Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 01:47)
Įdomi jūsų nuomonė. smile.gif

Supratau, vadinasi nezinot, bet teigiat. Nes, manau zmogui ka nors teigianciam, turi buti nesunku pagristi savo mintis. biggrin.gif

Jusu ziniai, komunistine morale, kuri buvo deklaruojama viesai (rastiskai) ne kiek nepriestaravo dekalogui. Bet, kaip ir visi deklaravimai, neatitiko realiai praktikuojant. Bet tai budnga visom zmogaus gyvenimo apraiskom, net katalikybei.
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 01:50)
Na, jeigu jums nereikia... Jūs renkatės.  g.gif

Aciu uz ledima, rinktis. Bet mano galva svarbus ne tas aspektas, o intencijos, kodel man jo nereikia, o ne pasirinkimo galimybe, ar leidimas rinktis, nes as siaip ar kitaip rinkciausi, nes ta galimybe man suteike Dievas, ne zmogus. kaip jau minejau, manupuliacijos su amzinu gyvenimu, neva rinktite pliuspunktus, mano galva aebjotina vertybe, nes tai barteriniai mainai, savos rusies parsidavimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 01:01
QUOTE(Moonte @ 2014 02 10, 23:35)
Patarle byloja priesingai "Trumparegiska apie knigos turini spresti pagal jos virseli". Taigi, tam kad atmesti kazka kaip niekini, pradziai reikia pasivarginti susipazinti su turiniu. O ir blogio ir gerio supratimas yra baisiai salyginas, ypac kai mes zinome, kad zmones linke eiti i kompromisa su savo sazine. Sazine gi skirta tam, kad atskirtu gera nuo blogo. O gero ir blogo kriterijus zmogui ideigia tevai, visuomene, vnz aplinka kurioje jis gyvena.

Nezinau kaip kiti, kazkaip visada tikejau, jog yra dievas, man asmeniskai jokiu irodimu nereikia. Lygiai taip pat man nereikia amzinojo gyvenimo, nes esu dekinga dievui uz tai kad as aplamai gyvenu, turiu galimybe pazinti jojo didybe, kuri mane supa. Ar ne stebuklas kiekviena ryta patekanti saule, lietaus lasas, prazydes geles ziedas? Dorovinga gi esu, ne todel kad ko bijociau, ar kad renku pliuspunktus, o todel, kad mano vidui, sazinei atgrasu eiti su savimi i kompromisus.

Na , kad perskaiciau ir nesusidomejau, tai nereiskia, kad tik virseli temaciau 4u.gif
Kodel tureciau skirti siai knyga ar religijoms daugiau demesio g.gif
Man lygiai taip pat, jokiu irodymu nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 00:57)
Jusu ziniai, komunistine morale, kuri buvo deklaruojama viesai (rastiskai) ne kiek nepriestaravo dekalogui.

Tikrai? Net ir pirmieji? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 00:57)
manupuliacijos su amzinu gyvenimu, neva rinktite pliuspunktus, mano galva aebjotina vertybe, nes tai barteriniai mainai, savos rusies parsidavimas.

Dėl manipuliacijų blogumo jūs teisi. Bet krikščionybė kalba apie patį amžinąjį gyvenimą. Ar blogai, pvz., studentui norėt gerai išlaikyt egzaminą? Čia jau būtų manipuliacijos?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 02 07, 19:51)
Arba bandymas itakoti zmogaus veiksmus, neva Dievo bausme, kai dievas yra MEILE, ATJAUTA, ATLEIDIMAS.

Dievas yra ir TEISINGAS.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 11, 03:06)
Na , kad perskaiciau ir nesusidomejau, tai nereiskia, kad tik virseli temaciau  4u.gif
Kodel tureciau skirti siai knyga ar religijoms daugiau demesio g.gif
Man lygiai taip pat, jokiu irodymu nereikia  4u.gif

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 03:28)
**Tikrai? Net ir pirmieji?  g.gif
Papildyta:

Dėl manipuliacijų blogumo jūs teisi. Bet krikščionybė kalba apie patį amžinąjį gyvenimą. Ar blogai, pvz., studentui norėt gerai išlaikyt egzaminą? Čia jau būtų manipuliacijos?
Papildyta:

Dievas yra ir TEISINGAS.

* Todel kad jus bandote diskutuoti sia tema. Jei jums butu neidomu, itariu nediskutuotumet. O kad kazka pasakyti, mano galva, reikia tureti tam tikra bagaza. Kaip agnosticizmo salininke manyciau, kuo daugiau zinai tuo daugiau turi galimybiu priarteti prie suvokimo. As neteigiu, kad apimsi visa reiskinio, faktu visuma, tai neimanoma, tik priartesi.

