Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(MuzikALI @ 2014 02 20, 13:24)
zodziu, nusprendeme keliauti pas alergologa. turime galimybe apsistoti vilniuje, tad vaziuosim i vilniuje esanti alergologijos centra, kad padarytu tyrimus mazajai. ziuresim, gal kas paaiskes:)
papasakosim, kaip sekesi smile.gif

Teisingas sprendimas 4u.gif

Nors mums nustate alergija pieno baltymui ir dabar geriam misinuka alergiskiems kudikiams, bet vistiek nesuprantu del ko beria doh.gif
Atsakyti
Muzikali, net minties neturėkite apie pieno produktų ir glitimo turinčių kruopų valgymą schmoll.gif
Kol nežinote nors kažkokių tyrimų atsakymų, galite valgyti daug daržovių (baltos, žalios spalvos), mėsytę (triušieną, kalakutieną, kiaulieną, žvėrieną), iš vaisių tik obuoliuką, iš kruopų (ryžius, kukurūzus). Čia tokie neutraliausi produktai. O po to tyrimų pagalba, ir pati kruopščiau sekdama, atrasite kas tinka, o kas ne. Valgydama mano išvardintus produktus nei per kur nenusilpsite, o labai sveikai maitinsitės. Beje, rekomenduočiau visiškai atsisakyti cukraus, bet kokių pusfabrikačių, maistų kur yra maistinių priedų.
Aš 2 metus maitindama mažių maitinausi vos keliais produktais. Vieną vasarą maitinausi tik 2 produktais. Ir gyva. Būdavo momentas, kada tikrai stogas važiavo. Beeet, mažylis svarbiau už skanų pavalgymą mirksiukas.gif Na ir stiprybės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 02 20, 15:17)
Muzikali, net minties neturėkite apie pieno produktų ir glitimo turinčių kruopų valgymą schmoll.gif
Kol nežinote nors kažkokių tyrimų atsakymų, galite valgyti daug daržovių (baltos, žalios spalvos), mėsytę (triušieną, kalakutieną, kiaulieną, žvėrieną), iš vaisių tik obuoliuką, iš kruopų (ryžius, kukurūzus). Čia tokie neutraliausi produktai. O po to tyrimų pagalba, ir pati kruopščiau sekdama, atrasite kas tinka, o kas ne. Valgydama mano išvardintus produktus nei per kur nenusilpsite, o labai sveikai maitinsitės. Beje, rekomenduočiau visiškai atsisakyti cukraus, bet kokių pusfabrikačių, maistų kur yra maistinių priedų.
Aš 2 metus maitindama mažių maitinausi vos keliais produktais. Vieną vasarą maitinausi tik 2 produktais. Ir gyva. Būdavo momentas, kada tikrai stogas važiavo. Beeet, mažylis svarbiau už skanų pavalgymą mirksiukas.gif Na ir stiprybės Jums 4u.gif

Del mėsytės sakyčiau labai individualu, mums kaip tik negalima kiaulienos, triusienos, is kruopu ryziu negalima, is vaisiu obuoliu,musu alergologe kol kas leido is vaisiu tik bananus.
Atsakyti
QUOTE(anzelika.m @ 2014 02 20, 18:24)
Del mėsytės sakyčiau labai individualu, mums kaip tik negalima kiaulienos, triusienos, is kruopu ryziu negalima, is vaisiu obuoliu,musu alergologe kol kas leido is vaisiu tik bananus.

Čia jau ūgtelėjusiems vaikams, kuriems organizmas jau stipriai įsijautrinęs. Kol mažuliukai, retai kada alergizuoja mamos suvalgyta išvardinta mėsytė, obuolys (obuolys virtas arba keptas). Na ir tinkamiausia tokia mityba maitinančiai mamai, kai pamatai, kad vaiką beria. Po to jau su laiku išsiaiškini kas alergizuoja. Bet esmė, kad iš raciono svarbiausia išimti didžiuosius alergenus tokius, kaip glitiminiai grūdai, pieno produktai, kiaušiniai, raudonos daržovės. Na ir žinoma konservantai, citrusiniai vaisiai, šokoladas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2014 02 20, 11:17)
nepaminejau, kad maitinu tik savo pienuku.
kaip daug kur raso, reikia labai ziureti, ka valgau. bet, tiesa sakant, as nebezinau net ka galima valgyti jau smile.gif))) atrodo, visko, kas galetu alergizuoti atsisakiau (citrusiniu vaisiu, sokolado ir t.t.).

