Sumatra
QUOTE(Ice tea @ 2014 02 10, 13:19)
Sumatra
Kiek žiedų ir dar antras stiebas auga
QUOTE(Lutpede @ 2014 02 10, 08:47)
Gal ir yra duomenų. Reikės pasidomėti. Žinau tik tiek, kad amžiną atsilsį Šimkūnaitė buvo rašius, kad dar maža gavo dovanų keletą svogūnų. O man aktyviai medžiojant svogūnus viena augintoja buvo išsaugojus svogūnų veislę, kurią jos mama įsigijo parodoje dar prieš II pasaulinį. Žodžiu tikrai ne naujovė šitos gėlės Lietuvoje. Spėju, kad Lietuvoje galėjo pasitodyti 19 amžiaus pabaigoje-20 pradžioje
Galėjo į dvarus atsivežti...
Man labai įdomu, kas tie Palangės grožiai iš tiesų. Tas įprasčiausias oranžinis panašiausias į Hippeastrum puniceum (nuotrauka iš interneto)
O dar panašesnis šitas, irgi rašo H. puniceum
Hippeastrum petiolatum
Hippeastrum reginae
QUOTE(Lutpede @ 2014 02 10, 09:47)
Gal ir yra duomenų. Reikės pasidomėti. Žinau tik tiek, kad amžiną atsilsį Šimkūnaitė buvo rašius, kad dar maža gavo dovanų keletą svogūnų. O man aktyviai medžiojant svogūnus viena augintoja buvo išsaugojus svogūnų veislę, kurią jos mama įsigijo parodoje dar prieš II pasaulinį. Žodžiu tikrai ne naujovė šitos gėlės Lietuvoje. Spėju, kad Lietuvoje galėjo pasitodyti 19 amžiaus pabaigoje-20 pradžioje
Labai idomu, aciu Lutpede.
O cia mano pirmas ziedas siemet, aisku tik siemet isigytas, bet man toks nerealiai grazus, kad negaliu Evergreen
Kadangi labai patiko ziedas tai vakar Ermitaze paemiau dar viena toki, nesitikedama labai daug is svoguno, nes sis kuris zydi dabar, gal pries pusantros savaites buvau pirkus ir tai va kaip turejau isdarineti, nors zeme atrode sausa... mane truputi neramina tie paraudonavimai, nors tikrai viska svariai ispjausciau ir padariau pagal instrukcijas pirmame puslapyje, pernai rodos nei vienas svogunas isdarinetas taip neparaudonavo... gal nepamenu. O vakarykscio pirkinio zemes buvo slaputeles, bet svogunas neapipuves - didzioji dauguma saknu nupuvus, dugnelis sveikas, o svogunas pasiraukslijes, dabar dziusta, eisiu toliau gydyti.
Ice Tea, labai grazi Sumatra, ji turetu buti panasi i Bogota kaip issivaizduoju, tik Bogota visiskai raudonas ziedas?
O as turesiu siemet jau savo zieda , sakau savo, nes pernai pirktas ir jau perziemojes pas mane zydes, tai reiskias, kad gal su jais ir susidraugausiu Bus Exotic Star. Maciau, kad kaikurios turite sia veisle, sakykite ar jums jis miegojo ziema? Mniskis ne, nesupratau, nelaisciau, bet gal del to, kad ten kur buvau isnesus kazkiek sviesos gavo... taip ir liko su lapais.
Mergaites pasigirkite kokias veisles is Japonijos uzsisaket.
Pasirodysiu, ką palieku išvažiuodama.
Nedaug ką rasiu po savaitės:(
Evergreen
Neon
Double Record
Vera
Evergreen
Neon
Double Record
Vera
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 10, 14:00)
Galėjo į dvarus atsivežti...
na taip. Visa ta egzotika pirmiausia atsidurdavo pas kilminguosius. Eiliniam žmogeliui geriausia "gėlė" buvo svogūnas
Šiaip išskaičiau ką reiškia Hippeastrum
Išvertus Hipeastrum reiškia arklio žvaigždė. Todėl pardavėjam ir augintojam toks pavadinimas pasirodė negražus ir pasiliko prie amarilio vardo, nors visi žinom, kad amarilis ir hippeastrum"as ne tas pats
Infarktą galima gaut, kai šitiek grožybių! Mąsčiau, ko čia užsiprašyt Valentino dienai, tai bijau, kad negausiu nieko, nes dabar pati nebežinau, ko noriu, kai šitiek gražių prirodėt
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 02 10, 13:01)
Labai idomu, aciu Lutpede.
O cia mano pirmas ziedas siemet, aisku tik siemet isigytas, bet man toks nerealiai grazus, kad negaliu Evergreen
Tikrai nerealiai gražus ...
Ypač kai neturiu
Aš Oriental Lady, Green and Saturn ir Yume Mitai
Papildyta:
QUOTE(taburete @ 2014 02 10, 13:02)
Pasirodysiu, ką palieku išvažiuodama.
Evergreen
[img
Neon
Double Record
Vera
[img
Evergreen
[img
Neon
Double Record
Vera
[img
Šakės
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 10, 13:39)
Infarktą galima gaut, kai šitiek grožybių! Mąsčiau, ko čia užsiprašyt Valentino dienai, tai bijau, kad negausiu nieko, nes dabar pati nebežinau, ko noriu, kai šitiek gražių prirodėt
Pateik sąrašą, o ką gaus, tą
Iškilo dar vienas klausimas . Ar naudojate meileniams šaknijimosi miltelius ir panašias priemones?
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 10, 15:41)
Tikrai nerealiai gražus ...
Ypač kai neturiu
Papildyta:
Ypač kai neturiu
Papildyta:
Nematau is kur jus, nes Evergreen tai Ermitazuose uzvezta buvo, dabar matosi i pabaiga, as dar viena palikau vakar. Plius kaina 10.99 tai kad zinota, buciau galejus ir paimt...
Prisipazinsiu, kad as labai ziurejau i Yume Mitai bet kazkaip neisdrisau prasytis i kompanija. Kai prazys labai lauksim foto, ar tikrai jis toks salotinis kaip toj foto
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 02 10, 13:01)
šiuos užsisakiau
http://www.ebay.ca/i...=item5d48621f77
http://www.ebay.ca/i...=item2a3312ff7c
http://www.ebay.ca/i...=item5d4902b017
O kodėl pritrūko drąsos dabar būtumėt kartu besidžiaugusi
Papildyta:
oho ho, koks spalvingas puslapis
mano abžarumui ribų turbūt nesimato na nei vieno iš šio psl neturiu, o baisiai norisi turėti