Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 24, 15:46)
Nori pasakyt, kad Dievas, mus sukūręs, paleido ant žemės, neduodamas jokių aiškų nurodymų ir nelaimindamas jokios institucijos, kuri padėtų mums susigaudyti, kaip tinkamai gyventi, kad atitiktų jo valią? Ar tikrai mes palaidos avys be regimo ganytojo, o tik su įvairių religijų skirtingumais, kurių tiesos viena kitai prieštarauja? Negi Dievas nelaimina nė vienos institucijos, kuri tiesiausiu keliu vestų žmogų Dievo link?

Žmonės gyvena šioj žemėj jau kelis milijonus metų, o krikščionybei ir krikščionių Bažnyčiai kiek - pora tūkstančių? Ilgokai tuos nurodymus rašė ir instituciją rinko sakyčiau.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 24, 23:45)
Taigi tuo ,,labai'' ir ,,labiau'' pasirūpinęs jau pats Dievas, o mums tereikia atpažinti, kurią instituciją jis pats numatęs. Tikrai ne bet kurią, o tą, kuri atitinka jo valią.

Kadangi apie institucijos "numatymą" informavo žmonės ir tik pora tūkstančių metų atgal, esat tikra, kad nėra net menkiausios galimybės, kad jie galėjo suklysti? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 25 balandžio 2014 - 07:35
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 25, 08:34)
Žmonės gyvena šioj žemėj jau kelis milijonus metų, o krikščionybei ir krikščionių Bažnyčiai kiek - pora tūkstančių? Ilgokai tuos nurodymus rašė ir instituciją rinko sakyčiau.
Kadangi apie institucijos "numatymą" informavo žmonės ir tik pora tūkstančių metų atgal, esat tikra, kad nėra net menkiausios galimybės, kad jie galėjo suklysti? mastau.gif

Visas laikotarpis prieš Kristų nesiskaito schmoll.gif . Nebuvo reikalingų institucijų nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 25, 10:19)
Visas laikotarpis prieš Kristų nesiskaito  schmoll.gif . Nebuvo reikalingų institucijų  nail.gif

Lakstė ratais visi kaip akli kačiukai, ir Dievas susivokė, kad be instrukcijos jie neišsivers?... keletą milijonų metų svarstė unsure.gif Nu aišku, dieviškais terminais tai turbūt akimirka, ale vis tiek mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 25, 11:10)
Lakstė ratais visi kaip akli kačiukai, ir Dievas susivokė, kad be instrukcijos jie neišsivers?... keletą milijonų metų svarstė unsure.gif Nu aišku, dieviškais terminais tai turbūt akimirka, ale vis tiek mastau.gif

Taip. Žiūrėjo, žiūrėjo ir išsiaiškino, kad bambukai. Reikia vadovaujančio organo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 24, 13:19)
Vargu, ar įmanoma pasiekti Tiesą visiškai atmetant Bažnyčią.

Tada iskyla klausimas ar Tiesa yra kur Dievas, ar kur Baznycia g.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 24, 15:46)
Šios dvi mintys lyg viena kitai prieštarautų.  g.gif Nori pasakyt, kad Dievas, mus sukūręs, paleido ant žemės, neduodamas jokių aiškų nurodymų ir nelaimindamas jokios institucijos, kuri padėtų mums susigaudyti, kaip tinkamai gyventi, kad atitiktų jo valią? Ar tikrai mes palaidos avys be regimo ganytojo, o tik su įvairių religijų skirtingumais, kurių tiesos viena kitai prieštarauja? Negi Dievas nelaimina nė vienos institucijos, kuri tiesiausiu keliu vestų žmogų Dievo link?

lotuliukas.gif ir kiek gi desimciu tukstanciu metu Zmogus gyveno sioje zemeje neturedamas nei institucijos, nei nurodymu, nei ... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 24, 23:45)
Visgi šeimininkė pasakys, kuri gėlė jai svarbiausia.
Gamoje svarbiausias pagrindinis tonas.
Į Romą tiesiausias kelias tik vienas.
Taigi tuo ,,labai'' ir ,,labiau'' pasirūpinęs jau pats Dievas, o mums tereikia atpažinti, kurią instituciją jis pats numatęs. Tikrai ne bet kurią, o tą, kuri atitinka jo valią.

