Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 08, 12:31)
Kontekstas visai ne tas buvo. Visai nenorėjau čia aiškint skirtumų tarp gyvūnų ir žmogaus. Kalbėjau apie mirties baimę, apie tai, kad yra gyvenime situacijų, kai protas išjungiams ir kai pasireiškia būsenos,  jausmai, intuicijos, instinktai - vadinkit kaip norit, kurie daugiau būdingi žmogui kaip gyvūnui. Pvz. savisaugos instinktas. Kai jauti už nugaros pavojų - atsisuki ir pamatai ...Arba intuicija kažkur neiti, vengti tą dieną kažkur būti...Gyvūnų pasaulyje tai kasdienybė...Girdėjot, be abejo, apie mistinį šeštąjį jausmą.
Psichologai vadina intuiciją šeštuoju jausmu, ekstrasensai – Trečiąja akimi, dvasininkai – Angelu sargu. Tačiau niekas tiksliai nežino, kas yra toji intuicija, iš kur ji atsiranda ir kaip ji veikia.

Taip. Tik reikalas tame, kad instinktas ir intuicija - tai visiškai skirtingi dalykai. Tik instinktas veda gyvūno poelgius, tuo tarpu žmogus gali pasigirti ir kitkuo. Tas šeštasis jausmas ir gali būti esminiu skirtumu ( bet ne vieninteliu ) kalbančiu apie tai, kad žmogus - ne gyvūnas. Todėl, manau, jūsų akcentas, atkreipiant dėmesį į žmogų, kaip gyvūnijos atstovą, yra klaidingas ir nepaaiškina mirties baimės.
Atsakyti
Iki galo neskaiciau, bet maciau jus kalbejote apie tai, kodel vyksta prievartavimas, karai, cunamiai, jei dievas egzistuoja (kodel jis tai leidzia). Noreciau pasidalinti savo interpretacija.

Jezus buvo tas, kuris mire uz zmonija. Cia atsiranda auka. Teisusis mire uz neteisiuosius. Jezaus kelias yra kancios kelias.

Realiai krikscionybes priimimas yra Jezaus gyvenimo priimimas. Tai reiskia, kad krikscionybes didele dali sudaro kancia. Zmogus pasmerktas kanciai ir visada su ja susiduria.

Tai ca atsiranda tie du dalykai: a) Gerasis mirsta uz bloguosius, kad blogieji kazka suvoktu (jie butu isgelbeti) b ) Kristaus kancia ir jos priemimas.

Tai nelaimes siuo atveju atnesa skausma (kancia), o nekaltieji mirsta del to, kad kiti kazka suprastu, suvoktu ir t.t.

Tai tokia as susidariau nuomone ir taip bandau viska susieti. Man ta teorija apie laisva valia ir laisva pasirinkima niekaip nesusirisa su nelaimem, o sitas variantas man kazkaip logiskesnis buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TrysKapeikos: 08 rugpjūčio 2014 - 16:29
QUOTE(TrysKapeikos @ 2014 08 08, 17:28)
Iki galo neskaiciau, bet maciau jus kalbejote apie tai, kodel vyksta prievartavimas, karai, cunamiai, jei dievas egzistuoja (kodel jis tai leidzia). Noreciau pasidalinti savo interpretacija.

Jezus buvo tas, kuris mire uz zmonija. Cia atsiranda auka. Teisusis mire uz neteisiuosius. Jezaus kelias yra kancios kelias.

Realiai krikscionybes priimimas yra Jezaus gyvenimo priimimas. Tai reiskia, kad krikscionybes didele dali sudaro kancia. Zmogus pasmerktas kanciai ir visada su ja susiduria.

Tai ca atsiranda tie du dalykai: a) Gerasis mirsta uz bloguosius, kad blogieji kazka suvoktu (jie butu isgelbeti) b ) Kristaus kancia ir jos priemimas.

Tai nelaimes siuo atveju atnesa skausma (kancia), o nekaltieji mirsta del to, kad kiti kazka suprastu, suvoktu ir t.t.

