Sveikos
Na ir prirašėte.
QUOTE(zis @ 2014 02 05, 18:16)
Na kadangi as ne snobe, tai ir skaitau toliau sau paaugliska literatura. Perskaiciau "Isrinktieji", "Kryzkeles", "Delirium" ir puse "Requem" ir nors sios dvi serijos (trilogijos) ir skirtingos, bet viena mintis is abieju isplaukianti yra paprasta ir aiski - eugenika geriau zmonems neuzsiimti. Labai gaila, kad dar nera trecios isrinktuju dalies, labai gerai parasyta trilogija apie pasauli po "pasaulio pabaigos". Sofija, skaityk
O del deliriumo, tai tikrai antra knyga zymiai geresne uz pirma (o trecia vel silpnesne)
Atrodo reiks ir man sita imti
Ir aš ne snobė
"Išrinktuosius" ir "Kryžkeles" jau esu perskaičiusi. Man patiko, dukrai nuobodžios pasirodė. Dėl "Deliriumo" sutinku. Man irgi antroji dalis labiausiai patiko
Imk, imk, kartu kankinsimės pabaigos laukdamos.
QUOTE(Savūnė @ 2014 02 06, 01:31)
Jau senokai detektyvų nebuvau skaičius, galvoju aną rudenį: ką čia pasiimt į kelionę? Ir čia pasipainiojo tokie geri atsiliepimai apie Karin Slaughter. O dar nedurnos vertėjos versta. Žodžiu, perskaičiau aš du jos romanus ir kaip spjaudžiaus. Š visiškas. O juk rinkaus tarp jos ir Nesbø. Ir va kaip tik dabar temoj skaitau ditirambus pastarajam. Prisiekit kartu ir kiekviena atskirai, kad Nesbø geresnis, rimtai, aš noriu gero detektyvoooo.
Slaughter. Žiauri labai, iškreipta. Su Nesbo nesulyginama. Nesbo
Rimtai sakau. Skaityk.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 02 06, 10:34)
Aš atradau tikrai ne blogesnį autorių nei Murakami - Peleviną. Pradėjau skaityti jo "Ananasinis vanduo puikiajai damai". Žinoma, skaityti kiek saunkiau, rašymas intelektualesnis, kontekstai ir t.t., na bet tikrai puikiai valdo plunksną.
Murakamį aš myliu
Niekada nenustosiu pasakoti, kad perskaičiusi jo "Avies medžioklę", tai ir buvo pirmoji mano pažintis su Murakamiu, kurį laiką vaikščiojau, kaip "per galvą gavusi", "pasaulis pasislinko", nesupratau, kas su manimi vyksta. Na, o kaip mane paveiks Pelevinas bus matyti, kaip tik turiu iš bibliotekos paėmusi jo "Snuff". Pažindinsiuos
QUOTE(Rasma @ 2014 02 06, 22:48)
Man išvis į kitą temą reikia..nes esu
outsaiderė vien tuo, jog man patiko P. Coelho (tiesa, ne visos knygos..bet "Alchemikas", "Veronika ryžtasi mirti" buvo labiausiai patikusios).
Man Coelho "Alhemikas" labai patiko. Ne, nemanau, kad ši knyga pakeitė mano gyvenimą, bet tuo metu, kai skaičiau, padarė įspūdį ir įstrigo į mane kažkaip.
QUOTE(langana @ 2014 02 07, 02:36)
Kol nebuvau, perskaičiau
Vėjo vardą ir išklausiau Franzeno
Pataisas. Fantastika patiko, skaitysiu ir tęsinį (paskui nervinsiuosi laukdama trečiosios dalies Tiesa, mano nuomone iki R. R. Martino "Ledo ir ugnies giesmės" netraukia.
Sveika įstojusi į klubą
Ar traukia iki Martino, nuspręsiu perskaičiusi "Išminčiaus baimės" antrąją dalį, kol kas netraukia.
QUOTE(Helianta @ 2014 02 07, 18:47)
Kas į 'knygių atlaidus'?
Aš, aš. Šeštadienį visa šeima
Prisikomentavau
Dabar dar šiek tiek apie perskaitytas knygas. Šiais metais perskaičiau 25 knygas
Kai kurias jau aptariau metų pradžioje. Visų tikrai nevardinsiu, nebijokite
Tik labiausiai įsiminusias.
Džiaugiuosi perskaičiusi Vampyrų akademijos paskutiniąją dalį "Paskutinė auka". Ačiū, Zis. Dar viena serija pasibaigė. Patiko man ši serija.
Beje, specialiai šią knygą pasiėmiau į Druskininkus. Vyras man ir dukrai savaitgalį Spa padovanojo, tai kad būtų pilnas malonumas, visas komplektas Paskutiniąją auką pasiėmiau, Atranką ir Inferno. Savaitgalis buvo fantastiškas Visiška ramybė, atsipalaidavimas, masažai, šiluma, žiema už lango ir mėgstamos knygos. Kaifavau
Perskaičiau
Dan Brown "Inferno" - negaliu pasakyti, kad prarijau taip, kaip "Da Vinčio kodą", bet skaitėsi smagiai, nes aš nekreipiu daug dėmesio į neįtikėtinas vietas. O pamąstymai apie perpildytą Žemę, apie neigimą labai patiko. Žodžiu, mano nuomone neįtikėtina, silpnesnė nei Da Vinčio kodas, perpildyta, perkrauta knyga, kuruios visai negaliu nurašyti, nes... žiauriai patiko pabaiga. Ir karts nuo karto pamąstau, apie tai, ką padarė "teroristas" ir vis dar negaliu pamiršti Inferno". Be to užsimaniau į Florenciją ir Dieviškąją komediją dar kartą perskaityti
Nika Lubitsch "Septintoji diena" - toks įtartinai paprastas, lengvas detektyvas. Elementarus, gal todėl ir patiko.
Negaliu nepaminėti, kad perskaičiau
Dano Sėlio "Provincijos detektyvą" - tiesiog tai lietuviška knyga. Valio. Detektyvas. Neįtikėtinas su laumėm, psichais ir numatomu tęsiniu. Negaliu komentuoti. Perskaičiau. Kaip jau sakiau, neįtikėtini dalykai manęs neerzina.
John Flanagan "Žvalgo mokinys" - tarp vaikiškos ir paauglių literatūros. Nuotykiai. Meilės nėr. Mano nuosava. Pirksiu tęsinius. Patiko
Man rodos, aš vaikėju.
Ir didžiausias malonumas -
Jo Nesbo "Sniego senis" - Jo Nesbo žiauriai man patinka. Detektyvas, bet ne skaitalas. Rimtas detektyvas. Šįkart šiurpinantis. Tiesa, ėmiau ir atspėjau žudiką, bet malonumo tai nesugadino. Rekomenduoju visom keturiom