QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 06 12, 14:46)
Ms.Blonde, 12 Bir 2014 - 14:46, parašė:
Ms.Blonde, 12 Bir 2014 - 14:46, parašė:
O kaip suo skris? Tikrai salone leis transatlantiniam? Nes kiek pati ziurinejus, tai iki lektuvo nesies su savim, o lektuve atskirai padeda (bet ne taip pat, kaip priduodant atejus i oro uosta ir atsiimant tik nuskridus). Kaina tai labai maza - as cia vietoj daugiau moku ir i LT kai ziurejau veztis atostogons su savimi suniuka, tai beveik pigiau palikt priziuret cia buvo
O kaip suo skris? Tikrai salone leis transatlantiniam? Nes kiek pati ziurinejus, tai iki lektuvo nesies su savim, o lektuve atskirai padeda (bet ne taip pat, kaip priduodant atejus i oro uosta ir atsiimant tik nuskridus). Kaina tai labai maza - as cia vietoj daugiau moku ir i LT kai ziurejau veztis atostogons su savimi suniuka, tai beveik pigiau palikt priziuret cia buvo
Tai va, naujienos kiek kitokios...
Ryte gavau laišką iš tiesiai.lt, kad registracija gyvūnui skrist salone buvo atmesta... susinervinau nerealiai, nes žinojau, kad dukrai tai bus tragedija
paėmiau ir paskambinau tiesiai į LOT Lietuvos biurą, pabandžiau dar syk per juos užregistruot, gavau tą patį atsakymą, kad limitas gyvūnams salone jau užpildytas. Tuomet paprašiau rgistruoti jį į bagažo skyrių... tai man irgi nieko nepažadėjo, bet po 2 h gavau info, kad mano ciucka užregistruotas ir kad iki ryt 18 h turiu sumokėt 150 eur už jo vietą bagažo skyriuje
Aišku, kažkiek neramu, kad mano mažutis 1,8 kg jorkiukas turės skrist vienas, bet taip geriau, nei jį palikt LT...
tiesa, užsakant tiek salone, tiek bagaže vietą, reikia tiksliai įvardint konteinerio apimtis ir nurodyt bendrą konteinerio ir gyvūno svorį.
Rezervuodama šuneliui vietą bagaže, internetu nupirkau ir konteinerį pgl reikalavimus...
va tik nežinau kaip tam konteinery gertuvę reikės įtaisyt
dar vakar nupirkau keletą daipersų gyvūnams... toks juokas šuo su pampersu, bet skrydžiui labai gerai.
jei teko skraidintis gyvūną, tai norėjau paklausti, ar gyvūną maitina skydžio metu?... nes aš bevelyčiau jį palaikyt alkaną... jis pas mus lepus, jei tik paėda, tai mašinoj visad vemia
Papildyta:
QUOTE(Lona @ 2014 06 12, 19:05)
Lona, 12 Bir 2014 - 19:05, parašė:
Lona, 12 Bir 2014 - 19:05, parašė:
As vakar FB Chikagos mamose perskaiciau apie draudima, man plaukai piestu pasistojo, nerealios sumos... Ir koki pasirinkt ir kaip daryt reiks.. O kaip usa su mokesciais, kazkaip neuzsifiksavo man. Kokie mokesciai per men - namo/buto, draudimas, na ten telefonas, internetas. Pvz kokie mokesciai uz masina? Masinos draudimas ir dar kazkas mokesciams? Ir kaip skaiciuojasi mokestis i biudzeta nuo algos? Per metus ar kas menesi? Jei kam nesunku atsakykit...
Unfaithful labai jau pigiai ciucis atsieis... O kiek butu kainave jei butum i bagaza davus?
As vakar FB Chikagos mamose perskaiciau apie draudima, man plaukai piestu pasistojo, nerealios sumos... Ir koki pasirinkt ir kaip daryt reiks.. O kaip usa su mokesciais, kazkaip neuzsifiksavo man. Kokie mokesciai per men - namo/buto, draudimas, na ten telefonas, internetas. Pvz kokie mokesciai uz masina? Masinos draudimas ir dar kazkas mokesciams? Ir kaip skaiciuojasi mokestis i biudzeta nuo algos? Per metus ar kas menesi? Jei kam nesunku atsakykit...
Unfaithful labai jau pigiai ciucis atsieis... O kiek butu kainave jei butum i bagaza davus?
dabar kas dėl draudimų sveikatos tik atvykus - tai skaičiau kaip išradingieji baltarusiai, rusai daro, t.y. ne daro, o jau žino, kad tik atvykus su nepilnamečiais vaikais yra galimybė gauti draudimą MassHealth, neturint arba turint labai mažas pajamas
http://www.massresou...n-benefits.html
manau, kad kiekvienoj valstijoj kažkas panašaus yra... vaikai visi iki 18 metų yra automatiškai drausti, kaip skaičiau forumuose...
tikiuosi, nepripainiojo ten žmonės
žiūrinėkit craiglist.com... orientaciniai žinosit nuomos kainas...
aš tų rusų kalba forumų prisiskaičius, ten žmonės dalinasi savo patirtim nuo pirmųjų žingsnių Amerikos žemėj... tai bendrą vaizdą susidaryt leidžia, nemažai patarimų ant kokių "grėblių" nelipt...
nors, manau, kad kiekvienas atvykęs turi savo laimės ir sėkmės receptą... tad ir išgyvenimai, bei potyriai kiekvienam naujam imigrantui kitokie