Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:42)
PRASAU ARGUMENTUOTAI PAGRISTI, kuo komunistine morale anot jusu preistarauja dekalogui. Neperadresuojant jusu gi pacios teiginius, pagristi man.

Argumentacija diskusijoje numato. Pirma parasyti teigini, o veliau to teiginio pagrindima.

Panašu, kad jūsų gyvenime stipriai vyrauja matematika. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:51)
Panašu, kad jūsų gyvenime stipriai vyrauja matematika. smile.gif

Taigi, eilines atmazkes, kad nepagristi savo pacios isvadu. Ne as, ar kitas oponentas, o jus pati savo poziuriu, savo pacios teiginius, isvadas darote niekinemis. Jusu valia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 19:02)
Ne as, ar kitas oponentas, o jus pati savo poziuriu, savo pacios teiginius, isvadas darote niekinemis. Jusu valia  4u.gif

Jūsų teisė rinktis, komentuoti žmogaus teiginius, kurių nesuprantate, arba ne. Sėkmės jums. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 20:15)
Jūsų teisė rinktis, komentuoti žmogaus teiginius, kurių nesuprantate, arba ne. Sėkmės jums.  4u.gif

Suprasti galima tik tuomet, jei zmogus pasivargina pagristi savo teiginius. Nereikalauja ju priimti kaip aksioma. Jei to nera, jie niekiniai. Todel pastoviai ir rasau, kad komentuoti nera ka. Kai jus izuliai dar dristate teigti, neva oponentas jusu nesurpanta. Paradoksas. Prasai paaiskinti, neaiskina, ir uz tai atsakomybe permeta oponentui. Alogiskumo virsune.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 19:34
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 16:51)
Biblija, Koranas, Tibeto mirusiuju knyga, Kabala ir t.t. ir t.t. tai knygos skirtos susivokti, kas yra Dievas. Jei jums tai nesukelia jokiu minciu, itariu, kad cia daugiau jusu nuostatos itakoja teksto suvokima. Asai isitikinusi, kad net banaliam romanelyje galima rasti mazyti krisla isminties, jau nekalbant apie Bilija ir kt. Kai norma visada kazka galima rasti kuo palildyti savo akirati. Kiekviena karta, skaitydama literatura susijusia su Dievu as randu, kazka naujo, dar netarasto.

O as alteidziu ne del budelio o del saves. Nes kersto, neapykantos jausma savyje laikyti, jausti labai vargina, atima energija. Nezinau kaip kitus zmones, bet mane destruktyvi, negatyvi energija slegia, todel stengiuosi ja pazaboti, arba atsiriboti. Kita vertus, cia akivaizdziai matosi sasajos su budizmu, beje kuris teigia, kad tikejimas i dieva yra kliuvinys siekaint nirvana., kai zmogus nepasiduoda negatyvui, neleidzia itakoti savo viduje esancios harmonijos. Gebejimas blokuoti agresija, paversti ja pozityvu ir neleisti jai sklisti toliau.

Naujasis testamentas buvo skirtas zmones su nebrandziu samoningumu, kurie buvo valdomi baimes jausmo, kuris yra primityvus nes visi gyvuliukai baimes yra itakoti, baime blokuoja prota. Kai Naujasis testamentas, jau skirtas samoningam zmogui, kurio veksmai yra itakoti ne baimes, o vidinemis, jojo paties ismastytomis nuostatomis. Kurios tapo jo kaip asmenybe neatsiejama dalis. Todel jis neatsakys i smurta ne todel, kad negaletu, neturetu galiu, o todel, kad jis nenori susitapatinti su smurtautoju.

Tureti nuomone ar supratima apie Dieva, tikrai nebutina tiketi vien knygomis, gyvename gyvenima, padedame kurti gyvenima savo vaikams, kas galesime, padesime anukams. Kas gali padeti dar daugiau, tai grazu wub.gif Bet atleisti skriaudejams be Dievo teismo, na jei zudiku, pedofilu nesodintu i kalejimus, kas detusi ax.gif Cia nejoks kerstas, cia bausme uz padaryta bloga , kerstas visai kita savoka 4u.gif As neatiduodu budelio Dievo "kerstui" doh.gif Keista , kad tiek knygu perskaitete ir du skirtingus dalykus suplakate i viena 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 11 vasario 2014 - 20:33
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 11, 21:24)
Tureti nuomone ar supratima apie Dieva, tikrai nebutina tiketi vien knygomis, gyvename gyvenima, padedame  kurti gyvenima savo vaikams, kas galesime, padesime anukams. Kas gali padeti dar daugiau, tai grazu  wub.gif Bet atleisti skriaudejams be Dievo teismo, na jei zudiku, pedofilu nesodintu i kalejimus, kas detusi  ax.gif Cia nejoks kerstas, cia bausme uz padaryta bloga , kerstas visai kita savoka  4u.gif As neatiduodu budelio Dievo "kerstui"  doh.gif  Keista , kad tiek knygu perskaitete ir du skirtingus dalykus suplakate i viena  4u.gif

Kalba eina ne apie tikejima knygomis, o apie informacijos saltinius, nuomonei sudaryti.

