Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

Su visa pagarba - bet man kai kurios kalbos jau į totalius kliedesius darosi panašios unsure.gif Yra daugybė sunkiai sergančių suaugusių ir vaikų, kurie visa esybe trokšta gyventi, kabinasi už paskutinio šiaudo, kad tik nemirtų, nors jų diagnozės ir labai liūdnos - jie vis tiek NORI GYVENTI tačiau galiausiai palieka šį pasaulį ir dar sunkiai besikankindami, tai nereikia aiškinti, kad "jei mirei, tai pats norėjai" doh.gif Man apskritai, nesuprantama, kodėl pasaulyje n+milijonas beprasmių mažų vaikų, padorių žmonių mirčių, kodėl nekaltos gyvybės turi atsakyti už kažkieno kito nuodėmes??? Tas pats dėl karų, kodėl turi žūti eilinių šeimų motinos, tėvai, sūnūs, dukros dėl kažkokių psichinių valstybių lyderių agresijos??? Jeigu viskas iš tiesų būtų teisinga, tai kiekvienas savo kailiu atsakytų už blogus poelgius, deja, dabar milijonai niekuo dėtų žmonių tampa atpirkimo ožiais. Nematau tame JOKIO teisingumo, gerumo ir kitų bla bla bla...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 06 rugpjūčio 2014 - 15:21
QUOTE(Leksa @ 2014 08 06, 14:51)
as irgi kartais taip galvoju. O kartais ateina i galva kvaila mintis: o gal mes JAU mire ir esam pragare? Ir kenciam uz savo nuodemes?
tik nesekit pasaku. Turejau vaikystej drauge, kuriai buvo diagnozuotas smegenu auglys. Neoperuotinas. Ir ji tai zinojo. Reikejo pamatyt, kaip ji norejo gyvent, kaip ji svajojo apie gyveniama, apie savo ateiti. O jus cia praktiskai pareiskiat :ne, tu nenori gyvent, del to tu iseini, taigi pati pasirenki mirti. Ne tie zodziai, bet kontekstas tas pats. Tipo ji pati pasirinko mirti  doh.gif

Galvokite kaip norite, tai jusu mintys 4u.gif Drauge nesugrizo jums pranesti, kad ji pasirinko gyventi kitapus mirksiukas.gif
QUOTE(Soled @ 2014 08 06, 15:21)
Su visa pagarba - bet man kai kurios kalbos jau į totalius kliedesius darosi panašios unsure.gif Yra daugybė sunkiai sergančių suaugusių ir vaikų, kurie visa esybe trokšta gyventi, kabinasi už paskutinio šiaudo, kad tik nemirtų, nors jų diagnozės ir labai liūdnos - jie vis tiek NORI GYVENTI tačiau galiausiai palieka šį pasaulį ir dar sunkiai besikankindami, tai nereikia aiškinti, kad "jei mirei, tai pats norėjai" doh.gif Man apskritai, nesuprantama, kodėl pasaulyje n+milijonas beprasmių mažų vaikų, padorių žmonių mirčių, kodėl nekaltos gyvybės turi atsakyti už kažkieno kito nuodėmes??? Tas pats dėl karų, kodėl turi žūti eilinių šeimų motinos, tėvai, sūnūs, dukros dėl kažkokių psichinių valstybių lyderių agresijos??? Jeigu viskas iš tiesų būtų teisinga, tai kiekvienas savo kailiu atsakytų už blogus poelgius, deja, dabar milijonai niekuo dėtų žmonių tampa atpirkimo ožiais. Nematau tame JOKIO teisingumo, gerumo ir kitų bla bla bla...

Kodel galvojate ,kad jie kencia uz kitus? ax.gif
Karmos seneliu ir proseneliu doh.gif Tai didesni kliedesiai, nei mano pamineti 4u.gif
Jie tikrai turi teise rinktis, kiti tai patyre grizta, bet tik vienetai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 06 rugpjūčio 2014 - 18:44
Tai juk jūs pati rašėt, kad nekalti žmonės yra baudžiami, nes daro žalą gamtai (nu tipo visi sergantys sunkiomis ligomis absoliutūs nusidėjėliai).
Tokiose temose iš viso reikėtų vengti kategoriškumų, nė vienas mes nežinom, kaip viskas yra iš tikrų - galima tik spėlioti.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 08 06, 14:34)
Ar nepagalvojote, kad jie patys pasirenka iseiti, o ne pasilikti  4u.gif

