Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

QUOTE(Rasma @ 2014 02 15, 17:25)
Grėjaus iš Atspalvių biggrin.gif
Kodėl? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 02 15, 17:32)

Žavus, turtingas, lovoj išradingas, o ir jam vargšės Pelenės patinka biggrin.gif

O jei rimtai, tai reiktų kokio "lemtingo" vyro..reik perkratyt skaitytų knygų sąrašą g.gif
Norėjau rašyt pradžioj Retą Batlerį, kažkuo 'artima' dūšia, bet jaučiu saviškiui reik eit vakarienę šildyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 12, 02:06)
Susikaupiau, tai ir parašysiu.

Margaret Atwood "The handmaid's tale" (Tarnaitės pasakojimas)
Įtraukianti, pakankamai šiurpi istorija. Žodžių mažai, bet jie visi reikšmingi ir svarūs. Toks tirštas tekstas.

O manęs neįtraukė schmoll.gif Nežinau,man kažko pritrūko ir, nors ši knyga daug kur lyginama su G.Orwell 1984,man ji daug silpnesnė pasirodė.Na,nebloga knyga,bet nesužavėjo ir kažkokio didelio įspūdžio nepaliko.

O va K.Follet Žemės stulpai labai gerai susiskaitė,bet kažkaip stipriu istoriniu romanu aš nepavadinčiau.Toks lengvas didelės apimties trileris su šiek tiek istorinių faktelių ax.gif Tiesa,apie katedras ir jų statybą antra diena internete skaitinėju,įdomu pasidarė biggrin.gif
QUOTE(Rasma @ 2014 02 15, 19:08)
Norėjau rašyt pradžioj Retą Batlerį

Man irgi šitas pirmiausiai į galvą šovė .O daugiau niekaip neišmąstau,nebent R.Zemkauskas ar bent jau jo balsas,kalba wub.gif ... Bet nei knygos personažas,nei rašytojas biggrin.gif
Atsakyti
Perskaiciau Несбe "Нетопырь". Nesužavejo ji manes rolleyes.gif Kas skaitet - kitos bus idomesnes gal? ax.gif Nes ši kažkaip neitrauke, skaičiau ir laukiau kada baigsis rolleyes.gif Galvoju dabar ar antra skaityt.
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2014 02 17, 21:28)
Perskaiciau Несбe "Нетопырь". Nesužavejo ji manes rolleyes.gif Kas skaitet - kitos bus idomesnes gal? ax.gif Nes ši kažkaip neitrauke, skaičiau ir laukiau kada baigsis rolleyes.gif Galvoju dabar ar antra skaityt.

Jei nepatiko ši, vargu ar kitos patiks, nes tai tiesiog detektyvai ir tiek. Kitos dalys niekuo ypatingai nesiskiria - veiksmas persikelia kitur, atsiranda istorinės sąsajos, veikėjų ryšiai.
Man labai patiko, ypač detalės apie Australiją. Patiko ir detektyvinė linija, ir personažas, ir apskritai siužetas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintarelia: 17 vasario 2014 - 22:11
QUOTE(gintarelia @ 2014 02 17, 22:11)
Jei nepatiko ši, vargu ar kitos patiks, nes tai tiesiog detektyvai ir tiek. Kitos dalys niekuo ypatingai nesiskiria - veiksmas persikelia kitur, atsiranda istorinės sąsajos, veikėjų ryšiai.
Man labai patiko, ypač detalės apie Australiją. Patiko ir detektyvinė linija, ir personažas, ir apskritai siužetas.

