Ta proga, kad saindien kazkiek pakilau is "mirties patalo" bandau skaityt Kristinos Stalnionytės "Kelias į Santjago de Kompostelo" (norėtųs ir man nukeliaut iki Šv. Jokūbo kapo, alia nei pinigų, nei kur vaikus pallikt tokiam laikui, gal bus galimybė nukeliaut, jei dar norėsis, kai vaikai užaugs) ir neseniai netikėtai padovanotą knygą http://www.baltoslan...opoezijairtiesa. Šriftas mažytis, info daug, galva svaigtsa, bet smagu, kad jau galiu skaityt ir tai, kas šauna į galvą, o ne ką reikia.
ėėė, o tai be Heliantos nieks mugėj nebuvot? Visos tyli, nė viena neišsiduoda, kaip ten buvo, ką matė, ką girdėjo, kokiom knygom apsirūpino.
Aš buvau vakar, vandenynas žmonių, o pas Sabaliauskaitę kaip kokiam mitinge Sąjūdžio laikais beveik .
Ilgai bindzinėjau po tą mugę, bet papasakot nelabai turiu ką - pirmiausia pamačiau "Europos šlamšto" autorių Ulf Peter Hallberg, migdanti ueber intelektuali diskusija su sniaukrojančiu Rastausku. Paskui buvo Sabaliauskaitė, paskui nuobodus prancūzų pranešimas skirtas Romain Gary šimtmečiui (viena žiūrovė apibendrino "neišgirdau nieko naujo". Aš irgi). Galiausiai dar nuėjau pažiūrėti portugalo Manuel Rosa, kuris "pakeitė" Kolumbo kilmę ir jo provėtiu padarė kokį ten mūsų prapuolėlį kunigaikštį Vladislavą III. Aišku, mintis šildanti, bet diskusijos metu buvo ramstoma Dano Browno lygio argumentais. Tai aš nelabai patikėjau.
Pirkau aišku privaloma tvarka SR III ir dar kelias atsitiktines knygeles lengvam skaitymui.
Ilgai bindzinėjau po tą mugę, bet papasakot nelabai turiu ką - pirmiausia pamačiau "Europos šlamšto" autorių Ulf Peter Hallberg, migdanti ueber intelektuali diskusija su sniaukrojančiu Rastausku. Paskui buvo Sabaliauskaitė, paskui nuobodus prancūzų pranešimas skirtas Romain Gary šimtmečiui (viena žiūrovė apibendrino "neišgirdau nieko naujo". Aš irgi). Galiausiai dar nuėjau pažiūrėti portugalo Manuel Rosa, kuris "pakeitė" Kolumbo kilmę ir jo provėtiu padarė kokį ten mūsų prapuolėlį kunigaikštį Vladislavą III. Aišku, mintis šildanti, bet diskusijos metu buvo ramstoma Dano Browno lygio argumentais. Tai aš nelabai patikėjau.
Pirkau aišku privaloma tvarka SR III ir dar kelias atsitiktines knygeles lengvam skaitymui.
Ačiū, caralaite Gerokai apmažinai mano savigraužą, kad nenuvykau šiemet į mugę
QUOTE(Helianta @ 2014 02 21, 22:38)
oi kaip gaila
Jei pasitaikys proga, nueik į Vilniaus mažojo teatro spektaklį "Mistras" arba tiesiog paskaityk Mariaus Ivaškevičiaus pjesę - ten Balzakas yra vienas iš veikėjų, ir jis ten būtent taip ir pavaizduotas
Mugė "derlinga" ir renginiais, ir pirkiniais, ir autografais
Jei pasitaikys proga, nueik į Vilniaus mažojo teatro spektaklį "Mistras" arba tiesiog paskaityk Mariaus Ivaškevičiaus pjesę - ten Balzakas yra vienas iš veikėjų, ir jis ten būtent taip ir pavaizduotas
Mugė "derlinga" ir renginiais, ir pirkiniais, ir autografais
Aciu, turesiu omeny "Mistra".