O seiminke pasakys kuris obels ziedas is tukstanciu at medzio jai graziausias ar svarbiausias g.gif o gal paskys kurios lakstingalos giesme jai graziausia ir nuostabiausia ... mirksiukas.gif
Net liaudies patarle sako, kad visi keliai veda i Roma, bet ju yra DAUG mirksiukas.gif
Dievas matyt numate ZMOGU, o ne institucija, nes juk institucija irgi zmoniu kuriama ir valdoma, tai jeigu jau pats ZMOGUS bus netinkams, tai kokia jis institucija gales organizuoti ir jai vadovauti doh.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu tenka nemažai bendrauti su tikinčiaisiais tikėjimo ir katalikybės tematika, Biblijos tematika, todėl natūraliai mintyse dažniau sukasi klausimai ir pasvarstymai apie Dievą ir, svarbiausia, tikėjimą.

Norėdama apibrėžti, kokią poziciją užimu tikėjimo Dievu klausimu, pasinaudosiu vaizdžiu Richard Dawkins pavyzdžiu: Richard Dawkins on religiosity , ir priskirsiu save tam pačiam šešetukui. Netikiu Dievu, tačiau esu skeptikė ir abejoju, tvirtai nežinau ar Jis egzistuoja, ar ne. Tuo labiau, kad Jo egzistavimo, mano supratimu, neįmanoma pilnai įrodyti nei paneigti, tačiau esu labiau įsitikinusi, kad Dievas neegzistuoja.

Iš didžiosios žodį Dievas rašau, nes taip mokykloje buvau išmokyta ir iš pagarbos tikintiesiems bei pačiam tikėjimui. Šitoje temoje daug tikinčiųjų komentuoja ir skaito, o aš su saviškiais tikinčiaisiais pabendravusi pradėjau jausti didesnę pagarbą protingai ir nuoširdžiai Dievu tikintiems žmonėms.

Taigi, pati savyje esu radusi atsakymą į klausimą apie Dievo egzistavimą. Labai prie to prisidėjo domėjimasis mokslu, Sethen Hawking knyga, dokumentika, Neil Degrasse Tyson kalbos ir pasisakymai, domėjimasis psichologija, psichoterapija ir pan.

Veikiausiai šitoje temoje nerašyčiau, jeigu neprisieitų man taip su tikinčiaisiais kasdienybėje bendrauti, nes nesu kokia tai arši skeptikė ar ateistė, kuri krikščionybę nuo Žemės paviršiaus nušluot nori ir pasauliui "tiesą" skelbt ir kompromituot "netiesą". Pastaruoju metu netgi Bibliją skaityti pradėjau. Na, sakyčiau, šita knyga pastiprina mano "ateizmą", tačiau joje yra daug ilgametės išminties sudėta, be to, krikščionys pora tūkstančių metų yra paskyrę ją analizuoti, aiškinti ir suprasti. Kitaip tariant, tatai yra neblogas ir patogus išminties lobynas.

Daugybė dalykų krikščionybėje man patinka. Žinoma, ne viskas, kita kas kelia pasipiktinimą, bet pastaruoju metu į teigiamąsias puses esu labiau dėmesį sutelkusi ir tas tik didina mano pagarbą nuoširdžiai ir protingai tikintiems. Tik vis iškyla many klausimas: "Kodėl tikima Dievu?" Galimas, dalykas, kad čia beprasmis klausimas. Tas "kodėl" veikiausiai yra netgi neteisingas klausimas, bet jis man kyla. Ir keista kartu, ir smalsu. Na, manau, ateistinio požiūrio žmogui negali nebūti keista. Iš kitos pusės, labai džiaugiuosi dėl to, kiek gero ir kiek prasmės tas tikėjimas gali atnešti.

