Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Febrez @ 2014 04 18, 19:04)
Zinau  4u.gif  Tik ta pacia malda beimeldzianciuju daug, o jei tavo malda siek tiek kitokia, ji issiskiria is kruvos  4u.gif Lygiai kaip ir visa kita  ax.gif
  O del to 10% Hmmm.. gyvename tarp zmoniu, kuriu bent 10% nori manipuliuoti kitais, vienaip ar kitaip mes su jais bendraujame, pries savo norus, tai vat gaunasi, kad ir su velniu tenka pabendrauti, ne savo noru  4u.gif

Jei zmogus tikintis, kai kurie galvoja, kad jis lengvatikis. Deja tiketi BETKUO ir gali BETKAS.
Kas tiki tvirtai, tas zino kuo tiki  4u.gif Neiskyla klausimai, yra ar nera  4u.gif Gali iskilti kitokie klausimai, kodel, kaip, kam  ax.gif  tai normalu  biggrin.gif

Kaip visada atsiranda lygesni tarp lygių... "oi kokie mes išskirtiniai, mes taip tvirtai žinome, kuo tikime, tai ne jūs...". Tikėjimas yra nuolatinis ieškojimas, tam, kad prieiti iki "tvirto tikėjimo ir žinojimo" kartais ir viso gyvenimo neužtenka. O klausimai "yra ar nėra" tokie pat normalūs kaip ir kiti. Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Jei žmogus nuoširdžiai stengiasi atrasti tikėjimo kelią, tai vis labiau besigilindamas, susiduria su daugiau klausimų ir mįslių. Man išvis ironiškai skamba toks užtikrintintumas ir kategoriškumas šiuo atžvilgiu, tarsi tikėjimas turėtų kažkokią ribinę liniją, kurią pasiekęs jautiesi viską sužinojęs ir išsiaiškinęs.... net išminčius Sokratas, suvokęs greičiausiai daug daugiau nei eilinis mirtingasis, sakė "Žinau, kad nieko nežinau".
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 10:41)
Bet kur ta riba, kai kiekvieno asmeninė interpretacija ir telieka tik tai... interpretacija? Kur ta kryptis, kuri tikrai teisinga, kai kiekvienas žmogus, kiekvienas naujas tikėjimas, kiekviena komuna ir kiekvienas žemynas turi savo "tikras tiesas" ir "tikrąjį tikėjimą", o kažkas neturi tikėjimo iš vis? Gi visi jie savaip teisūs ir neteisūs, kiekvienoje teorijoje galima trasti logiškų ir nelogiškų dalykų, faktų ir interpretacijų.
Vienas mano mėgstamų stand-up komedijų atstovų (buvau berods ir linką šitoj temoj įdėjus) sakė, kad pradėjo melstis mėgstamam savo aktoriui ir padarė išvadą, kad jo maldos buvo išklausomos panašiai tuo pat santykiu, kaip ir tada, kai meldėsi Dievui - 50:50. Čia aišku sarkazmas, humoras, tačiau visame pasaulyje pilna žmonių, kurie "žino" kam melstis, kaip melstis, kuo tikėti ir kaip tai daryti. Visi jie klysta, tik kažkuri viena grupė yra teisi? Ar tiesiog visi klysta?

Aš galiu susieti su daug kuo, tačiau ar nuo to tai pataps tiesa?
O gal šiame pavyzdyje dėl žmogiškojo faktoriaus klystame tik tame, kad įsivaizduojam, jog Dievas yra geras? Gal Dievas yra visoks - ir geras, ir kerštingas? Kas sakė, kad kūrėjas būtinai turi būti tik vienoks? Mes gi pagal jo paveikslą nulipdyti, ar ne? O mes visokie - ir geri, ir pikti, ir atlaidūs, ir kerštingi. Gal velnias yra tik kita Dievo pusė? Kas gali garantuot, kad ne?