Na matot, as nelaikau bausme kerstu, nes mano galva bausme skirta auklejimui, itakojimui. Kita vertus juk bausmes nebutinai yra smurtines, nes bausti galima is meiles.
Tarkim "mirties bausme", as nelaikau bausme, o zmogzudyste, susitapatinimu su zmogzudziu-sociopatu, kuriam smurtas yra norma. Nes si neva bausme nieko neaukleja, lavonui jau tas pats. Kita vertus, kas duos garantijas, kad teisejo-zmogaus nuosprendis yra teisingas? Jei norima zudyti zemeje, nelaukiant Dievo teismo, o imtis Dievo vaidmens, ar tai neparodo, kad zmones abejoja Dievu, jo teisingumu? Nes tik jis gali spresti kada zmogui mirti, beje kaip ir gimti.

Man regis, jus skubate daryti isvadas apie mano teiginius. Gal deretu atskirti savo pacios teksto interpretacija, nuo mano poziurio. Vertetu pries patiekiant verdikta paklausti, as mielai atsakyciau, nes nebijau pagristi savo mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 21:37
Siaip pasvarstymui.

Yra keliu eismo taisykles KET (Dekalogas). Tai dabar jei zmogus samoningai vaziuodamas daro nusizengimus, tarkim, kerta istisine linija, nepamato priespriesoje vaziuojanti automobili, nes juk istisine linija dazniausiai breziama kada yra blogas matomumas, sukelia avarija. Tai kas dabar zmogu baudzia, tokia bausme kaip avarija, kad nesilaike KET? KET taisykliu kurejai, valstybe, visuomene, kuri juos ipreigojo sukurti, ar dar kas? Ne, pats zmogus-vairuotojas save nubaude, nes nesilaike KET taisykliu, nes taisykles yra sukurtos saugumui uztikrinti.

Zmogus gyvenantis palaida gyvenima, nesibodintis rizikingais santikiais. Jo gyvenimas priestarauja Dekalogui. Kuris vel gi sukurtas zmogaus saugumui. Negi dabar ir vel kaltinsime Dieva, kuris neva nubaude zmogu, jei jis susirgs ZIV, veliau AIDS? Mano galva, zmogus nusibaude save pats, nes deramai neivertino savo pasirinkimo pasekmiu. Prie ko cia Dievas? Na galimai asmuo negebantis nesti atsakomybes uz savo pasirinkima nores is Dievo padaryti atpirkimo ozi, arba budeli, kad pateisintu savo infantiluma, nuo savo peciu nusimesti atsakomybe, permetant Dievui.

Mes visi zinome zaidimo taisykles, jei nusprendziame jas perzengti, kitaip sakant kisame nagus i rozete, butu kvaila tiketis, kad elektra nepapurtis. O jei nupurto kaltinti uz tai dieva, sakant jog tai jo bausme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 21:45
Taip, Dievas yra. Jum reikia Jo ieskoti,sauktis ir tada zinosite,kad Jis yra,nereikes klausti. Dievas yra Jezus Kristus,kuris mire uz musu nuodemes ,kad kiekvienas kuris Ji tikime turetume amzinaji gyvenima. Galbut jum praverstu susirasti gyvai tikincia baznycia,nes manau,kad tiesiog kazka apskritai zinot,bet pacio Dievo nepazistat. Tai vertetu susipazinti:)
Atsakyti
QUOTE(jozikvtumane @ 2014 02 12, 00:19)
Taip, Dievas yra. Jum reikia Jo ieskoti,sauktis ir tada zinosite,kad Jis yra,nereikes klausti. Dievas yra Jezus Kristus,kuris mire uz musu nuodemes ,kad kiekvienas kuris Ji tikime turetume amzinaji gyvenima. Galbut jum praverstu susirasti gyvai tikincia baznycia,nes manau,kad tiesiog kazka apskritai zinot,bet pacio Dievo nepazistat. Tai vertetu susipazinti:)

Cia reik suprasti, jog jus monopolizuojate Dieva? Jei jau jus itkejote buten i si Dieva visi kiti kurie tiki ne taip kaip jus butinai klysta? O kaip su kitais Dievais? Mano galva, Dievas nera snobas, kuriam svarbi tik isore, formalumas, jis daugiau linkes gilintis i turini, esme.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 20:58)
Kalba eina ne apie tikejima knygomis, o apie informacijos saltinius, nuomonei sudaryti.

