Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

QUOTE(giluze @ 2014 02 07, 10:28)
O man giesmė netraukia iki Vėjo.  ax.gif Tiesa, aš giesmės tik pirmą knygą skaičiau.
    Ką tik man pasakojo įspūdžius iš trečios Atspalvių knygos.  doh.gif

na, jos visgi skirtingos smile.gif

Nerekomendavo būtinai paskaityti? smile.gif
Aš irgi atsiliepimą užmačiau cool.gif
То, что книга примитивная, безграмотная, нудная, отвратительно написанная - да хрен с ней! Мало что ли графоманов по улицам бродит? Но вот то, что этот шедевр дурновкусия вдруг стал мировым бестселлером, возмущает и поражает меня до глубины души!!! Голливуд еще и кино собирается по этой галиматье снимать! Кошмарная жуткость и позор читающему человечеству!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 vasario 2014 - 11:07
Jau paskelbta"Knygų mugės" renginių programa thumbup.gif
(žada ir programėlę išmaniesiems telefonams, bet jos dar reikia palaukti)

Kas į 'knygių atlaidus'? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 07 vasario 2014 - 16:48
Permečiau gi akimis aš tų atspalvių pirmą dalį: skaičiau visą tik pirmą ir paskutinį skyrių, o kitką - priešokiais. Vienu žodžiu, ne perskaičiau, o apžvelgiau. ax.gif
Ir ką gi galiu pasakyti - nieko ypatingo, peržvelgiau - pamiršau. Aišku yra šiek tiek tų pikantiškumų, bet nei merginos, nei vyro charakteriai man nepadarė jokio įspūdžio.
Gal, jei būdama penkiolikos būčiau skaičiusi, gal būčiau ir šlyštėjusis, gal būtų šiek tiek ir traukę, bet dabar net į dulkinimosi ypatumus labai nesigilinau. g.gif

Neskaičiau, bet Bokačo "Dekameronas" turėtų būti žymiai vertingesnė knyga. O atspalviams iki literatūros labai jau toli. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 22, 20:22)
O ji nėra labai saldi,nes kažkodėl toks įspūdis susidarė paieškojus googlėj ?Man šiek tiek saldumo patinka kartais,bet kai jau tarp dantų cukrus grikši... schmoll.gif

Gal kazkiek,bet netrukde,,kazkaip skaitesi idomiai ir itraukianciai,todel jei ir buvo saldu kazkur,net nepajauciau smile.gif Isties tai net verkiau (nepamenu kada taip buve jau)....
QUOTE(Forget @ 2014 01 23, 01:00)
Santa Montefiore "The French gardener" (Sodininkas iš Parncūzijos)- kadangi širdyje ir aplinkui pavasaris, knyga papuolė labai tinkamu laiku.  Tokia kurią skaitai su kavos puodeliu, jaukiai fotelyje ir nenori užversti. Tada net per dideli atsitiktinumai ir romantika, netrukdo
Rekomenduoju, kaip laisvalaikio skaitinį prie kavos ar atostogaujant.

Mmmm,graziai aprasei,reik imtis ir man jos,bet ir bijau,kad vel ikrisiu i knyga ir nieko aplink nenoresiu daryti,tik greiciau i lova skaityti biggrin.gif
QUOTE(Shusha @ 2014 01 23, 15:38)
A-ū, Luiziana, nenutylėk kai pabaigsi skaityti  4u.gif , smalsu ar čia tik man ji tokia nevykusi pasirodė.

Man patiko ir labai,gal vietom saldoka,gal ten gale buvo kabliukas,kuris kliuvo ir jo net nereikejo,galima buvo kitaip isrutuliuoti,bet as nesureiksminu tokiu dalyku ir nesikabineju,buna uzkliuna,kad kazkas ne taip,bet skaitau toliau ir nesigilinu i tai,ko as tikeciausi ir ko nepadare rasytojas...kaip jau parasyta taip.Pabaiga tokia neitin realistine,ir gale greit uzbaigta istorija (bet tai daugelyje knygu galima pastebeti). Kas nori realiu gyvenimisku faktu,lai skaito dokumentine,biografine ir panasaus pobudzio literatura,o cia grozine,todel neatitikimas su realybe ir nebutinas,mazyciai saldus pagrazinimai ar laimingos pabaigos leidzia pasvajoti,duoda gusi romantikos,ir pagalvojus,kodel gi ne,jei nori viskas imanoma ir tai gali buti kazkur ir kazkam netgi labai realu smile.gif
Knyga patiko ir draugem,kurios skolinasi is manes knygas butinai ja pasiulysiu smile.gif

