QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 10:41)
Bet kur ta riba, kai kiekvieno asmeninė interpretacija ir telieka tik tai... interpretacija? Kur ta kryptis, kuri tikrai teisinga, kai kiekvienas žmogus, kiekvienas naujas tikėjimas, kiekviena komuna ir kiekvienas žemynas turi savo "tikras tiesas" ir "tikrąjį tikėjimą", o kažkas neturi tikėjimo iš vis?
Gi visi jie savaip teisūs ir neteisūs, kiekvienoje teorijoje galima trasti logiškų ir nelogiškų dalykų, faktų ir interpretacijų.
Vienas mano mėgstamų stand-up komedijų atstovų (buvau berods ir linką šitoj temoj įdėjus) sakė, kad pradėjo melstis mėgstamam savo aktoriui ir padarė išvadą, kad jo maldos buvo išklausomos panašiai tuo pat santykiu, kaip ir tada, kai meldėsi Dievui - 50:50. Čia aišku sarkazmas, humoras, tačiau visame pasaulyje pilna žmonių, kurie "žino" kam melstis, kaip melstis, kuo tikėti ir kaip tai daryti
. Visi jie klysta, tik kažkuri viena grupė yra teisi? Ar tiesiog visi klysta?
Aš galiu susieti su daug kuo, tačiau ar nuo to tai pataps tiesa?
O gal šiame pavyzdyje dėl žmogiškojo faktoriaus klystame tik tame, kad įsivaizduojam,
jog Dievas yra geras? Gal Dievas yra visoks - ir geras, ir kerštingas? Kas sakė, kad kūrėjas būtinai turi būti tik vienoks? Mes gi pagal jo paveikslą nulipdyti, ar ne? O mes visokie - ir geri, ir pikti, ir atlaidūs, ir kerštingi. Gal velnias yra tik kita Dievo pusė? Kas gali garantuot, kad ne?
Riba kievienam yra asmenine ir negali buti bendra, nes mes kiekvienas skirtingas, nepakartojamas, unikalus
Tikrai, jie visi teisus
juk ir mes kiekvirenas pasirinke savo gyvenim kelia, profesija, antra puse, gyvenama vieta ... esama teisus ir galim buti ar esam laimingi savo pasirinkimuose, bet kitas zmogus musu vietoje visai nebutinai turetu jasutis laimingas
O tevas, mama, draugas, kaimynas, zmogus gatveje - jie visada tik geri, niekada nepyksta, sypsosi, nekersija ... mes juk pagal Jo paveiksla
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 13:06)
Bet silkė tai yra. Patinka ji tau ar ne - kitas klausimas, bet ji yra. O ginčytis, patinka man pvz. undinių kepenėlių paštetas, ar ne, būtų kiek keista. Kaip galit tikėt pvz. reinkarnacija, jei realiai jokių faktinių įrodymų, kad viskas vyksta taip, kaip Jums atrodo, nėra? Net jei laikysim tuos "daugelį" liudijimų apie ankstesnius gyvenimus (
) tiesa, kaip apsisprendžiat, kuria reinkarnacijos teorija tikėt? Šiaip viskas būtų tvarkoj, jei tas tikėjimas tik ir liktų tikėjimu, įsivaizdavimas įsivaizdavimu, paplepėtumėm prie kavos puodelio,
kuris iš Olimpo Dievų gražesnis galėtų būti, kokio dydžio turėtų būti fėjų sparnai, kokio ilgio velnio uodega ir ar raudonos jo akys ir t.t. ir pan. Bet žmonės ant tokių diskusijų savo gyvenimus stato, nusistato reikalavimus ne tik savo (kas iš principo - kiekvieno asmeninis reikalas, kol kitų neliečia), bet ir aplinkinių elgesiui, pagal tai vertina, kas vertas kažko, kas ne ir t.t. ir pan. (sunku apibendrint tinkamai, kai tiek daug tiesų skirtingų). Man tik keista, ir tiek
Jei mums nelemta žinoti tikrosios tiesos, tai gal užtenka gyventi taip, kad būtum laimingas?
P.S.: Kažkaip man rodosi, kad diskusija tuoj pradės suktis ratu... gal per ilgai užsibuvau jau
O viduramziu scholastai megdavo diskutuori kiek velniu gali tilpti ant adatos smaigalio
Papildyta:
QUOTE(Febrez @ 2014 04 18, 20:04)
Zinau
Tik ta pacia malda beimeldzianciuju daug, o jei tavo malda siek tiek kitokia, ji issiskiria is kruvos
Lygiai kaip ir visa kita
O del to 10% Hmmm.. gyvename tarp zmoniu, kuriu bent 10% nori manipuliuoti kitais, vienaip ar kitaip mes su jais bendraujame, pries savo norus, tai vat gaunasi, kad ir su velniu tenka pabendrauti, ne savo noru
Jei zmogus tikintis, kai kurie galvoja, kad jis lengvatikis. Deja tiketi BETKUO ir gali BETKAS.
Kas tiki tvirtai, tas zino kuo tiki Neiskyla klausimai, yra ar nera Gali iskilti kitokie klausimai, kodel, kaip, kam tai normalu
N akiti dar toki zodi kaip kitatikis, ne tik lerngvatikis
Del BETKO ir apie BETKA gal nereiketu taip grieztai
na pvz musulmonai tiki ta pati Dieva, judejai irgi kaip ir krikscionys, nors del tikejimo tiesu zudesi istisus amzius
Net tarp kriskioniu pziurekite kiek yra atskiru sektu - katalikai, pravoslavai, koptai, anglikonai, protestantai .... ir dar galybe smulkesniu, naujesniu, senesniu ... nors visi tiki ta pati Dieva ir Jo sunu ir Sventaja Dvasia, bet pasiryze gerkles vieni kitiems perpjauti del savo tiesos
O klausimu nekyla tik tik tiem kas nemasto