Sveikos
Man sūneliui dabar 14 mėn, prasidėjo viskas nuo 2 mėn. Tuo metu dar dalinai maitinau savo pienu, dalinai mišinuku, nuo 3 mėn tik mišinuku. Su skiepais to nesieju, bet žiemai skiepus pristabdėm gydytojui rekomendavus.
Šiaip dabar kai pagalvoju, kad gal viskas prasidėjo nuo vilnonių kelnyčių, kurias dėdavau ant medžiaginių sauskelnių? Bet jau senų seniausiai jų nebemaunu ir vis tiek turim bėdą. Vienintelis vilnonis dalykas yra vokelis vežimėlyje, nes kitaip tikrai jam būtų šalta lauke miegoti

bet su oda tiesioginio kontakto nėra.
Dėl maisto man visi gydytojai sakė, kad kiekvieną produktą reikia išbandyti ir tik taip galima nuspręsti, ar vaikas jam alergiškas. Valgo menkę, kiaušinius(išpalu du su pienu ir pakepu ant sviesto), nuo metukų geria karvės pieną. Ir šiems produktams tikrai jokios alerginės reakcijos nepastebėjau. Nuo jautienos buvo pabėrę pora kartų, tai trečią kartą kolkas nebandom. Dėl alergijos karvės pienui, gydytojas man sakė, kad jeigu yra ši alergija tai kartu su bėrimu būna ir problemos su tuštinimusi. Tokios bėdos nėra, tuštinasi kiekvieną dieną ir ne po vieną kartą. Vis dėlto dėl šventos ramybės galvoju padaryt kraujo tyrimą, bent kažkias gaires turėsiu nuo ko rankos ir kojos ištisai išbertos (su pagerėjimais ir pablogėjimais).
Dėl maisto sudėtinga dar ir dėl to, kad nuo metinuko nepasislėpti, kad kažką valgai, jis jau pats nori prie bendro stalo ir vis paragauja tai šio tai to.
Prieš pora dienų labai išberė veidelį ir sprandą. Turiu kelis variantus: prieš porą-trejetą sav atostogavom pas senelius, tai vaikas ragavo šaldytų braškių, vyšnių. Bet ar galėjo taip išberti tik dabar?? Kitas realesnis variantas, kad pora dienų valgė parduotuvinį varškės sūrį su pirktine tyrele (obuolys, bananas, mangas). Gal nuo to sūrio išbėrė?? Varškei šiaip nealergiškas, patikrinta. Bet gal tas sūris kaip nors gaminamas nelabai "švariai"?
Šlapiavimų nėra, tai tepu eiliniais kremais drėkinančiais odą.
Gal ką nors rekomenduotumėt? Šiaip kiek žinau, daugelis daktarų pačios egzemos nesieja su maistu, tik sako, kad nuo maisto vaiką gali paberti, bet tai nėra tapatu egzemai.