QUOTE(martux @ 2014 01 24, 15:04)
Klausimas ne man, bet... "Rivertono dvaras" gerokai stipresnis. Net nesinori šių knygų lyginti. "Orchidėjų namuose" viskas lyg pritempta, prifantazuota, perkrauta. Neįtikina.

Hmmm,as nepasakyciau,kad ner ka lygina,man jos pavienodai abi idomios,netgi Orchideju namai labiau patinka smile.gif Nors isties sunku jau vertinti,Rivertona skaiciau senai ir nebepamenu jau tiek,kad lyginciau.Bet atsimenu,kad Rivertonas tokio ispudzio,kaip si ,nebuvo palikes....
Isvis tai knygu vertinimas gali labai kisti ir kaitaliotis,ziurint kokiu metu knyga pakliuna i rankas,kokio amziaus esi,kokia gyvenimiska patirtis,kokia nuotaika,ko tam kartui norisi ir pan...Gali knyga girti siandien,o po keliu metu nesuprasti ir kas ten ypatingo,kad galejo tave suzaveti...smile.gif

Papildyta:
Savune,nors musu skaitoma literatura neatitinka ir greiciausiai mano zinutes ( retai pasitaikancias biggrin.gif)praleidi greitomis,bet vistik rekomenduoju Nesbo.Jis patinka ivairu skoni turintiems.Vistik viena knyga manau tikrai verta pabandyti perskaityti,bent jau is smalsumo wink.gif

Papildyta:
Kas skaitet Konkordija Antarova " Du gyvenimai"...pakomentuokit siek tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 09 vasario 2014 - 03:32
QUOTE(luiziana @ 2014 02 09, 03:31)
Kas skaitet Konkordija Antarova " Du gyvenimai"...pakomentuokit siek tiek smile.gif

Skaitau dabar 4u.gif Kol kas patinka, nes vis dar gyvenu laukimu dėl knygos anotacijos, laukimu dėl įžangos, kurią parašė psichologė..Kalba ir knygos stilius - nepretenzingi, bet l.primityviu irgi nepavadinčiau. Skaitau nesunkiai, kad rašyta rusės autorės - jaučiasi..
Nežinau ką daugiau papasakoti (bet jei turėtumėt klausimų, bandyčiau atsakyt), nes manau, kad tikrai nuomonei susidaryt reikia bent pusę knygos įveikt. O aš tik dvi dienos kaip gavus (perleista tik 2 d., iki to laiko tik reklamuota), o seniau leistų - nei mačius, nei girdėjus.
Puslapių - 1000 suvirš, šriftas smulkus ir popierius lyg laikraštinis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2014 02 09, 03:31)
Hmmm,as nepasakyciau,kad ner ka lygina,man jos pavienodai abi idomios,netgi Orchideju namai labiau patinka smile.gif Nors isties sunku jau vertinti,Rivertona skaiciau senai ir nebepamenu jau tiek,kad lyginciau.Bet atsimenu,kad Rivertonas tokio ispudzio,kaip si ,nebuvo palikes....
Isvis tai knygu vertinimas gali labai kisti ir kaitaliotis,ziurint kokiu metu knyga pakliuna i rankas,kokio amziaus esi,kokia gyvenimiska patirtis,kokia nuotaika,ko tam kartui norisi ir pan...Gali knyga girti siandien,o po keliu metu nesuprasti ir kas ten ypatingo,kad galejo tave suzaveti...smile.gif

Tikrai sutinku. "Rivertono dvaras" man buvo bene pirma tokia dvarų/paslapčių/perpintų likimų istorijų knyga, o tai kas nauja, beveik be išimties, daro didesnį įspūdį.