Nepagalvojau, nes atvirkščiai, mirčiai alsuojant į nugarą - iki paskutinio atodūsio visi kabindavosi į gyvenimą - nuo mažamečių vaikučių iki žilagalvių senolių.
Jau rašiau anksčiau apie devynerių metų Juliuką ir jo mamytę Editą. Keletas ištraukų iš mamyčių susirašinėjimų

Vakar kalbejau su Edita.Labai pavargusi,Juliukui pastoviai skauda.Sveikatele pablogejo nuo praeito savaitgalio,geriami vaistukai nebepadeda.Uzmiges buvo tik ryte valandziukei.Pleistriukus klijuotis atsisake,matyt nugirdo Edita ka snekant.Pasake:jei klijuosi,reiskia as...Prasiau kaip nors prikalbinti.Zadejo siandien pasikonsultuoti su Skausmo klinikos medikais. verysad.gif
...Siandien gavau Editos zinute:"pasirodo,tie pleistriukai dar ne viskas.Sianakt vel kankino skausmai iki 3 val. nakties.As nebezinau,ka daryt.Jokie Lexataniliai ar Relanium jo neuzmigdo ir nenuramina.Dar nuo skausmo duodu ir Nimesil,bet niekas nepadeda.Daktaru nera,Skausmo klinika vaikais nesirupina.Ka man daryt?" Tai va,mamos,tokia ta musu Lietuvele.Nurasytas vaikas,ka nori ta daryk... cry.gif ..Negaliu net rasyti...Julius miegojo,o ji neranda sau vietos,sake,delioju rubelius,Juliui visvien nebeprireiks...Dieve,kad tik nepaluztu,viena juk... cry.gif
....
Vakar juos aplankiau. Juliukui labai skauda. cry.gif Labai sunku buvo jį tokį matyti cry.gif verysad.gif Juliukui sunku kvėpuoti, jis mažai kalba. Tikriausiai, jai Edita pavyks Juliuką prišnekinti, tai pirmadienį jie gulsis į ligoninę.
Edita sakė, kai prėjo tie baisūs skausmai Juliukui, kurie šią savaitę juos buvo užklupę Juliukas pasakė, KAD NORI GYVENTI. Mamos, kaip sunku man buvo vakar bendrauti su Edita verysad.gif , kaip sunku buvo matyti Juliuką verysad.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 06 rugpjūčio 2014 - 20:46

Aišku yra žmonių, kurie pasirenka mirtį - kalbu apie savanorišką eutanaziją, dažniausiai taikomą nepagydomiems ligoniams, kurių likęs gyvenimas praeitų skausmuose, ir tik jiems patiems norint. Vos prieš kelis mėnesius Belgijoje priimtas eutanaziją nepilnamečiams taikyti leidžiantis įstatymas.
Aš palaikau tokį žmogaus apsisprendimą. Bet, kaip jau minėjau, nesutikau nė vieno , to norėjusio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 06 rugpjūčio 2014 - 21:05
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 08 06, 01:35)
O netikintys nesitikekite isvysti stebuklu, tai neivyks  mirksiukas.gif

Ištraukos iš mūsų Inesytės dienoraščio
2009-08-27
Vakar pasidariau tyrimus, šiandien sužinojau rezultatus, na ką...jie nustebino net gydytojus....yra pagerėjimas, o iš kur jis, daktarai nesupranta o aš juk žinau...stebuklai tikrai vyksta, tereikia jais tik tikėti...ir nepasiduoti, niekada nepasiduoti, tikėti, melstis...juk malda tai toks stiprus dalykas, ypač kai meldžiasi tiek daug nuostabių, gerų žmonių.

Aš tiesiog šokinėju kaip mažas vaikas gavęs saldainiuką, rezultatai nustebino gydytojus....rezultatai nustebino gydytojus, galiu tai kartoti ir kartoti, kaip kad jie kartojo "nesuprantame kodėl ir iš kur pagerėjimas..." va ir stebuklas....

