Laba vakara
Esu pamisusi del George RR Martin "A Song of Ice and Fire" gal kur galeciau rasti tema ar puslapi skirta siai knygu serijai? Taip noretusi su kuo nors sia tema bendrauti, draugai neskaitantys nesupras mano pamisimo
QUOTE(Kempiniukasss @ 2014 02 19, 23:32)
Laba vakara
Esu pamisusi del George RR Martin "A Song of Ice and Fire" gal kur galeciau rasti tema ar puslapi skirta siai knygu serijai?
Esu pamisusi del George RR Martin "A Song of Ice and Fire" gal kur galeciau rasti tema ar puslapi skirta siai knygu serijai?
nieko, kol sulauksit tęsinio, pamišimas kiek atslūgs
Atskiros temos nemačiau, bet manau, kad fantastikos knygų temoj visai turėtų tikti
Na, gal jau yra įspūdžių iš knygų mugės?
Planavau siandien vaziuot, bet visa seima isgulde gripas ar kas, man 39 tempe kaskart kilo. kvietimas i muge liko...kaip gaila, kad siemet pirkart nepavyks nuvykt
Ka tik pabaigiau dvi biografijas apie du menininkus. Abi "crazy". Viena - "Slaptas Salvadoro Dali gyvenimas". Na, to ir tikejausi. Kadangi tai autobiografija, tai kvepia "genijaus poza", bet , is esmes, galiu isivaizduoti toki zmogu, kaip S.Dali, kupina narciziskumo ir kompleksu. Bet jau vien jo meile zmonai Galai atperka nesimpatiskasias jo charakterio puses.
Kita knyga - S.Cveigo "Balzakas". Va cia tai crazy gyvenimas - istisas bankrotas! Niekada neisivaizdavau, kad sitas realistas, "Zmogiskosios komedijos" kurejas toks antipatiskas zmogus. Tiesa sakant,net ir pats autorius, nors kartais bando pateisinti, pagristi savo herojaus veiksmus, bet daznai tiesiog rezia tiesiai sviesiai, jog Balzakas buvo genijus kuryboje, bet visiskas kvailys realiame gyvenime. Tiesiog galvoje netelpa to zmogaus elgesys: garbes ir turto troskimas, turtingos nasles paieskos visa gyvenima, aristokratomanija, sugebejimas visa gyvenima gyventi vis didinant savo skolas, patiriant daugybe bankrotu ir nieko is to neismokstant, sugebejimas gyventi vienoki gyvenima, o tolimai suzadetinei aprasineti visai kitoki save, susizadeti su moterimi jos vyrui gyvam esant .... Zodziu, aferistas, kaip apibendrino MB Jei ne darboholizmas ir nesuskaiciuojami nemirtingi jo kuriniai, tai sutikciau visu 100 proc.
Kita knyga - S.Cveigo "Balzakas". Va cia tai crazy gyvenimas - istisas bankrotas! Niekada neisivaizdavau, kad sitas realistas, "Zmogiskosios komedijos" kurejas toks antipatiskas zmogus. Tiesa sakant,net ir pats autorius, nors kartais bando pateisinti, pagristi savo herojaus veiksmus, bet daznai tiesiog rezia tiesiai sviesiai, jog Balzakas buvo genijus kuryboje, bet visiskas kvailys realiame gyvenime. Tiesiog galvoje netelpa to zmogaus elgesys: garbes ir turto troskimas, turtingos nasles paieskos visa gyvenima, aristokratomanija, sugebejimas visa gyvenima gyventi vis didinant savo skolas, patiriant daugybe bankrotu ir nieko is to neismokstant, sugebejimas gyventi vienoki gyvenima, o tolimai suzadetinei aprasineti visai kitoki save, susizadeti su moterimi jos vyrui gyvam esant .... Zodziu, aferistas, kaip apibendrino MB Jei ne darboholizmas ir nesuskaiciuojami nemirtingi jo kuriniai, tai sutikciau visu 100 proc.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 02 21, 13:27)
Planavau siandien vaziuot, bet visa seima isgulde gripas ar kas, man 39 tempe kaskart kilo. kvietimas i muge liko...kaip gaila, kad siemet pirkart nepavyks nuvykt
oi kaip gaila
QUOTE(Mamce @ 2014 02 21, 20:44)
Kita knyga - S.Cveigo "Balzakas". Va cia tai crazy gyvenimas - istisas bankrotas! Niekada neisivaizdavau, kad sitas realistas, "Zmogiskosios komedijos" kurejas toks antipatiskas zmogus. Tiesa sakant,net ir pats autorius, nors kartais bando pateisinti, pagristi savo herojaus veiksmus, bet daznai tiesiog rezia tiesiai sviesiai, jog Balzakas buvo genijus kuryboje, bet visiskas kvailys realiame gyvenime.
