Labai patariu išklausyti dar vieno homeopato nuomonę. Nemanau, kad distancinis patarimas šiuo atveju labai padėtų. Kartais dar viena galva pamato tai, ko nemato prieš tai buvusios.
Mažiem vaikams būna, kad temperatūra nuo pasiautimo ar parėkimo pakyla keliom dalim, bet reikia stebėti, ar čia nėra koks užsilikęs uždegimas.
o kokia rekomenduotumet? mes iki siol lankemes pas Jakuboniene.
Papildyta:
beje, del tos temperaturos... cia vienu metu kiekviena diena pamatuodavau, tai dazniausiai pastebejau tokia tendencija:
gulint lovoj ryte arba ka tik atsikelus tempos nebuna, apie 12 - 13 val buna 37 - 37,1 - 37,2, o apie 18-20 val pikas 19 val buna apie 37,4, o tada apie 21 val atsigulus i lova jau tempos vel nebebuna...
Papildyta:
beje, del tos temperaturos... cia vienu metu kiekviena diena pamatuodavau, tai dazniausiai pastebejau tokia tendencija:
gulint lovoj ryte arba ka tik atsikelus tempos nebuna, apie 12 - 13 val buna 37 - 37,1 - 37,2, o apie 18-20 val pikas 19 val buna apie 37,4, o tada apie 21 val atsigulus i lova jau tempos vel nebebuna...
QUOTE(marimacho @ 2014 11 05, 17:06)
as dabar tik baigiu atsigauti po kosmaro, kuri patyrem...
Labai uzjauciu jus, suprantu kaip jauciates
Mano mazoji kai buvo 2.5 metu, buvo lyg persalus, veme, pora dienu tempa 37.5, vaistu nedaviau, nieko rimto atrode. Kol viena ryta mieguista uzsnudo, ir per miegus vienos puses ranka ir koja i virsu ir verkimas, is karto greitaja kvietem, pamatavau tempa, buvo 38.5, vadinasi staigiai uzkilo, ligoninej nustate krutines infekcija (cia UK nekonkretizuoja), israse antibu. Vakare tai vel pasikartojo, tik vienos puses ranka ir koja i virsu, ir verksmas, truko kelias sekundes. Parskridom i Lt, pediatre nusiunte i kauno klinikas pas neurologe, gulemes, kad istirtu del epilepsijos. Epilepsija nepasitvirtino, bet temperaturos ir dabar bijau (mergaitei 4 metai), jei kyla, idedu paracetamolio zvakute. Klinikose gydytojai sake, kad traukuliai dazniausiai buna 2-3 metu vaikams del temperaturos.
Neurologe klause, ar po traukuliu nepastebejau, kad pasikeite vaiko elgesys, zvilgnis ir t.t.
Siulau ir jums prasyti siuntimo pas neurologus, gultis i ligonine, ten is vakaro atsiguli, kita diena padaro miego tyrima, prijungia laiduku ant galvytes ir uzraso smegenu bangas miego metu, mato ar yra epilepsiniu zidiniu. Issitirsit ir bus ramiau. Sveikaciukes visiems
mums vienu metu buvo panasi situacija: temperatura 37 su dalimis, laikesi gal savaite, sutapo su naujagimio namie atsiradimu, bet pagrindine priezastis- adenoidai. Sirgimai budavo nenormalus, su labai aukstom temperaturom, uzsibaigdavo antrinem infekcijom. Pagerejo kazkiek po operacijos, bet iki operacijos homeopatas skyre apis C30.
mums ta tokia temperatura siaip nuo gimimo yra, tik anksciau gydytoja sakydavo, kad nematuok, kudikiams tai normalu... bet jau dabar jis gi nebe kudikis... tai nezinau...
reburd, del to tyrimo, reamnimacijoje mus apziurejo ale pati profe, bet jau taip atmestinai pasiziurejo, i klausimus man neatsake, o tyrimus pasake darytis tada, jeigu toks atvejis pasikartos...
tai bandysiu nueit pas dar viena kokia neurologe ziuret ka jinai pasakys...
pas kokius jus homeopatus lankotes? gal ka rekomenduosit?
reburd, del to tyrimo, reamnimacijoje mus apziurejo ale pati profe, bet jau taip atmestinai pasiziurejo, i klausimus man neatsake, o tyrimus pasake darytis tada, jeigu toks atvejis pasikartos...
pas kokius jus homeopatus lankotes? gal ka rekomenduosit?