Kita vertus, pati nesu netikinti. Nesu. Tikiu ir netgi labai stipriai. Bet ne Dievu. Tikiu žmonėm, tikiu gamta, pasauliu, visata. Gal daugiausiai duoda tikėjimas žmonėmis. Tuo vis nepaliauju stebėtis. Kaip ir gamta. Jergau, koks pavasaris gražus. Vėl laukiu alyvų. Jau daug kur jos žydi. Sunku praeit nepauosčius. Nedaug man tų pavasarių liko, jeigu paimsim atskaitos tašku tą, nuo kada pirma alyva pražydo ir kiek jau pavasarių jos taip žydi. Visai nedaug pavasarių liko. Gera būt žmogum.

Be kita ko, skaičiau ir komentarą apie onkologinėmis ir kitomis ligomis sergančius vaikus. Daug skausmo tenka šitam žmogiškam gyvenime iškęst. Labai didelę pagarbą ir kenčiantiems jaučiu. Prieš tokį skausmą ir žodžių pritrūksta. Tiesiog pritrūksta.

Ir šitame gražiame, bet kartu ir kraupiame pasaulyje man patinka gyvent. Tiek visa ko yra. Kartu šitiek daug blogo yra, ir tarp visa to, šitokia daugybė nuostabių žmonių.

Taigi, čia irgi tikėjimas. Kadangi esu skeptikė, man Dievo idėja yra įdomi, kaip tokia, tačiau jo egzistavimas nerealus atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 25, 10:10)

QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 25, 10:46)
Taip. Žiūrėjo, žiūrėjo ir išsiaiškino, kad bambukai. Reikia vadovaujančio organo  wink.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 25, 10:19)
Visas laikotarpis prieš Kristų nesiskaito  schmoll.gif . Nebuvo reikalingų institucijų  nail.gif

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 25, 11:10)

O įdomu, kokiu čia laikotarpiu žmonės netikėjo jokiais dievais? Ir prieš Kristų, ir po jo netrūko skirtingai vadinamų dievų niekam - nei actekams, graikams, romėnams, keltams, nei galų gale lietuviams pagoniams.
Atsakyti
QUOTE(Čija @ 2014 05 04, 18:52)
O įdomu, kokiu čia laikotarpiu žmonės netikėjo jokiais dievais? Ir prieš Kristų, ir po jo netrūko skirtingai vadinamų dievų niekam - nei actekams, graikams, romėnams, keltams, nei galų gale lietuviams pagoniams.

Jei pasivargintumėte pažvelgti bent puslapiu atgal, pamatytumėt, kad kalba ėjo apie Bažnyčią, kaip Tiesos atstovę žmonijai. rolleyes.gif
Atsakyti
Taip. Egzistuoja Šventojji trejybė: Šventoji Jėga, Šventoji masė ir Šventasis atomų pasaulis. Šventoji Jėga apie 55 proc., Šventoji masė apie 25 proc. ir Šventieji atomai - apie 20 proc. Dievas yra visur ir tikrai šventoji trejybė. (dėl procentų galėjau ir suklysti smile.gif ).
Papildyta:
QUOTE(Čija @ 2014 05 04, 17:52)
Papildyta:

Vat lietuviai "pagonys" vadino Dievu, o jūs nepagonys kaip ten vadinate? Ar tik ne pagoniškai? smile.gif g.gif

Budistai netiki ir nepasigenda smile.gif ne tik jie smile.gif
Atsakyti
Speju, kad Dievas yra (arba jo nera) nepriklausomai nuo musu tikejimo/netikejimo juo. Galima gincytis, diskutuoti, netgi kariauti iki apsikakojimo del jo buvimo/nebuvimo, bet zmogus to negali nei patvirtinti, nei paneigti, cia tik subjektyvios musu nuomones. Ir nuo to, ar mes tikime, ar netikime, nemanau, kad jis atsiranda ar pradingsta. Siaip idomu butu suzinoti, kaip yra is tikruju, bet muset siam gyvenime nelemta biggrin.gif
Atsakyti
Vakar radau stiprų straipsnį šia tema: http://www.bernardin...inojimas/117053
Atsakyti