Riba kievienam yra asmenine ir negali buti bendra, nes mes kiekvienas skirtingas, nepakartojamas, unikalus 4u.gif
Tikrai, jie visi teisus mirksiukas.gif juk ir mes kiekvirenas pasirinke savo gyvenim kelia, profesija, antra puse, gyvenama vieta ... esama teisus ir galim buti ar esam laimingi savo pasirinkimuose, bet kitas zmogus musu vietoje visai nebutinai turetu jasutis laimingas bigsmile.gif
O tevas, mama, draugas, kaimynas, zmogus gatveje - jie visada tik geri, niekada nepyksta, sypsosi, nekersija ... mes juk pagal Jo paveiksla mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 13:06)
Bet silkė tai yra. Patinka ji tau ar ne - kitas klausimas, bet ji yra. O ginčytis, patinka man pvz. undinių kepenėlių paštetas, ar ne, būtų kiek keista. Kaip galit tikėt pvz. reinkarnacija, jei realiai jokių faktinių įrodymų, kad viskas vyksta taip, kaip Jums atrodo, nėra? Net jei laikysim tuos "daugelį" liudijimų apie ankstesnius gyvenimus (biggrin.gif) tiesa, kaip apsisprendžiat, kuria reinkarnacijos teorija tikėt? Šiaip viskas būtų tvarkoj, jei tas tikėjimas tik ir liktų tikėjimu, įsivaizdavimas įsivaizdavimu, paplepėtumėm prie kavos puodelio, kuris iš Olimpo Dievų gražesnis galėtų būti, kokio dydžio turėtų būti fėjų sparnai, kokio ilgio velnio uodega ir ar raudonos jo akys ir t.t. ir pan. Bet žmonės ant tokių diskusijų savo gyvenimus stato, nusistato reikalavimus ne tik savo (kas iš principo - kiekvieno asmeninis reikalas, kol kitų neliečia), bet ir aplinkinių elgesiui, pagal tai vertina, kas vertas kažko, kas ne ir t.t. ir pan. (sunku apibendrint tinkamai, kai tiek daug tiesų skirtingų). Man tik keista, ir tiek smile.gif

Jei mums nelemta žinoti tikrosios tiesos, tai gal užtenka gyventi taip, kad būtum laimingas?

P.S.: Kažkaip man rodosi, kad diskusija tuoj pradės suktis ratu... gal per ilgai užsibuvau jau biggrin.gif

O viduramziu scholastai megdavo diskutuori kiek velniu gali tilpti ant adatos smaigalio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Febrez @ 2014 04 18, 20:04)
Zinau  4u.gif  Tik ta pacia malda beimeldzianciuju daug, o jei tavo malda siek tiek kitokia, ji issiskiria is kruvos  4u.gif Lygiai kaip ir visa kita  ax.gif
  O del to 10% Hmmm.. gyvename tarp zmoniu, kuriu bent 10% nori manipuliuoti kitais, vienaip ar kitaip mes su jais bendraujame, pries savo norus, tai vat gaunasi, kad ir su velniu tenka pabendrauti, ne savo noru  4u.gif

Jei zmogus tikintis, kai kurie galvoja, kad jis lengvatikis. Deja tiketi BETKUO ir gali BETKAS.
Kas tiki tvirtai, tas zino kuo tiki  4u.gif Neiskyla klausimai, yra ar nera  4u.gif Gali iskilti kitokie klausimai, kodel, kaip, kam  ax.gif  tai normalu  biggrin.gif

N akiti dar toki zodi kaip kitatikis, ne tik lerngvatikis mirksiukas.gif
Del BETKO ir apie BETKA gal nereiketu taip grieztai doh.gif na pvz musulmonai tiki ta pati Dieva, judejai irgi kaip ir krikscionys, nors del tikejimo tiesu zudesi istisus amzius schmoll.gif Net tarp kriskioniu pziurekite kiek yra atskiru sektu - katalikai, pravoslavai, koptai, anglikonai, protestantai .... ir dar galybe smulkesniu, naujesniu, senesniu ... nors visi tiki ta pati Dieva ir Jo sunu ir Sventaja Dvasia, bet pasiryze gerkles vieni kitiems perpjauti del savo tiesos blush2.gif
O klausimu nekyla tik tik tiem kas nemasto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 04 18, 14:09)
Hmmm... Sapnai yra tik sapnai, kai kurie aisku isimena ilgam, norime to ar ne, bet gyvename realybeje, kokia ji bebutu. Ir dekinga esu uz tai Dievui, o ne sapnams  4u.gif
Man gaila tu, kurie pasiklyde ax.gif