Dukra savaitę geria Cina 6 (po 3 žirnius 3 kart dienoj) nuo kirminų. Bet vis tiek skundžiasi iki šiol kad jai ten kanda ir kutena
sakykit, kaip žinoti kad jau kirminukų nebėra ? nes man jos gaila, vakarais kažkaip ypač skundžiasi galvojau pabandysiu duoti homeopatinius jei nepadėtų tai duosiu Vermoxa kokį. ar dar palaukti ?
patarkit prašau
sakykit, kaip žinoti kad jau kirminukų nebėra ? nes man jos gaila, vakarais kažkaip ypač skundžiasi galvojau pabandysiu duoti homeopatinius jei nepadėtų tai duosiu Vermoxa kokį. ar dar palaukti ?
patarkit prašau
QUOTE(Lu Lu @ 2014 11 06, 12:40)
Dukra savaitę geria Cina 6 (po 3 žirnius 3 kart dienoj) nuo kirminų. Bet vis tiek skundžiasi iki šiol kad jai ten kanda ir kutena
patarkit prašau
patarkit prašau
Bandykit cina complex . Ir po vieną lašiuką nux vomica homaccord. Jei nepadėtų ir neišeina pasitarti su homeopatu - tada beliks Vermox suduot
patarkit prašau
patarkit prašau
Mano vaikai taip skundziasi. Ypac maziausias, kad jam kutena ir skauda. Visada pasiziuriu ir randu kirmeliuka. Geriam ir Cina, tik mums homeopate skyre kas antra diena vakarais po 3 zirniukus. Reikejo keliu savaiciu, nebesiskunde. Pagerem kokias 5 savaiteles. Bet po poros savaiciu va ir vel pradejo. Bet jis tada apsirges buvo, dabar ir vel sirguliuoja. Mums hemoglobinas prie mazesniu, tai ir kirminukams homeopate sake jog turi itakos.
QUOTE(marimacho @ 2014 11 06, 11:55)
Mums kadangi traukuliai buvo tik vienos puses, po kelias sekundes, bet pasikartojo ta vakara 5 kartus per dvi valandas, tai neurologe pasake, kad jeigu labai norim, galim gultis tyrimam. Abu su vyru labai issigandom tu traukuliu, pasigooglinom, pasiskaitem, pasikalbejom ir nusprendem, kad reikia tyrimu, nes jei butu nustate epilepsija, is karto butu paskirtas gydymas, o ne laukta, kada vel pasikartos. Todel pas daktare jau zinojau, kad tikrai noriu, pakonsultavo ir susiderinom data, siaip eiles 1-2 men buvo, bet mes gulemes antra Velyku diena, tai reikejo tik savaite laukt.
Jeigu norit, manau tikrai galit issireikalaut guldymo i ligonine ir tyrimu, mus ir pas akiu buvo nuvede. Aciu Dievui, daugiau nebesikartojo
QUOTE(marimacho @ 2014 11 05, 17:06)
as dabar tik baigiu atsigauti po kosmaro, kuri patyrem...