Jei pasitaikys proga, nueik į Vilniaus mažojo teatro spektaklį "Mistras" arba tiesiog paskaityk Mariaus Ivaškevičiaus pjesę - ten Balzakas yra vienas iš veikėjų, ir jis ten būtent taip ir pavaizduotas
Mugė "derlinga" ir renginiais, ir pirkiniais, ir autografais
Knygos su autorių parašais:
žinoma, Sabaliauskaitės "Silva Rerum III"
tradiciškai - Algimantas Čekuolis "Generolo Sena Karvė istorija" (ir smagus šios knygos pristatymas - Čekuolis moka pakalbėti)
Paulina Pukytė "Bedalis ir labdarys" (jos "Netikras zuikis" man patiko, tai nusipirkau naujausią)
Leonidas Donskis "Paprastos tiesos" (tik todėl, kad autorius kaip tik stende buvo, šiaip neplanuotas pirkinys )
Knyga už neįtikėtiną kainą:
Borisas Akuninas (Grigorijus Čchartišvilis) "Kapinių istorijos" - kaina 2 (taip, du!) litai - net perklausiau, ar akys neapgauna. Kažkaip net nepatogu buvo už knygą (ir gerą!) tokią kainą mokėti
Dar prigriebiau:
Artūras Tereškinas "POPkultūra: jausmų istorijos, kūniški tekstai"
Jurkevičių (dabar jau trijų, pagrindinis - Simonas Jurkevičius) "Sava Roma" (kelionių vadovas, bus dovana mamai)
ir vieną prancūzišką, Gilles Legardinier "Demain j'arrete!" (stengiuosi po vieną knygą prancūzų k kasmet perskaityti, kad visai 'neapkerpėtų' kalbos žinios)
Tai va tokia mano 'muginė' ataskaita.
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 12, 13:22)
Perskaiciau Aleksejaus Ivanovo romana "Географ глобус пропил". Jusu dauguma turbut jau seniai ji perskaitete, nes prisimenu gerus atsiliepimus, kai pries kelis metus pasirode lietuviskas vertimas. As tuomet pasizymejau sia knyga, ir tik dabar stai perskaiciau pagaliau. Ispudziai skaitymo metu buvo labai priestaringi - is pradziu tiesiog skaiciau, be ypatingo susidomejimo, arciau vidurio atsirado lengvas susierzinimas (uzkniso tas nuolatinis gerimas, mainymasis zmonom ir meiluzem, ir durni juokeliai), o dar po keliu skyriu pradejo labai patikti, matyt, susigyvenau su tuo balamutu Sluzkinu O jau kai isplauke i zygi taigos upe, tai isvis... net as uzsimaniau Toji knygos dalis - ikvepianti ode Rusijos siaurei. Ir isvis toji dalis man pasirode stipriausia. Smagu buvo sekti, kaip pasiute ir nelabai simpatiski vaikezai, susidure su atsiauria taiga, pamazu tampa... kaip cia pasakius... zmonem, ar ka O siaip knyga tiesiog itikina. Pabaigus nesinori net galvoti, o kaip butu, jeigu... nes yra, kaip yra. Liudna, melancholiska, gerokai "juoda" knyga, bet nesakyciau, kad be jokio vilties spindulelio. Labai rusiska.
