Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Lakisiaus zole gerai, kai yra prakaitine. Ji sausina odele. Dezinfekuoja.
Atsakyti
O kazin ka reiskia kai ant odos pazeistos AD uztepus kremo ta deme paraudonuoja?cia netinka kremas ar taip turi buti?pas sunu visai kitokios formos AD tai net nzn ka cia reiskia, o pas dukryte dar kitokia jo forma sausos demes ir plinta visas kunas:(kazkaip dermatologes nepaklausiau ka tepti jei netiks nors ji isitikinusi buvo kad tiks ivostin sensita.kitko nieko nepasiule...
Atsakyti
QUOTE(deivy @ 2014 06 12, 16:29)
O kazin ka reiskia kai ant odos pazeistos AD uztepus kremo ta deme paraudonuoja?cia netinka kremas ar taip turi buti?pas sunu visai kitokios formos AD tai net nzn ka cia reiskia, o pas dukryte dar kitokia jo forma sausos demes ir plinta visas kunas:(kazkaip dermatologes nepaklausiau ka tepti jei netiks nors ji isitikinusi buvo kad tiks ivostin sensita.kitko nieko nepasiule...

neturėtų ryškėti ir raudonuoti unsure.gif
Atsakyti
Tai va, grizom is Vilniaus. Palatoje gulejau su Oliv. Labai faina mamyte. o dukryte tai mamyciukas is mamyciuku su ilgom kasytem bigsmile.gif Kitoje palatoje gulejo taskiukas su savo spirgiuku. Nu mergaites aktyvumas neispasakytas. Nu o dabar i tema.
Padare lopo testus ir parode, kad alergiska dukra aviziniams dribsniams, mieziams ir kvietiniams miltams. Taip pat rekomendavo atsisakyti kiausinio baltymo, varskes ir visokiu skaniu dalyku. Meginsim atsiriboti nuo siu produktu ir ziuresim kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(arunele @ 2014 06 12, 16:49)
Ar kas esate vartoją lakišiaus žolę (tiek išoriškai, tiek geriant), ir varnalėša.... g.gif Aš pati siaubingai išberta (dilgėlinė nesibaigianti...2 m), vaistai  schmoll.gif ir vaikai 3 mano alergijų kankinami. jau galvojiieškoti vaistininko Skirkevičiaus Virgilijaus kontaktų, kad gaučiau kokybiškai paruoštos vaistažolių žaliavos.

Aš irgi esu girdėjus labai gerų atsiliepimų apie V. Skirkevičių - mano gera pažįstama vyresniam amžiuj susirgo siaubingu AD (42 m.), tai su jo pagalba dabar atrodo be priekaištų, oda tobula bigsmile.gif Gydymas truko dvejus metus, ne tik gėrė žoles, bet ir keitė mitybą. Bet tai buvo vienintelis būdas, davęs rezultatų.

QUOTE(Žiedė @ 2014 06 13, 10:01)
Tai va, grizom is Vilniaus. Palatoje gulejau su Oliv. Labai faina mamyte. o dukryte tai mamyciukas is mamyciuku su ilgom kasytem bigsmile.gif  Kitoje palatoje gulejo taskiukas su savo spirgiuku. Nu mergaites aktyvumas neispasakytas. Nu o dabar i tema.
Padare lopo testus ir parode, kad alergiska dukra aviziniams dribsniams, mieziams ir kvietiniams miltams. Taip pat rekomendavo atsisakyti kiausinio baltymo, varskes ir visokiu skaniu dalyku. Meginsim atsiriboti nuo siu produktu ir ziuresim kaip bus.

Ačiū, Žiede wub.gif Mes irgi jau namie. Vis pagalvoju apie jus, apie tą linksmą linksmą mergytę šypsenytę smile.gif Džiaugiuosi, kad patekom į vieną palatą. Buvo lengva ir malonu bendraut smile.gif
Sakyk, o kiek pas jus SCORAD? Pas mus 49 blink.gif Kaip išaiškino taskiukas, nuo 50 jau neįgalumas. Net nesitikėjau, kad mes jau taip arti to... Aišku, norisi greičiau sveikt ir nepasiekt 50, bet pinigėlių kažkiek nepamaišytų... Ypač kai mišinukas Aptamil Digestive Allergy Care išeis 300 lt. mėnesiui, dar gerosios bakterijos, vaistai, kremai koks 100 lt., ekologiški produktai dar bent 100 lt. (vien kynvos kruopos kiek kainuoja doh.gif ) Tragedija... verysad.gif