** O kas pirmuose jus glumina, ir kokios pirmines ju deklaracijos neatitiko dekalogo?

*** Ar as kalbejau apie NOREJIMA, as kalbejau apie samoninguma. Jei vadovautis jusu pvz. tai butu samoninguma siekiant islaikyti egzamina, kas kam svarbu zinios, ar pazymys. Teoretiskai diplomas pazymi, kad zmogus gavo tam tikra ziniu bagaza, bet neretai diplomas, egzamino pazymiai yra ir nuperkami. Pirmu atveju zmogus dirba su savimi samoningai, i tai investuoja savo resursus, kai antru atveju tai tik fikcija. Beje fiktyviu kataliku yra aibes. Bet svarbiausia, mano galva, visame tame zmogui istiesu turetu buti svarbu ne egzaminai, diplomas, o igiijamos zinos. Turi zinias, egzaminas bus tik elemetarus turimu ziniu fakto konstatavimas ir tiek. Ne diplomas jam pades realizuotis, o igautos mokymosi metu zinios. ZINIOS, ne egzamino pazymys, ne diplomas yra svarbiausia sioje siekiamybiu sekoje. Taip ir su amzinuoju gyvenimu, ne jis turetu buti siekiamybe, o samoninga dorove, o visa kita tik bonusas prie turimo.

**** Be abejo kad jis teisingas, nes gali apimti visuma faktu, kuriu mes apimti fiziskai negalim, nes esame zmones. Bet tai nereiskia, kad jis yra budelis. Kitaip Dievo pamoka zmonems, savo saunaus - Kirstaus auka, kuri parodo zmnems kaip reikia atleisti savo budeliams butu beverte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 11:56
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 11:45)
* Todel kad jus bandote diskutuoti sia tema. Jei jums butu neidomu, itariu nediskutuotumet. O kad kazka pasakyti, mano galva, reikia tureti tam tikra bagaza. Kaip agnosticizmo salininke manyciau, kuo daugiau zinai tuo daugiau turi galimybiu priarteti prie suvokimo. As neteigiu, kad apimsi visa reiskinio, faktu visuma, tai neimanoma, tik priartesi.
**** Be abejo kad jis teisingas, nes gali apimti visuma faktu, kuriu mes apimti fiziskai negalim, nes esame zmones. Bet tai nereiskia, kad jis yra budelis. Kitaip Dievo pamoka zmonems, savo saunaus - Kirstaus auka, kuri parodo zmnems kaip reikia atleisti savo budeliams butu beverte.

Moonte, na tema "Ar egzistuoja Dievas? " man nesukelia jokiu minciu apie biblija ar apie religija 4u.gif
O kodel mes turime atleisti budeliams? Tegul man kokios nori knygos ka nori ta tema raso, ar religijos pamokslauja ax.gif As jiems neatleidziu, bet ir neteisiu, zinau, kad Dievas turi sia teise, o as Dievo sprendimu pasitikiu, ar jis nuteis, ar atleis.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 11, 15:57)
Moonte, na tema "Ar egzistuoja Dievas? " man nesukelia jokiu minciu apie biblija ar apie religija  4u.gif
O kodel mes turime atleisti budeliams? Tegul man kokios nori knygos ka nori ta tema raso, ar religijos pamokslauja  ax.gif  As jiems neatleidziu, bet ir neteisiu, zinau, kad Dievas turi sia teise, o as Dievo sprendimu pasitikiu, ar jis nuteis, ar atleis.

Biblija, Koranas, Tibeto mirusiuju knyga, Kabala ir t.t. ir t.t. tai knygos skirtos susivokti, kas yra Dievas. Jei jums tai nesukelia jokiu minciu, itariu, kad cia daugiau jusu nuostatos itakoja teksto suvokima. Asai isitikinusi, kad net banaliam romanelyje galima rasti mazyti krisla isminties, jau nekalbant apie Bilija ir kt. Kai norma visada kazka galima rasti kuo palildyti savo akirati. Kiekviena karta, skaitydama literatura susijusia su Dievu as randu, kazka naujo, dar netarasto.

O as alteidziu ne del budelio o del saves. Nes kersto, neapykantos jausma savyje laikyti, jausti labai vargina, atima energija. Nezinau kaip kitus zmones, bet mane destruktyvi, negatyvi energija slegia, todel stengiuosi ja pazaboti, arba atsiriboti. Kita vertus, cia akivaizdziai matosi sasajos su budizmu, beje kuris teigia, kad tikejimas i dieva yra kliuvinys siekaint nirvana., kai zmogus nepasiduoda negatyvui, neleidzia itakoti savo viduje esancios harmonijos. Gebejimas blokuoti agresija, paversti ja pozityvu ir neleisti jai sklisti toliau.

Naujasis testamentas buvo skirtas zmones su nebrandziu samoningumu, kurie buvo valdomi baimes jausmo, kuris yra primityvus nes visi gyvuliukai baimes yra itakoti, baime blokuoja prota. Kai Naujasis testamentas, jau skirtas samoningam zmogui, kurio veksmai yra itakoti ne baimes, o vidinemis, jojo paties ismastytomis nuostatomis. Kurios tapo jo kaip asmenybe neatsiejama dalis. Todel jis neatsakys i smurta ne todel, kad negaletu, neturetu galiu, o todel, kad jis nenori susitapatinti su smurtautoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 17:08
ZINIOS, ne egzamino pazymys, ne diplomas yra svarbiausia sioje siekiamybiu sekoje. Taip ir su amzinuoju gyvenimu, ne jis turetu buti siekiamybe, o samoninga dorove, o visa kita tik bonusas prie turimo.

