Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(neringuskinas @ 2014 02 26, 10:18)
o tai Jus ka nors darėte?ar gėrėte kokius vaistukus pvz

Idomus jusu klausimas smile.gif Galiu tik atsakyti - ka mes tik nedarem ir ko tik nebandem, vat siuo metu mazai angliavandeniu turincios dietos laikomes, kol kas geriausiai mums padeda.
Atsakyti
Merginos, ar kurios vaikui prie AD yra ir GERL nustatyta? Panašu, kad maniškiui ir šitas brudas yra, be to, labai baisai forma pasireiškia verysad.gif
Atsakyti
O kas tas GERL?

O jei turint AD, susergama obstrukciniu brobchitu, tai cia jau bus ipaisyta BA? sad.gif(
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2014 02 26, 16:37)
Pas Grusauska vizita atidejau, nusipirkau Elidel. Kaip ji tepti? kiek dienu? 4u.gif sako pirmas dvi dienas gali but pablogejimas ji pradejus vartot, bet paskui tipo bus gerai g.gif

Mes tepem 2xd plonu sluoksniu pries tai uztepus drekinamojo kremo. Bet jusu vietoje be gyd. as netepciau. Gal jums paskirs kitaip, vis gi cia vaistai.
Atsakyti
QUOTE(Pepeloliene @ 2014 02 26, 20:01)
O kas tas GERL?

O jei turint AD, susergama obstrukciniu brobchitu, tai cia jau bus ipaisyta BA? sad.gif(

Ne
Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2014 02 26, 21:12)
Mes tepem 2xd plonu sluoksniu pries tai uztepus drekinamojo kremo. Bet jusu vietoje be gyd. as netepciau. Gal jums paskirs kitaip, vis gi cia vaistai.

Mums gydytoja ir paskyre, sake tept du kart dienoj ant svarios odos, o kai susigers ant virsaus tept emolientus. Sake pradzioj kol praeis uzdegimas tept du kartus dienoj, paskui viena, zodziu nutreukt retinant tepimus, o ne staigiai uzbaigt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2014 02 26, 22:41)
Mums gydytoja ir paskyre, sake tept du kart dienoj ant svarios odos, o kai susigers ant virsaus tept emolientus. Sake pradzioj kol praeis uzdegimas tept du kartus dienoj, paskui viena, zodziu nutreukt retinant tepimus, o ne staigiai uzbaigt. g.gif

Kiek gydytoju tiek nuomoniu smile.gif
Man grieztai liepe pirma drekinti, po to jau Elideli. Ir tepem ilgai, apie pusmeti.
Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2014 02 27, 10:45)
Kiek gydytoju tiek nuomoniu  smile.gif
Man grieztai liepe pirma drekinti, po to jau Elideli. Ir tepem ilgai, apie pusmeti.

Tikrai taip 4u.gif uz tai ir norejau suzinot kaip tepa kitos ax.gif informaciniame tepalo lapelyje irgi raso , kad pirma vaistas, o paskui minkstinamasis kremas, bet matyt gydytojos gal labiau is savo praktikos kalba 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man sūneliui dabar 14 mėn, prasidėjo viskas nuo 2 mėn. Tuo metu dar dalinai maitinau savo pienu, dalinai mišinuku, nuo 3 mėn tik mišinuku. Su skiepais to nesieju, bet žiemai skiepus pristabdėm gydytojui rekomendavus.

Šiaip dabar kai pagalvoju, kad gal viskas prasidėjo nuo vilnonių kelnyčių, kurias dėdavau ant medžiaginių sauskelnių? Bet jau senų seniausiai jų nebemaunu ir vis tiek turim bėdą. Vienintelis vilnonis dalykas yra vokelis vežimėlyje, nes kitaip tikrai jam būtų šalta lauke miegoti g.gif bet su oda tiesioginio kontakto nėra.