Tai tokia as susidariau nuomone ir taip bandau viska susieti. Man ta teorija apie laisva valia ir laisva pasirinkima niekaip nesusirisa su nelaimem, o sitas variantas man kazkaip logiskesnis buvo.

Siaip, manyciau, jus kalbate daugiau paie kataliku tikejima, tai jie akcdentuoja kancia ir bausmes.

Kai mano galva, bent jau NT daugiau parasyta apie dievo meile artimam savo, jo pasiaukojimui. Savo pvz dievo sunus moke zmones kaip reikia myleti artima savo...

Jums nesusirisa, nes jus apsiribojote vien pasirinkimu, nepletodama toliau logine seka. Is esmes gi pasirinkimas numato dar ir tai, kad nesama atsakomybe uz ji, ir jo pasekmes. Va pasirinkimo pasekmes, neretai ir skaudina.

Pvz. Ne dievas kaltas, kad sukure ugni, o zmogus, kuris pasirinko netinkama jos naudojimo buda, todel ji istiko skausmingos pasekmes.

Mes zinome aibes graziu pvz. kai ta pati ugnis, verciau pasirinktas jos naudojimo budas, zmonems isgelbeja gyvybe.
Papildyta:
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 08 08, 13:23)
Taip. Tik reikalas tame, kad instinktas ir intuicija  - tai visiškai skirtingi dalykai. Tik instinktas veda gyvūno poelgius, tuo tarpu žmogus gali pasigirti ir kitkuo. Tas šeštasis jausmas ir gali būti esminiu skirtumu ( bet ne vieninteliu ) kalbančiu apie tai, kad žmogus - ne gyvūnas. Todėl, manau, jūsų akcentas, atkreipiant dėmesį į žmogų, kaip gyvūnijos atstovą, yra klaidingas ir nepaaiškina mirties baimės.

Priariu jusu izvalgom. Bent jau mano galva, zmogus neapsiriboja vien egzistencija, kaip gyvunas, jam yra svarbus ir kiti gyvenimo aspektai, jis turi kitus siekius, poreiki realizuoti save kaip ASMENYBE.

Neneigu, kad zemeje rasis zmones, kurie yra valdomi instinktu, neretai taip ir gyvena, tenkindami vien savo fiziologinius instinktus. Asmenybe tuo ir skiriasi nuo ju, kad jo protas, doroviniai isitikinimai apsprenzia jo gyvensena, tai jie valdo instinktus, o ne atvirksciai.

Atsakyti
atkreipiant dėmesį į žmogų, kaip gyvūnijos atstovą, yra klaidingas ir nepaaiškina mirties baimės.

tai kodėl žmonės bijo mirties, jei yra tikintys? Vat kas man įdomu? Juk logiškai - tai turėtų ramiai ją pasitikti.......Ar jūs esate ta reta išimtis, ir nebijote mirties? Tiesa, nežinau, ar jūs tikinti ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 08 rugpjūčio 2014 - 19:30
Tas šeštasis jausmas ir gali būti esminiu skirtumu ( bet ne vieninteliu ) kalbančiu apie tai, kad žmogus - ne gyvūnas. Todėl, manau, jūsų akcentas, atkreipiant dėmesį į žmogų, kaip gyvūnijos atstovą, yra klaidingas ir nepaaiškina mirties baimės.