O del knygu muges, tikrai, ilindau paskaityt atsiliepimu, o cia - beveik tuscia... Aciu Heliantai ir Caralaitei uz sioki toki apsvietima. Is drauges girdejau, kad siemet knygos labai pigios buvo...
As, kaip visada, nevykau ir net neplanavau vykti i siuos atlaidus. Jau senokai esu nusistacius diagnoze: "Miniu fobija"
na, stai ir as "prisduodu" grizus is knygu muges su Dolitle ir Helianta nuvykom penktadieni is pat ryto. zmoniu buvo nedaug ( i popiete eme rinktis) , tad ivykdziau savo piligrimystes planus su kaupu prisipirkau knygu ir sudalyvavau A.Čekuolio knygos pristatyme.
ispudziai kaip visad kuo nuostabiausi labai patiko bukinistu kampelis, kuriame galima rasti net viniliniu ploksteliu ir siaip nuostabios muzikos irasu
atmosfera mugej nuostabi kaip visada aciu bendrakeleivem uz puikia nuotaika
knyginiai pirkiniai:
L.Gutauskas Fragmentai
B.Akuninas Kapinių istorijos
J.Ganet Gėlių dievo motina
J.Katzenbach Profesorius
R.Granauskas Šventųjų gyvenimai
J.Melnikas Maša, arba postfašizmas
H.Murakami Bespalvis Cukurų Tadzakis ir jo piligrimystės metai
R.Granauskas Duburys
jau laukiu kitu metu
ispudziai kaip visad kuo nuostabiausi labai patiko bukinistu kampelis, kuriame galima rasti net viniliniu ploksteliu ir siaip nuostabios muzikos irasu
atmosfera mugej nuostabi kaip visada aciu bendrakeleivem uz puikia nuotaika
knyginiai pirkiniai:
L.Gutauskas Fragmentai
B.Akuninas Kapinių istorijos
J.Ganet Gėlių dievo motina
J.Katzenbach Profesorius
R.Granauskas Šventųjų gyvenimai
J.Melnikas Maša, arba postfašizmas
R.Granauskas Duburys
jau laukiu kitu metu
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 22, 13:21)
Tu gal esi kokia upiu turizmo gide, kad tau tos smulkmenos taip giliai istrigo? Knygos esme juk ne tame. Plius dristu teigti, kad zygio aprasymas butu gavesis labai nuobodus, jei viskas ten butu vyke pagal griezta pavyzdinio skautu burelio reglamenta
Ne, nesu, net upiu turizmo rimtesnes patirties neturiu, tiesiog zinau Is tikruju, tai situacija galejo tapti be galo konfliktine ir vietomis labai nesaugi ir pavojinga, o vadovas - nuolat girtas arba jam smarkios pagirios - na ir kame jo simpatiskumas?
Va Gradusovas - teigiamas herojus, nepaisant visu paauglystes bugstavimu, stresineje situacijoje jis gerai orientuojasi.
O va del Sluzkino tai man pikta kazkodel, kai tu ji "skalbi" Ugrozos Borisovnos stilium Ir net nezinau, kodel, nes pati nesu is tu balamutu, ir atsakomybes jausmas i krauja iauges Bet Sluzkino man gaila. Jis geras zmogus - geresnis uz daugeli ji smerkianciu teisuoliu. Tiesiog jam neiseina gyventi "teisingai". Kas pirmas mes akmeni?