Šiandien aš beprotiškai laiminga, nežiūrint į tai, kad labai skauda Dzin tas skausmas, jau pripratau, bet va džiaugsmas, tas begalinis džiaugsmas..senai taip besijaučiau, ir viskas jūsų visų dėka, jūsų maldų dėka, ačiū jums, ačiū ačiū ačiū

Su meile

...
2009-12-03
....Sunku....prieš savaitę laiko labai stipriai griuvau, tiesiog susipynė kojytės ir kaip "dėjausi" aišku visas smūgis kliuvo deja tai pusėj, kuri ir taip buvo pavargusi nuo operacijų Verkti norisi ir daugiau nieko...Dabar sunkios naktys, sunkios dienos, sunkios dienos ir dar sunkesnės naktys.....Viešpatie, kokie skausmai dabar mane kankina, ir kas blogiausia nežinau nuo ko jie o magnetinio rezonanso tyrimo dabar pasidaryti tiesiog begaliu,nes neišguliu ant nugaros, ai...Širdis dalinasi į kelias dalis:( liūdna ir tiek, skauda labai labai, skausmo kojoje nebe nuima net ir morfijus dabar dar kartelį labai stipriai pasitempiau kojytę, na sakysit ir žiopla...bet taip ir yra...esu žiopla ir didelė bailė, nes bijau ligoninių, deja ta baimė aišku atsirado po tu bisų reanimacijų kovos už gyvybę ir aišku baimės netekti savo mažiukės bei mamytės, ir visų visų savo artimųjų

ŠĮ kartą aš bijau, nesulaukti Kalėdų, Jos mano pačios mėgstamiausios ir mylimiausios...aš paprasčiausiai bijau

Su Didžiausia meile Jums visiems

...2010 vasario 20 d.
Vakar buvau pas Inesytę. Ji guli ligoninėje ir prašė parašyti viską kaip yra.........O yra ne taip, kaip norėtume, o taip kokia Dievo valia. Anot daktarų situacija kritinė. Inesytės kojytės ir iki liemens yra paraližuota, skausmai dideli, metastazės plinta...........

2010 vasario 22 d.
Prabėgo dar viena diena, sakė skauda, labai skauda, o skausmų nuimti nelabai net skausmo klinikos daktarui pavyksta......Sunkiausia, kad negalime palengvinti Inesytes kančios...........Galime tik siųsti maldas ir palaikyti... kaip viena Inesytės likimo draugė pasakė apie Inesą "Dieve suteik stiprybės stipriam žmogui".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 07 rugpjūčio 2014 - 00:33
QUOTE(Soled @ 2014 08 06, 19:09)
Tai juk jūs pati rašėt, kad nekalti žmonės yra baudžiami, nes daro žalą gamtai (nu tipo visi sergantys sunkiomis ligomis absoliutūs nusidėjėliai).
Tokiose temose iš viso reikėtų vengti kategoriškumų, nė vienas mes nežinom, kaip viskas yra iš tikrų - galima tik spėlioti.

