Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 10 tema

QUOTE(Roga @ 2014 04 01, 12:01)
mano vaikas ir iki pirmos klasės galėjau reguliuoti ką valgys ir atrodė liuks supranta, nė velnio buvome kartu todėl, prasidėjo ėjimas į mokykla ir špyga nesukontoliuosi, nes jau nebe darželis kuris žiūrės kad jūsų vaikas valgo ir ką deda į burna. na nebent kokia mokykla.
labai liuks, kad dalinatės patirtimi ir esu girdėjusi ne viena, kad padėjo ši dieta, bet ne mūsų atveju

taip aisku visu atvejai skirtingi
tuo labiau kad dazniausia net ir sunku savo vaika kazkokiai vienai diagnozei priskiri as ir TLK skaiciau ne karta ir amerikos TLK nes jis zymiai detalesnis tai prie vienos diagnozes tikrai nepriskirsi vaiko nes ir is ten ir is ten tinka. Taip ir su dieta vienam gerai kitam ne.
Mamos o kas jus manot jei apibendrinti viska ka siuo metu taikot ir jums padeda, arba gal padejo kazkuriuo momentu, nes net ir trumpalaikis pagerejimas elgesyje mano manymu yra super gerai, nes pagereja santykis su vaiku, daugiau tu geru momentu nei pykciu. Temose aisku daug geru patarimu bet gal vienoj vietoj sudejus butu paprasciau, poto galima butu susisteminti ir i pirma puslapi sudeti. Ka manote?

Mums pvz. labai svarbus miegas ir rezimas, sakyciau miegas nr.1 pagal svarba toliau dieta. Labai svarbus buvimas lauke, kuo daugiau tuo geriau, lankom baseina. Taip pat mes lankem ergoterapeute privaciai kelis kartus po 10-20 seansu, labai neblogai bet brangu ir rezultatas yra tol kol dirbama, is principo viska ir pats gali daryti tik reikia laiko ir jegu kuriu po darbo dienos dazniausiai nera sad.gif VRC dienos stacionaras buvom pernai 2 savaites, siemet irgi planuojam, labai neblogai vaiko elgesis tikrai siek tiek koreguojamas, patys gaunam ir patarymu ir palaikymo. Geriam Eye q jau pora metu. Is paskutinio ka darom tai biofeedback'as ir dabar nuo pavasario planuoju pradeti hipoterapija (su zirgais), girdejau geru atsiliepimu apie jauna gyd. Sarapova kuri tai daro. Aisku buvo bandymai ir visokiu netradiciniu, vienas net buvo labai sekmingas bet laikinai, bet po apsilankymo patikejau kad kazkoks man nezinomas pasaulis vis del to egzistuoja rolleyes.gif Na ir aisku kasdien kantrybe, kantrybe ir dar karta kantrybe kad tik priimti ji toki koks yra
Atsakyti
Laba. Man dilema iškilo. Sūnui ruošiu vykimą į sanatoriją. Ketinau leisti vieną. Gydytoja su sesute net nustebo. Pas mane vaikai savarankiški, neskaitant ožių ir elgesio trūkumų... Jūs su vaiko slauga važiuojate ar vieni važiuoja? Yra dukra, ikimokyklinukė. Jos nebus kam prižiūrėti, atitraukti nuo darželio irgi negalima prieš pirmą klasę.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2014 04 02, 14:30)
Laba. Man dilema iškilo. Sūnui ruošiu vykimą į sanatoriją. Ketinau leisti vieną. Gydytoja su sesute net nustebo. Pas mane vaikai savarankiški, neskaitant ožių ir elgesio trūkumų... Jūs su vaiko slauga važiuojate ar vieni važiuoja? Yra dukra, ikimokyklinukė. Jos nebus kam prižiūrėti, atitraukti nuo darželio irgi negalima prieš pirmą klasę.... g.gif

mano sūnus važiuoja ir važiavo tiek į sanatorija tiek į stovyklas. mačiau ne karta, ten sesutės susako kur eiti parodo vaikui kur eiti, jei reikia ir nuveda aš nestovi. yra auklėtojos, kurios prižiūri yra didesni draugai kurie prižiūri. tai 10 metų manau galite leisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2014 04 02, 15:30)