Neee, as ji kitaip nei Ugroza sklabiu Ugrozai jis pats is saves visiskai nepatiko, destyti nemoka ir visa kita. Man jo mokyklos veikla nekliuna, man baisiai napatiko kad jis yra alkoholikas-pofigistas (o dauguma ju yra geri zmones, tik kazkur labai labai giliai sirdyje), kol kas dar nedegradaves, bet tai laiko klausimas. Man nepriimtina, kai prie vaiko nuolat geriama, arba vaikas pamirstamas darzelyje, kad galetu paflirtuoti su eiline pasija. Ir tas santykiavimas, ne tai kad is dideles meiles, o labiau fiziniu poreikiu patenkinimui, nors buna ir atsilaiko... Nes jei jis lakstytu pas mergas isimylejes - butu visai kitaip, o cia kazkokia nyki rutina... Ir nuolat geria... Po metu jis tikrai miegotu lauke patvoreje ir mirtinai susaltu....
Vienintelis pozityvus dalykas - 14 metes neplaiete, na bet is kitos puses cia jau baudziamoji atsakomybe butu
Kas jau Silvą trečią perskaitė? Kaip laaaukiu atsiliepimų
QUOTE(groovy @ 2014 02 24, 15:15)
Kas jau Silvą trečią perskaitė? Kaip laaaukiu atsiliepimų
ir aš
Belaukdama perskaičiau Lazario moteris. Ką čia bepridėsi prie visų skaitytų pagyrų - gera knyga ir man buvo
Dar suskaičiau M. Houellenecq'o Žemėlapis ir teritorija. Toks labai šiuolaikinis romanas apie meninininką, netikėtai sulaukusį pripažinimo už netradicinius darbus, apie jo gyvenimą, bendravimą, atsiribojimą, aplinką.. Man labai patiko rašymo stilius, mintys, taiklios pastabos
Pasidalinsiu ir aš "knyginių atlaidų" įspūdžiais.
Trijų dienų (ketvirtadienio, penktadienio, šeštadienio) pirkiniai ir autografai:
A. Čekuolis. Generolo Sena Karvė istorija (+ autografas)
Rūta Staliliūnaitė: Aš esu Barbora. Atsiminimai apie scenos karalienę (+ sudarytojo S. Sabaliausko autografas)
A. Žagrakalytė. Eigulio duktė: byla F 117 (Knygą jau anksčiau buvau įsigijusi. Dabar gavau autografą)
V. Girdzijauskas. Danguje kitaip (+ autografas)
A. Aleksandravičius. Žemaitėje - mona meilė (+ autografas)
M. Tulli. Itališkos "špilkos" (+ autografas)
K. Sabaliauskaitė. Silva rerum III (+ autografas)
R. Zemkauskas. Pasivaikščiojimai (Knygą jau anksčiau buvau įsigijusi. Dabar gavau autografą)
R. Raud.Brolis (+ autografas)
U. P. Halllbergas. Europos šlamštas (+ autografas)
P. Pukytė. Bedalis ir labdarys (+ autografas)
M. Ivanauskienė. Literatų gatvė (+ autografas)
L. Donskis. Paprastos tiesos (+ autografas)
E. Digrytė. Laiškai iš Kabulo. (+ autografas)
K. Schlögelis. Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji (+ autografas)
G. Kuprevičius. Koncertas. (+ autografas)
Z. Smith. Balti dantys
S. Geda. Ugniakalbis Niekas, su CD
V. Kukulas. Pauliaus Širvio gyvenimas ir kūryba: ženklai ir pražvalgos
T. A. Fowler. Z. Romanas apie Zeldą Ficdžerald
Dar pavyko pabūti/žvilgtelti keletą renginių:
Maironio leidinių pristatymas,
susitikimas su M.Tulli,
diskusija apie memuarinę literatūrą,
verstinių knygų sąrašo pristatymas,
"Metų" skaitymai,
Patriotų premijos įteikimas.
Per tris dienas žiauriai paploninau piniginę,
papildžiau namų bibliotekos lentynas ir autografuotų knygų rinkinį,
o savo dvasios akumuliatorių gausiai pakroviau mugės kvapais, dvasia, įspūdžiais. Labai viliuosi, kad šio "kuro" pakaks visiems metams.
