Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 10:33)
jei tu tiki, tai ir tikėk - tikėk viskuo, tai tavo teisė. Tik savo tikėjimo nepakišinėk, kaip įrodymo. Tikėk dievais, fėjomis, tikėk stebuklais, pomirtiniu gyvenimu, horoskopais ir astrologija, jei tik tau dėl to lengviau gyvent  smile.gif

O kur as ji brukau?
Va man idomu, kai tamsta rasote savo teiginius, man nekyla poreikio jums irodineti, jog jus man brukte, mat suvokiu, jog turiu tokia galimybe, nustoti diskutuoti. Bet neretai tenka susidurti, kai oponentui truksta argumentu, tada pradedama prikisineti kitam, mat jis bruka.

As nebruku, o tik parodau jusu teiginiuose logines sekos spragas.

Pasivarginkite apsieiti be asmeniskumu. Bent jau man nereikia jusu leidimo, draugimo kuo tiketi, kuo ne, nes tai nera diskusijos esme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 rugpjūčio 2014 - 09:57
QUOTE(Moonte @ 2014 08 17, 09:38)
O kur as ji brukau?

As nebruku, o tik parodau jusu teiginiuose logines sekos spragas.

Pasivarginkite apsieiti be asmeniskumu. Bent jau man nereikia jusu leidimo, draugimo kuo tiketi, kuo ne, nes tai nera diskusijos esme.

Na, loginės sekos spragos mano teiginiuose yra kaip dievas. Tiksliau...jų nėra. Tai, ką tu manaisi parodanti, tėra lengvai pastebima demagogija. Jei pasižiūri pro langą ir matai, kad nesninga, tu žinai, kad nesninga, juk nepradedi tikėti, kad sninga nematomas sniegas.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 11:18)
Na, loginės sekos spragos mano teiginiuose yra kaip dievas. Tiksliau...jų nėra. Tai, ką tu manaisi parodanti, tėra lengvai pastebima demagogija. Jei pasižiūri pro langą ir matai, kad nesninga, tu žinai, kad nesninga, juk nepradedi tikėti, kad sninga nematomas sniegas.

Jus nepaneiget nei vienos mano izvlagos. O va dabartinis jusu postas ir yra akivaizdus demagogijos pavyzdys.

Kai as konkreciai kontrargumentuoju.

Jusu teiginys. Mokslas iskelia klausimus ir i juos atsako. Veliau jus bendote tai pritempti iki jusu pozicijos, neva tai irodo, jog dievo nera.

Kai as argumentuoju - i klausimus nerandama atsakymu dar ir del to, kad ribota zmogaus samone, kitaip tariant ziniu trukumas, ar samoningas nenoras gilintis, arba techiniu galimybiu ribotumas.

Taigi, elementarios logines spragos nurodymo pvz.

Manau rasyti apie fanatikus ir visa kita ka prirasete, neva tai turi buti argumentu, o as kontrargumentavau ir juos panegiau, kartoti nereikia ir taip akivaizdu.

Jus neirodete, jog Dievo nera, beje jei ka, as nesistengiau irodineti, jog jis yra. Tik bandziau parodyti kad kategoriskumas nesvarbu kokiu klausimu yra ribotumo pozymis. Kaip agnostikas as zinau, kad pazinimui ribu nera, kaip ir Dievo paieskose. Bet kokiu atveju tikejimas yra nesusijes su zinojimu, o zinojimas, ne visada yra tiesa, o tik mazas tiesos segmentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 rugpjūčio 2014 - 11:28
Kontrargumentuotoja tu, o įsiskaityt į tai, kad negalima įrodyti, kad nėra to, ko nėra, nemoki smile.gif kai įsiskaitysi ir suvoksi, tada ir neprašysi, įrodyti, kad nėra to, ko nėra.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 12:49)
Kontrargumentuotoja tu, o įsiskaityt į tai, kad negalima įrodyti, kad nėra to, ko nėra, nemoki smile.gif kai įsiskaitysi ir suvoksi, tada ir neprašysi, įrodyti, kad nėra to, ko nėra.

Va va vel kaltinimai, kaip visada, visi kategoriskai nusiteike pretenzijas reiksia kitiems, bet ne sau.
O mano tikslas nera irodyti, mano tikslas, bent jau diskutuojant su jumis, parodyti jusu izvalgose logines klaidas. Paskatinti jus atsisakyti kategoriskumo.

