Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 11

Aciu merginos uz patarimus, nuomones ir laika smile.gif Dabar jau ramiau galesiu sedeti ir laukti kol visa tai taps realu biggrin.gif Dabar jau isivaizduoju kur noreciau, kad kriaukle, virykle, orkaite ir pan. O ir paciai logiskai ir patogiai atrodo thumbup.gif Man siame etape buvo svarbiausia paciai suprasti (ir aisku vyrui poto iskomunikuoti biggrin.gif), kur stoves kriaukle, kur visa kita technika biggrin.gif O jau veliau lyginsim pakabinamu spinteliu aukscius ir rinksimes garintuva 4u.gif
Uhh..kaip faina bigsmile.gif Visoms po 4u.gif biggrin.gif

p.s. ir kiek "piginu" sutaupiau unsure.gif nes tam isplanavimui ketinau samdyti dizainere unsure.gif
Atsakyti
Juodai, Mindija oi ir as kiek dar nemacius biggrin.gif pvz tik siandien is SM suzinojau, kad prie skaitliuko tvirtinamas vandens filtras nuo kalkiu doh.gif
O tas maisytuvas tikrai vertas demesio, labai patogus ir sakyciau patikimas, per 6 m nei karto jokios bedos su juo dar nebuvo, nei kas surudijo, nei uzkalkejo nei ka biggrin.gif turi tik viena minusiuka - kaina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2014 02 27, 16:24)
Tai aš apie tą pačią juostą ir klausiu  unsure.gif Pas jumis prikljuota jau buvo, o pas mus ne. Plikas stiklas, bet užtai taip gražiai ant stalviršio gulė thumbup.gif O dabar atvėpęs, ir dar trupinių prilenda į tą tarpuką doh.gif

Ania, nepriklijuota buvo g.gif ... ir nesakyk, kad patiem atskirai reikėjo nusipirkt... doh.gif ...
Aš tai išvis svaigau doh.gif galvojau kad berėmė kaitlentė nuožulniais krašteliais (būtent daugiskaita pas ją aprašyme buvo parašyta) ma gražiai įsileis į stalviršį ir bus lygi su juo... nu krašteliai nuožulnūs visi iki stalviršio lygio, o pati kaitlentė taip subtiliai iškilus kiek... wub.gif - vyras taip ir sakė: nesvaik, nieks tau stalviršio milimetrais neišpjaustinės doh.gif doh.gif doh.gif
gerai prisigalvojau blush2.gif ... o dabar vat turiu kaip ir ptieš tai padėtą ant stalviršio su smulkiais trupinukais sulindusiais į tą paminkštinimą, tik plius dar su nuskilusiais kampais doh.gif ..

QUOTE(kiskius @ 2014 02 27, 16:28)
turi tik viena minusiuka - kaina  blush2.gif

nu dabar jau labai cekava sužinot g.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2014 02 27, 15:28)
Juodai, Mindija oi ir as kiek dar nemacius  biggrin.gif  pvz tik siandien is SM suzinojau, kad prie skaitliuko tvirtinamas vandens filtras nuo kalkiu  doh.gif
O tas maisytuvas tikrai vertas demesio, labai patogus ir sakyciau patikimas, per 6 m nei karto jokios bedos su juo dar nebuvo, nei kas surudijo, nei uzkalkejo nei ka  biggrin.gif turi tik viena minusiuka - kaina  blush2.gif

Filtrai nuo kalkių yra vienas dalykas, o grubaus valymo filtras- kitas smile.gif Jis tiesiog apsaugo, kad į skaitiklio sparnuotę šiukšlių nepatektų iš vamzdyno ax.gif

Kokia kaina? Toje nuorodoje lyg nebuvo parašyta g.gif
Atsakyti
O kas nors jungiat maisto atlieku smulkintuva prie kriaukles? Seniai apie toki daikta svajoju, bet ar vamzdziu neuzkis? Juk diskusijose net apie tualetinio popieriaus metima i unitaza diskutuoja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 27 vasario 2014 - 15:48
QUOTE(naca @ 2014 02 27, 16:47)
O kas nors jungiat maisto atlieku smulkintuva kriaukleje?  Seniai apie toki daikta svajoju, bet ar vamzdziu neuzkis? Juk diskusijose net apie tualetinio popieriaus metima i unitaza diskutuoja g.gif

Anksčiau irgi svajojau apie tokį, tačiau nedėjom schmoll.gif . Kad pas mus turbūt nelabai leidžia tokį naudoti dėl tų pačių vamzdžių užkimšimo. Aišku, jeigu nuotekos prijungtos prie miesto tinklų. O jei savo nuotekų duobę, ar ką ten daro namuose, kur nėra komunikacijų unsure.gif , tai gal ir galit turėti. Bet vėlgi, kiek skaičiau dedas žmonės ten visokius bio įrenginius su kažkokiom bakterijų kolonijom ir paskui praktiškai nieko ten nuleidinėt negali - nei maisto likučių, nei riebalų (iš keptuvės pvz), nei to pačio tualetinio popieriaus doh.gif (irgi tą pačią diskusiją skaičiau matyt bigsmile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 02 27, 15:43)
Ania, nepriklijuota buvo  g.gif ... ir nesakyk, kad patiem atskirai reikėjo nusipirkt... doh.gif ...
Aš tai išvis svaigau  doh.gif  galvojau kad berėmė kaitlentė nuožulniais krašteliais (būtent daugiskaita pas ją aprašyme buvo parašyta) ma gražiai įsileis į stalviršį ir bus lygi su juo... nu krašteliai nuožulnūs visi iki stalviršio lygio, o pati kaitlentė taip subtiliai iškilus kiek... wub.gif - vyras taip ir sakė: nesvaik, nieks tau stalviršio milimetrais neišpjaustinės doh.gif  doh.gif  doh.gif
gerai prisigalvojau  blush2.gif ... o dabar vat turiu kaip ir ptieš tai padėtą ant stalviršio su smulkiais trupinukais sulindusiais į tą paminkštinimą, tik plius dar su nuskilusiais kampais doh.gif ..
nu dabar jau labai cekava sužinot  g.gif