Sunkiausia su ta dieta yra pradzioje, veliau kazkaip viskas susidelioja i savo vietas, pripranti prie maisto produktu, ismoksti zaisti su keliais. As maitinausi su 4-5 produktais praktiskai metus laiko. To pasekoje veliau isitraukeme daugiau produktu i savo mityba, prasivalem.
Gaminkite ivairius troskinius, mesos su darzovemis (darzoves kaip ir rase, baltos, zalios spalvos, cukinija, kopustiniai - aisku cia reik ziuret ar pilvuko nepucia), jokios grietines, majonezu ar pomidoru padazo. Ir grudiniu kulturu labai individualu, maniskiui is kruopu ilga laika buvo tik sora, veliau kvinoja, bolivine balanda. Retesnes kulturos, ne pacio geriausio skonio, bet pripranti. Galite ir ryzius bandyti, kukuruzus. Siais laikais yra ryziu, kukuruzu miltu - juos galima naudoti tam tikram maisto ruosimui (apvoliojimui ir pan), ryziu makaronu ir pan. Su desertais mazai ka patarsiu - man cia buvo liudniausia, mano desertu ilga laika buvo virta obuoliene be jokiu priedu ir dziovintos slyvos biggrin.gif Na ir ivairios sriubos tinka. Del pieno produktu - kaip ir rase - jokiame pavidale. Na issitirsite gal aiskumo daugiau atsiras jums.

Beje, baigiau maitinti pries savaite - ziuriu ir stebiu kas dabar bus. Galvojau dar ilgiau maitinti, bet kai pora dienu nusprende jaunuolis nevalgyti, veliau jau ir pati nebedaviau.. Virs 1,8 m. maniskiui ax.gif Buvau pasiryzusi iki dvieju maitinti. Pabaigusi maitinimo karjera sakiau kai pulsiu valgyti viska is eiles - nueinu i parduotuve ir nezinau ko noriu - per ta laika atpratau matyt nuo iprasto kitiems maisto... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2014 02 20, 19:23)
Beje, baigiau maitinti pries savaite - ziuriu ir stebiu kas dabar bus. Galvojau dar ilgiau maitinti, bet kai pora dienu nusprende jaunuolis nevalgyti, veliau jau ir pati nebedaviau.. Virs 1,8 m. maniskiui ax.gif  Buvau pasiryzusi iki dvieju maitinti. Pabaigusi maitinimo karjera sakiau kai pulsiu valgyti viska is eiles - nueinu i parduotuve ir nezinau ko noriu - per ta laika atpratau matyt nuo iprasto kitiems maisto...  unsure.gif

Man irgi nebuvo jokio noro kažką kitokio valgyti. Pirmoje vietoje tai vaisius pradėjau valgyti. Tik po mėnesio šokolado paragavau. Po dviejų bandelių, sūrelių biggrin.gif Irrr...po ilgo nevartojimo išlindo, kad nebetoleruoju pieno ir kviečių. Pošiolei negaliu valgyti. Bet taip dar ir geriau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 02 20, 16:17)

QUOTE(geliuke @ 2014 02 20, 20:23)
As maitinausi su 4-5 produktais praktiskai metus laiko. To pasekoje veliau isitraukeme daugiau produktu i savo mityba, prasivalem.

