QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 22, 16:28)
P.S. Juodai, cargo tikrai lieka
Ajetau, kokia garbė... man skirtas P.S.
Bet paskaičiau, kad praktika rodo jog naudingiausias darbo plotas tarp viryklės ir plautuvės. Kadangi mėtausi tarp gražu (be padėklo) ir praktiška (su padėklu) dėl plautuvės, tai visai pasimečiau.. Linkstu link didelės plautuvės su padėklu iš kairės. Ar užteks to ploto, koks dabar yra? Hm... gal negailėt tos vietos prieš langą ir keist plautuvę su indaplove? Bet tuomet toli spintelė indų džiovyklai... Čia nežinau ar man jos reikia?
Jeigu dėsit plautuvę su padėklu iš kairės, tai to naudingiausio darbastalio neturėsit nė trupinėlio. Na, mano pasisakymus jau turbūt visi mintinai žino, ir Jūs tikriausiai, ka matau iš P.S.
, bet vistiek pasikatrosiu: dėčiau kuo didesnę plautuvę tik be padėklo, nes ir grožio jis nepriduoda, ir realiai naudos jo nematau. Aišku, pas Jus didžiulė virtuvė, tikrai lieka to darbastalio pakankamai už plautuvės dešiniau... bet man gaila būtų jo neturėt visiškai tarp plautuvės ir kaitlentės. Jei sukeistumėt plautuvę su indaplove, pasidarytų vienodi darbastaliai iš abiejų pusių, aišku, jei plautuvė būtų be padėklo - po 1050mm (kampų, žinoma neskaičiuoju, kaip ir stalviršio prie dešinės sienos, nes jis jau tolokai nuo darbinio trikampio - jį palikim serviravimui, juo labiau, kad ir stalas visai čia pat). Vat ir klausimas - ar Jums užteks tokio ilgio vientiso stalviršio darbinės zonos? Man, kaip menkai šeimininkei, manau užtektų, o kaip Jums?
Ta vieta prieš langą... velnias žino, gailėt - negailėt... o kas per langą matysis? Jei pastumsit plautuvę, tai ties ja dirbdama džiaugsitės tuom langu
. Bet tada ta indų džiovyklė... meskit ją lauk, jei abejojate ar Jums jos reikia
. Tikrai tikrai. Velniam ji? Juk indaplovė bus. O dar norit ir plautuvės padėkliuko ir džiovyklės - KAM? Iš patirties sakau - beveik viskas, kas plaunama keliauja indaplovėn, po jos į stalčius (tik mano indaplovė kažkokia velniava - neišsausina indų dorai - Siemens vadinasi
; jau kalbėjom čia apie orkaites ir kažkas sakė, kad Siemens geresnė už Elektrolux - nežinau, gal, bet dėl indaplovės pareiškiu, kad Elektrolux man labiau patiko
) - atsiprašau, nukrypau mažumėlę
. O plautuvėj ką išplausit, ta išvalysit iškart ir vėl į jų saugojimo vietas - nu kam ten varvinti kelis puodukus
.
Pažiūrėjus į Jūsų virtuvės planą iš viršaus, labai akivaizdžiai matosi, kad darbinis trikampis šaldytuvas - kaitlentė - plautuvė gaunas mažutis. Tai trys karštieji taškai. Šeimyna, kaip suprantu iš didelio stalo, nemaža, nors jei ir maža, vistiek gresia toje vietoje kamščiais. Pagalvokit, darotės didelę virtuvę, o grūsitės paskui visi vistiek vienam kampe
. Per didelis darbinis trikampis negerai, per mažas irgi.
Pasiskaitykit čia daugiau apie darbinį trikampį.
Dar vienas momentas - kur bus laikomi indai iškraunami iš indaplovės? Jeigu jie bus laikomi prie dešinės sienos virš metro pločio stalčiuose, tai negerai ją būtų traukti kairėn. Tik tada šiukštu nedėkit plautuvės su padėklu - taip turėsite nors 450mm lopinėlį daržovėms, keliaujančioms į puodą susipjaustyti
... Aš dažnokai pjaustau daržoves ant savo 440mm stalviršio kraštelio salos dešinėje, nors iš kairės pusės jo yra apie 1200mm
.
Supainiojau čia Jus gerai, ania?