Dėl maisto man visi gydytojai sakė, kad kiekvieną produktą reikia išbandyti ir tik taip galima nuspręsti, ar vaikas jam alergiškas. Valgo menkę, kiaušinius(išpalu du su pienu ir pakepu ant sviesto), nuo metukų geria karvės pieną. Ir šiems produktams tikrai jokios alerginės reakcijos nepastebėjau. Nuo jautienos buvo pabėrę pora kartų, tai trečią kartą kolkas nebandom. Dėl alergijos karvės pienui, gydytojas man sakė, kad jeigu yra ši alergija tai kartu su bėrimu būna ir problemos su tuštinimusi. Tokios bėdos nėra, tuštinasi kiekvieną dieną ir ne po vieną kartą. Vis dėlto dėl šventos ramybės galvoju padaryt kraujo tyrimą, bent kažkias gaires turėsiu nuo ko rankos ir kojos ištisai išbertos (su pagerėjimais ir pablogėjimais).

Dėl maisto sudėtinga dar ir dėl to, kad nuo metinuko nepasislėpti, kad kažką valgai, jis jau pats nori prie bendro stalo ir vis paragauja tai šio tai to.

Prieš pora dienų labai išberė veidelį ir sprandą. Turiu kelis variantus: prieš porą-trejetą sav atostogavom pas senelius, tai vaikas ragavo šaldytų braškių, vyšnių. Bet ar galėjo taip išberti tik dabar?? Kitas realesnis variantas, kad pora dienų valgė parduotuvinį varškės sūrį su pirktine tyrele (obuolys, bananas, mangas). Gal nuo to sūrio išbėrė?? Varškei šiaip nealergiškas, patikrinta. Bet gal tas sūris kaip nors gaminamas nelabai "švariai"?
Šlapiavimų nėra, tai tepu eiliniais kremais drėkinančiais odą.

Gal ką nors rekomenduotumėt? Šiaip kiek žinau, daugelis daktarų pačios egzemos nesieja su maistu, tik sako, kad nuo maisto vaiką gali paberti, bet tai nėra tapatu egzemai.

Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2014 02 27, 14:45)
Sveikos  4u.gif

Man sūneliui dabar 14 mėn, prasidėjo viskas nuo 2 mėn.  Tuo metu dar dalinai maitinau savo pienu, dalinai mišinuku, nuo 3 mėn tik mišinuku. Su skiepais to nesieju, bet žiemai skiepus pristabdėm gydytojui rekomendavus.

Šiaip dabar kai pagalvoju, kad gal viskas prasidėjo nuo vilnonių kelnyčių, kurias dėdavau ant medžiaginių sauskelnių? Bet jau senų seniausiai jų nebemaunu ir vis tiek turim bėdą. Vienintelis vilnonis dalykas yra vokelis vežimėlyje, nes kitaip tikrai jam būtų šalta lauke miegoti  g.gif  bet su oda tiesioginio kontakto nėra.

Dėl maisto man visi gydytojai sakė, kad kiekvieną produktą reikia išbandyti ir tik taip galima nuspręsti, ar vaikas jam alergiškas. Valgo menkę, kiaušinius(išpalu du su pienu ir pakepu ant sviesto), nuo metukų geria karvės pieną. Ir šiems produktams tikrai jokios alerginės reakcijos nepastebėjau. Nuo jautienos buvo pabėrę pora kartų, tai trečią kartą kolkas nebandom. Dėl alergijos karvės pienui, gydytojas man sakė, kad jeigu yra ši alergija tai kartu su bėrimu būna ir problemos su tuštinimusi. Tokios bėdos nėra, tuštinasi kiekvieną dieną ir ne po vieną kartą. Vis dėlto dėl šventos ramybės galvoju padaryt kraujo tyrimą, bent kažkias gaires turėsiu nuo ko rankos ir kojos ištisai išbertos (su pagerėjimais ir pablogėjimais).

Dėl maisto sudėtinga dar ir dėl to, kad nuo metinuko nepasislėpti, kad kažką valgai, jis jau pats nori prie bendro stalo ir vis paragauja tai šio tai to.

Prieš pora dienų labai išberė veidelį ir sprandą. Turiu kelis variantus: prieš porą-trejetą sav atostogavom pas senelius, tai vaikas ragavo šaldytų braškių, vyšnių. Bet ar galėjo taip išberti tik dabar?? Kitas realesnis variantas, kad pora dienų valgė parduotuvinį varškės sūrį su pirktine tyrele (obuolys, bananas, mangas). Gal nuo to sūrio išbėrė?? Varškei šiaip nealergiškas, patikrinta. Bet gal tas sūris kaip nors gaminamas nelabai "švariai"?
Šlapiavimų nėra, tai tepu eiliniais kremais drėkinančiais odą.