O tie keli produktai neįsialergizavo? Nes mums tai įsialergizavo ir alergija nesitraukia, o panašu tik stipresnė darosi verysad.gif Jau alergizuoja net keptų bulvių kvapas, nors dukrytė pati bulvių nėra gavusi, per mano MP gavo tik 2 mėnesius kol nežinojau, kad alergenas... Neįsivaizduoju kur nueisim kai produktų vis mažėja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2014 02 20, 21:12)
O tie keli produktai neįsialergizavo? Nes mums tai įsialergizavo ir alergija nesitraukia, o panašu tik stipresnė darosi  verysad.gif Jau alergizuoja net keptų bulvių kvapas, nors dukrytė pati bulvių nėra gavusi, per mano MP gavo tik 2 mėnesius kol nežinojau, kad alergenas... Neįsivaizduoju kur nueisim kai produktų vis mažėja  doh.gif

Jau i pabaiga tos musu ziauriosios dietos kazkas pradejo alergizuoti (nezinojau ka isimti, nes ir taip mazai tu produktu buvo), tai pasitarusi su alergologe, pradejau duoti kitus produktus rotuodama ju vartojima (daviau tuos produktus, kuriems anksciau maziausia reakcija buvo -+, +) na ir kaip ir tiko tas sprendimas. Lyg siol panasiu principu naudojuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2014 02 20, 21:40)
Jau i pabaiga tos musu ziauriosios dietos kazkas pradejo alergizuoti (nezinojau ka isimti, nes ir taip mazai tu produktu buvo), tai pasitarusi su alergologe, pradejau duoti kitus produktus rotuodama ju vartojima (daviau tuos produktus, kuriems anksciau maziausia reakcija buvo -+, +) na ir kaip ir tiko tas sprendimas. Lyg siol panasiu principu naudojuosi  ax.gif

Ir mes taip pat elgiamės. Nes valgant keletą produktų, su laiku ir jiems įsijautrina, bet per tą laiką prieš tai įsijautrinusiems produktams alergija sumažėja. Tai taip ir gyvenam.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2014 02 20, 11:11)
toki lyg skystoki vistiek, kai jau varo tai per krastus  doh.gif
valgom bulve, ji lyg tiko, mmoliugas netiko manau, jis labai geltonas/orandzines spalvos.
daugiau pokolkas ir nebandziau.
o kazi kaip su mesa bus, ka bandyti ?

ir tos kurios turi didesne patirti su AD[U].
kaip toliau mums gyventi, ir bandyti.
Maniske alergiska baltymui.
Kaip gyd sake isaugama, bet ar pati tai pamatysiu ar tiesiog tik bandyma ir pasiulant maistelio su pienuku ?
Nes pirmaji nuo 1m pradejau ne misini duodi, o karves pienuka, su sia ir masciau panasiai.
bet kaip isbandyti ar ji isaugo jau ar ne ?
kol bus visoki paberimai, kaip suprantu dar tada neisaugo ?

isvis laukiu vasaros, ir mastau kad sie reikalai pageres, nes ir suneli labiau paberia, ir vyras pabertas, tai kaip cia mazosios nebers doh.gif

šiaip dėl to išaugimo... nevalgyt griežtai patartina bent 3 (geriausiai 6) mėnesius to ko negalima, tada bandyt tą produktą, kuriam minimaliausia reakcija nedidelį kiekį ir stebėt 3 paras, jei nieko pakartot su didesniu kiekiu ir jei tikrai nieko valio... jei sureagavo ką gi atidėti dar keliems mėnesiams... taip ir žaidi... aš iki šiol bijau tik gryno pieno ir kiaušinio baltymo... nors į kepinius kartais jau įdedu... perdirbtas nereaguoja o šiaip šlamšdavo mažoji blyniu iš miltų ir vandens (su šiek tiek aliejaus) kaip didžiausią skanėstą smile.gif
Atsakyti
Camelia el. vaistinėj įvairūs kremai ir kitos priemonės vaikams už geresnes kainas: Camelia
Atsakyti
Sveikos, o kaip gydot alergiuku kosuli?
Mums 7 men ir sian pradejo koseti...daugiau sausai...temperatūros neturim... Parnese vyras is vaistinės brontex, hedelix ir eucabal balzama... Ir bijau ka bandyti.... sad.gif
Atsakyti