Maniškė metais vyresnė, bet net ir tokios (11-metės) neleisčiau vienos į sanatoriją.
Neprižiūri ten jų. Nebent iš tikrųjų labai savarankiškas ir mama bei jos priežiūra nereikalingi. Ta priežiūra sanatorijoje apsiriboja neišleidimu niekur iš gyvenamojo aukšto koridoriaus(net vasarą, per karščius, vaikai būdavo uždaryti palatose, kažkiek vakare vesdavo į parduotuvę ir į lauką). Kaip ir visur - didesnieji skriaudžia, reketuoja mažesniuosius (turėkit omeny, kad Jūsų vaikas bus iš tų mažesniųjų). Esu girdėjusi apie vagystes, pinigų ir maisto atiminėjimus.
Čia rašau išimtinai apie Druskininkų "Saulutę" (kitur neteko būti, bet, įtariu - tas pats).
Važiuoti kartu nebūtinai turi mama - tai gali būti močiutės, seneliai...
Bet kokiu atveju - Jūs geriau pažįstate savo vaiką.
Mūsų atveju dar išlįstų ir ta problema, kad vaikui reikia mamos (manęs).
Atsakyti
aš kalbu apie palangos gintara mačiau kitokia situacija, ryte į lauka prie jūros sportuoti, per piet prie jūros sportuoti, vakare pasivaikščioti į basanke. mano Benas buvo sanatorijoje 11 metų, leidau ir į danija. visada nupasakoju koks mano vaikas. tfu tfu padeda. sakau svarbiausia jis mato kur yra suauges žmogus kuris prižiūri ir jis nenutols toliau nei jį mato. tai sanatorijoje jis buvo kaip prielipa, bet tikrai nesimušė, nevogė, nesikeikė, kas buvo keista. tik sakė išveda iš kantrybės. todėl ir vežu ten nes man ten priežiūra patinka.
Atsakyti
Hm... Šiaip jei bus blogai vaikui visada galima anksčiau pasiimti.. Močiutė netoli gyvena, aplankys... Na dar su saviškiu pasikalbėt reik, pasitart.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 04 02, 16:09)

ROGA
Ar neteko susidurti su vaikų psichiatre O. Ančionyte? Dirba vaikų klinikose Šiauliuose. Gal žinot, kaip ji?
Atsakyti
QUOTE(Aguona Raudonoji @ 2014 04 02, 15:47)
ROGA
Ar neteko susidurti su vaikų psichiatre O. Ančionyte? Dirba vaikų klinikose Šiauliuose. Gal žinot, kaip ji?

ne neteko schmoll.gif nepamenu kas per psichiatrė atvyksta į radviliškį iš šiaulių, reikia atgaminti tokia keista, bet jau daug metų važinėja pas mus
Atsakyti
biofeedback'as

Cia gal neurofeedback'as turimas omeny?
http://en.wikipedia....i/Neurofeedback
Sitas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 02 balandžio 2014 - 22:52
Tiesa, del asociacijos... is tiesu viskas mire yra. Labai gaila.
Kaip cia galvoju suvienijus mamytes ir tevelius hiperiuku... Autistukai turi grupe FB uzdara, ten kalbasi apie viska ir ne viska... Niekas bent pasalinis neskaito, paatvirauti kazkiek galima, konkrecias situacijas elgesio paanalizuoti... Ka manot hebryt? Gal ir mum sukurus? Labai patogu ten viskas.
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2014 04 02, 23:51)
Cia gal neurofeedback'as turimas omeny?
http://en.wikipedia....i/Neurofeedback
Sitas?

ne visai, mes darom HRV biofeedback, jis efektyvesnis nei neurofeedback bet vyksta panasiai, prijungia laidukus ir maniskis daro visokius spec pratimus ziuredamas i ekrana, mums koncentracijai padeda bei nuramina
Papildyta:
Mamyte ar bandet kas nors hipoterapija (terapija su zirgais), girdejau geru atsiliepimu, gal kas ka gali is patirties daugiau pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2014 04 03, 00:13)
Tiesa, del asociacijos... is tiesu viskas mire yra. Labai gaila.
Kaip cia galvoju suvienijus mamytes ir tevelius hiperiuku... Autistukai turi grupe FB uzdara, ten kalbasi apie viska ir ne viska... Niekas bent pasalinis neskaito, paatvirauti kazkiek galima, konkrecias situacijas elgesio paanalizuoti... Ka manot hebryt? Gal ir mum sukurus? Labai patogu ten viskas.

aš žinau kaip kur tokias grupes, bet paskui atsiranda tokių niuansų, atsiranda nauja, pasidaro tas ar anas. tokios grupės iš dalis gerai, nes dauguma turi FB, bet yra ir kur iš principo nesijungia.

man labai gaila, kad nebėra asociacijos o tiek pastangų dėjome verysad.gif
Atsakyti