Antarovą skaičiau prieš 12 metų. Tada patiko.
Atsakyti
Pasiskolinau pas drauge Du gyvenimus,pabandziau skaityti,nesiskaite...nes gasdino ir apimtis,kad tiek laiko gaisiu tik su viena knyga,o eile norimu kitu didziule ir tai,kad esu pradejus kita ir ipusejus,todel labiau traukia,nes norisi suzinoti atomazga...kai pabaigsiu bandysiu vel,nes dabar daug dirgikliu kurie neleidzia susikaupti butent ties ta knyga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 09 vasario 2014 - 13:10
Sveikos 4u.gif Na ir prirašėte.

QUOTE(zis @ 2014 02 05, 18:16)
Na kadangi as ne snobe, tai ir skaitau toliau sau paaugliska literatura. Perskaiciau "Isrinktieji", "Kryzkeles", "Delirium" ir puse "Requem" ir nors sios dvi serijos (trilogijos) ir skirtingos, bet viena mintis is abieju isplaukianti yra paprasta ir aiski - eugenika geriau zmonems neuzsiimti. Labai gaila, kad dar nera trecios isrinktuju dalies, labai gerai parasyta trilogija apie pasauli po "pasaulio pabaigos". Sofija, skaityk 4u.gif O del deliriumo, tai tikrai antra knyga zymiai geresne uz pirma (o trecia vel silpnesne)
Atrodo reiks ir man sita imti

Ir aš ne snobė drinks_cheers.gif "Išrinktuosius" ir "Kryžkeles" jau esu perskaičiusi. Man patiko, dukrai nuobodžios pasirodė. Dėl "Deliriumo" sutinku. Man irgi antroji dalis labiausiai patiko biggrin.gif
Imk, imk, kartu kankinsimės pabaigos laukdamos.
QUOTE(Savūnė @ 2014 02 06, 01:31)
Jau senokai detektyvų nebuvau skaičius, galvoju aną rudenį: ką čia pasiimt į kelionę? Ir čia pasipainiojo tokie geri atsiliepimai apie Karin Slaughter. O dar nedurnos vertėjos versta. Žodžiu, perskaičiau aš du jos romanus – ir kaip spjaudžiaus. Š visiškas. O juk rinkaus tarp jos ir Nesbø. Ir va kaip tik dabar temoj skaitau ditirambus pastarajam. Prisiekit kartu ir kiekviena atskirai, kad Nesbø geresnis, rimtai, aš noriu gero detektyvoooo.

Slaughter. Žiauri labai, iškreipta. Su Nesbo nesulyginama. Nesbo wub.gif Rimtai sakau. Skaityk.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 02 06, 10:34)

Aš atradau tikrai ne blogesnį autorių nei Murakami - Peleviną. Pradėjau skaityti jo "Ananasinis vanduo puikiajai damai". Žinoma, skaityti kiek saunkiau, rašymas intelektualesnis, kontekstai ir t.t., na bet tikrai puikiai valdo plunksną.

Murakamį aš myliu wub.gif Niekada nenustosiu pasakoti, kad perskaičiusi jo "Avies medžioklę", tai ir buvo pirmoji mano pažintis su Murakamiu, kurį laiką vaikščiojau, kaip "per galvą gavusi", "pasaulis pasislinko", nesupratau, kas su manimi vyksta. Na, o kaip mane paveiks Pelevinas bus matyti, kaip tik turiu iš bibliotekos paėmusi jo "Snuff". Pažindinsiuos biggrin.gif

QUOTE(Rasma @ 2014 02 06, 22:48)

Man išvis į kitą temą reikia..nes esu outsaiderė vien tuo, jog man patiko P. Coelho (tiesa, ne visos knygos..bet "Alchemikas", "Veronika ryžtasi mirti" buvo labiausiai patikusios).

Man Coelho "Alhemikas" labai patiko. Ne, nemanau, kad ši knyga pakeitė mano gyvenimą, bet tuo metu, kai skaičiau, padarė įspūdį ir įstrigo į mane kažkaip.