Papildyta:QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 22, 16:28)
Dar kitas klausimas, tai kampinės spintelės. Jos dvi. Linkstu, kad iš kažkurios daryt stalčius ir negailėt. Su kita taip pasielgt vyras neleidžia
Norit kampinius stalčius daryt? A kol vyras neleidžia iš kitos kampinės daryt juos? Kiek aš suprantu, kampiniai stalčiai tik dešinėj pusėj išeitų, nesgi prie kaitlentės Jums cargo reikia
. Turbūt žinot, jei rašot, kad negaila kampinės spintelės keist į stalčius, jog tie stalčiai kogero brangūs yra, ir vietos neišnaudotos šonuose lieka, o ir įdėt į trikampes erdves kažką sunkoka, bet... įmanoma
.
Apatinės spinteles noriu paversti stalčiais, stalčiukais. Kai piešėm, smarkiai nesigilinau ir uždėjom bendrą fasadą stalčiams (ar kaip čia tiksliau pasakyt). Dabar mąstau, kad gal neverta taip. Juk norint pasiekt vidurinį stalčių daugiau traukiojimo. Hm... Jei daryt atskirus, nebus daug prismulkinta? Ką manot?
Kaip supratau čia apie šalia indaplovės esančius vidinius stalčius kalba, ar ne? Dėl bendro vaizdo, dizaino tsakant, taip darėte? Logiška. Nieko baisaus tie vidiniai stalčiai, turėjau vieną. Pripranti ir jau dėmesio nekreipi - pas mus buvo įrankių stalčius vidinis. O kiek ten jų planuojat? Ai, dabar dar atkreipiau dėmesį, kad ūkinėj spintoj taip pat vidinių pripaišyta. Bet ten juk visai gražiai ir įprasti lygiuotųsi su po kaitlente esančiais
. O šaldytuvas bus toks pažemintas? Ne trys šaldymo kameros bus? Nes tokių šaldytuvų įprastai viršutinės durelės baigiasi ties stalviršiu, o pas Jus jos žemiau baigias
.
Papildyta:QUOTE(Tikra-panda @ 2014 02 22, 16:28)
Spalvos. Kol kas jos brėžiniuose tik dėl spalvojimo. Ir čia aš visiškai kosmose, nes... Žinau, kad nenoriu, baltos, gelsvos, dramblio kaulo, vanilės, smėlio splavos, juodos. Noriu virtuvės su razinka. Razinka gali būt ir spalva, bet kaip orume kažkuri mergina teisingai pastebėjo, kad gal nuo ryškesnės spalvos gali pavargti. Lengviau keisti aksesuarus virtuvėje, nei fasado spalvą. Tai atrodo, kad tada reik ramių spalvų virtuvės... Viešpatieaukštielnykaspadėkit
Noriu ar tamsiai oranžinės, ar molio, ar samanų, ar raudonos, ar violetinės spalvos virtuvėje.
PAGALIAU kažkas nenori, cituoju " baltos, gelsvos, dramblio kaulo, vanilės, smėlio splavos, juodos" - super
Rinkitės tikrai Jums patinkančią spalvą, kurioje gerai jaučiatės, tik ne ryškų jos variantą, o tokį pastelinį, ir neatsibos jau taip greit. Galgi visai neatsibos
. O jeigu darytumėt fasadus iš masyvo, tai po kažkurio laiko, jei atsibos, galėtumėt juos atnaujinti pakeisdami spalvą
.
Bet nežinau kaip suderinti. Gal viršutines spinteles tik ryškias? O ką su apatinėm? Šiuo metu noriu viršuje filinginių, apačioje lygių fasadų. Ko dar noriu?
A?
Reikia Jums vuzualizacijos, reikia
. Kas braižė projektą, gal ir ją gali papiešt - puiki priemonė
.
Beje, malonu nagrinėti tokį tvarkingą išsamų projektą
.
QUOTE(dasfis @ 2014 02 22, 22:57)
To tikra-panda mesk saldytuva i desini kampa jei nenori daznai remontuot ar keist prie orkaites tai dar nieko ,bet dar ir kaitlente salia tai nera gerai jie bijo salia esanciu silumos saltiniu
Nu klausykit, ar Jūs laužą degintumėt ant tos kaitlentės?
O gal turit pavyzdžių, kai šaldytuvas nuo orkaitės ir kaitlentės sugedo
? Šitoj virtuvėj kaitlentė yra ~ 295mm nuo šalytuvo. Mano ankstesnėj virtuvėj šaldytuvas buvo apie 400mm nuo kaitlentės - ne ką toliau, nesugedo nė karto
. Juk šaldytuvas, kaip prietaisas irgi skleidžia šilumą. Izoliuotas jis yra nuo aplinkos.
O gal vėl ką ne taip susakaičiau
... ba jau akys merkias - naktis gi. Nieko, ryt paskaitysiu dar