Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

QUOTE(Jurzole @ 2014 02 12, 12:22)
Butu idomu ir filma pamatyti, jau vien del gamtos vaizdu. Gal matet kuri?
Nors filmas taip pat buvo giriamas, pažiūrėjau tik pirmą trečdalį, eilinis buitinis, nepatiko visiškai. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 12, 00:06)
Gal kas skaitė daugiau nei "Greis"?

skaičiau The Robber's bride, senokai. Tokia tiršta moteriška literatūra. Patiko. Gal ir yra kur atsiliepimas, nes detalių nepamenu jau unsure.gif
kaip tik šeštadienį žiūrinėjaus bibliotekoj šios autorės knygas, tik bilieto su savim neturėjau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madrugada: 12 vasario 2014 - 15:04
QUOTE(klopedija @ 2014 02 12, 14:54)
Nors filmas taip pat buvo giriamas, pažiūrėjau tik pirmą trečdalį, eilinis buitinis, nepatiko visiškai.  schmoll.gif

Bet taigos nematei turbut, jei tik trecdali ziurejai? Man butent ta dalis idomi butu. O del buitiskumo, tai man ir knyga is pradziu butent tokia pasirode - eiline butine, ir nesupratau, kuo musu knygems ji taip patiko ax.gif Paskui tik isijauciau.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 12, 12:22)
Perskaiciau Aleksejaus Ivanovo romana "Географ глобус пропил". Jusu dauguma turbut jau seniai ji perskaitete, nes prisimenu gerus atsiliepimus, kai pries kelis metus pasirode lietuviskas vertimas.

man knyga patiko, bet gailėjausi, kad skaičiau lietuvišką vertimą. Kažkuo jis man kliuvo. Visą laiką skaitant įkyrus pasąmoningas vertimas atgal į rusų kalbą vyko galvoj.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 12, 16:38)
man knyga patiko, bet gailėjausi, kad skaičiau lietuvišką vertimą. Kažkuo jis man kliuvo. Visą laiką skaitant įkyrus pasąmoningas vertimas atgal į rusų kalbą vyko galvoj.

Tau ne vertimas kliuvo. Paprasčiausiai, tu per gerai moki rusų kalbą. lotuliukas.gif Man vertimas labai patiko, bet irgi verčiau atgal mintyse. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 12, 14:22)
Butu idomu ir filma pamatyti, jau vien del gamtos vaizdu. Gal matet kuri?

Knygos neskaičiau, o filmas - tiesiog puikus. Man rodos, vienas iš geresnių naujų mano žiūrėtų rusiškų filmų. Numero uno - Doč (Dukra). Rekomenduoju abu smile.gif

Geograf globus propil

Doč

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 12, 15:21)
Bet taigos nematei turbut, jei tik trecdali ziurejai?
Nemačiau. Nuo pat pradžių užkniso jausmas, kad filmas gadina knygos įspūdį. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 02 11, 13:26)
Gal kuri jau skaitėte Julian Barnes - "Pabaigos jausmas"? Įdomu būtų išgirsti atsiliepimus. Nesinori būti apmėtytai pomidorais, bet šia knyga aš nusivyliau.

Neatsiminsiu tikrai, bet kažkurioje temoje rašiau atsiliepimą. g.gif Aš ją priskyriau prie savo 2013 m. geriausiųjų sąrašo, bet į mane galite nežiūrėt, nes aš - snobė. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2014 02 12, 18:22)
Nemačiau. Nuo pat pradžių užkniso jausmas, kad filmas gadina knygos įspūdį.  unsure.gif

klopedija, dažniausiai taip ir nutinka geroms ekranizacijoms, todėl džiaugiuosi, kad knygos neskaičiau. dabar galėčiau ir perskaityt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 12, 03:06)
Margaret Atwood "The handmaid's tale" (Tarnaitės pasakojimas)
Taip pat giriu autorės politines įžvalgas. Pasaulis kokį ji aprašė ateityje  (knyga parašyta 1984m), yra labai panašus į dabartį. Šiaurės korėja, musulmoniškos džihado valdomos šalys, turi labai daug panašumų.

Patikėk mirksiukas.gif Gal jau rašiau, nereikia nei Šiaurės Korėjos. Kai skaičiau, kaip tik ėjo tas vajus dėl abortų draudimo. Vieną rytą girdžiu, kad per žinias sako, jog planuojama ryškiai sumažinti grynųjų pinigų cirkuliaciją... O aš galvoju, aš apie tai jau skaičiau, tai nesaugu... Ta pati Korėja įrodo, kad ir šiais laikais yra izoliuotų valstybių, o ten, ko gero, dedasi dar ne tokie dalykai. Aišku, čia šalutinės linijos, knyga ne vien apie tai. Gera knyga. Labai norėčiau dar ką nors paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 12, 01:06)
Susikaupiau, tai ir parašysiu.

Margaret Atwood "The handmaid's tale" (Tarnaitės pasakojimas)- antras susidūrimas su šia rašytoja. Labai senai, skaičiau jos lietuviškai išleistą "Greis", kuri paliko gilų įspūdį. Dar dabar atsimenu. Antroji pažintis, lygiai tokai pati.
Jau beveik įtikinot ir mane perskaityti. biggrin.gif

QUOTE(prieplauka @ 2014 02 12, 09:49)
Vakaras toksai, kad nėr kur dėtis.
Ir toli, labai toli girdėtis.
Labai gražu. wub.gif
O pacituoti žodžiai nuolat pasąmonėj nuskamba, kai pasitaiko ypatingai gražus vakaras. biggrin.gif

QUOTE(Darbinga @ 2014 02 12, 16:31)
klopedija, dažniausiai taip ir nutinka  geroms ekranizacijoms,  todėl džiaugiuosi, kad knygos neskaičiau. dabar galėčiau ir perskaityt.  smile.gif
Na, greičiausiai taip atsitiko dėl to, kad filmas neatitiko mano susikurtų vaizdinių. Ir Chabenskis ne prie dūšios. unsure.gif http://ru.wikipedia....

Tuo tarpu "Skrydyje virš gegutės lizdo" visai nemaišė, kad ryžas Makmerfis patapo Nikolsonu. hihihi.gif
Papildyta:
Dabar skaitau Marguerite Yourcenar "Kaip tekantis vanduo". Pirma pažintis su šia autore vykusi. Kol kas sunku apibūdinti stilių, rašo "globaliai", apimdama nemažą laikotarpį, bet nesigilina į smulkmenas, todėl apsakymų siužetai koncentruoti, dinamiški. Skaitosi lengvai, įspūdis geras. biggrin.gif Kliūva vertimo kokybė, nes pasitaiko kažkokių neišbaigtų frazių, kurios, manau, turėtų kažkaip kitaip skambėti. Bet vertėjas (Pranas Bieliauskas) patikimas, tai gal klystu?.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 12 vasario 2014 - 18:50
QUOTE(klopedija @ 2014 02 12, 18:04)
Jau beveik įtikinot ir mane perskaityti.  biggrin.gif

Aš manau, kad tau patiks g.gif
Atsakyti
Aišku. mirksiukas.gif
Kaunietės, gal kas turit paskolint? mirksiukas.gif
Atsakyti