Jau apie pasiklydusius antra(-as) snekat g.gif . Bukit maloningi, atsakykit, ar as(mano postai) prie pasiklydusiu? g.gif
Viena nutyles, kita kazka parasys...?, bet as esu sveikam mastyme, del manes egzistuoja Jis, bet ne kataliku popiezija su iskrypusiais kunigais priesaky...
Gal as mazai miniau baznycios sleksti, bet sioje temoje Rasma tiesiog skelbia Sventa Zodi, Dieva, ar Kazka tai tokio, kur verta skaityti diskusijas ar kazka panasaus 4u.gif . Su Marijos radiju, eik veliop, Sauleteke, nes nesamoniu, nesamone , kurioje pati pasiuklydai...
Geru, prasmingu Sv, Svenciu visiems 4u.gif smile.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 04 18, 23:30)
Jau apie pasiklydusius antra(-as) snekat g.gif . Bukit maloningi, atsakykit, ar as(mano postai) prie pasiklydusiu? g.gif
Viena nutyles, kita kazka parasys...?, bet as esu sveikam mastyme, del manes egzistuoja Jis, bet ne kataliku popiezija  su iskrypusiais kunigais priesaky...
Gal as mazai miniau baznycios sleksti, bet sioje temoje Rasma tiesiog skelbia Sventa Zodi, Dieva, ar Kazka tai tokio, kur verta skaityti diskusijas ar kazka panasaus 4u.gif . Su Marijos radiju, eik veliop, Sauleteke, nes nesamoniu, nesamone , kurioje pati pasiuklydai...
Geru, prasmingu Sv, Svenciu visiems 4u.gif  smile.gif  4u.gif .