Buvo pridėta, tik nepriklijuota biggrin.gif

Pas mane visi kraštai nuožulnūs, bet blyn jei būčiau bent vienam sapne susapnavus, kad turėsiu akmens masės stalviršį, tai tikrai būčiau pirkus paprastais kraštais, tada būtų man įleidę ją į patį stalviršį doh.gif

Vat ir durniausia, kad tie smulkūs trupinukai sugeba ten palysti doh.gif Liepsiu jaučiu nulupt tą juostą, lai lieka plikas stiklas, bet bent jau nelys niekas į tą tarpą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 02 27, 17:43)
nu dabar jau labai cekava sužinot  g.gif

QUOTE(Mindija @ 2014 02 27, 17:46)
Kokia kaina? Toje nuorodoje lyg nebuvo parašyta g.gif

+/- 1000 Lt biggrin.gif man kaip virtuves maisytuvui buvo daugoka, bet visgi buvo verta biggrin.gif

QUOTE(naca @ 2014 02 27, 17:47)
O kas nors jungiat maisto atlieku smulkintuva prie kriaukles?  Seniai apie toki daikta svajoju, bet ar vamzdziu neuzkis? Juk diskusijose net apie tualetinio popieriaus metima i unitaza diskutuoja g.gif

is profesines (vandens tiekimas ir nuoteku surinkimas) puses pasakysiu, tikrai nedekit tokio schmoll.gif http://grynas.delfi....s.d?id=63725360
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2014 02 27, 16:54)

Bet įdomiai ten vienas atliekų smulkintuvo vartotojas sako, kad "Tikrai tokį įrenginį išmesčiau, jei kiemuose būtų įrengiami kompostavimo konteineriai“... Taigi į tuos konteinerius toli gražu ne viską galima mesti schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2014 02 27, 15:54)
+/- 1000 Lt  biggrin.gif man kaip virtuves maisytuvui buvo daugoka, bet visgi buvo verta  biggrin.gif
is profesines (vandens tiekimas ir nuoteku surinkimas) puses pasakysiu, tikrai nedekit tokio  schmoll.gif http://grynas.delfi....s.d?id=63725360

Aš dar ir daugiau mokėjau, bet irgi nesiskundžiu, kad ir nesivarto, bet irgi patogus. Labaiusiai tai ištraukiamu dušu džiaugiuos, jetus kaip gerai thumbup.gif

Taip taip... nedėkit schmoll.gif Man irgi tik darbo padaugėtų doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Juodai @ 2014 02 27, 16:08)
Bet įdomiai ten vienas atliekų smulkintuvo vartotojas sako, kad "Tikrai tokį įrenginį išmesčiau, jei kiemuose būtų įrengiami kompostavimo konteineriai“... Taigi į tuos konteinerius toli gražu ne viską galima mesti  schmoll.gif .

Metu beveik visas maisto atliekas, tik kaulų ne. Bet kad pas mus ir nenormali sistema su rūšiavimais doh.gif Nu negalėtų lyg ir stiklui po konteinerį padalint? unsure.gif Tarabaninkis dabar su tais buteliais kažkur doh.gif
Į tą mėlyną metam popierių/metalą/plastiką. Labai abejoju, ar visa tai kažkur toliau rūšiuojama g.gif Greičiausiai į tą patį savartyną keliaują ir tiek žinių.
Komposinė gėris. Turiu net dvi. Vieną pirkom prieš pora metų, kitą nemokamai pernai gavom. Vis pilu ten bakterijas, pūna ten viskas gerai. Bet tai blyn, kai neturiu jokio daržo, tai kur aš tą kompostą dėsiu? blink.gif Pas mus tik šiltnamis, bet tai kiek ten reikia? g.gif Gal supirktuvė kokia yra? lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos virtuvių kūrėjos ir šiaip mylėtojos smile.gif
kažkada jau buvau čia užsukusi su pirminiais pasvarstymais ir planais, dabar grįžtu jau su galutiniu variantu, gal ką patarsit, pastebėsit, būsiu dėkinga už bet kokias pastabas.
user posted image
user posted image
Šitos dvi spintelių eilės bus viena prieš kitą, tarpas tarp jų - 1,2m., visų siauresnių spintelių plotis - 60 cm, platesnių po 1m.
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2014 02 27, 15:54)
is profesines (vandens tiekimas ir nuoteku surinkimas) puses pasakysiu, tikrai nedekit tokio  schmoll.gif http://grynas.delfi....s.d?id=63725360

Na bet koks piktas straipsnis doh.gif Na gal ir neverta, bijau uzsikisimo. Nors mes daug ir vandens sunaudojam ir kanalizacija miesto. bet taip jau protingai pagalvojus, tai ir persiedimas (kas siais laikais tampa ypac aktuali problema) taip pat nuoteku tinklams amen biggrin.gif
Tik as negalvojau, kad taip visas atliekas ir pila zmones i tuos smulkintuvus. maniau tik kokius nukritusius salotu lapus ir kazka smulkaus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 27 vasario 2014 - 19:01