Tai ten atvejis del potvyniu, tornadu. Zmogus pasirenka isejima suprates, kad ten bus sveikas, o likes- kas galvoja bus nasta, kitas skausmuose, trecias-nesupras kas vyksta ("darzove") ir t.t
Kategoriskumu gal ir nereiketu, bet visokiu pamokslavimu doh.gif irgi 4u.gif Seneliu ir proseneliu karmomis doh.gif Lai sau ilsisi ramybeje 4u.gif Zmones pabude is komos daug ka papasakoja, koma tai ne kokia narkoze, kur galiucinacijos, galite visokias mokslines knygas apie koma cituoti, bet deja tose knygose dvasisko nieko ir neparasys 4u.gif
Del nusidejeliu doh.gif sugalvojote nesamone pati, nes tokiu dalyku nerasiau. Gamta atsako uz musu skriauda, skriausdama pati, nesirenka vaikai ar suauge, o kad nusidejeliai g.gif neiskraipykite, nepatinka mano postai, neskaitykite 4u.gif
Kas norite griauztis likusi gyvenime del netekties, griauzkites, niekam nuo grauzaties nepalengves, norite kenteti uz tevu, proseneliu, proproseneliu blogybes, na tai pirmyn, bet gi logiskai mastykite nors, jei netikite 4u.gif
As rasau, ka zinau, ka isgyvenau, ka iki siol isgyvenu ir matau, praradusi esu nemazai, nekeikiu visu is eiles, nekimbu niekam i plaukus , rasau ka zinau, ka suzinojau ne is knygu ar bobuciu pasaku, man pasiseke, kad mano mociute buvo labai logiskai mastanti 4u.gif Karmu nei vienas is seneliu niekam neuzkrove 4u.gif Mociute isgulejo patale 3 paskutinius metus, blaiva galva, labai gerai zinau ka pasake iseidama is sio pasaulio 4u.gif Ir kiek po to daug mums padejo 4u.gif Nesapnuose mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 07 rugpjūčio 2014 - 01:10
Kazkodel tai didziausi zemes drebejimai ir potvyniai vyksta butent labiausiai , net nezinau kaip teisingai parasyti g.gif istvirkusiose vietose, kur prekyba vaikais, prostitucija, zodziu visa blogybe . Gal butent taip ir issilaisvina vaikai nuo tokiu kanciu, net jei tevai ir valstybe nesugeba nuo viso to apsaugoti.. Netgi nuo Sadomos ir Homoros laiku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Febrez: 07 rugpjūčio 2014 - 02:36
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 08 06, 07:53)
O ar neatrodo, kad gamta ne baudžia, naikina, skriaudžia ir visaip kitaip niurko žmoniją bei gyvius, o tik paprasčiausiai tvarkosi?.

Tai galbūt ir žmogus - to "tvarkymosi" dalis? Kas kaip moka, tas taip tvarkosi smile.gif Natūrali atranka, kitaip tariant. Planeta savaip tvarkosi, gyvūnai - savaip, taip pat ir žmonės - kaip išmano pagal laikmetį ir individualų protą, taip ir tvarkosi smile.gif

O tie, kurie ne nuo ligų miršta? Irgi patys nusprendžia?

QUOTE(Febrez @ 2014 08 07, 03:35)
Kazkodel tai didziausi zemes drebejimai ir potvyniai vyksta butent labiausiai , net nezinau kaip teisingai parasyti  g.gif istvirkusiose vietose, kur prekyba vaikais, prostitucija, zodziu visa blogybe . Gal butent taip ir issilaisvina vaikai nuo tokiu kanciu, net jei tevai ir valstybe nesugeba  nuo viso to apsaugoti.. Netgi nuo Sadomos ir Homoros laiku  g.gif

Nu ar tikrai? g.gif Nu pvz. jei pažiūrėjus straipsnį apie 10 galingiausių pasaulyje žemės drebėjimų (Čia)), tai pirmoj vietoj Tibetas, dar ten Aliaska, Japonija, jūra... nu nežinau, ar tikrai jau patys baisiausi taškai žemėje g.gif Nuarba pvz. JAV daugiausia žemės drebėjimų vyksta Aliaskoje. Kažkaip abejoju, kad tai problematiškiausia valstija. Ir šiaip, daugiausia žemės drebėjimų vyksta, jei neklystu - Ramiajame vandenyne. Tai vargu, ar bereikia tiek susireikšminti, kad galvot, jog net planeta žino, kur "blogiausi" žmonės gyvena ir ten smogia, kad tvarką padaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 07, 09:29)
Tai galbūt ir žmogus - to "tvarkymosi" dalis? Kas kaip moka, tas taip tvarkosi smile.gif Natūrali atranka, kitaip tariant. Planeta savaip tvarkosi, gyvūnai - savaip, taip pat ir žmonės - kaip išmano pagal laikmetį ir individualų protą, taip ir tvarkosi smile.gif