Pesrskaiciau ir as "Географ глобус пропил". Puse knygos - visiskai nyki miestelio realybe - nuolatinis girtavimas ir santykiavimas su bet kuo. Zygis kaip ir niekuo nenustebino, nes tokia zygiu realybe - zmones atsiskleidzia, parodo visas savo gerasias ir blogasias puses. Ir va cia mane baisiai nustebino Sluzkino neatsakingumas ir pofigizmas - jis kasdien girtauja (nesvarbu ar is nevilties del meiles ar del kitu priezasciu), liemenes liepia uzsideti tik tam tikrais atvejais, kai dalinamos vietos katamarane planuojant plaukti per slenksti jis atsisako kapitono vietos, kai aplinkui 14-meciai visiskai zali paaugliai... Simpatiju jis man kazkaip neissauke.
Gamta is tiesu aprasyta labai gerai, net sakyciau meniskai. Bet zygyje uzkliuvo viena vieta - pagal viska, jau 2 nakti visu ju miegmaisiai turejo buti slapi, o malonumas listi kita diena ir juo labiau dar kita diena i slapia salta miegmaisi yra nekoks, o dar turint omeny, kad jie nulat buvo susale ir permirke... Realybeje turejo buti labai daug burbejimu ta tema ir kazkokiu veiksmu, kad nesusalti nakti...
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2014 02 21, 22:59)
Pesrskaiciau ir as "Географ глобус пропил". Puse knygos - visiskai nyki miestelio realybe - nuolatinis girtavimas ir santykiavimas su bet kuo. Zygis kaip ir niekuo nenustebino, nes tokia zygiu realybe - zmones atsiskleidzia, parodo visas savo gerasias ir blogasias puses. Ir va cia mane baisiai nustebino Sluzkino neatsakingumas ir pofigizmas - jis kasdien girtauja (nesvarbu ar is nevilties del meiles ar del kitu priezasciu), liemenes liepia uzsideti tik tam tikrais atvejais, kai dalinamos vietos katamarane planuojant plaukti per slenksti jis atsisako kapitono vietos, kai aplinkui 14-meciai visiskai zali paaugliai... Simpatiju jis man kazkaip neissauke.
Gamta is tiesu aprasyta labai gerai, net sakyciau meniskai. Bet zygyje uzkliuvo viena vieta - pagal viska, jau 2 nakti visu ju miegmaisiai turejo buti slapi, o malonumas listi kita diena ir juo labiau dar kita diena i slapia salta miegmaisi yra nekoks, o dar turint omeny, kad jie nulat buvo susale ir permirke... Realybeje turejo buti labai daug burbejimu ta tema ir kazkokiu veiksmu, kad nesusalti nakti...
Idomiai tu cia ivertinai - ir is esmes teisingai. Akivaizdu, kad iki plaukimo upe vadovelio knyga niekaip netraukia Kaip ir Sluzkinas - iki teigiamo herojaus. Jis viska daro ne taip - ir nepaisant to, man jis simpatiskas, nors ir neteisingas visas toks Ai, geriau uz Gradusova vis tiek nepasakysiu...
-- Чего ты на него наезжаешь? -- вскидывается Градусов.
-- А ты чего его защищаешь? -- парирует Овечкин. -- Ты же его в школе ненавидел! Обещал ему дверь поджечь, кота его повесить!...
-- Ну, это я шутил, -- спотыкается Градусов. -- Баловался... А Географ все правильно делает, хоть и нажрался! Подумаешь, нажрался!...
-- Нажрался -- и правильно, -- соглашается Маша.
-- Ну и пусть неправильно! Была бы ты, вся такая правильная, моим начальником, так я бы удавился! А с Географом, каким есть, я куда хочешь еще пойду!
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 22, 01:30)
Idomiai tu cia ivertinai - ir is esmes teisingai. Akivaizdu, kad iki plaukimo upe vadovelio knyga niekaip netraukia Kaip ir Sluzkinas - iki teigiamo herojaus. Jis viska daro ne taip - ir nepaisant to, man jis simpatiskas, nors ir neteisingas visas toks Ai, geriau uz Gradusova vis tiek nepasakysiu...
-- Ну и пусть неправильно! Была бы ты, вся такая правильная, моим начальником, так я бы удавился! А с Географом, каким есть, я куда хочешь еще пойду!