QUOTE(langana @ 2014 02 07, 02:36)
Kol nebuvau, perskaičiau Vėjo vardą ir išklausiau Franzeno Pataisas. Fantastika patiko, skaitysiu ir tęsinį (paskui nervinsiuosi laukdama trečiosios dalies  Tiesa, mano nuomone iki R. R. Martino "Ledo ir ugnies giesmės" netraukia.

Sveika įstojusi į klubą 4u.gif Ar traukia iki Martino, nuspręsiu perskaičiusi "Išminčiaus baimės" antrąją dalį, kol kas netraukia.
QUOTE(Helianta @ 2014 02 07, 18:47)
Kas į 'knygių atlaidus'? bigsmile.gif

Aš, aš. Šeštadienį visa šeima biggrin.gif

Prisikomentavau karsta.gif Dabar dar šiek tiek apie perskaitytas knygas. Šiais metais perskaičiau 25 knygas ax.gif Kai kurias jau aptariau metų pradžioje. Visų tikrai nevardinsiu, nebijokite 4u.gif Tik labiausiai įsiminusias.
Džiaugiuosi perskaičiusi Vampyrų akademijos paskutiniąją dalį "Paskutinė auka". Ačiū, Zis. Dar viena serija pasibaigė. Patiko man ši serija.
Beje, specialiai šią knygą pasiėmiau į Druskininkus. Vyras man ir dukrai savaitgalį Spa padovanojo, tai kad būtų pilnas malonumas, visas komplektas Paskutiniąją auką pasiėmiau, Atranką ir Inferno. Savaitgalis buvo fantastiškas 4u.gif Visiška ramybė, atsipalaidavimas, masažai, šiluma, žiema už lango ir mėgstamos knygos. Kaifavau biggrin.gif
Perskaičiau Dan Brown "Inferno" - negaliu pasakyti, kad prarijau taip, kaip "Da Vinčio kodą", bet skaitėsi smagiai, nes aš nekreipiu daug dėmesio į neįtikėtinas vietas. O pamąstymai apie perpildytą Žemę, apie neigimą labai patiko. Žodžiu, mano nuomone neįtikėtina, silpnesnė nei Da Vinčio kodas, perpildyta, perkrauta knyga, kuruios visai negaliu nurašyti, nes... žiauriai patiko pabaiga. Ir karts nuo karto pamąstau, apie tai, ką padarė "teroristas" ir vis dar negaliu pamiršti Inferno". Be to užsimaniau į Florenciją ir Dieviškąją komediją dar kartą perskaityti biggrin.gif
Nika Lubitsch "Septintoji diena" - toks įtartinai paprastas, lengvas detektyvas. Elementarus, gal todėl ir patiko.
Negaliu nepaminėti, kad perskaičiau Dano Sėlio "Provincijos detektyvą" - tiesiog tai lietuviška knyga. Valio. Detektyvas. Neįtikėtinas su laumėm, psichais ir numatomu tęsiniu. Negaliu komentuoti. Perskaičiau. Kaip jau sakiau, neįtikėtini dalykai manęs neerzina. biggrin.gif
John Flanagan "Žvalgo mokinys" - tarp vaikiškos ir paauglių literatūros. Nuotykiai. Meilės nėr. Mano nuosava. Pirksiu tęsinius. Patiko ax.gif Man rodos, aš vaikėju.
Ir didžiausias malonumas - Jo Nesbo "Sniego senis" - Jo Nesbo žiauriai man patinka. Detektyvas, bet ne skaitalas. Rimtas detektyvas. Šįkart šiurpinantis. Tiesa, ėmiau ir atspėjau žudiką, bet malonumo tai nesugadino. Rekomenduoju visom keturiom 4u.gif
Atsakyti
Ui, kokios diskusijos virė, kokie žmonės iš pogrindžio išlindo. biggrin.gif thumbup.gif Savūne, ir aš dar padėsiu diiiidelį pliusą Nesbo knygoms. Skaityk! smile.gif Gal ir juntama šiokia tokia schema, gali nujausti nusikaltėlį, bet... Viską atperka inspektorius Haris Hūlė. Super personažas. 4u.gif Laukiu nesulaukiu paskutiniosios Nesbo knygos iš Hūlės serijos "Policija". Beje, knygų mugėje reikės užklausti, ar leidėjai nebandė kviestis J. Nesbo į Vilnių. biggrin.gif
Dabar visas dėmesys - mugei. Nagrinėju programą, žiūriu, planuoju kelionę ir autografų medžioklę.
Kauniečių kelionės į mugę planai kiek aiškesni. O ką galvoja vilnietės? Kada žadat apsilankyti mugėje? Į kokius renginius eisite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 09 vasario 2014 - 21:45
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 02 09, 22:49)
Sveikos  4u.gif Na ir prirašėte.
Ir aš ne snobė  drinks_cheers.gif "Išrinktuosius" ir "Kryžkeles" jau esu perskaičiusi. Man patiko, dukrai nuobodžios pasirodė. Dėl "Deliriumo" sutinku. Man irgi antroji dalis labiausiai patiko  biggrin.gif
Imk, imk, kartu kankinsimės pabaigos laukdamos.