Nezinau, bet galiu pritarti , kad baznycioje matau pakankamai blogio ax.gif
As esu daug kartu paminejusi, kad tikiu Dievu , o ne religijomis, tame tarpe gaunasi ir baznyciomis, nors esu krikstyta, gavusi komunija ir viska kas "priklauso" . Baznycia reikalinga zmonems, kuriems ji reikalinga 4u.gif Man jos nereikia norint tiketi, man nereikia kunigo nuodemems isklausyti, man nekyla klausimai ar Dievas yra. As ji maciau ir matau, nereikia tvirtinti, kad niekas jo nemate, jei nematete 4u.gif Del Jezaus Kristaus, tikiu kad toks zmogus gyveno , ar jis buvo Dievo sunus , zino tik Dievas. I tai visai nesigilinu ax.gif Ar jis ateis manes teisti g.gif nezinau, bus matyti...
Darius333, grazus jusu postai, bet as galiu ir grieztai, nes turiu tam priezasciu 4u.gif
Soled, labai normalus pasakymas, bet nevisi esame "aveliu banda" , kodel turetume galvoti kaip visi, elgtis kaip visi, melstis kaip visi, jei galime buti SAVIMI 4u.gif
Ka cia gali zmogus primastyti kitaip. O radijas, ivairiausios zinios ir dauguma ziniasklaidos, tai smegenu pudrinimas 4u.gif
Nesame mes kvailiai , kad viskuo tiketume 4u.gif
Zmones tiki gana lengvai, bet nereikia betkuo tiketi, as labai stipriai tikejau, manimi bande pasinaudoti, paklaidinti, todel ir sakau, kad gaila man pasiklydusiu, nes zinau kaip stengiamasi prisivilioti kuo daugiau i sektas , religijas, bendrijas. Zinau kaip sunku neapsisprendusiems, kai visi traukia i save ir kaip supyksta kai nepavyksta , tada ir pamatai tikraji "religijos" veida ax.gif As niekada nenuklydau nuo Dievo, jis visada salia, tik dar tvirciau 4u.gif
Skaniu ir graziu marguciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Febrez: 19 balandžio 2014 - 04:22
QUOTE(Febrez @ 2014 04 19, 05:17)
Nezinau, bet galiu pritarti , kad baznycioje matau pakankamai blogio  ax.gif
As esu daug kartu paminejusi, kad tikiu Dievu , o ne religijomis, tame tarpe gaunasi ir baznyciomis,  nors esu krikstyta, gavusi komunija ir viska kas "priklauso" . Baznycia reikalinga zmonems, kuriems ji reikalinga  4u.gif  Man jos nereikia norint tiketi, man nereikia kunigo nuodemems isklausyti, man nekyla klausimai ar Dievas yra. As ji maciau ir matau, nereikia tvirtinti, kad niekas jo nemate, jei nematete  4u.gif Del Jezaus Kristaus, tikiu kad toks zmogus gyveno , ar jis buvo Dievo sunus , zino tik Dievas. I tai visai nesigilinu ax.gif Ar jis ateis manes teisti  g.gif nezinau, bus matyti...
Darius333, grazus jusu postai, bet as galiu ir grieztai, nes turiu tam priezasciu  4u.gif
Soled, labai normalus pasakymas, bet nevisi esame "aveliu banda" , kodel turetume galvoti kaip visi, elgtis kaip visi, melstis kaip visi, jei galime buti SAVIMI 4u.gif
Ka cia gali zmogus primastyti kitaip. O radijas, ivairiausios zinios ir dauguma  ziniasklaidos, tai smegenu pudrinimas  4u.gif
Nesame mes kvailiai , kad viskuo tiketume  4u.gif
Zmones tiki gana lengvai, bet nereikia betkuo tiketi, as labai stipriai tikejau, manimi bande pasinaudoti, paklaidinti, todel ir sakau, kad gaila man pasiklydusiu, nes zinau kaip stengiamasi prisivilioti kuo daugiau i sektas , religijas, bendrijas. Zinau kaip sunku neapsisprendusiems, kai visi traukia i save ir kaip supyksta kai nepavyksta , tada ir pamatai tikraji "religijos" veida  ax.gif As niekada nenuklydau nuo Dievo, jis visada salia, tik dar tvirciau  4u.gif
Skaniu ir graziu marguciu  4u.gif

Galciau pridurti, kad ne pakankamai, o daugiau negu pakankamai nors paskutinysis ir pries pries paskutinysis Romos popieziai teikia vilciu, kad dar ne viskas prarsta bigsmile.gif
tagi tik Dievu ir tegalima tiketi, o ne religijomis, jomis galima naudotis ar buti paciam isnaudojamu
dziugu girdeti, kad ir sioje diskusijoje yra Ji sutikusiu thumbup.gif
gilintis gal nebutu blogai, tada iskyla klausimai, o klausimai yra musu gyvenimo pamatas ir judejimo variklis mirksiukas.gif
grieztumas tinka kai esame viename vezime (darbe, veikloje, projekte ...) ir turime visi deti pastangas, kad vezimas judetu i tiksla 4u.gif grieztumas nuomoniu dalijimosi forume yra emocijos israiska, kuri veda i niekur, t.y. jis neatlieka savo funkcijos judejimui i prieki, nes kita puse dazniausiai tokiu atveju tiesiog instinktyviai ir automatiskai atmeta viska ka tamsta teigiate 4u.gif
tik budamas SAVIMU zmogus gali judeti i prieki ir duoti kitiems tai ka jis turi
masmedia daugumoj yra tik smegenu uzkimsimas, plovimas ar tiesiog praskiedimas, bet kartais ir ten galima rasti tiesos gruda, juk ten ir faktus kartais pasako be interpretaciju, pvz, kad ir Marijos radijas kartais fantastisku liudijimu gali isgirsti, kartais protingo kunigo paklausyti (nebutina su viskuo sutikti mirksiukas.gif ) bet tikrai buna ir mielu smagiu momentu ten irgi 4u.gif
O visoms ir visiems linkiu nuostabios Prsikelimo ir gamtos zydejimo sventes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 04 18, 15:44)
90% dienos projekcija  4u.gif
[...]
ne savu noru juk ir ne nuo dienos projekcijos ( tas 10% likutis)