Niekur jus ir neprasiau kad irodinetumete, cia jus pati bandote irodineti ir sekasi jums nekaip. Man asmeniskai tai nemaiso.

Siaip, neamtau prasmes irodineti kad yra dvasingumas, siela, sazine ir t.t. Man tai neatsiejamas Dieviskumo irodymas, kitam galimai ne, neamtau tame nieko blogo kaip ir nieko gero. Mane tik labiau liudina kategoriskumas, taip zmones save samoningai riboja, dirbtinai neva principais remina savo akirati, taip skurdindami save. TAi rasydama galvoju apie pasaulio pazinimo galimybes, kur Dievas yra vienas is galimu pazinimo objektu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 rugpjūčio 2014 - 12:18
Taip, lyg skęsti fantazijose - geresnė išeitis. Čia kaip ir kedofilams, didžiausias įrodymas, kad pedofilija buvo - primokyto vaiko pasakojimas. Taip Montei įrodymas, kad dievas yra, jos pačios noras, kad jis būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keilada: 17 rugpjūčio 2014 - 12:21
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 13:19)
Taip, lyg skęsti fantazijose - geresnė išeitis. Čia kaip ir kedofilams, didžiausias įrodymas, kad pedofilija buvo - primokyto vaiko pasakojimas. Taip Montei įrodymas, kad dievas yra, jos pačios noras, kad jis būtų.

Negi taip striuka su argumentais, kad jau pradejot rasyti su tema nesusijusias izvalgas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 08 17, 12:43)
Negi taip striuka su argumentais, kad jau pradejot rasyti su tema nesusijusias izvalgas...  g.gif

jei nesugebi įžvelgt sąsajų - tavo bėdos. Pati gi nepateikei nė vieno argumento.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 13:57)
jei nesugebi įžvelgt sąsajų - tavo bėdos. Pati gi nepateikei nė vieno argumento.

Ir neketinu paneigineti to kas nesusije su tema.
Man asmeniskai vienodai, ka jus apie mane galvojate.
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 08:50)
taip gali sakyti, tik visiškai niekuo nesidomintis žmogus smile.gif

Na gerai, gerai, plastikos chirurgai gali pajauninti, ar tai irodo jusu teorija, kad jie " burtininkai" is tos jusu paminetos burtininku mokyklos lotuliukas.gif
Gerai, kad jus domites 4u.gif
As domiuosi tik tuo kas man idomu, o ne kas idomu kitiems mirksiukas.gif Nes tai ne mano reikalas kam kas idomu 4u.gif Nedarau jokiu anketu, balsavimu, nerenku jokios medziagos apie zmones, nesikisu i niekieno internetinius puslapius, nelendu i niekieno asmenines zinutes, i niekieno emeilus, FB puslapius ir t.t...
Skaitau tik kas man patinka, ziniu puslapiuose, viesai , visiems!
Man to pakanka, o matau dar daugiau aplinkoje, gamtoje ir tuo domiuosi, nes tai tikrai nuostabu, o va ten ir daugybe irodimu, kuriu jus kazkodel nematote, nes nesidomite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 17, 08:53)
na, fanatikai ne tik dieva, tą patį Jėzų Kristų ir Mariją yra matę. Tiesa, tokie dar ir su dvasiomis šneka, piramides stato, bildukus išvarinėja...

Na jei jie mate, kodel turetu netiketi, jiems tai irodymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 08 17, 16:18)
Na gerai, gerai, plastikos chirurgai gali pajauninti, ar tai irodo jusu teorija, kad jie " burtininkai" is tos jusu paminetos burtininku mokyklos  lotuliukas.gif
Gerai, kad jus domites  4u.gif
As domiuosi tik tuo kas man idomu, o ne kas idomu kitiems  mirksiukas.gif  Nes tai ne mano reikalas kam kas idomu  4u.gif Nedarau jokiu anketu, balsavimu, nerenku jokios medziagos apie zmones, nesikisu i niekieno internetinius puslapius, nelendu i niekieno asmenines zinutes, i niekieno emeilus, FB puslapius ir t.t...
Skaitau tik kas man patinka, ziniu puslapiuose, viesai , visiems!
Man to pakanka, o matau dar daugiau aplinkoje, gamtoje ir tuo domiuosi, nes tai tikrai nuostabu, o va ten ir daugybe irodimu, kuriu jus kazkodel nematote, nes nesidomite  4u.gif

tuomet nenuostabu, kad tavo toks siauras akiratis
Atsakyti