O ką sužinojom ligoninėj apie mūsų AD - man netikėta. Bet tikiuosi, kad radom priežastį. Alergiją parodė tik lopai (avižoms, rugiams, kiaušinio tryniui ir šiek tiek bulvei), ji nestipri, reakcijos lėtinės. Kviečiam, pienui - ne!!! thumbup.gif Atseit galim valgyt visko po nedaug ir rotuojant. O pagrindinė bėrimų priežastis - disbakteriozė blink.gif Pridavėm išmatų tyrimuką į privačią laboratoriją, kur tiria labai išsamiai mikroflorą (dar 100 lt.). Po savaitės gausim atsakymą su rekomendacijom, kaip toliau gydytis. Visos viltys į tai...
Nusipirkom Infladerm, eisim išsirašyti pačio lengviausio hormonimio tepaliuko extra atvejams Adventan milk (kompensuojamas, bent tiek unsure.gif ), Tavegilio prieš skiepą ir po jo rekomendavo. Šiaip kol kas esu patenkinta tuo, ką gavom ligoninėje. Gulėjom pas vedėją, tai išleidžiant ne tik išaiškino visus tyrimų rezultatus, bet ir atsakė į protingus ir nelabai mano klausimus ax.gif
Atsakyti

QUOTE(oliv @ 2014 06 13, 17:20)

Sakyk, o kiek pas jus SCORAD? Pas mus 49  blink.gif Kaip išaiškino taskiukas, nuo 50 jau neįgalumas. Net nesitikėjau, kad mes jau taip arti to... Aišku, norisi greičiau sveikt ir nepasiekt 50, bet pinigėlių kažkiek nepamaišytų... Ypač kai mišinukas Aptamil Digestive Allergy Care išeis 300 lt. mėnesiui, dar gerosios bakterijos, vaistai, kremai koks 100 lt., ekologiški produktai dar bent 100 lt. (vien kynvos kruopos kiek kainuoja  doh.gif ) Tragedija...  verysad.gif

O ką sužinojom ligoninėj apie mūsų AD - man netikėta. Bet tikiuosi, kad radom priežastį. Alergiją parodė tik lopai (avižoms, rugiams, kiaušinio tryniui ir šiek tiek bulvei), ji nestipri, reakcijos lėtinės. Kviečiam, pienui - ne!!!  thumbup.gif Atseit galim valgyt visko po nedaug ir rotuojant. O pagrindinė bėrimų priežastis - disbakteriozė  blink.gif  Pridavėm išmatų tyrimuką į privačią laboratoriją, kur tiria labai išsamiai mikroflorą (dar 100 lt.). Po savaitės gausim atsakymą su rekomendacijom, kaip toliau gydytis. Visos viltys į tai...
Nusipirkom Infladerm, eisim išsirašyti pačio lengviausio hormonimio tepaliuko extra atvejams Adventan milk (kompensuojamas, bent tiek  unsure.gif ), Tavegilio prieš skiepą ir po jo rekomendavo. Šiaip kol kas esu patenkinta tuo, ką gavom ligoninėje. Gulėjom pas vedėją, tai išleidžiant ne tik išaiškino visus tyrimų rezultatus, bet ir atsakė į protingus ir nelabai mano klausimus  ax.gif

Ir as likau patenkinta, kad priezasti issiaiskinom. Pas mus scord 31.
oho kokios zinios! pagaliau a ne? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 06 13, 18:20)
Aš irgi esu girdėjus labai gerų atsiliepimų apie V. Skirkevičių - mano gera pažįstama vyresniam amžiuj susirgo siaubingu AD (42 m.), tai su jo pagalba dabar atrodo be priekaištų, oda tobula  bigsmile.gif  Gydymas truko dvejus metus, ne tik gėrė žoles, bet ir keitė mitybą. Bet tai buvo vienintelis būdas, davęs rezultatų.

Mes kalbejomes su juo pries pusmeti, tai atsisake jis ka nors rekomenduoti, nes vaikas per mazas (buvo ~1,5 metuku) ir per daug alerginiu reakciju ir pan. Tai tik pasiule pagerti geruju bakteriju.

Sakyk, o kiek pas jus SCORAD? Pas mus 49  blink.gif Kaip išaiškino taskiukas, nuo 50 jau neįgalumas.