Jūs gal juokaujat? Norit pasakyti, kad gyvūnai neturi intuicijos? bigsmile.gif
2004 m. gruodžio 24 d. Pietų ir Pietryčių Azijoje dėl cunamio žuvo daugiau kaip 300 tūkstančių žmonių, bet nė vieno gyvūno!
Dar per II pasaulinį karą anglai pastebėjo, kad katės sužino apie artėjantį lėktuvų antskrydį daug anksčiau negu radijo lokatoriai. Dar nenuaidėjus oro pavojaus sirenai jos šiaušdavo kailį, riesdavo nugarą ir šnypšdavo, o kitos traukdavo tiesiai į slėptuves nuo bombų.
Toks elgesys gelbėjo ne tik kačių, bet ir pastabiųjų britų gyvybes. Dėkingi britai įsteigė specialų medalį su užrašu: „Mes taip pat tarnavome Tėvynei“ ir juo apdovanodavo ypač jautrius savo augintinius.
Senovėje žmogus buvo toks pat jautrus, kaip ir jo laukiniai broliai. Tačiau civilizacija numalšino tą gebėjimą. Užvaldęs gamtą žmogus prarado gebėjimą ją jausti ir girdėti. Šiuolaikinis žmogus laiko save protinga būtybe, bet intuicija nepaklūsta logikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 08 rugpjūčio 2014 - 19:43
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 08, 20:20)
tai kodėl žmonės bijo mirties, jei yra tikintys? Vat kas man įdomu? Juk logiškai - tai turėtų ramiai ją pasitikti.......Ar jūs esate ta reta išimtis, ir nebijote mirties? Tiesa, nežinau, ar jūs tikinti ar ne?

As nebijau mirties. Tai sakau tiesiai sviesiai, nes teko su mirtimi susidurti. Ranka ant sirdies padejus as bijau uz mirti labiau bijau skausmo. Todel, mano gimines ir artimieji zino, kad reikalui esant as pasirenku eutanazija.

Esu agnostikas tikintis dievu. Nepraktikuoju jokios religijos, todel nerenku pliuspunktu, tam kad sau uztikrinciau vieta rojuje. Tiesiog stengiuosi kiek imanoma buti dora, daugiau del savo sazines, nei tam kad kazkam itikciau. As tikiu, kad gyvenimas mirtimi nesibaigia, bet palieku prielaida, galimai savo klaidai, as gi agnostikas.
Papildyta:
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 08, 20:41)
Jūs gal juokaujat? Norit pasakyti, kad gyvūnai neturi intuicijos? bigsmile.gif
  2004 m. gruodžio 24 d. Pietų ir Pietryčių Azijoje dėl cunamio žuvo daugiau kaip 300 tūkstančių žmonių, bet nė vieno gyvūno! Švyturio prižiūrėtojas Pietų Indijoje matė, kaip visas antilopių pulkas iš pakrantės paniškai metėsi į artimiausias kalvas.
Flamingai taip pat paliko žemumas, kuriose paprastai užsilaiko, ir išskrido į aukštumas. Pajutę bangos artėjimą, drambliai išlaužę užtvarus puolė į saugią vietą, lakindami ant nugarų turistus. Dar per II pasaulinį karą anglai pastebėjo, kad katės sužino apie artėjantį lėktuvų antskrydį daug anksčiau negu radijo lokatoriai. Dar nenuaidėjus oro pavojaus sirenai jos šiaušdavo kailį, riesdavo nugarą ir šnypšdavo, o kitos traukdavo tiesiai į slėptuves nuo bombų.
Toks elgesys gelbėjo ne tik kačių, bet ir pastabiųjų britų gyvybes. Dėkingi britai įsteigė specialų medalį su užrašu: „Mes taip pat tarnavome Tėvynei“ ir juo apdovanodavo ypač jautrius savo augintinius.
Senovėje žmogus buvo toks pat jautrus, kaip ir jo laukiniai broliai. Tačiau civilizacija numalšino tą gebėjimą. Užvaldęs gamtą žmogus prarado gebėjimą ją jausti ir girdėti. Šiuolaikinis žmogus laiko save protinga būtybe, bet intuicija nepaklūsta logikai.

Kai Lietuvoje buvo zemes drebejimas, mano kate apie tai dar pries gera valanda man pranes. As nemanau jog tai yra intuicija, tiesiog gyvunai turi gerense klausa.

Arba mano kaimyno suva bobikas visada zinojo pagal seiminko zingsnius, koks jis pareina namo girtas ar blaivus, priklausomai nuo to jis ji ne/pasitikdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 rugpjūčio 2014 - 19:48
QUOTE(Moonte @ 2014 08 08, 20:45)
As nebijau mirties. Tai sakau tiesiai sviesiai, nes teko su mirtimi susidurti. Ranka ant sirdies padejus as bijau uz mirti labiau bijau skausmo. Todel, mano gimines ir artimieji zino, kad reikalui esant as pasirenku eutanazija.

