Sveikos
Seniai nebuvau, bet žiūriu aną kart palikau temą ties "atsplaviais" , sugrįžus ir vėl juos randu
Na, tikrai kažkos fenomenas jau darosi..Beje, vis dažniau tenka nori nenori ir gyvai su žmonėmis apie juos padiskutuot..Beje, tie žmonės dažnai nei kokie labai jauni, nei neišprusę..Aišku, dažniausiai tai yra moterys..
Stengiuosi nebūti kategoriška, nes vis gi neskaičiau, tik probėgomis pavartinėjau, vieną kitą ištrauką permečiau..Net nesakyčiau, kad man tai knygai gaila laiko, nes tai makulatūra..Šiaip, jei įdomu, tai gali ir "Žmones" paskaityt ir kokią durną laidą pažiūrėt, gal sueitų ir ta makulatūra..Man čia problema tik tame, kad tiesiog neįdomu-nei temos, nei kitu požiūriu..O kodėl net nežinau-neintriguoja ir tiek..
Neseniai draugė pasakoja-aštuoniolikmetis sūnus pamatė ją "atspalvius" skaitančią, sako, mama, nu ką tu čia skaitai..Ką nors įdomesnio psakaitytum, pvz. Kamiu (jie šiuo metu nagrinėja mokykloj)
Džiaugiuosi tokiais atvejais už jaunimą..
Tai grįžtant prie tų įdomesnių knygų...
Kalėdiniu laikotarpiu įnikau į
Petraukso "Trečiojo reicho triumfą"...Na, užvežė kaip koks detektyvas-per naktis sėdėjau..Dabar pradėjau tęsinį ir jau užbuksvau, ir ištempta, ir nebe tai..
Bet ta tema pas mane vis tiek ant bangos..Nesusilaikiau nenusipirkus
Styrono "Sofi pasirinkimas"...Vat čia tai ir gavosi geras miksas-ir Trečias reichas ir savotiški "atspalviai" viename...Žodžiu, man tai kaifas-tas atvejis, kai knyga pataikė į minčių kontekstą..
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 03, 21:35)
Nesutikciau, kad meiles linija "Vejo nublokstuose" yra pavirsutiniska. Tai labai tikroviska ir labai kasdieniskai istorija - kai tai, ka turejai, ivertini tik tada, kai prarandi. Del Reto personazo nesiginciju - nors nenoreciau, kad jis butu kitoks
Bet pati istorija mane itikino visiskai, juolab paciai teko tokia panasia matyti (tik maziau dramatiskam fone). Va meile tarp Scarlet ir Ashley - cia jau man buvo nuobodu. Ji myli isivaizduota ideala, jis geidzia patrauklios moters ir isivaizduoja apgaudinejantis zmona, kuria is tiesu myli. Mane Ashley erzino, prisipazistu...
Skaiciau ta knyga n kartu zalioj jaunystej, apie musius skaityti buvo nuobodu, bet ta, kaip tu sakai, Pietu pozicija domino labai. ir pasirode labai naivi ir nelabai kuo realiai pagrista. Galiausiai likau netasytu jankiu puseje, kad ir kaip negraziai jie elgesi su tais Pietu aristokratais
Geriau negalėčiau pasakyt apie "Vėjo nublokštus"...Kultinė jaunystės knyga-skaityta gal 5 kartus ir dar tuos neaiškius tęsinius..Man tai ir meilė tikra ir įtikinanti, ir Retas Batleris būtent toks vyro tipas, kurį jaunystėj turi bent kartą įsimylėt
Žodžiu, nemirštanti klasika...
QUOTE(Mamce @ 2014 02 04, 06:32)
Ir man visai nesinori dangstytis tokiomis frazemis, kaip "perskaiciau tam, kad zinociau, apie ka kalbama, arba , kad nesijausciau balta varna kokioje nors kompanijoje"... Taigi, galiu sakyti, kad neskaitau ir is principo, ir kartu del to,
kad man neidomu. Jei zmogui idomu tobulejimas "meiles mene", tai gal tada geriau "Kamasutra" paskaityti. Bent jau klasika
QUOTE(nihilistė @ 2014 02 05, 11:53)
kokią "Karą ir taiką", Dostojevskį?
Žinau ko tikrai neskaito
Jeigu jau Tolstojus ir Dostojevskis snobų literatūra
Nors gal galima ir tuo kampu pažiūrėt-visi aptarinėja 'atspalvius', o tu šast snobiškai išsišoki su "Broliais Karamazovais"
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 13:30)
Kaip gerai tu čia man visą knygą atpasakojai
Aš net neįtariau, kad ji taip primityviai baigiasi. Galvojau ten taip sado-mazo ir tęsiasi.
Aš gal bjauriai pasisakysiu, bet ta knyga išpildo namų šeimininkių (prašom neįsižeisti, tas kas namie, čia turima omeny, proto būsena, ne pats statusas! Panašiai kaip ir žodis kaimietis, jis gali gyventi ir Niujorke) neišsipildžiusias svajones. Ir vat vietoj to, kad ji pati kažką pabandytų, kas ten aprašoma, geriau paskaito, padūsauja ir sako, va matai kaip būna! Kokie vyrai, kokia drama!!! Na, bet sutikim,
Grėjaus, tarp maximos darbuotojų nesutiksime...
O šiaip, kiek ištraukų skaičiau, tai nieko naujo nesužinojau ir neišmokau
Viskas čia teisinga...Tik man vienas dalykas nesueina-bent jau mano aplinkoj "atspalvius" skaito taip pat ir labai protingos, išsilavinusios moterys-net mokslų daktarės..Beje, ne kokios senmergės ar pan., o žavios, šiuolaikiškos, turinčios puikius vyrus ir visa kita..Aišku su ironijos doze, bet perskaito visas tris knygas iki pat pabaigos ir laukia dar..
Vienintelė vieta, kur randu daug pagrįstos kritikos "atspalvių" atžvilgiu yra tik čia-tarp jūsų..(oi džiaugiasi mano širdis..
)
Oi, kiek aš čia daug prirašiau neplanuotai, sorry