Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 10 tema

Jakute,o kokiu patarimu jums psichologe dave,kaip tvarkytis su vaiku?

Mielosios,su SV. Velykom Jus ir Jusu artimuosius,kantrybes,kantrybes ir ramybees biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūg@ @ 2014 04 21, 11:41)
Jakute,o kokiu patarimu jums psichologe dave,kaip tvarkytis su vaiku?

Mielosios,su SV. Velykom Jus ir Jusu artimuosius,kantrybes,kantrybes ir ramybees  biggrin.gif

Ju dave nemazai:
Pirmiausia kantrybe,demesio nekeripti i jo kaprizus ar maivymasi. Nekartoti,jam nieko antra karta. Griezciau elgtis.
ivardinti problema jos nevertinant. PASAKYT VAIKUI PASEKMES KOKIOS BUS. Viena zodi tik pasakyt pvz.jei neuzsidejo tapkiu,tai sakyti tik tapkes,o ne eik uzsidek tapkes ar vel tu be takiu juk sakiau ir pan. Dar sakyti: as pykstu todel kad tu pasielgei.....nes dabar....
Galima rasyti laiskelius nuo daiktu ir nuo saves
Daugiau demesio skirti zaidimams su vaiku,pasivaiksciojimams. Bet pastebejom,kad kuo daugiau savo demesio skiriam,tuo jis daugiau issidirbuneja.
O manao tevai,tgai sako,reikia gerai dirzo duot kad baigtusi viskas,o ne pas psichologus vaiksciot. nes jie nuo seniu laiku,nesupranta,kas coias dabar per vaikai gali but ir kad psichologu pagalbos reiketu.
As sutinku,kasd vaika auklet yra labai sunkus darbas,bet mes stengiames,auklejam,ieskom ivairios pagalbos. Ziurime su kokiais draugais jis buna.
Atsakyti
Na tai laikykites tu patarimu. As suprantu,kad labai sunku nepratrukti,kai vaikas sitaip elgiasi,nes ir pas mus viskas panasu,bet savaime niekas tikrai nepasikeis,pradekit nuo saves,mokykites pirmiausia savo pykti suvaldyt. Kaip,kad isaiskino musu psichologe,vaikais sitaip elgdamasis musu provokuoja,na tarsi yra paskelbes mums kara,ir kiekviena karta,kai mes pratrukstame,imame rekti,ar uzvoziam jam,jis jauciasi laimetojas,kuo reciau suteiksite proga jam laimeti,tuo greiciau jis supras,kad su tevais nepakariausi.
Toje jusu aprasytoje situacijoje prie stalo,reikejo arba ignoruoti jo elgesi,arba viena karta ispejus,tiesiog nuvesti salin nuo stalo.
As tikrai suprantu kaip sunku,patikekit console.gif console.gif bet jei pradesit kontruoliuoti ir save,situacija pamazu prades geret.
Del auklejimo dirzu,tai mano vyras tos pacios nuomones. Kartais as galvoju,kad jis teisus,nes paprastai jam nereikia kartoti du kartus.Bet man paciai toks auklejimas nepriimtinas,nes manau,kad tai tik trumpalaikis rezultatas,o ilgainiui problema lieka.
Atsakyti
aš ir pasisakysiu, nors mano jau didelis ir kitos bėdos.
pirma prie vaiko bartis griežtai negalima, nesvarbu kas teisus kas ne, nes vaikas tada jūsų negerbia, nes vyras negerbia. turite passakyti savo vyrui griežtai, kad tokių dalykų nebūtų prie vaiko, nes tai kenkia vaikui labiau.
antra trenkimas per lūpa netik nepadeda, dar labiau azartas pagauna, nes gavo į dūda. kas mums padėdavo tai perspėju, jei nesiliaus išsidirbinėti, kad visai išeisite. o kai nesikeičia už rankos ir išeinate viskas cypiantį klykiantį ištempiu, vyrui pasakau ša ir išeinu su vaiku, jei yra galimybė iškarto namo, jei ne tai į lauka ir ratais eiti ramiu balsu kalbant, kad mes esame svečiuose ir reikia pabūti prie stalo, o paskui visi kartu eisime pažaisti į lauka. patikėk efektas bus, nors pirmos minutės bus tragiškos skaudės širdį nuo tokio žviegimo, bet tai pirmas rato baisaus pralaužimas.
Atsakyti
Aciu,merginos uz pasisakymus ir patarimus. Lengviau pasidare,taip pirmiausia mums reikia ismokt valdytis. Stengsimes,tai ir daryti.
Atsakyti
Aš stengiuosi nereaguoti į merginos isterijas. Tenka išeiti ir į kitą kambarį, kad nepratrūkčiau. Ne visada pavyksta, aš (mes visos) irgi žmogus su savo nuotaikomis, problemomis. Nu ne robotas aš, gi, galų gale. Aišku, kartais pratrūkstu, deja...
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2014 04 10, 11:06)
Sveikos mergaites,