AČIŪ visoms ekipažo bendrakeleivėms - buvo NUOSTABU
Trijų dienų (ketvirtadienio, penktadienio, šeštadienio) pirkiniai ir autografai:
A. Čekuolis. Generolo Sena Karvė istorija (+ autografas)
Rūta Staliliūnaitė: Aš esu Barbora. Atsiminimai apie scenos karalienę (+ sudarytojo S. Sabaliausko autografas)
A. Žagrakalytė. Eigulio duktė: byla F 117 (Knygą jau anksčiau buvau įsigijusi. Dabar gavau autografą)
V. Girdzijauskas. Danguje kitaip (+ autografas)
A. Aleksandravičius. Žemaitėje - mona meilė (+ autografas)
M. Tulli. Itališkos "špilkos" (+ autografas)
K. Sabaliauskaitė. Silva rerum III (+ autografas)
R. Zemkauskas. Pasivaikščiojimai (Knygą jau anksčiau buvau įsigijusi. Dabar gavau autografą)
R. Raud.Brolis (+ autografas)
U. P. Halllbergas. Europos šlamštas (+ autografas)
P. Pukytė. Bedalis ir labdarys (+ autografas)
M. Ivanauskienė. Literatų gatvė (+ autografas)
L. Donskis. Paprastos tiesos (+ autografas)
E. Digrytė. Laiškai iš Kabulo. (+ autografas)
K. Schlögelis. Teroras ir svajonė: Maskva, 1937-ieji (+ autografas)
G. Kuprevičius. Koncertas. (+ autografas)
Z. Smith. Balti dantys
S. Geda. Ugniakalbis Niekas, su CD
V. Kukulas. Pauliaus Širvio gyvenimas ir kūryba: ženklai ir pražvalgos
Dar pavyko pabūti/žvilgtelti keletą renginių:
Maironio leidinių pristatymas,
susitikimas su M.Tulli,
diskusija apie memuarinę literatūrą,
verstinių knygų sąrašo pristatymas,
"Metų" skaitymai,
Patriotų premijos įteikimas.
o savo dvasios akumuliatorių gausiai pakroviau mugės kvapais, dvasia, įspūdžiais. Labai viliuosi, kad šio "kuro" pakaks visiems metams.
AČIŪ visoms ekipažo bendrakeleivėms - buvo NUOSTABU
QUOTE(Dolitlė @ 2014 02 24, 21:04)
Oho kaip sudomino Aš apie ją kelias angliškas biografijas turiu, o tokios knygos net nežinojau
QUOTE(Mamce @ 2014 02 23, 19:25)
Aciu, turesiu omeny "Mistra".
O del knygu muges, tikrai, ilindau paskaityt atsiliepimu, o cia - beveik tuscia... Aciu Heliantai ir Caralaitei uz sioki toki apsvietima. Is drauges girdejau, kad siemet knygos labai pigios buvo...
As, kaip visada, nevykau ir net neplanavau vykti i siuos atlaidus. Jau senokai esu nusistacius diagnoze: "Miniu fobija"
Aš lygiai taip pat. Bet vieną kartą buvau ten nuvykus-prieš kelis metus-nes vis sąžinė graužė ir vis jaučiausi, kad praleidžiu kažką ypatingo...Šiaip nesigailiu, kad vieną kart pamačiau, bet daugiau kol kas nenoriu..Perdaug man ten visko, perdaug..
Ta proga geriau užsisakiau naujų knygų ir savaitgalį praleidau skaitydama Beje, net dvi pirkau pagal šito skyrelio rekomendacijas- "Tarnaitės pasakojimą" ir Jo Nesbo "Gelbėtoją"...
"Gelbėtoją" iškart ir griebiau už pakarpos-kol kas gerai eina-skandinaviškas detektyvas, tiesa iškart vienoj vietoj neduoda ramybės netikslumas su vieno veikėjo amžium, bet gal ten kažkaip vsikas išsirutulios..
QUOTE(Dolitlė @ 2014 02 24, 20:04)
Dolitle, tikrai įspūdingas "grobis"