Na matot, as nelaikau bausme kerstu, nes mano galva bausme skirta auklejimui, itakojimui. Kita vertus juk bausmes nebutinai yra smurtines, nes bausti galima is meiles.
Tarkim "mirties bausme", as nelaikau bausme, o zmogzudyste, susitapatinimu su zmogzudziu-sociopatu, kuriam smurtas yra norma. Nes si neva bausme nieko neaukleja, lavonui jau tas pats. Kita vertus, kas duos garantijas, kad teisejo-zmogaus nuosprendis yra teisingas? Jei norima zudyti zemeje, nelaukiant Dievo teismo, o imtis Dievo vaidmens, ar tai neparodo, kad zmones abejoja Dievu, jo teisingumu? Nes tik jis gali spresti kada zmogui mirti, beje kaip ir gimti.

Man regis, jus skubate daryti isvadas apie mano teiginius. Gal deretu atskirti savo pacios teksto interpretacija, nuo mano poziurio. Vertetu pries patiekiant verdikta paklausti, as mielai atsakyciau, nes nebijau pagristi savo mintis.

Jusu isvados yra jusu isvados, as turiu savo nuomone ir man savo nuomonei palaikyti, nereikalingos kitu mintys 4u.gif tik tiek.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 12, 02:26)
Jusu isvados yra jusu isvados, as turiu savo nuomone ir man savo nuomonei palaikyti, nereikalingos kitu mintys  4u.gif  tik tiek.

Ar kas teige priesingai?

O as nevengiu mokytis is kitu, visai nesigediju, kad mano mintis itakojo kitu zmoniu izvalgos, paremtos ju patirtimi. Lygiai taip pat nesigedyju rasyti jau iki manes israstais rasmenimis, skaiciuoti skaiciais, naudotis formulemis, vaziuoju dviraciu. Yra prasmingesniu dalyku, nei atradineti jau atrasta, kai gali pasisemti isminties is kitu ne maziau protingu zmoniu nei pats esi. Todel nesureksminu save, nei savo brangutes mintis, nes tai kad yra mano netampa vien del to sventa karve, kad negaleciau pakeisti, isgirdusi racionalu argumenta. Is dalies, siu motyvu vedina ir dalyvauju sioje diskusijoje. Tai bandymas surasti nauja poziurio kampa, i ta pati reiskini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 vasario 2014 - 10:37
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 11:45)
* Todel kad jus bandote diskutuoti sia tema. Jei jums butu neidomu, itariu nediskutuotumet. O kad kazka pasakyti, mano galva, reikia tureti tam tikra bagaza. Kaip agnosticizmo salininke manyciau, kuo daugiau zinai tuo daugiau turi galimybiu priarteti prie suvokimo. As neteigiu, kad apimsi visa reiskinio, faktu visuma, tai neimanoma, tik priartesi.

4u.gif

QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 10:25)
Ar kas teige priesingai?

O as nevengiu mokytis is kitu, visai nesigediju, kad mano mintis itakojo kitu zmoniu izvalgos, paremtos ju patirtimi. Lygiai taip pat nesigedyju rasyti jau iki manes israstais rasmenimis, skaiciuoti skaiciais, naudotis formulemis, vaziuoju dviraciu. Yra prasmingesniu dalyku, nei atradineti jau atrasta, kai gali pasisemti isminties is kitu ne maziau protingu zmoniu nei pats esi. Todel nesureksminu save, nei savo brangutes mintis, nes tai kad yra mano netampa vien del to sventa karve, kad negaleciau pakeisti, isgirdusi racionalu argumenta. Is dalies, siu motyvu vedina ir dalyvauju sioje diskusijoje. Tai bandymas surasti nauja poziurio kampa, i ta pati reiskini.

O gal man to bagazo nereikia norint paprasciausiai parasyti, kad as tikiu DIEVU, be jokio bagazo biggrin.gif Man tikrai nereikia niekieno net "auksiniu" minciu, tenorint tiek parasyti. As zinau, kad Dievas egzistuoja ir be ju 4u.gif
Atsakyti