Sveika 4u.gif 4u.gif Pamenu tave mirksiukas.gif
Gal tau galima pervesti tuos 2 proc. ? ( na, jusu istaigai )
Atsakyti
Labas.
Kaip tos šilto velykos jums? Aš sūnų iš sanatorijos per velykas pasiėmiau sergantį... Pragulėjo tas dvi dienas su temperatūra... O po kelių dienų mudvi su mama "kritome lapais" biggrin.gif Iki dabar neatsigaunu.. Sūnų su visam iš sanatorijos pasiimsiu penktadienį... Būtų viskas gerai. Į procedūras nueina, neisterikuoja, bet pasivaikščioti neina (nebent vedasi į parduotuvę), ir neina į mokyklėlę... Net ragelio nebekelia... Žino, kad liepsiu eit į mokyklą. doh.gif Bus vadinasi atsilikęs nuo mokyklos.. Man atrodo, kad suprastų, jog reikia mokytis, eiti į mokyklą ir dirbti, turi būt paliktas antriems metams arba pataisų vasarai.... Kitaip kažin ar jam daeis, kad mokykla privaloma..
Dėl sanatorijos gailiuosi tik vieno - jog leidau vežtis kompiuterį... Gal jei jo neturėtų, eitų į lauką, bendrautų su kitais ir pan...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2014 04 28, 13:53)
Labas.
Kaip tos šilto velykos jums? Aš sūnų iš sanatorijos per velykas pasiėmiau sergantį... Pragulėjo tas dvi dienas su temperatūra... O po kelių dienų mudvi su mama "kritome lapais"  biggrin.gif Iki dabar neatsigaunu.. Sūnų su visam iš sanatorijos pasiimsiu penktadienį... Būtų viskas gerai. Į procedūras nueina, neisterikuoja, bet pasivaikščioti neina (nebent vedasi į parduotuvę), ir neina į mokyklėlę... Net ragelio nebekelia... Žino, kad liepsiu eit į mokyklą.  doh.gif Bus vadinasi atsilikęs nuo mokyklos.. Man atrodo, kad suprastų, jog reikia mokytis, eiti į mokyklą ir dirbti, turi būt paliktas antriems metams arba pataisų vasarai.... Kitaip kažin ar jam daeis, kad mokykla privaloma..
Dėl sanatorijos gailiuosi tik vieno - jog leidau vežtis kompiuterį... Gal jei jo neturėtų, eitų į lauką, bendrautų su kitais ir pan...

mūsų ir visa šeima persirgome sunkiai.
vat kiekvienam vaikui skirtingai, bet juk žinai kaip bus kitais metais 4u.gif
Atsakyti
Jakute, lyg apie saviski skaitau.
Sakykit ar Jums diagnozuotas vien hiperaktyvumas ?

Del musimo:
As kartais susiduriu su sekancia situacija:
Liepiu pvz eit namo is aiksteles.
- As niekur neisiu! Noriu cia buti! Raminkis... ir t.t.
Prasau kelis kartus.
Ignoras.
Noriu paimti uz rankos issivesti. Pradeda sprukti nuo manes po visa aikstele. Kaip kokia kudikelio mama lakstau kol pagaunu. Nervai jau pradeda isitempti.
Jis pradeda priesintis, rekti, kad jis niekur neis, bando issilaisvinti (laikau uz rankos)... vis viena tempiu. Tada jis mane pradeda spardyti tikraja to zodzio prasme. Kelnes purvinos ir skauda.
KA DARYTI? VAT KAIP NESUDUOTI PER SIKNA TOKIAIS MOMENTAIS?
Visi ziuri issizioje, bernas 7 metai - seniai ne maziukas, Jezau, kokia geda...

Kita situacija: einame i Senukus. Pasakau: pradzioje einame masinai kilimeliu imti, tada eisime tau pirkti zaisla.
Ok.
Uzeiname. Prie kilimeliu isbuname kokias 2 minutes. Pradeda steneti, kad jis nori jau eiti i zaislu skyriu.
Pasakau, kad turiu issirinkti, kad luktelt reik tik dar pora minuciu... cia man suskamba telefonas, dar minute laukimo prisideda... jis apsisuka ir ***** nueina i minia zaislu link pries tai pasakes: as einu pats, man atsibodo jau laukti, kiek galima...
Nu kaip nervina negaliu...

Ir tokie issikalinejimai kasdiena. Vienoki ar kitokie. As cia galeciau vardinti be galo be krasto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 29 balandžio 2014 - 17:06
QUOTE(pukpuk @ 2014 04 29, 18:06)

Ir tokie issikalinejimai kasdiena. Vienoki ar kitokie. As cia galeciau vardinti be galo be krasto.

nežinau nei ką tau pasakyti, aš nesileisdavau mušama, tfu tfu ir taip nekilo rankos mane mušti. esu nežinau kai trūksta kantrybė esu labai bjauri ragana, aha turi jėgų pendelį į subine ir davai bėk kokius du kilometrus, tada kaip šilkinis grįšta namo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2014 04 29, 18:06)

kai vaikas jums trenkia ar spiria,turit reaguot i tai labai (nezinau net kaip ivardint) stipriai zodziu,nes veliau bus tik blogiau. Pas mus irgi buvo toks momentas,kai vaikas pradejo man trenkti reiksdamas nepasitenkinima ar kai ko negaudavo,tai iskart gavo atgal. Jis man trenke,o as jam kaip voziau atgal ir taip ramiai,nekeldama balso pasakiau,kad man taip pat skauda ir su mama taip elgtis negalima. Na tai vadinama atvirkstine psichologija. Uzteko keliu kartu ir trankymaisi, spardymaisi liovesi.
Del situacijos parduotuveje,tai tikiuosi jus paskui jam nenupirkot to zadeto zaislo. As buciau tikrai nepirkus ir paaiskinus,kad jis nesilaike musu susitarimo,nes taremes jog pirmiau issirinksim kilimelius,o paskui eisime prie zaislu,kadangi jis to nesilaike,zaislo nebus.Aisku galimai butu kilusi isterija su zaibais ir trenksmais,bet svarbu ramiai iskesti tas isterijas ir jos liausis,kai vaikas supras jog tokiu budu nieko nepasieks.
Rogos variantas irgi geras.Turi daug jegu,begioji nuo mamos,tai valio,gali pabegiot.
Atsakyti