali suteikti galimybę jam pačiam išsispręsti...

Keisčiau, jei netiktų mokytoja. Pradinukams mokytojas rinkau labia atsakingai. Mažiui kliuvo geriausias var. iš patenkinamų. Dar abejoju, ar kitais metais nekeisim mokyklos. Sunku bus tasty į skirtingas, bet...
Atsakyti
as saviske pasiimiau 10 menesiu tai jai dabar greitai 7 metai bet pavaidinti kudiki ji ir dabar nori vakare pries miega viena lopsine supu ja ant keliu tgaip kaip maziuke ,dar sesiu metu kartais paisslepusi tute ciulpdavo bet ji sakydavo kad zaidze nes budavo geda .
Ta teorija kad vaikai o ka nedagavo vis bando kompencuoti as girdejau todel leidziu jai pabuti maziuke kartais. bet ji pas mane prie kitu elgiasi visada normaliai ir seip yra nepaprastai gabi ir pritinga mergaite. Aukeltojos vis sako kad ji nepaprastai greitai viska supanta ir jos pasaulio suvokimas is esmes skiriasi nuo kitu jos grupes vaiku.
O nuosaves galiu pridurti kad augindama ja supratau kad matyt visatoje yra bendra informacine erdve prie kurios zmones gali prisijungti ir paimti is ten info nes kitaip kartais paasikinti jos kaikuriu fraziu ir suvokimo negaliu.
Kartais ji paprastas vaikas su ozeis ir nesuvaldomu noru pirmauti o kartais hm....Ji pasako tokius dalykus apie kuriuos as tik nesenai ezoterinese knygose skaiciau arba ruosiuosi skaityti.
Atsakyti
Aš tai kuriuosi,o jūs visos ką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 04 07, 07:58)
Aš tai kuriuosi,o jūs visos ką? g.gif

organizuojam vaikų atostogas, sėdėdamos darbe unsure.gif
Atsakyti