Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Sunute @ 2014 02 14, 21:30)
Jei tik po 10, žinau trejetą, jei visų monoteistinių religijų (su išlygomis, ne tik pagrindinių), priskaičiuotume nemažai ir tikrai ne visas (laike ir erdvėje) smile.gif

Paskutinį, rodos, tvirtino Jonas Paulius II, kūrėjai, rodos, olandai katalikų teologai

Gal Gilgamešas? smile.gif Susirask lietuvių liaudies Užgavėnių dainos tekstą "Dai papūtė vėjalis pušelę " (ar panašiu pavadinimu (ažupūtė putino laukelį)) ir palygink su Gilgamešo epu smile.gif

Anot A. Dantės - devyni smile.gif

As klausiau kataliku, tai ka turetu jie zinoti, jei isties domisi krikscionybe, Dievu, Biblija. rolleyes.gif

* Yra pirminis variantas kuri pats Dievas iskale ant dvieju lenteliu. Toliau nesipletosiu, kas nores pasidometi tas ras. Ir antras, kataliku patobulintas.

** Paskutinis testamentas buvo isleistas 1966 metais "Olandu naujasis katekizmas", buvo ilga laika tikrinamas, nes buvo suabejota tinkamumu.

*** Ne. Adomas ir Lilit. Nevardinsiu visus nelabai pavykusius dievo kurnius, kai jis bande sukurti zmones, kurie buvo pries Adoma ir Lilit. Beje, po Lilit dar buvo vienas nevykes bandymas, o tik po to Ieva.
**** Taip, todel ir paklausiau, anot Dantes 9, iki to buvo manoma kad 7 (tai suzinojau is staciatikiu batiuskos) biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 vasario 2014 - 21:40
Aš lankiau katališką mokyklą, lakiau tikybos pamokas, buvau krišštyta, bet kai paaugau, dar paauglystėje, labai pradėjau abejoti dievo buvimu. Kuo daugiau skaičiau bibilija, tuo didesnės pasakos man ten rodės. O kai pamąstau apie tai kas dedasi pasaulyje, nereikia toli ieškoti, šalia mūsų, kaip kenčia maži vaikai, arba serga skausmoingomis ir mirtinomis ligomis, kaip žmonės yra žudomi kitų žmonių ir dauga daug kitų dalygų, kurie akivaizdžiai įrodo dievo nebuvimą. Nes joks mylintis Dievas (kaip skelbia krikščionių bažnyčia) neleistų, kad nekalti vaikai, tikrai nespėje padaryti jokios nuuodėmes, taip kentėtų. Pažiūrėkim į Afriką, kiek ten vaikų, paauglių miršta nuo bado, nuo karų ir ligų.
Arba pasauliniai karai, kuriuose žuvo dešimtys milijonų, o be pastogės liko ir nukankinta lageriuose tūkstančiai, vaikai, moterys, vyrai. Jei Dievas būtų, jis tkrai neleistų, kaip taip atsisitktų.
Taigi, akivaizdžiųįrodymų, kad dievo nėra, augiau nei pakanka. galima vardinti be galo.
Atsakyti
QUOTE(lelija80 @ 2014 03 07, 22:21)
Aš lankiau katališką mokyklą, lakiau tikybos pamokas, buvau krišštyta, bet kai paaugau, dar paauglystėje, labai pradėjau abejoti dievo buvimu. Kuo daugiau skaičiau bibilija, tuo didesnės pasakos man ten rodės. O kai pamąstau apie tai kas dedasi pasaulyje, nereikia toli ieškoti, šalia mūsų, kaip kenčia maži vaikai, arba serga skausmoingomis ir mirtinomis ligomis, kaip žmonės yra žudomi kitų žmonių ir dauga daug kitų dalygų, kurie akivaizdžiai įrodo dievo nebuvimą. Nes joks mylintis Dievas (kaip skelbia krikščionių bažnyčia) neleistų, kad nekalti vaikai, tikrai nespėje padaryti jokios nuuodėmes, taip kentėtų. Pažiūrėkim į Afriką, kiek ten vaikų, paauglių miršta nuo bado, nuo karų ir ligų.
Arba pasauliniai karai, kuriuose žuvo dešimtys milijonų, o be pastogės liko ir nukankinta lageriuose tūkstančiai, vaikai, moterys, vyrai. Jei Dievas būtų, jis tkrai neleistų, kaip taip atsisitktų.
Taigi, akivaizdžiųįrodymų, kad dievo nėra, augiau nei pakanka. galima vardinti be galo.