Mes gavome 30,2 balus (kitaip ir negalejo buti, gi atvazivome vos ne idealios bukles, nes laikemes LABAI grieztos dietos (praktiskai net maziau nei 5 produktu dietos) ir norejom pasidaryti tyrimus).

O ką sužinojom ligoninėj apie mūsų AD - man netikėta. Bet tikiuosi, kad radom priežastį. Alergiją parodė tik lopai (avižoms, rugiams, kiaušinio tryniui ir šiek tiek bulvei), ji nestipri, reakcijos lėtinės. Kviečiam, pienui - ne!!!  thumbup.gif Atseit galim valgyt visko po nedaug ir rotuojant

O dare kraujo tyrima kvieciam, pienui?
pas mus situacija tokia, kad is 13 lopu, tik 2 gavome "-" ir tai buvo pienas ir kiausinis. Taciau kiausinis rode 2-3 klase pagal krauja doh.gif va toks netiketumas gavosi.
user posted image
o cia jau po 72val, tik nessifokusavo kaip reikiant, bet matosi vis vien...
user posted image
1 - karves pienas "-" po 48val, "-" po 72val
2 - kiausinio baltymas "-", "-"
(pieno ir kiausinio lopu net nesimato ant odos kur buvo deta)
4 - kvieciai "+", "+"
5 - kukuruzai "+/-", "+/-"
6 - aviziniai dripsniai "+/-", "+/-"
7 - grikiai "+", "+/-"
8 - ryziai "+", "+/-"
9 - mieziai "+", "+"
10 - rugiai "+/-", "+/-"
12 - bulve "+/-", "+/-"
13 - morka "+/-", "+/-"
15 - bananas "+", "+"
16 - obuolys "+", "+"

Tikiuosi, kad kaip nors atsiras tu produktu daugiau kuriuos galesime valgyti, nes valgeme paskutiniu metu bulves, morkas (1/3 vidutines morkos per para), kiauliena, o taip pat obuolius ir bananus, taciau paskutines geras 3 savaites pastebejau, kad papraso banano ar obuolio, atsikanda ir spjauna lauk, turbut organizmas atsirenka kas netinka, nes pagal lopus bananas ir obuolys patapo "+" sad.gif

Jei i ligonine nuvaziavome grazios odos, tai siandien i vakara viskas rausta sad.gif ir sutikti zmones kurie nezino kad alergiskas vaikas, uzklause ko prisivalge kad isbertas doh.gif Tai tikiuosi, kad nuo lopu paumejo ir vel grazi odyte bus neuzilgo laikantis grieztos dietos.

