Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 11

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 02 26, 12:09)
Čia matau ne vieną perėjot nuo dujinės prie indukcines kaitlentes. Ar galit paskaičiuoti kiek vidutiniškai daugiau prisukat kW? g.gif  blush2.gif

Aš ne tai, kad skaičiavau, tiesiog mokėdama už elektrą atkreipiau dėmesį į kW sunaudojimą smile.gif
Tai kai pradėjau gaminti savo virtuvėje, dasidėjo indaplovė (jungiu kasdien, kad ir nepilna, kartais du kartus), gartraukis (įjungtas reikia ar ne), indukcinė ir virdulys (pas anytą ant dujų virėm), tai už gruodį gal 14Lt daugiau, už sausį apie 40Lt daugiau negu anksčiau, dabar dar nemokėjau už vasarį. Bet vėlgi, nuo Kalėdų atostogauju, tv nuolat įjungtas, kompas taip pat, valgyt daugiau gaminu, orkaitėje ir kas kelintą dieną vis ką nors kepu, tai gal už tai tiek g.gif Plius dienos trumpiausios, šviesos (jau pas mus kaip bažnyčioj šviesu) ilgiau dega ir t.t.
Kažkaip manau pati kaitlentė, tai tikrai nedaugiau kokius 20-30Lt dadeda g.gif

Nu net pačiai dabar įdomu pasidarė lotuliukas.gif Einu nurašysiu skaitliuko parodymus ir pažiūrėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindija: 26 vasario 2014 - 12:36
QUOTE(lietinga @ 2014 02 26, 13:10)
Mano elektrinė jau durniuoja,ir šiaip nuskilusiu kampu dienas baiginėja,

Mano vos pradėjusi dienas indukcinė neteko vieno kampelio doh.gif ... po kurio laiko žiūū ir kitas kampukas nuskeltas blink.gif ... net nežinau kokiu būdu tai įvyko blush2.gif
Ale, nekreipiu dėmesio dabar ir tiek irnesakyk.gif. O gal įmanoma juos kuom užtepti? g.gif

QUOTE(lietinga @ 2014 02 26, 13:30)
Ant mano puodų rašo,kad tinka indukcinėms g.gif ,ar čia jau turima omeny,kad reiks to padėklo?

Manau, kad nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 26 vasario 2014 - 12:44
QUOTE(Smilla @ 2014 02 26, 12:17)
Pas mane indukcineje raso, kad jei palieki ant 1, tai tipo palaiko silta maista. Jeigu dar plius puodas su 5 sl dugnu, tai irgi islaikys siluma. O ant indukcines jau ketaus puodo neuzdesit. REikes tokio metalinio padeklo. Pasirodo tokie yra spec. Galima naudot kokius nori puodus, bet po apacia deti reikia metalini spec padekla.

Nesąmonė, naudoju špižines keptuves, nereikia jokio padėklo smile.gif

O dėl elektros sunaudojimo, tai sakiau, jau geriau sumokėsiu 50 lt per mėnesį daugiau, bet nebekrapštinėsiu ir nešveisiu dujinės kaitlentės doh.gif Košmaras man jos valymas, jau geriau grindis visam name išplaut, negu vieną dujinę išvalyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lietinga @ 2014 02 26, 12:10)
Dabar apšvieskit mane,visišką tundrą indukcinėse. Mano elektrinė jau durniuoja,ir šiaip nuskilusiu kampu dienas baiginėja,tad teks ir man atsinaujinti. Aš labai mėgstu slow cooking,t.y.sumetu į ketaus puodą(turiu jų visų dydžių) daržoves su kuo turiu ir palieku porai val. Išjungus dar porą val. puodukas karštas,taigi šeimyna kada kas grįžta,tada ir pasiima valgyti. O jei ant indukcinės,tai man tas puodas moment atšals,ar kaip ten su ja būna? g.gif

Bent jau pas mus yra silumos palaikymo funkcija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 02 26, 10:57)
drinks_cheers.gif Mes elektrini virduli "ismetem"..
Bet ir ant dujines virykles galima naudoti paprasta virduli: dujos pigesnes nei elektra, ar ne?

