QUOTE(Mildute @ 2006 06 26, 11:04)
Aš tai tokiu atveju žiūrėčiau į nuotraukos paskelbimo datą, o antrojo pavadinimo autoriaus vietoje tokį pavadinimą pakeisčiau
QUOTE(victoria @ 2006 06 26, 17:33)
...ne eiliu konkursas o sypsenu...
O man atrodo, kad tai visų pirma - nuotraukų konkursas
Tikrai - nemačiau nė vieno negražaus vaikiuko ar negražios šypsenėlės, bet dalyvaudama konkursuose (o dalyvauju retai) bent jau savo nuotraukoms visada keliu labai aukštus reikalavimus.
Nuotrauka, mano manymu, turi būti tarsi meno kūrinėlis, atitinkantis tam tikrus reikalavimus (tinkamos akimirkos, kompozicijos, apšvietimo ir pan., nekalbant jau apie techninę kokybę). Jeigu neturiu tinkamos nuotraukėlės, tai konkurse ir nedalyvauju, ir nesiunčiu bet ko, vien norėdama parodyti savo vaikiukų grožį. Tokiais pačiais kriterijais vadovaujuosi ir balsuodama, nes balsuoti už modeliuko grožį juk tikrai neįmanoma. Čia ir prasideda nesusipratimai ir asmeninės nuoskaudos, kai kažkieno nuotraukėlės lieka be balsų.
Šiek tiek "pozityvios kritikos" (be jokio pykčio
): daug nuotraukėlių yra tokių, kurias žiūri ir nesupranti, kas jose svarbiau - vaikas, ar daiktai, kuriose vaikas taip toli, kad nė nesuprasi, ar jis ten šypsosi, kai kurios aiškiai iškirptos iš kažkokios didesnės nuotraukos (vaikas gražus ir gražiai šypsosi, bet pati nuotrauka nekelia didesnio susidomėjimo), kai kur dominuojanti buitinė aplinka ir nuotrauką paverčia buitine, kurių pilni visų mūsų albumai, kad ir koks gražus ten būtų vaikiukas nufotografuotas.
Yra buvę čia konkursuose nuotraukų, kurias iki šiol regiu akyse, ir tokių, kurios yra pravirkdžiusios pagautos akimirkos gražumu.