Na Gradusovo zodziai padiktuoti tuo, kad jis panasios patirties nera turejes - kai visi susiburia kaip viena komanda, kai visu tikslas yra vienas ir is dalies susijes su isgyvenimu. Sluzhkinas butu man simpatiskas, jei elgtusi atsakingai vaiku atzvilgiu. Taip, po sushalimo dazniausiai isgeriama, kad susilti ( nors is esmes tai gali padaryti atvrikstini poveiki), bet tas jo prisigerimas - tai visiskas negalvojimas nei apie save, nei apie kitus. Ir dar, nei vienas vadovas neleistu katamarano ant vandens su silpnu remu. Suprantama, kad jis nori juos pamokyti, bet toje situacijoje tas pamokymas galejo virsti net ir tragedija. Na ir kadangi jie neturego hermetiniu maisu, tai ko gero ten jau po to pirmo pasiplaukiojimo viskas turejo buti kiaurai slapia - tame tarpe ir viskas, kas buvo kuprinese....
Jau kurį laiką, skaitant prancūzų autorių knygas, akis užkliūdavo už Patrick Rambaud pavardės. Nusprendžiau, kad jis prancūzams kanoninis, todėl reikėtų kažką perskaityti. Į rankas papuolė "Snigo". Skaitosi lengvai ir greitai, galima praryti per pusdienį. Istorija nei šokiravo, nei sužavėjo, yra geresnių istorinių romanų. Smalsumą patenkinau, vertinu teigiamai, L. Bet kitos Patrick Rambaud knygos jau nebedomins.
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2014 02 22, 11:51)
Na Gradusovo zodziai padiktuoti tuo, kad jis panasios patirties nera turejes - kai visi susiburia kaip viena komanda, kai visu tikslas yra vienas ir is dalies susijes su isgyvenimu. Sluzhkinas butu man simpatiskas, jei elgtusi atsakingai vaiku atzvilgiu. Taip, po sushalimo dazniausiai isgeriama, kad susilti ( nors is esmes tai gali padaryti atvrikstini poveiki), bet tas jo prisigerimas - tai visiskas negalvojimas nei apie save, nei apie kitus. Ir dar, nei vienas vadovas neleistu katamarano ant vandens su silpnu remu. Suprantama, kad jis nori juos pamokyti, bet toje situacijoje tas pamokymas galejo virsti net ir tragedija. Na ir kadangi jie neturego hermetiniu maisu, tai ko gero ten jau po to pirmo pasiplaukiojimo viskas turejo buti kiaurai slapia - tame tarpe ir viskas, kas buvo kuprinese....
Tu gal esi kokia upiu turizmo gide, kad tau tos smulkmenos taip giliai istrigo? Knygos esme juk ne tame. Plius dristu teigti, kad zygio aprasymas butu gavesis labai nuobodus, jei viskas ten butu vyke pagal griezta pavyzdinio skautu burelio reglamenta
O va del Sluzkino tai man pikta kazkodel, kai tu ji "skalbi" Ugrozos Borisovnos stilium Ir net nezinau, kodel, nes pati nesu is tu balamutu, ir atsakomybes jausmas i krauja iauges Bet Sluzkino man gaila. Jis geras zmogus - geresnis uz daugeli ji smerkianciu teisuoliu. Tiesiog jam neiseina gyventi "teisingai". Kas pirmas mes akmeni?
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 22, 12:21)
Tiesiog jam neiseina gyventi "teisingai".
Jam karma neleidžia. Služkino ir man gaila buvo. Iš posakio "skalbi" kilo tokia asociacija: jis ten kaip skalbyklės būgne, kurio ašis kreiva, makalojasi, trankosi į sieneles, bet negali sustoti, nes programa paleista, durelės fiksuotos. Padėtis be išeities, kol skalbimas nesibaigs.
Suvokimas, kad "tą ir aną" negerai darau man pažįstamas. Tai tarsi dvasinis paralyžius, kurį išsigydyti nelengva. O aplinka tai smerkia, kaltina, uja... Tai taipogi neskatina gyventi "teisingai".
Man patiko būtent toks Služkino paveikslas, ne visai sveikas, bet gyvas (!), neišpuoštas herojiškais sprendimais ir poelgiais: "štai imsiu ir padarysiu taip, kad visi manimi susižavės ir paskelbs teisuoliu".