Na dabar dar karta pati paskaityk pamineta blogi, ar tai Dievo kalte? Del mirtinu ligu taipogi ne Dievas kaltas 4u.gif Afrikoje labai ziauriai eksperimentuojama su zmonemis, vakcinos, vaistai ir gyvenimo salygos savo daro taipogi. Nevaryk Dievo i "medi" , gal tie nekalti vaikai iskeliauja ten , kur nera taip blogai, nepagalvojei apie tai ax.gif
Atsakyti
Bet, jei Dievas visagalis, kodėl matydamas neteisybę, blogį ir žiaurumus to nesustabdo?
Atsakyti
Jei tikim, kad Dievas yra, vadinasi, egzistuoja ir jo antipodas - šėtonas. Taip ir vyksta amžina kova tarp gėrio ir blogio. Todėl nesiečiau Dievo su karais, žudynėmis ir kitomis baisybėmis.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 03 09, 10:25)
Bet, jei Dievas visagalis, kodėl matydamas neteisybę, blogį ir žiaurumus to nesustabdo?

Yra geru zmoniu, kurie su tuo kovoja, pries visokius ziaurumus. Manau, kad Dievas zmonems dave laisve priimti sprendimus, lygiai kaip jis nieko nevercia elgtis gerai ar blogai, tai tik paciu zmoniu pasirinkimas. Manau, kad ten kur iskeliauja angeliukai, ziaurumas ju niekada nebepalies, o tie kurie daro blogi, bus nubausti 4u.gif As taip manau , bet tai tik mano mintys .

QUOTE(Čija @ 2014 03 09, 15:44)
Jei tikim, kad Dievas yra, vadinasi,  egzistuoja ir jo antipodas - šėtonas. Taip ir vyksta amžina kova tarp gėrio ir blogio. Todėl nesiečiau Dievo su karais, žudynėmis ir kitomis baisybėmis.

Nemanau , kad setonas organizuoja karus, zudynes. Juk visa tai daro tik paprasti mirtingieji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 09, 17:27)
Juk visa tai daro tik paprasti mirtingieji  ax.gif

Be abejo ax.gif Mane visada stebina Dievo kaip mylinčio ir kartu baudžiančio, žiauraus ar abejingo įsivaizdavimas. Man Dievo sąvoka kaip tokia susijusi tik su gėriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čija @ 2014 03 09, 19:41)
Be abejo ax.gif  Mane visada stebina Dievo kaip mylinčio ir kartu baudžiančio, žiauraus ar abejingo įsivaizdavimas. Man Dievo sąvoka kaip tokia susijusi tik su gėriu 4u.gif

Tegul stebina tuos kurie zudo, prievartauja ir t.t. Geriui Dievas ir yra Geris 4u.gif
Atsakyti

Kaip sakoma, Dievo keliai mums nežinomi. Nemanau, kad mes mirtingieji galime karų ir kito blogio buvimu pagrįsti Dievo nebuvimą-mums atrodo,kad Dievas taip nesielgtų ir t.t. Bet nereikia pamiršti, kad žmogui buvo suteikta valia elgtis pagal savo sąžinę. Mes neesame marionetės Dievo rankose. Aš manau, kad Dievas nežaidžia su mumis lėlėių teatro tampydamas už virvelių.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 14, 21:31)
* Yra pirminis variantas kuri pats Dievas iskale ant dvieju lenteliu. Toliau nesipletosiu, kas nores pasidometi tas ras. Ir antras, kataliku patobulintas.