Nezinau kainu, kadangi pas mus bute nera duju biggrin.gif Tai mes jau ir siaip vien tik su elektra gyvenam, tai ir name dujinio net nesivesim:)
Atsakyti
ei, virtuvininkės, jei jau kalbat apie indukcines, gal galiu ir apie įtempiamas lubas paklaust? jos juk ir virtuvėm tinka biggrin.gif

tai va ar kuri turit tokias namuose?
Atsakyti
QUOTE(ciaumakau @ 2014 02 26, 13:54)
tai ir name dujinio net nesivesim:)

Mes irgi, jau bute gyvenom vien tik su elektra. O name dujų įsivest galimybės neturėjom, dabar jau gal ir galima būtų bent galimybę organizuotis, bet vyras kategoriškas šituo klausimu - sakė: pas mus name dujų nebus schmoll.gif .
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2014 02 26, 14:02)
gal galiu ir apie įtempiamas lubas paklaust?  jos juk ir virtuvėm tinka biggrin.gif

tai va ar kuri turit tokias namuose?

Aš neturiu, sesuo turi. Kas domina? Gražiai blizga jos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 02 26, 13:05)
Aš neturiu, sesuo turi. Kas domina? Gražiai blizga jos  biggrin.gif .

aha, gražiai, bet būna ir matinių biggrin.gif aš jamčiau turbūt matines. ale kai pažiūrėjau, kad ten kaip su fototapetais prisvaigt galima, tai bijau, kad nenusvaigčiau lotuliukas.gif na domina ar patenkinta jinai jomis? ir man dar klausimas iškilo, kaip į tokias lubas šviestuvus galima pakabint po to?
Atsakyti
Na ir paskaičiavau doh.gif Vyras nutėkš mane, kai pamatys kiek reikia mokėti, sakys, kad vaikam valgyt išvis nieko nedarau lotuliukas.gif

Žodžiu, bent pas mane tai mokėjimai tokie (du tarifai, bet rašau bendrą sumą):

Rugsėjis - 210 Lt (Jungdavom pilnai el. boilerį)
Spalis - 178 Lt (Pradėjom kurent namus, tai boilerį jungėm retkarčiais)
Lapkritis - 158 Lt (Boilerio nejungėm visai)
Gruodis - 172 Lt (pradėjau naudotis virtuve nuo lapkričio vidurio)
Sausis - 214 Lt (visą mėnesį namie buvau)
Vasaris - 157 Lt blink.gif Mažoka g.gif Bet mėnuo trumpesnis + dvi savaites iš 4 dirbau)

Išvada - viskas normaliai, bent pas mane prietaisai elektros beveik "neima" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 02 26, 14:08)
na domina ar patenkinta jinai jomis? ir man dar klausimas iškilo, kaip į tokias lubas šviestuvus galima pakabint po to?

Nu lyg nesiskundžia unsure.gif . Ištemptos ir tiek. Sumokėjo tada belekiek babkių doh.gif . Svetainėj tik turi išsitempus. Ten šviestuvai - sieniniai tongue.gif . Neįsivaizduoju, kaip galima būtų įtempiamose lubose šviestuvus montuot g.gif ... ale gi aš iš kaimo, nieko nežinau, gal viskas įmanoma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 02 26, 13:22)
Nu lyg nesiskundžia unsure.gif . Ištemptos ir tiek. Sumokėjo tada belekiek babkių doh.gif . Svetainėj tik turi išsitempus. Ten šviestuvai - sieniniai  tongue.gif . Neįsivaizduoju, kaip galima būtų įtempiamose lubose šviestuvus montuot g.gif ... ale gi aš iš kaimo, nieko nežinau, gal viskas įmanoma rolleyes.gif

tai va va, kainuoja, bet pas mus lubos tokios kreivos šleivos, tai klausimas ar jų išlyginimui ir dažymui nesigaus panaši kaina... biesai žino. reiks dar labiau pasidomėt ir dėl šviestuvų...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 02 26, 13:05)
Mes irgi, jau bute gyvenom vien tik su elektra. O name dujų įsivest galimybės neturėjom, dabar jau gal ir galima būtų bent galimybę organizuotis, bet vyras kategoriškas šituo klausimu - sakė: pas mus name dujų nebus  schmoll.gif .
Papildyta:

Maniskis taip pat katogoriskas duju klausimu biggrin.gif ale biski panasus biggrin.gif lotuliukas.gif
Sake NE ir vsio, tai daugiau klausimu ta tema ir nebeklausiu biggrin.gif
Atsakyti