spalio pabaigoje vaikui po pietu miegelio uzkilo tempa, skundesi, kad skauda gerklyte, galvyte... as niekad jam nemusu tempos, nes jis visada puikiai su ja susidoroja, tai ir ta karta taip nusprendziau, nors po poros valandu jau daresi neramu, nes vaikas buvo kitoks nei visada, buvo mieguistas... na, bet zodziu ilgai issipleciau cia... veliau viskas ivyko labai greitai, per kokia 20 min. jis prigule pamiegoti... ir nezinau kiek jis laiko man gulejo be samones, kai sugalvojau kaip nors ikisti jam su siaudeliu gerti... tada puolem gaivint, prasidejo traukulaii, jau buvo pamelynaves ir nustojes kvepuoti... atsidurem reanimacijoj... ta vakara kraujas nieko blogo nerode, veliau jo nebekartojo.. po paros islindo vejaraupiai - siaip gan lengvai jais sirgo, nedaug paberimu, beveik nesidraske... bet po to ivykio mums liepia gydytojai musti tempa kai vaikui buna 37,5, nes, kad pasikartos traukuliai sako didele tikimybe... bet maniskiui net sveikam tempa buna kartais 37,4, nezinau kodel... gydytojai sako, kad as paranojike, kad is vis jam matuoju... homeopates pagalba irgi nepavyksta mums atsikratyt tos temperaturos...
klausimas tai kaip reaguoti kita karta, ka daryti, nes visokios slogytes, gerklytes tai bus oj kiek daug kartu, tai negi dabar turiu jam musti tempa 37,5 visada... gal yra kazkokie zirniukai kuriuos galima gerti pakilus tempai, kad isvengti traukuliu? ir is vis kaip elgtis?
bijau, kad traukuliai ar tie vejaraupiai (nezinau, kas cia kaltas) nebutu jam pakenke ko nors... siaip jis labai jautrus vaikas, jautri jo nervu sistema, tikus turi, po sio ivykio labai toks neramus, nesukalbamas pasidare, viska ima, lipa, nenustygsta vietoj, besedint pradeda juoktis arba saukti labai garsiai, bet tuo paciu ir dar meilesnis pasidare, nors meilumu ir anksciau nesiskunde... gal cia aisku jam trauma psichologine buvo, nes prabudo tarp svetimu zmoniu, priristas prie lasiniu, teveliu nera ir t.t.
spalio pabaigoje vaikui po pietu miegelio uzkilo tempa, skundesi, kad skauda gerklyte, galvyte... as niekad jam nemusu tempos, nes jis visada puikiai su ja susidoroja, tai ir ta karta taip nusprendziau, nors po poros valandu jau daresi neramu, nes vaikas buvo kitoks nei visada, buvo mieguistas... na, bet zodziu ilgai issipleciau cia... veliau viskas ivyko labai greitai, per kokia 20 min. jis prigule pamiegoti... ir nezinau kiek jis laiko man gulejo be samones, kai sugalvojau kaip nors ikisti jam su siaudeliu gerti... tada puolem gaivint, prasidejo traukulaii, jau buvo pamelynaves ir nustojes kvepuoti... atsidurem reanimacijoj... ta vakara kraujas nieko blogo nerode, veliau jo nebekartojo.. po paros islindo vejaraupiai - siaip gan lengvai jais sirgo, nedaug paberimu, beveik nesidraske... bet po to ivykio mums liepia gydytojai musti tempa kai vaikui buna 37,5, nes, kad pasikartos traukuliai sako didele tikimybe... bet maniskiui net sveikam tempa buna kartais 37,4, nezinau kodel... gydytojai sako, kad as paranojike, kad is vis jam matuoju... homeopates pagalba irgi nepavyksta mums atsikratyt tos temperaturos...
klausimas tai kaip reaguoti kita karta, ka daryti, nes visokios slogytes, gerklytes tai bus oj kiek daug kartu, tai negi dabar turiu jam musti tempa 37,5 visada... gal yra kazkokie zirniukai kuriuos galima gerti pakilus tempai, kad isvengti traukuliu? ir is vis kaip elgtis?
bijau, kad traukuliai ar tie vejaraupiai (nezinau, kas cia kaltas) nebutu jam pakenke ko nors... siaip jis labai jautrus vaikas, jautri jo nervu sistema, tikus turi, po sio ivykio labai toks neramus, nesukalbamas pasidare, viska ima, lipa, nenustygsta vietoj, besedint pradeda juoktis arba saukti labai garsiai, bet tuo paciu ir dar meilesnis pasidare, nors meilumu ir anksciau nesiskunde... gal cia aisku jam trauma psichologine buvo, nes prabudo tarp svetimu zmoniu, priristas prie lasiniu, teveliu nera ir t.t.
