Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 2 :-)

QUOTE(šeimos kaklas @ 2014 09 02, 03:37)
Tik vat miego trūksta, kiek jūsų vaikai naktį valandų miega?
20 val pradeda ruoštis miegui,21 išjungia tv,plančetes ir telefonus.Keliasi 06:45.
Atsakyti
maniškė gulasi prieš 10 (10 jau miega paprastai), o keltis 7:45 irgi.
Nežinau ar įsivažiuos tokiu režimu, ar reiks gultis anksčiau. Nauja mokykla, reikia tolėliau eiti. Vilniečiams kauniečiams gal tai neįprasta, bet mes abi su vaiku išeidavom 7:45 -+ 7:50 - abi su vaiku nuo 8 darbavomės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 09 02, 07:27)
maniškė gulasi prieš 10 (10 jau miega paprastai), o keltis 7:45 irgi.
Nežinau ar įsivažiuos tokiu režimu, ar reiks gultis anksčiau. Nauja mokykla, reikia tolėliau eiti. Vilniečiams kauniečiams gal tai neįprasta, bet mes abi su vaiku išeidavom 7:45 -+ 7:50 - abi su vaiku nuo 8 darbavomės biggrin.gif

Gulamės 21 val. keliam4s 7.00. Lovose dar bendraujam apie val, kol užmiega.

Šeimos kakliuk, LT pradinukams namų darbai neturi būti užduodami, bet tėvai tiek vieno, tiek kito klasėje rašėme prašymus ir namų darbai užduodami. Mokosi savarankiško darbo, atsakomybės. MAnyčiau tai yra gerai, jei tik nėra per daug ir per sunku.

Psigirsiu: dičkis man rimtai padėjo valyti langus, t.y. jis valė, o man liko tik korektūros pagl rėmą. Langų ypač. daug - net keturi vitrininiai. Su mažiumi panašiai , kaip su arnos meilybe smile.gif

Karusia, kaip dirbai su savo mergaite mokydama skaityti? Aš dirbau per vasarą su mažiumi kasdien ir labai nusivyliau savo pedagoginiais gebėjimais.
Atsakyti
paprasčiausiai skaitėm. be jokių gebėjimų. dažniausiai poeziją - vaikui lengviausia - Zuikį Puikį, ir pan. Vieną stulpelį ji, kitą - aš. bet čia jau po pirmos klasės. Na nebent pažaisdavom - tą vasarą daug važinėjom, tai žaidėm su numeriais - skaičius - sudėt, raides - sugalvot skiemenį arba žodį. Pas tikriausias rezultatas pasimatė antros klasės rudenį.
Atsakyti
laba diena,
o kada jūsų skaitovai pradėjo suvokti skaitomą tekstą? mes vasarą išmokom skaityti, skaito tikrai puikiai kaip pirmokei, bet teksto atpasakoti negeba..
Atsakyti
QUOTE(emilinta @ 2014 09 09, 11:31)
laba diena,
o kada jūsų skaitovai pradėjo suvokti skaitomą tekstą? mes vasarą išmokom skaityti, skaito tikrai puikiai kaip pirmokei, bet teksto atpasakoti negeba..

kai pradėjo skaityti, tai pradėjo ir suprasti, o pradėjo po truputį skaityti pirmos klasės vidury. Prieš pirmą klasę skiemenys neišeidavo. Braškės draugė gi - atėjo pradėjusi skiemenuoti ir rugsėjo gale jau skaitė, gi suprasti pradėjo mokslo metų gale. Darau išvadą, kad kiekvienam individualiai.
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=65817788
Atsakyti

Sveikos,
siuo metu turiu laikinaja globa, iki ivaikinima dar praeis nemazai laiko. Planuojam su seima atostogas uzsienyje. Uzsakem mazylei pasa, kiek visur domejausi, daugiau jokiu dokumentu nereikia keliaujant Sengeno zonoje. Bet as nerimauju, ar tikrai. Baisu, kad kokiu siurprizu nebutu. Gal kuri esate keliavusi su laikinaja globa? Ar tikrai uztenka tik paso?
Atsakyti
Būtinai informuokite apie savo planus VTAT. Manau, ten patars jei reikėtų dar kokių dokumentų. Kas be ko imčiau su savim sprendimą, kuriuo paskirta laikinoji globa
Atsakyti
QUOTE(arna @ 2014 09 14, 19:29)
Būtinai informuokite apie savo planus VTAT. Manau, ten patars jei reikėtų dar kokių dokumentų. Kas be ko imčiau su savim sprendimą, kuriuo paskirta laikinoji globa

Sprendima tai tikarai imsiu. Nors kai teiravomes Vilniaus oro uosto sienos apsaugos tarnybos, uztikrino, kad reikia tik paso Sengeno erdvej. Jei ne Sengeno, tai sprendimo dar reikia, patvirtinto notaro. Teiravomes ir VTAT, tai tiksliai negalejo man atsakyt i si klausima.
Atsakyti
QUOTE(Moncyte @ 2014 09 14, 21:33)
Sprendima tai tikrai imsiu. Nors kai teiravomes Vilniaus  oro uosto sienos apsaugos tarnybos, uztikrino, kad reikia tik paso Sengeno erdvej. Jei ne Sengeno, tai sprendimo dar reikia, patvirtinto notaro. Teiravomes ir VTAT, tai tiksliai negalejo man atsakyt i si klausima.

Atsakyti
Moncyte, o jus jau tvarkotes ivaikinima? g.gif Nes mums, ziuriu, baisiai ilgai su tuo teismu doh.gif Tikri biurokratai. Tik suejus 3 menesiams, nunesem dokumentus i teisma. Juos perziurejo, prieme. Po 3 sav gaunam rasta, kad zyminio mokescio nesumokejom. doh.gif Blyn, nezinojom, o tos, kurios priima dokumentus nepasake, kad truksta mokescio patvirtinimo. Na, argi sunku, pamacius, kad kazko esminio truksta, iskart ispet, juo labiau, kai tai ne didmiescio tesimas, kur darbo kalnai. unsure.gif Na, sumokejom ta mokesti, iskart nusiuntem pavedimo kopija, ir ka, vel 3 savaites laukiam, jokiu ziniu. Siandien paskambinau pasiteraut, tai tokia nepatenkinta sako - laukit, atsiusim pastu viska. doh.gif Sakau, tai man idomu, kiek mazdaug cia laukt reikia. Gavau ir vel atsakyma, kad nieko nezinau, sedek ir lauk tiek, kiek priklauso pagal istatyma. doh.gif Tikiuosi, kad sekantis laiskas bus apie teismo data, o ne dar koki trukuma blink.gif
Tai visa laime, kad mazyle su mum namie ir kad visa procedura tik formalumas. Bet jei taip tampytu, o vaikas GN butu gun_bandana.gif:

karsta.gif pasiguodziau lotuliukas.gif
Atsakyti