Esu agnostikas tikintis dievu. Nepraktikuoju jokios religijos, todel nerenku pliuspunktu, tam kad sau uztikrinciau vieta rojuje. Tiesiog stengiuosi kiek imanoma buti dora, daugiau del savo sazines, nei tam kad kazkam itikciau. As tikiu, kad gyvenimas mirtimi nesibaigia, bet palieku prielaida, galimai savo klaidai, as gi agnostikas.
Papildyta:
Kai Lietuvoje buvo zemes drebejimas, mano kate apie tai dar pries gera valanda man pranes. As nemanau jog tai yra intuicija, tisiog gyvunai turi gerense klausa.

Moonte, jūs esate mano pirmas sutiktas žmogus, nebijantis mirties. 4u.gif
Dėl Žemės drebėjimo, taip, jaučia vibraciją.... Bet labai daug atvejų yra, kai augintiniai jaučia šeimininkų mirtį, kiek bandė juos įspėti....
Mano mylimukė senolė katytė kelias dienas prieš mirtį pasitraukė į mišką, į nuošalią vietą, kad galėtų ramiai išeiti...Ji jau buvo tokia sena, insulto pusiau paralyžuota...Tai vargšelė šliaužte nušliaužė į savo pasirinktą mirties vietą verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 08 08, 20:45)
Arba mano kaimyno suva bobikas visada zinojo pagal seiminko zingsnius, koks jis pareina namo girtas ar blaivus, priklausomai nuo to jis ji ne/pasitikdavo.

Čia ne apie klausą kalbu. Mano degu voveriukai jau šokinėdavo, kai laiptinės apačioje tik duris rakindavau.
Čia apie šeštajį intuicijos jausmą, kuris manau žmogui išryškėja , deja, tik kritiniais gyvenimo atvejais.
Kadangi pati esu kačių augintoja, daugiausia jomis ir domiuosi. neatsimenat, garsiosios katino iš Amerikos istorijos?
http://xneox.com/spa...ientu-mirti.php

Katės iš prigimties turi ypatingų gebėjimų.
Dėl paslaptingų gebėjimų jos daugelyje kultūrų laikytos ypatingais, net šventais gyvūnais. Senovės Egipte jos garbintos kaip ir dievai, už jų užmušimą būdavo baudžiama mirtimi. Yra posakis - „šuo – laimei, katė – nelaimei“.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 08 rugpjūčio 2014 - 20:14
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 08, 20:53)
Moonte, jūs esate mano pirmas sutiktas žmogus, nebijantis mirties. 4u.gif
Dėl Žemės drebėjimo, gal? Bet labai daug atvejų yra, kai augintiniai jaučia šeimininkų mirtį, kiek bandė juos įspėti....
Mano mylimukė senolė katytė kelias dienas prieš mirtį pasitraukė į mišką, į nuošalią vietą, kad galėtų ramiai išeiti...Ji jau buvo tokia sena, insulto pusiau paralyžuota...Tai vargšelė šliaužte nušliaužė į savo pasirinktą mirties vietą verysad.gif

Todel, kad as buvau su ja susidurusi.

Mano galva bijo ne mirties, o nezinomybes.
Atsakyti
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 08, 20:05)

esu apie gyvunu mirti skaiciusi kiek kitokia teorija, nei ju noras ramiai pasitraukti.
Gyvunas nezino kas yra mirtis. Jam niekas to nepasake ir nepaaiskino. Artejant mirciai gyvunas jaucia baime. Tiesiog didziule baime, nes nezino kas vyksta, jaucia, kad kazkas bus blogai, bet nezino kas. Todel bega. Kur akys mato,kur kojos nesa, kad pabegtu nuo to kazko, ka mes mirtim vadinam.
Jei si teorija arti tiesos (O kas gi zino kaip ten is tiesu), tai gyvunu begime is namu numirti nera nieko mistisko.........
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 08 08, 21:06)
Mano galva bijo ne mirties, o nezinomybes.