Teko bendrauti su vienu tradiciniu gydytoju, kuris savo darbe taiko ir netradicinę bei rytų mediciną. Kai pasiskundžiau dėl vaikų sveikatos, jis man pasakė, kad dažnai vaikų ligos baigiasi arba serga lengviau kai mama susitvarko su savo emocijomis ir "padaro tvarką" savo galvoje. Pagal jį, vaikai iki 8 m turi labai stiprų emocinį ryšį su mama ir todėl jos neigiamos būsenos vaikuose tampa ligomis. Jo patarimas buvo leisti sau mylėti vaikus, tačiau dozuoti rūpesį ir nepamiršti, kad jiems reikia erdvės.
patarkit prašau
patarkit prašau
Mano vaikus ko gero ta pati bėda užpuolė. Rudenį gėrė juodajį riešutą, iki šio mėnesio buvo ramu. Neseniai pradėjo skųstis, kad niežti užpakaliukus. Pradėjau duoti cina kompleksą ir du vakarus iš eilės gerokai pavalgė česnako. Po česnako, ryte pamačiau tokius baltus siūliukus. Taip ir likau nesupratus , ten spalinukės ar ne? Išmatose kaip ir nieko nepastebėjau. kaip dar naminiais būdais patikrinti ar yra kirmėlyčių?
QUOTE(Kirkė @ 2014 11 11, 23:36)
Teko bendrauti su vienu tradiciniu gydytoju, kuris savo darbe taiko ir netradicinę bei rytų mediciną. Kai pasiskundžiau dėl vaikų sveikatos, jis man pasakė, kad dažnai vaikų ligos baigiasi arba serga lengviau kai mama susitvarko su savo emocijomis ir "padaro tvarką" savo galvoje. Pagal jį, vaikai iki 8 m turi labai stiprų emocinį ryšį su mama ir todėl jos neigiamos būsenos vaikuose tampa ligomis. Jo patarimas buvo leisti sau mylėti vaikus, tačiau dozuoti rūpesį ir nepamiršti, kad jiems reikia erdvės.
Mano vaikus ko gero ta pati bėda užpuolė. Rudenį gėrė juodajį riešutą, iki šio mėnesio buvo ramu. Neseniai pradėjo skųstis, kad niežti užpakaliukus. Pradėjau duoti cina kompleksą ir du vakarus iš eilės gerokai pavalgė česnako. Po česnako, ryte pamačiau tokius baltus siūliukus. Taip ir likau nesupratus , ten spalinukės ar ne? Išmatose kaip ir nieko nepastebėjau. kaip dar naminiais būdais patikrinti ar yra kirmėlyčių?
Pritariu 100 proc. O realiai pajauti, kad vaikas nebepriklauso jau nuo tavęs po 14 m. Yra tas visiems žinomas skirstymas žmogaus asmenybės raidos kas 7 m. Yra dar kitas skirstymas, apie žmogaus emocinio, mentalinio kūno brendimą.
Žinau, kad tai yra sunku, nes šiuolaikinis pasaulis verčia suktis kaip voverei rate. Tada reikia surasti bent šiek tiek laiko sau, kad galėtum dalintis savo energija su kitais. Vieni užsiima joga, kiti cigunu, kiti - dar kitą būdą randa. Kartais ramus pabuvimas tiesiog gamtoje padeda atgauti pusiausvyrą.
Folio metodu patikrint įmanoma. O naminiu tai net neįsivaizduoju... Jei nėra galimybės apsilankyt pas homeopatą - aš dar kartočiau šitą terapiją kokį porą kartų ar Cina complex duočiau porą savaičių.
Kažkada esu skaičius, kad pilvo žvėriukai rodo, kad žmogus (šiuo atveju daug kas priklauso nuo mamos) yra labai priklausomas nuo to, ką kiti apie jį pagalvos. Bet nemanau, kad tai yra 100 proc. tiesa. Tiesiog mintis pakontempliavimui. O gal netyčia pavyks iš to kažką išpešti.