Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

QUOTE(klopedija @ 2014 02 12, 20:59)
Aišku.  mirksiukas.gif
Kaunietės, gal kas turit paskolint?  mirksiukas.gif

Turiu. Paskolinsiu. 4u.gif
Atsakyti
Jau išleistas Makso Frajaus Vilniaus pasakų trečiasis tomas:
Макс Фрай «Сказки старого Вильнюса. Том 3»
http://www.moscowboo...iew.asp?id=6199
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2014 02 12, 21:53)
Jau išleistas Makso Frajaus Vilniaus pasakų trečiasis tomas:
Макс Фрай «Сказки старого Вильнюса. Том 3»
http://www.moscowboo...iew.asp?id=6199

Aš gal jau klausiau, bet - tai kur nusipikrti Frajaus rusiškai???
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 02 13, 09:35)

Pirmus 2 tomus kazkada pirkome Vilniuje Homo Sapiens knygyne, dar knygyne prie stoties gali buti.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 02 13, 09:35)

Su Dolitle nederinai? Ji moka suorganizuoti.
Atsakyti
O aš stengiuosi užpildyti spragas ax.gif Mokyklos laikais analizavom A. Škėmos „Žilvinėėli“ iš „Čelestos“, tad tik neseniai perskaičiau Baltą drobulę blush-anim-cl.gif Rekomenduoju knygą derinti su spektakliu smile.gif Dalį knygos skaičiau prieš, tad žiūrint buvo smagu atgaminti kai kuriuos fragmentus, frazes. Likusią dalį baigiau skaityti jau po spektaklio, tai buvo dar geriau – taip ir plaukė vaizdai, veidai. Svobonas, savaime aišku, bet ir Stancikas (Rudas žmogus), ir Laucevičius su vai tu, rugeli, vai tu siūbuonėli ir bičiute, bitele – kadijo! Daugiau nieko nerašysiu, nes apie Škėmą ir taip jau rašyta prirašyta.
Tik pamąsčiau, ar nesunku gimnazistams suprasti visas tas religines, mitologines, literatūrines aliuzijas? g.gif

Vaikystėje kažkodėl prasprūdo A. Lindgren „Emilis iš Lionebergos“, tai dabar su vaiku perskaitėm smile.gif Jau „Padaužų kaimo vaikai“ paliko įspūdį, o ši apskritai pranoko visus lūkesčius. Ypač subalansuota išdykusiems vaikams ir suaugusiesiems smile.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 02 11, 20:37)
Salman Rushdie "Vidurnakčio vaikai"thumbup.gif 
Apie knygą jau tiek ir tiek prišnekėta, todėl trumpai apie patį skaitymo procesą. Salman Rushdie, kaip ir Gabriel García Márquez, Milorad Pavić, turi magišką formulę, pagal kurią vynioja tekstą kaip virvutę, kuria intrigą po intrigos, megzdamas mazgelius. Tie mazgeliai pririša sąmonę ir nepaleidžia, skatina ieškoti naujų slėpinių, kol visiškai užvaldo. Sukiesi turinio verpete ir nenori išplaukti, nes be galo malonu... skaityti.   

Klopedija galėtų ir pati imti rašyti mirksiukas.gif Būtų puiki anotacija ar IV viršelio tekstas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 13 vasario 2014 - 16:43
QUOTE(Vitalija @ 2014 02 13, 16:50)
Klopedija galėtų ir pati imti rašyti mirksiukas.gif
Oi, ačiū už pagyras. blush2.gif aciuks.gif
Tikrai apie save taip negalvoju. Minčių lyg daug, bet sunkiai raštu dėliojasi. blush2.gif

Pamenu magistro darbo rašymą. doh.gif Darbo vadovė pasakė: "Parašei du lapus ir manai, kad užteks?" lotuliukas.gif Vos išgimdžiau iki minimalios apimties, bet apsigyniau "puikiai". Čia jau iš kuklumo nemirštu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 02 12, 20:04)
Jau beveik įtikinot ir mane perskaityti.  biggrin.gif

Mane irgi,šiandien pradėjau biggrin.gif

J.CH.Grondahl Keturios kovo dienos-gera knyga.Man aplamai patinka visokios šeimų sagos,o čia irgi trijų kartų linija-močiutė,mama,dukra ir jų pasikartojančios gyvenimo istorijos.Knyga lėta,be daug įvykių,be aikčiojimų ir melodramatiškų akimirkų,tokia šiaurietiška,bet labai reali ir nenuobodi.Pagrindinė tema-motinos ir dukros ryšys,arba,jei tiksliau,to ryšio nebuvimas.Ir stingdanti vienatvė.
Tiesa,vienas epizodas pabaigoje su imigrantų agresija man pasirodė,kaip kokia piktžaizdė g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 02 13, 09:33)
Su Dolitle nederinai? Ji moka suorganizuoti.

taigis, kad moka biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Vitalija @ 2014 02 13, 16:50)
O aš stengiuosi užpildyti spragas ax.gif

ale kolega biggrin.gif

Liedau sau paskaityti kelis Troloppe meilės romanus ir pasiėmiau Sodininką iš Prancūzijos. jaučiuosi nusipelniusi cool.gif
Atsakyti
Gal ka sudomins B. Akunino bloge rastas balsavimas "Uz kurio literaturinio personazo jus isteketumete/vyrams-vestumete, jei butu tokia galimybe" smile.gif Nuoroda http://borisakunin.l...com/123219.html
Man taip ir nepavyko nieko issirinkti, gal jums pavyks? Ar gal siaip esat pamasciusios apie koki kandidata is nepaminetu Akunino? Ten komentatores balsavo uz Fandorina, kurio, deja, sarase nebuvo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 02 15, 13:47)
"Uz kurio literaturinio personazo jus isteketumete/vyrams-vestumete, jei butu tokia galimybe" smile.gif
Kyla noras pašmaikštauti: už Jonukoirgrytutės arba Mikėspūkuotuko. lotuliukas.gif

O jei rimčiau, tai literatūroje "nesutikau" personažo, kuris "išverstų iš koto". biggrin.gif
Bet yra autorių, su kuriais galėčiau (gal net norėčiau?) dalinai tapatintis dėl jų gyvenimo būdo, pasaulėžiūros... Ir pirmieji, atėję galvon, būtų Anaïs Nin, William Somerset Maugham, Charles Dickens... Dėl pastarojo net pati nustebau... blink.gif
Papildyta:
O dabar skaitau Tom Wolfe, Rūgštim įkrauto gėrimo testas. Nieko ypatingo ten nerandu, hipių kultūra neaktuali, narkomanų problemos taip pat, bet domina Ken Kesey biografija. biggrin.gif
Atsakyti
Grėjaus iš Atspalvių biggrin.gif
Atsakyti