Kas norės ne tiesiog katalikus pulti, išgirdus "neginčijamą teiginį" (neginčijamą vien vien todėl, kad jis "demaskuoja" katalikus) , bet išties išsamiau pasidomėti apie egzistuojančius skirtumus ras ir pvz. tai:

http://www.fisheater...mmandments.html

O dėl Dievo, susitikimas su Juo vyksta atviroje širdyje. Kai pats sėdi užsibarikadavęs savo nepajudinamų išankstinių nusistatymų tvirtovėj, logiška, kad Jo nėra. Nėra konkretaus žmogaus gyvenime. O išdrįsus į jį pakviest, galima ir nustebti... kaip nustemba žmogus iki meilės prisilietimo meilę neigęs.

Kirpėjai, pasirodo irgi neegzistuoja, ir daktarai, nes yra sergančių. Ir t.t.

buvau krišštyta

Buvai?

QUOTE(Soled @ 2014 03 09, 10:25)

Gal todėl, kad tie, kuriems tas pasaulis patikėtas (t.y. žmonės), to nedaro? Dievo valia žemėje įgyvendinama ar atmetama žmonių rankomis. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 10 kovo 2014 - 23:32
QUOTE(hi (: @ 2014 03 11, 00:31)
1. Kas norės ne tiesiog katalikus pulti, išgirdus "neginčijamą teiginį" (neginčijamą vien vien todėl, kad jis "demaskuoja" katalikus) , bet išties išsamiau pasidomėti apie egzistuojančius skirtumus ras ir pvz. tai:

http://www.fisheater...mmandments.html

2. O dėl Dievo, susitikimas su Juo vyksta atviroje širdyje. Kai pats sėdi užsibarikadavęs savo nepajudinamų išankstinių nusistatymų tvirtovėj, logiška, kad Jo nėra. Nėra konkretaus žmogaus gyvenime. O išdrįsus į jį pakviest, galima ir nustebti... kaip nustemba žmogus iki meilės prisilietimo meilę neigęs.

1. Pulti, ar ne per garsiai pasakyta? Mano galva, nuplesiama licyna, tam kad parodyti puikybe ir arogancija, kuri budinga ir sios konfesijos zmonems. Ir dar man nesuprantamas noras savintis ta "tikra" supratima apie Dieva. Na suradau tu ta savo diena, valio, kodel ji dar reikia manopolizuoti Visu prima, nepamirskite, kad dekalogas, senasis testamentas yra judeju religijos dalis, ne ka mazense kaip ir krikscioniu. Maza to, i dekaloga, ST ir NT nespjauna ir musulmonai.

2. Ania. O kas tas barikadas dirbtinai steigia? Negi zmogus, kas zmogui bruka stereotipus, tokius kaip Dievas baudziantis? Is esmes juk oponente puikiai pastebejo alogiskuma. Kodel zmonems Dievas asocijuojasi su budeliu, o ne meile. Kodel samoningai formuojamas vartotjiskas poziuris i Dieva, ar tai nera kataliku baznycios indelis, kuris ir pagrindziamas "Dievo koronemis", baimes deka ir valdo tikinciuosius.

Ir dar, kodel to dievo ieskojimas, suradimas privalo buti "teisingu". Kas tai apsprendzia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 kovo 2014 - 10:48
QUOTE(sapnelyte @ 2014 03 10, 12:50)
Kaip sakoma, Dievo keliai mums nežinomi. Nemanau, kad mes mirtingieji galime karų ir kito blogio buvimu pagrįsti Dievo nebuvimą-mums atrodo,kad Dievas taip nesielgtų ir t.t. Bet nereikia pamiršti, kad žmogui buvo suteikta valia elgtis pagal savo sąžinę. Mes neesame marionetės Dievo rankose. Aš manau, kad Dievas nežaidžia su mumis lėlėių teatro tampydamas už virvelių.

Ir vien dėl to, kad dalis bepročių kariauja, žudo, smurtauja - kiti turi kentėti? Nes jie turi valią ir teisę elgtis kaip nori? Kiti tampa atpirkimo ožiais, o Dievas nieko negali padaryti? Ar vienintelis argumentas "danguje bus geriau"?
Atsakyti