Tik va susimasciau. Turime susitvarke negalia ir LABAI tikiuosi, kad alergijas isaugsime anksciau nei negalios "galiojimo laikas" baigsis. Nes priesingu atveju jei eisime pas gydytoja laikantis grieztos dietos, ko pasekoje grazi oda yra, tai tikrai nesurinksime tu 50 balu. Ir kaip tada irodyti reikes, kad vaikas vien del to graziai atrodo, kad maistas yra atrinktas kokybiskas ir ne bet koks g.gif na, tikiuosi, kad nereikes sios dilemos spresti ax.gif
Atsakyti
Mielosios, kurios bendravote su gerb. V. Skirkevičiumi, gal turite vaistininko kontaktus - ir dėl vaikų (visų trijų mano alergiukų), ir pati nevilty - jau beveik 2 m. ūminė dilgėlinė (prieš mėn.grįžau iš Kauno klinikų - pragulėjusi 14 d.), rezultatas buvo labai geras, bet grįžau namo - po geros savaitės viskas grįžo su kaupu doh.gif
prieš savaitę mano mažoji 4,5 m gulėjo kauno klinikose 7d. - ūmi dilgėlinė doh.gif nežinia, kas sukėlė....vakar susirgo vėjaraupiais... doh.gif
Jau linkusi pradėti ,,draugauti" su netradicine medicina: lakišius, varnalėša....
P.s. pastebėjau, kad yra susidomėjusių DAOsin - tai birželio mėn. taikys ne tokias jau mažas nuolaidas http://www.mpe.lt/lt/Daosin/11_Daosin
Vyras važiuos ryt pirkti bigsmile.gif
Atsakyti
Taskiuk, mes su keleta paberimu gavom tik 15 scorad.. Keistai aisku man tai yra, nes galetu scorad apskaiciuoti ir pagal galimu valgyti produktu kieki. Jei valgai tik keleta produktu, kuriu deka oda visai gerai atrodo, tai ka, jau vos ne sveikas vaikas?!
O jums tai kruopas (kukuruzus, avizas, rugius, gal ir ryzius su grikiais) po truputi kasdien keiciant galima duoti.. Bent as su +- tikrai miksuoju kasdien produktus ax.gif
Nusipirkau prabangiai elnienos.. mastau bandyt ar ne.. zverienos labai seniai nedaviau, nes anksciau (pries metus mazdaug) ++ reakcija buvo g.gif
Beje, as saviskiui duodu po 2 braskes kasdien.. tfu tfu tfu kol kas lyg ir pablogejimo nesimato..
Atsakyti
Sveikos,
gal kuri susidūrė su tokia situacija- mergaite 4 mėn, gėrė mp ir hidrolizuota misini 2 men, tik misini dar du men. AD sunkios formos, padare kraujo tyrima del karves pieno ir kt baltymu, bet niekam nealergiska isskyrus kiausino baltyma. Tai kazin ar lopas rodytu reakcija karves pieno baltymui, jei visgi alergiška tam baltymui? Ar jei kraujas nerodo tai ir lopas neigiamas bus?
Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2014 06 14, 15:35)
Sveikos,
gal kuri susidūrė su tokia situacija- mergaite 4 mėn, gėrė mp ir hidrolizuota misini 2 men, tik misini dar du men. AD sunkios formos, padare kraujo tyrima del karves pieno ir kt baltymu, bet niekam nealergiska isskyrus kiausino baltyma. Tai kazin ar lopas rodytu reakcija karves pieno baltymui, jei visgi alergiška tam baltymui? Ar jei kraujas nerodo tai ir lopas neigiamas bus?

Lopas gali parodyti, net jei kraujas nieko nerodo.
Jei dar negulėjot ligoninėj, nuoširdžiai rekomenduoju. Praeitą savaitę kartu su mumis buvo vieno mėnesio kūdikėlis, kitas penkių... wub.gif Pastarajam per porą dienų atitaikė mišinį, pradėjo akyse gerėti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2014 06 14, 14:35)
Sveikos,

Kelios tyrimų „taisyklės“ iš patirties ax.gif
1. Jei kraujo tyrimas rodo – alergija tikrai yra. Jei nerodo – nereiškia, kad alergijos nėra. Tokio amžiaus vaikučiui kraujo tyrimų daug kas net nedaro, nes sako, kad nerodo. Mums 3 mėn. rodė, bet ne viską. O jau tuo metu turėjom labai stiprią alergiją. 9 mėn. jau parodė daugumą produktų.
2. Kiti du galimi tyrimai – dūrio ir lopo. Dūrio tyrimas parodo greito tipo alergiją, lopo – lėto tipo. Taigi jei dūrio tyrimas nerodys, lopo gali parodyti, nes tiesiog reikia ilgiau palaukti. Mūsų atveju lopo tyrimų neapsimoka daryti, nes puikiai rodo dūriai ir kraujas, t.y. mes turim greito tipo alergiją (taip yra ir su produktais – jei suvalgo ką nors netinkamo, sureaguoja valandos bėgyje). Nežinau ar visiems sutampa, kad jei rodo dūrio tyrimai, rodys ir kraujas. Gal čia ir nesusiję... Labai daug kam būna lėto tipo alergija, kuriai nustatyti tinka lopo tyrimai. Ir kraujas nebūtinai rodo.

Labai džiugu už mamytes, kurių vaikučiams ligoninėje rado bėrimų priežastis thumbup.gif

Dėl Scorad – jo dydis nustatomas gana subjektyviai, t.y. balais vertinama odos būklė, savijauta, ne tik kokia dalis kūno išberta. Gal aš jau „sugadinta“, bet 49 balai kai ką sako... blush2.gif
Tiesą sakant nelabai supratau kaip mums šiemet jį nustatinėjo, nes odytė buvo daug gražesnė, savijauta daug geresnė, bet Scorad surinkom daugiau nei pernai. Bet gydytoja sakė, kad vertina tyrimus, kad dar turim alergiją, kad nedaug ką valgom, kaip atrodėm prieš 2 mėn. kai pas ją lankėmės.
Atsakyti