4u.gif
Per si savaitgali pribaigiau "pavojingo zaidimo:" trilogija smile.gif Ale jau labai skysta pasirode. Bandoma prilygti "siaubiakui", bet netraukia iki to niekaip doh.gif Tokia juokinga serija. Nerekomenduoju. Nebent jau visai nebutu ka skaityti.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 02 09, 21:49)

Murakamį aš myliu  wub.gif Niekada nenustosiu pasakoti, kad perskaičiusi jo "Avies medžioklę", tai ir buvo pirmoji mano pažintis su Murakamiu, kurį laiką vaikščiojau, kaip "per galvą gavusi", "pasaulis pasislinko", nesupratau, kas su manimi vyksta. Na, o kaip mane paveiks Pelevinas bus matyti, kaip tik turiu iš bibliotekos paėmusi jo "Snuff". Pažindinsiuos  biggrin.gif
sugadino. Rekomenduoju visom keturiom  4u.gif

Ir aš myliu Murakamį, pažintį pradėjau 1Q84 wub.gif
QUOTE(Dolitlė @ 2014 02 09, 22:44)
Ui, kokios diskusijos virė, kokie žmonės iš pogrindžio išlindo. biggrin.gif  thumbup.gif Savūne, ir aš dar padėsiu diiiidelį pliusą Nesbo knygoms. Skaityk! smile.gif Gal ir juntama šiokia tokia schema, gali nujausti nusikaltėlį, bet... Viską atperka inspektorius Haris Hūlė. Super personažas.  4u.gif Laukiu nesulaukiu paskutiniosios Nesbo knygos iš Hūlės serijos "Policija". Beje, knygų mugėje reikės užklausti, ar leidėjai nebandė kviestis J. Nesbo į Vilnių.  biggrin.gif
Dabar visas dėmesys - mugei. Nagrinėju programą, žiūriu, planuoju kelionę ir  autografų medžioklę.
Kauniečių kelionės į mugę planai kiek aiškesni. O ką galvoja vilnietės? Kada žadat apsilankyti mugėje? Į kokius renginius eisite?

aš tikriausiai penktadienį šiaušiu. apie autografus nepagalvojau net smile.gif

Planuoju eiti į Čekuolio knygos pristatymą, taip pat gal į Martinaičio, Marcinkevičiaus, Strielkūno neskelbtos poezijos skaitymus, į Sigitos Gedos skaitymus ir rinktinės pristatymą, Vydūno filosofija ir estetika šiandien, Stanislovo ir Sasnausko knygos pristatymas (linkėjimas Rusijos skvereliams etc), A. Marčėno "Tuščia jo" pristatymas, užsuksiu į grupės |"Liūdni slibinai koncertą" ir į N. Milerio knygos apie kiną pristatymą (puikus žmogus , estetiką dėstė univere), taip pat pabėgusi iš ten agl paklausysiu, kaip kalbina Kristiną Sabaliauskaitę, tuomet nusikalusi dardėsiu namo biggrin.gif

Atsakyti
Suintrigavo šiandieninė ekspresinformacija: Lietuvaitė : romanas / Yi Munyol ; iš korėjiečių kalbos vertė Jinseok Seo. – Vilnius : Mintis, 2014. – 232 p. ax.gif
Atsakyti