Norit pasakyti, kad žmogus neturi turėti amžinybės tikslo, o tik kažkaip abstrakčiai siekti būti geras? Nes buvimo geru kriterijai tai skiriasi.
Papildyta:
O kas pirmuose jus glumina, ir kokios pirmines ju deklaracijos neatitiko dekalogo?

Glumina prilyginimas.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 18:41)
Norit pasakyti, kad žmogus neturi turėti amžinybės tikslo, o tik kažkaip abstrakčiai siekti būti geras? Nes buvimo geru kriterijai tai skiriasi.
Papildyta:

Glumina prilyginimas.

O kam reikia tiketis...
Ar ne protingiau buti dorovingu, be atlygio. Kodel butinai reikalingas atlygis, tam kad buti dorovingam? O jei jau atlygio nebus, tai jau ir dorovingu nebutina buti? Tuomet, kokia verte to parduodamo dorovingumo?
...........

Zinot kaip as nesu telepatas, negaliu ilisti i jusu galva, nezinau kokie konkreciai kriterijai jus glumina, o jau su jusu jausenom, diskutuoti beprasmiska. Del to diskusija nera galima. Todel manau, jog jusu isvalgos tampa niekinem, nes jus nesivarginate jas pagristi. Savo isvadu pagrindimas yra pagrindine diskusijos esme, nes taip sudaroma terpe skirtingu nuomone, ne jausenu, lyginimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 17:59
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 17:56)
Savo isvadu pagrindimas yra pagrindine diskusijos esme, nes taip sudaroma terpe skirtingu nuomone, ne jausenu, lyginimui...

Įdomus siekimas moksliškai pagrįsti bendravimą mamų ir tėčių svetainėje. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 17:56)
O kam reikia tiketis...
Ar ne protingiau buti dorovingu, be atlygio. Kodel butinai reikalingas atlygis, tam kad buti dorovingam? O jei jau atlygio nebus, tai jau ir dorovingu nebutina buti? Tuomet, kokia verte to parduodamo dorovingumo?

Kokiu kriterijumi vadovausitės, norėdama pasitikrinti savo dorovingumą?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:13)
Įdomus siekimas moksliškai pagrįsti bendravimą mamų ir tėčių svetainėje. smile.gif
Papildyta:

Kokiu kriterijumi vadovausitės, norėdama pasitikrinti savo dorovingumą?

Kas kas? Kas do per moksliskai? O kuo tevyste ir motinyste itakoja zmogaus bendravima, diskutavima? Jei nori buti surpastas, ar reiksti savo mintis, ne jausenas, buk malonus pasivarginti tai argumentuoti savo isvadas, kodel jos turi buti kotiruojamos.
..................

Pirminiu, ne kataliku interpretuotu dekalogu, nes manau, kad tobulinti Dievo zodi yra sventvagiska.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:23)
buk malonus pasivarginti tai argumentuoti savo isvadas

Būna maloniau, kai žmogus moka perskaityti.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 18:23)
tobulinti Dievo zodi yra sventvagiska.

O kokiai religinei bendruomenei priklausote, kad manote turinti teisę spręsti, kas yra šventvagiška?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 11 vasario 2014 - 18:38
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:32)
Būna maloniau, kai žmogus moka perskaityti.

Gerai, tuomet dar karta, PRASAU ARGUMENTUOTAI PAGRISTI, kuo komunistine morale anot jusu preistarauja dekalogui. Neperadresuojant jusu gi pacios teiginius, pagristi man.

Argumentacija diskusijoje numato. Pirma parasyti teigini, o veliau to teiginio pagrindima.
Pvz.
Teginys: Saule juda is rytu i vakarus.
Jo pagrindimas: Nes teka rytuose, o leidziasi vakaruose.

Is anskto dekoju. Uz argumentus, nes esu ne telepatas, zmoniu minciu neskaitau nuotoliniu budu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 19:37)
O kokiai religinei bendruomenei priklausote, kad manote turinti teisę spręsti, kas yra šventvagiška?

Man nesunku, pakartoti, nors sioje, ir jau kitoje temoje tai pakartojau abie kartu. As esu AGNOSTIKAS, prasau nepainioti su ateistais.

Turiu pilna teise, kaip Dievo kurinys reiksti savo nuomone, apie reiskinius, nes ta teise man suteike Dievas. Jei jis to nenoretu jis nebutu suteikes man galimybes logiskai mastyti.

Jus ka, abejojate dievo zodziu, kuriniu, kad manotes turinti tese ji tobulinti? Kodel anot jusu pirminis Dievo zmonems siustas Dekaloga gali buti tobulinamas zmogaus, nors ir kataliko? Negi katalikai auksciau uz dieva?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 19:05