Tas man ir keisčiausia....Bet jei esi tikintis, tai vat ko tada bijoti? Nežinomybės turėtų bijoti netikintys.
Vadinasi, nėra tikri savo tikėjimo tiesomis apie pomirtinį gyvenimą. O kodėl nėra tikri?
Nes netiki, kad kažkas gali žinoti, kaip ten bus po mirties?
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 08 08, 21:09)
. Artejant mirciai gyvunas jaucia baime. Tiesiog didziule baime, nes nezino kas vyksta, jaucia, kad kazkas bus blogai, bet nezino kas. Todel bega.

Sunku pasakyti - kai gyvūnas sveikas - intuityviai jausdamas artėjančią mirtį, neša kudašių pirmas., natūralu, kad bijo - visi mes norim gyventi.
Bet kai toks senas, virš 20 metų mano katytei buvo, kažin ar bijo, nežinau kaip ištikro, bet kažkaip man atrodo, kad ramiai išeina pasitikt mirtį....
kai aš daugiau savo gyvenimo praleidau su gyvūnais, nei su žmonėmis, tai man dažnai atrodo, kad gyvūnai viską supranta už mus, žmones, daug geriau ir kad mums tiek daug iš jų yra ko pasimokyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 08 rugpjūčio 2014 - 20:34
QUOTE(Moonte @ 2014 08 08, 19:45)
As nebijau mirties. Tai sakau tiesiai sviesiai, nes teko su mirtimi susidurti. Ranka ant sirdies padejus as bijau uz mirti labiau bijau skausmo.  Nepraktikuoju jokios religijos, todel nerenku pliuspunktu, tam kad sau uztikrinciau vieta rojuje. Tiesiog stengiuosi kiek imanoma buti dora, daugiau del savo sazines, nei tam kad kazkam itikciau. As tikiu, kad gyvenimas mirtimi nesibaigia, bet palieku prielaida, galimai savo klaidai,

4u.gif
Nebijau mirties, bet dar norisi pagyventi biggrin.gif Susilaukti anuku , pakeliauti po pasauli 4u.gif
Misko Pasakele,
Del intuicijos, manau kad ji tikrai skiriasi nuo instinktu. Gyvunai instinktiskai elgiasi, o zmones intuitiskai smile.gif Visi turi intuicija, tk vienu stipresne, kitu silpnesne.
Del treciosios akies, ji stipresne, kai intuicija stripri, zinai kada kur paziureti lotuliukas.gif Jei rimtai, tai tada paprascciausiai matai, ka nevisi mato ( atmerktomis ar uzmerktomis akimis (nesapnuojant))
Angelas sargas, nei intuicija , nei trecioji akis, tai tiesiog angelas 4u.gif Kuriuos galime jausti su intuicija arba netgi pamatyti su trecia akimi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 08 09, 01:46)
Del intuicijos, manau kad ji tikrai skiriasi nuo instinktu. Gyvunai instinktiskai elgiasi, o zmones intuitiskai smile.gif Visi turi intuicija, tk vienu stipresne, kitu silpnesne.

tai žinoma, kad skiriasi - instinktus turim visi - pvz. kiekviena patelė, negalvodama apie gręsiantį sau pavojų, puls ginti savo vaiko - kalbu tiek apie žvėrį, tiek apie žmogų.
Apie intuiciją rašiau jau auksčiau.....gaila, kad žmonėse jis vos berusena - civilizacija ją numalšino. Kia tu gyveni laukinėmis sąlygomis - intuicija labai egzaltuota...Kai tu gyveni šiltnamio sąlygomis - ji slopsta . Brt visgi kažkur gilumoje ji rusena.Teisingai parašėte - vienų stipriau, kitų silpniau.. Kitaip dar žmonės ją vadina nuojauta.
Dėl angelo sargo, trečios akies nesiginčysiu, manau čia žodžių žaismas.Tik
kada žmogus paskutinę minutę persigalvoja skristi lėktuvu - lėktuvas patiria katastrofą -draugai sako - gerą tu nuojautą turi, arba kiti sako - angelas sargas tave apsaugojo ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 09 rugpjūčio 2014 - 01:38