Detales apie Australija ir man patiko - buvo idomu skaityti. Bet, matyt, vis delto detektyvai ne mano sritis.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Seniai nebuvau, bet žiūriu aną kart palikau temą ties "atsplaviais" , sugrįžus ir vėl juos randu biggrin.gif
Na, tikrai kažkos fenomenas jau darosi..Beje, vis dažniau tenka nori nenori ir gyvai su žmonėmis apie juos padiskutuot..Beje, tie žmonės dažnai nei kokie labai jauni, nei neišprusę..Aišku, dažniausiai tai yra moterys..
Stengiuosi nebūti kategoriška, nes vis gi neskaičiau, tik probėgomis pavartinėjau, vieną kitą ištrauką permečiau..Net nesakyčiau, kad man tai knygai gaila laiko, nes tai makulatūra..Šiaip, jei įdomu, tai gali ir "Žmones" paskaityt ir kokią durną laidą pažiūrėt, gal sueitų ir ta makulatūra..Man čia problema tik tame, kad tiesiog neįdomu-nei temos, nei kitu požiūriu..O kodėl net nežinau-neintriguoja ir tiek..
Neseniai draugė pasakoja-aštuoniolikmetis sūnus pamatė ją "atspalvius" skaitančią, sako, mama, nu ką tu čia skaitai..Ką nors įdomesnio psakaitytum, pvz. Kamiu (jie šiuo metu nagrinėja mokykloj) biggrin.gif Džiaugiuosi tokiais atvejais už jaunimą.. biggrin.gif

Tai grįžtant prie tų įdomesnių knygų...
Kalėdiniu laikotarpiu įnikau į Petraukso "Trečiojo reicho triumfą"...Na, užvežė kaip koks detektyvas-per naktis sėdėjau..Dabar pradėjau tęsinį ir jau užbuksvau, ir ištempta, ir nebe tai..
Bet ta tema pas mane vis tiek ant bangos..Nesusilaikiau nenusipirkus Styrono "Sofi pasirinkimas"...Vat čia tai ir gavosi geras miksas-ir Trečias reichas ir savotiški "atspalviai" viename...Žodžiu, man tai kaifas-tas atvejis, kai knyga pataikė į minčių kontekstą..

QUOTE(Jurzole @ 2014 02 03, 21:35)
Nesutikciau, kad meiles linija "Vejo nublokstuose" yra pavirsutiniska. Tai labai tikroviska ir labai kasdieniskai istorija - kai tai, ka turejai, ivertini tik tada, kai prarandi. Del Reto personazo nesiginciju - nors nenoreciau, kad jis butu kitoks  smile.gif Bet pati istorija mane itikino visiskai, juolab paciai teko tokia panasia matyti (tik maziau dramatiskam fone). Va meile tarp Scarlet ir Ashley - cia jau man buvo nuobodu. Ji myli isivaizduota ideala, jis geidzia patrauklios moters ir isivaizduoja apgaudinejantis zmona, kuria is tiesu myli. Mane Ashley erzino, prisipazistu... blush2.gif

Skaiciau ta knyga n kartu zalioj jaunystej, apie musius skaityti buvo nuobodu, bet ta, kaip tu sakai, Pietu pozicija domino labai. ir pasirode labai naivi ir nelabai kuo realiai pagrista. Galiausiai likau netasytu jankiu puseje, kad ir kaip negraziai jie elgesi su tais Pietu aristokratais  ax.gif

Geriau negalėčiau pasakyt apie "Vėjo nublokštus"...Kultinė jaunystės knyga-skaityta gal 5 kartus ir dar tuos neaiškius tęsinius..Man tai ir meilė tikra ir įtikinanti, ir Retas Batleris būtent toks vyro tipas, kurį jaunystėj turi bent kartą įsimylėt wub.gif Žodžiu, nemirštanti klasika...

QUOTE(Mamce @ 2014 02 04, 06:32)
Ir man visai nesinori dangstytis tokiomis frazemis, kaip "perskaiciau tam, kad zinociau, apie ka kalbama, arba , kad nesijausciau balta varna kokioje nors kompanijoje"...  Taigi, galiu sakyti, kad neskaitau ir is principo, ir kartu del to, kad man neidomu. Jei zmogui idomu tobulejimas "meiles mene", tai gal tada geriau "Kamasutra" paskaityti. Bent jau klasika  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(nihilistė @ 2014 02 05, 11:53)
kokią "Karą ir taiką", Dostojevskį? g.gif Žinau ko tikrai neskaito biggrin.gif

Jeigu jau Tolstojus ir Dostojevskis snobų literatūra doh.gif
Nors gal galima ir tuo kampu pažiūrėt-visi aptarinėja 'atspalvius', o tu šast snobiškai išsišoki su "Broliais Karamazovais" lotuliukas.gif

QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 13:30)
Kaip gerai tu čia man visą knygą atpasakojai  biggrin.gif Aš net neįtariau, kad ji taip primityviai baigiasi. Galvojau ten taip sado-mazo ir tęsiasi.
Aš gal bjauriai pasisakysiu, bet ta knyga išpildo namų šeimininkių (prašom neįsižeisti, tas kas namie, čia turima omeny, proto būsena, ne pats statusas! Panašiai kaip ir žodis kaimietis, jis gali gyventi ir Niujorke) neišsipildžiusias svajones. Ir vat vietoj to, kad ji pati kažką pabandytų, kas ten aprašoma, geriau paskaito, padūsauja ir sako, va matai kaip būna! Kokie vyrai, kokia drama!!! Na, bet sutikim, Grėjaus, tarp maximos darbuotojų nesutiksime...
O šiaip, kiek ištraukų skaičiau, tai nieko naujo nesužinojau ir neišmokau laugh.gif

drinks_cheers.gif
Viskas čia teisinga...Tik man vienas dalykas nesueina-bent jau mano aplinkoj "atspalvius" skaito taip pat ir labai protingos, išsilavinusios moterys-net mokslų daktarės..Beje, ne kokios senmergės ar pan., o žavios, šiuolaikiškos, turinčios puikius vyrus ir visa kita..Aišku su ironijos doze, bet perskaito visas tris knygas iki pat pabaigos ir laukia dar.. biggrin.gif
Vienintelė vieta, kur randu daug pagrįstos kritikos "atspalvių" atžvilgiu yra tik čia-tarp jūsų..(oi džiaugiasi mano širdis.. mirksiukas.gif )

Oi, kiek aš čia daug prirašiau neplanuotai, sorry 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 18 vasario 2014 - 13:12
QUOTE(svetima @ 2014 02 18, 14:11)
SD

Jeigu jau Tolstojus ir Dostojevskis snobų literatūra doh.gif
Nors gal galima ir tuo kampu pažiūrėt-visi aptarinėja 'atspalvius', o tu šast snobiškai išsišoki su "Broliais Karamazovais"  lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif
Viskas čia teisinga...Tik man vienas dalykas nesueina-bent jau mano aplinkoj "atspalvius" skaito taip pat ir labai protingos, išsilavinusios moterys-net mokslų daktarės..Beje, ne kokios senmergės ar pan., o žavios, šiuolaikiškos,  turinčios puikius vyrus ir visa kita..Aišku su ironijos doze, bet perskaito visas tris knygas iki pat pabaigos ir laukia dar.. biggrin.gif
Vienintelė vieta, kur randu daug pagrįstos kritikos "atspalvių" atžvilgiu yra tik čia-tarp jūsų..(oi džiaugiasi mano širdis.. mirksiukas.gif )

Oi, kiek aš čia daug prirašiau neplanuotai, sorry 4u.gif

tai mokslo diplomai dar nieko nereiškia, ypač jei jie ne humanitarinių mokslų ar filologijų, štai tuomet tikrai nustebčiau, jei filologė skaitytų savo noru atspalvių tris dalis ir dar lekuodama liežuviu lauktų tęsinių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 02 18, 14:28)
ir dar lekuodama liežuviu lauktų tęsinių smile.gif
Jau yra perskaičiusių visas keturias dalis. lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš darbe gavau tokį paniekinantį komentarą, apie tai, kad DAR neskaičiau šios knygos biggrin.gif Maždaug: sakai, kad knygas labai mėgsti, daug skaitai, o tokios geros dar taip ir neskaitei bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 18 vasario 2014 - 14:36
[quote=Brūkšniukas,2014 02 13, 09:35]
Aš gal jau klausiau, bet - tai kur nusipikrti Frajaus rusiškai???
Knygynuose, skyrelyje "literatūra užsienio k.", II dalis yra ir "Vagos", ir "Pegaso" (bent jau Akropoly buvo) knygynuose, III kol kas dar nemačiau, laukiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 18, 15:36)
Aš darbe gavau tokį paniekinantį komentarą, apie tai, kad DAR neskaičiau šios knygos  biggrin.gif  Maždaug: sakai, kad knygas labai mėgsti, daug skaitai, o tokios geros dar taip ir neskaitei  bigsmile.gif

Sakyčiau, komplimentas. Bent aš taip tokius komentarus vertinu.
Atsakyti