Hmmm..., žmogus yra Visumos dalis. Kai skauda kurį dantį, tai juk atrodo, kad visą pusę diegia... tongue.gif Čia nėra kas sau. Viskas surišta, sąveikauja. Todėl nereikia norėti, kad pakitusi kairė neįtakotų dešinės mirksiukas.gif , pastaroji taipogi keisis.
Tik žmonės nuo tam tikro laikotarpio ėmė galvoti, kad jie - tai visiškai kažkas atskira, tvarkosi, neatsižvelgdami į nieką, susireikšminimas pirmiausia.
...Ir mūsų planeta, tai ne "smogiamasis būrys" triniti.gif , besitaikantis į blogiukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 08 07, 01:35)
Tai ten atvejis del potvyniu, tornadu. Zmogus pasirenka isejima suprates, kad ten bus sveikas, o likes- kas galvoja bus nasta, kitas skausmuose, trecias-nesupras kas vyksta ("darzove")  ir t.t
Kategoriskumu gal ir nereiketu, bet visokiu pamokslavimu  doh.gif irgi  4u.gif Seneliu ir proseneliu karmomis  doh.gif  Lai sau ilsisi ramybeje  4u.gif Zmones pabude is komos daug ka papasakoja, koma tai ne kokia narkoze, kur galiucinacijos, galite visokias mokslines knygas apie koma cituoti, bet deja tose knygose dvasisko nieko ir neparasys  4u.gif
Del nusidejeliu  doh.gif sugalvojote nesamone pati, nes tokiu dalyku nerasiau. Gamta atsako uz musu skriauda, skriausdama pati, nesirenka vaikai ar suauge, o kad nusidejeliai  g.gif neiskraipykite, nepatinka mano postai, neskaitykite  4u.gif
Kas norite griauztis likusi gyvenime del netekties, griauzkites, niekam nuo grauzaties nepalengves, norite kenteti uz tevu, proseneliu, proproseneliu blogybes, na tai pirmyn, bet gi logiskai mastykite nors, jei netikite  4u.gif
As rasau, ka zinau, ka isgyvenau, ka iki siol isgyvenu ir matau, praradusi esu nemazai, nekeikiu visu is eiles, nekimbu niekam i plaukus , rasau ka zinau, ka suzinojau ne is knygu ar bobuciu pasaku, man pasiseke, kad mano mociute buvo labai logiskai mastanti  4u.gif Karmu nei vienas is seneliu niekam neuzkrove  4u.gif  Mociute isgulejo patale 3 paskutinius metus, blaiva galva, labai gerai zinau ka pasake iseidama is sio pasaulio  4u.gif Ir kiek po to daug mums padejo  4u.gif Nesapnuose  mirksiukas.gif

Žmogaus smegenys labai sudėtingas organas, visus išgyvenimus, patirtus komoje (tuos pačius tunelius su šviesa gale), galima paaiškinti moksliškai, nereikia ieškoti kažkokio mistiško, kur to nėra.
Kaip ir sakiau nei jūs, nei aš to NEŽINOME. Tai viso labo nuomonė, bet nereikia manyti, jog koks rytietis, galvojantis priešingai, yra visiškai neteisus ar mažiau "apšviestas". Nė viena religija, nė vienas įsitikinimas nėra kažkuo mažiau teisesnis ar geresnis už kitą.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 08 07, 10:36)
Hmmm..., žmogus yra Visumos dalis. Kai skauda kurį dantį, tai juk atrodo, kad visą pusę diegia... tongue.gif Čia nėra kas sau. Viskas surišta, sąveikauja. Todėl nereikia norėti, kad pakitusi kairė neįtakotų dešinės  mirksiukas.gif , pastaroji taipogi keisis.

Tik žmonės nuo tam tikro laikotarpio ėmė galvoti, kad jie - tai visiškai kažkas atskira, tvarkosi, neatsižvelgdami į nieką, susireikšminimas pirmiausia.

Nu jo, nesiginčysiu smile.gif

Taip taip dėl susireikšminimo tai pritariu. Niekas kitas, tik žmogai galėjo susigalvoti, kad jie - visi tokie ypatingi, kad juos būtinai turi saugoti "aukštesniosios jėgos", kad jau jie negali taip, kaip visa kita tiesiog gimti, gyventi, mirti, nes jau jiems (nu tokiems svarbiems ir kitokiems) tai būtinai turi būti dar kas nors "anapus", kur jie bus apdovanoti už nevykusį, bet "dvasia tyrą" gyvenimą, kur aniems bus su kaupu atseikėta už tai, kad čia nieko blogo nedarė arba kitaip tariant tiesiog nedarė nieko, nei labai gero, nei labai blogo arba kad jiems "ten" bus tiksliai geriau, nei tam bedieviui kaimynui Jonui, katras per savo gudrybes ir suktumą prasigyveno geriau ir t.t. ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 rugpjūčio 2014 - 10:04