QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 11, 03:06)
Na , kad perskaiciau ir nesusidomejau, tai nereiskia, kad tik virseli temaciau
Kodel tureciau skirti siai knyga ar religijoms daugiau demesio
Man lygiai taip pat, jokiu irodymu nereikia
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 03:28)
**Tikrai? Net ir pirmieji?
Papildyta:
Dėl manipuliacijų blogumo jūs teisi. Bet krikščionybė kalba apie patį amžinąjį gyvenimą. Ar blogai, pvz., studentui norėt gerai išlaikyt egzaminą? Čia jau būtų manipuliacijos?
Papildyta:
Dievas yra ir TEISINGAS.
* Todel kad jus bandote diskutuoti sia tema. Jei jums butu neidomu, itariu nediskutuotumet. O kad kazka pasakyti, mano galva, reikia tureti tam tikra bagaza. Kaip agnosticizmo salininke manyciau, kuo daugiau zinai tuo daugiau turi galimybiu priarteti prie suvokimo. As neteigiu, kad apimsi visa reiskinio, faktu visuma, tai neimanoma, tik priartesi.
** O kas pirmuose jus glumina, ir kokios pirmines ju deklaracijos neatitiko dekalogo?
*** Ar as kalbejau apie NOREJIMA, as kalbejau apie samoninguma. Jei vadovautis jusu pvz. tai butu samoninguma siekiant islaikyti egzamina, kas kam svarbu zinios, ar pazymys. Teoretiskai diplomas pazymi, kad zmogus gavo tam tikra ziniu bagaza, bet neretai diplomas, egzamino pazymiai yra ir nuperkami. Pirmu atveju zmogus dirba su savimi samoningai, i tai investuoja savo resursus, kai antru atveju tai tik fikcija. Beje fiktyviu kataliku yra aibes. Bet svarbiausia, mano galva, visame tame zmogui istiesu turetu buti svarbu ne egzaminai, diplomas, o igiijamos zinos. Turi zinias, egzaminas bus tik elemetarus turimu ziniu fakto konstatavimas ir tiek. Ne diplomas jam pades realizuotis, o igautos mokymosi metu zinios. ZINIOS, ne egzamino pazymys, ne diplomas yra svarbiausia sioje siekiamybiu sekoje. Taip ir su amzinuoju gyvenimu, ne jis turetu buti siekiamybe, o samoninga dorove, o visa kita tik bonusas prie turimo.
**** Be abejo kad jis teisingas, nes gali apimti visuma faktu, kuriu mes apimti fiziskai negalim, nes esame zmones. Bet tai nereiskia, kad jis yra budelis. Kitaip Dievo pamoka zmonems, savo saunaus - Kirstaus auka, kuri parodo zmnems kaip reikia atleisti savo budeliams butu beverte.