Gal ką nors rekomenduotumėt? Šiaip kiek žinau, daugelis daktarų pačios egzemos nesieja su maistu, tik sako, kad nuo maisto vaiką gali paberti, bet tai nėra tapatu egzemai.

Vis gi is savo patirties noriu pasakyti vismos, kurios tik susiduria su AD, joks kremas ir vaistas nepades, tik siek tiek susvelnins simptomus, pirmiausiai reikia sutvarkyti mityba ir atrinkti kiekvienam individualiai ka galima mazyliui ir ko ne, ir tikrai nors ir labai sunku nuo metu vaikui riboti maista, bet ko gi napadarysi del mazylio, mums negalima jokiu grudiniu, todel namie neliko nei vieno patiekalo is grudu, net duonos atsisakem visi 4 seimos nariai, as pati maitinau vaikeli iki 2 metu, tai mano meniu apskritai buvo labai ribotas, o dabar, kad ir galiu , bet vis vien gaminu taip, kad galetumem visi 4 is vieno puodo valgyti. Stiprybes, kantrybes ir nepasiduoti linkiu visoms!!!

Atsakyti
Šlamšto mūsų namuose nėra schmoll.gif (maisto prasme) kiek įmanoma, perku ekologiškus maisto produktus. Vaiko oda labai sausa - kremas tikrai padeda.

Mano pačios rankų oda ėmė tragiškai sausėti nuo 21 metų, vieną žiemą. Suskilinėja iki kraujo. Vaikystėje tokių bėdų neturėjau. Kai atėjau su savo mažiumi pas pediatrą, kuris su nemažai vaikiukų, turinčių egzemą, dirbęs ir juos gydęs, jis kaip mat pasakė - pas Jus pačią yra egzema, suaugusiųjų egzema.

Taip kad kremo labai reikia ir man ir jam. Hormoninių nenaudoju, esu naudojusi pora kartų kai situacija buvo tragiška. O šiaip man gydytojas pasakė - pirmiausia odelę drėkinti (aliejai voniai, kremai tikrai padeda) ir tada žiūrėti maistą, į ką reaguojama pabėrimu, drabužiai, skalbikliai, visa kita. VISKAS YRA SVARBU.

Dėl maisto. Į menkę, kiaušinius (su baltymu) ir karvės pieną nereaguoja bėrimu. Negi vis tiek turėčiau vaikų šių produktų neduoti? Miltinių patiekalų nelabai valgom. O jeigu valgom, jis jų gauna jau po savo pusryčių, t.y. nugvelbia nuo mūsų lėkštės, paragauja, kadangi skrandis jau pilnas.

O jūsiškį nustojo berti, kai "susitvarkėt mitybą" ar tik apmažėjo bėrimai? Dabar sveikas?
Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2014 02 27, 18:45)
Dėl maisto. Į menkę, kiaušinius (su baltymu) ir karvės pieną nereaguoja bėrimu. Negi vis tiek turėčiau vaikų šių produktų neduoti? Miltinių patiekalų nelabai valgom. O jeigu valgom, jis jų gauna jau po savo pusryčių, t.y. nugvelbia nuo mūsų lėkštės, paragauja, kadangi skrandis jau pilnas.

Tiesiog noriu suprasti, is ko jus nusprendete, kad tikrai tinka pienas, kiausinis? Ar del to, kad iskart neisbere ar stebejote reakcija ilgesni laika butent i viena produkta?
Na o kiek as zinau, tustinimosi bedos butu jei pienas butu netoleruojamas, o jei alergija - berimas. Alergijos metu aisku gali ir berti, ir viduriuoti ir t.t. vaikas - kiekvienam individualiai, bet jei su viduriais viskas gerai (del pieno), tai jis tinka - na pirma karta girdziu.
O jau nori nenori reikia saugoti, kad neimtu ko negalima. Mes kazkaip stengiames graziuoju susitarti.
Atsakyti