Oh, c'mon... doh.gif
Į šventuosius dar neįrašėt tų 10 proc.? doh.gif

Su praėjusiom visus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 22 balandžio 2014 - 07:26
QUOTE(Febrez @ 2014 04 19, 04:17)
as labai stipriai tikejau, manimi bande pasinaudoti, paklaidinti

Kaip?
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 04 19, 07:47)
Marijos radijas kartais fantastisku liudijimu gali isgirsti, kartais protingo kunigo paklausyti

Išgirst gali tik tada, jei klausaisi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2014 04 18, 23:30)

Džiaugiuos tavo Angelu Sargu, kuris sulaikė ranką ties viena raide, ir nepavyko pasiųsti kito ten, kur vargu ar pati norėtum atsidurti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 04 18, 21:58)
pasiryze gerkles vieni kitiems perpjauti del savo tiesos  blush2.gif
O klausimu nekyla tik tik tiem kas nemasto  4u.gif

Todėl tikintieji ir nelabai lankosi temose, kuriose apie tikėjimą kalbama apskritai. Nes jei neaišku, ko žmogus siekia, tai nėra ką ir pasakyti, patarti. Žmogus turi būti apsisprendęs, į ką nori gilintis. Tai įmanoma tik gyvose grupelėse. Kur yra kokia nors bendra veikla. Ten ir atsakymą gali rasti vertingiausią.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 22, 11:35)
Todėl tikintieji ir nelabai lankosi temose, kuriose apie tikėjimą kalbama apskritai. Nes jei neaišku, ko žmogus siekia, tai nėra ką ir pasakyti, patarti. Žmogus turi būti apsisprendęs, į ką nori gilintis. Tai įmanoma tik gyvose grupelėse. Kur yra kokia nors bendra veikla. Ten ir atsakymą gali rasti vertingiausią.

O as abejoju jusu gebejimu tiketi. Cia elemntari imitacija, pliuspunktu rinkimas.
Sau priestaraujate, butent sioje temoje zmones bendraudami diskutuojanciu grupeje ir randa atsakymus, skaitydami kitu zivalgas paie ju pasirinkima, tikejima, kas jiems svarbu tikejime.
Siaip sioje temoje zmones dalinasi ne patarimais, o izvalgom apie savo asmenine patirti.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 22, 09:47)

Ogi visaip 4u.gif Pats nemaloniausias budas buvo sapnais ax.gif Veliau baznycia, zmoniu grupes 4u.gif Negaliu as tokiu dalyku cia rasineti smulkiai, tai labai asmeniska.
Kas kisasi i asmeninius kitu reikalus? Net Dievas nesikisa 4u.gif
Jei tikites kad kas ims pasakoti asmeniskumus internete, liks asmeniska biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 04 22, 14:05)
Ogi visaip  4u.gif Pats nemaloniausias budas buvo sapnais  ax.gif  Veliau baznycia, zmoniu grupes  4u.gif  Negaliu as tokiu dalyku cia rasineti smulkiai, tai labai asmeniska.
Kas kisasi i asmeninius kitu reikalus? Net Dievas nesikisa  4u.gif
Jei tikites kad kas ims pasakoti asmeniskumus internete, liks asmeniska  biggrin.gif

Vat dėl tokių komentarų ir nesinori pasakoti apie savo patyrimus.

Klausimas: o ką veikia Dievas, kai mes liūdime? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 04 22, 13:11)
O as abejoju jusu gebejimu tiketi.

Tai ir nesiplėtosiu. 4u.gif Nes aš neabejoju kiekvieno žmogaus gebėjimu tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 04 22, 15:27)
Vat dėl tokių komentarų ir nesinori pasakoti apie savo patyrimus. 

Klausimas: o ką veikia Dievas, kai mes liūdime?  g.gif
Papildyta:

Tai ir nesiplėtosiu.  4u.gif Nes aš neabejoju kiekvieno žmogaus gebėjimu tikėti.

Jus niekada ir nerasete, tad nereikia ieskoti preteksto.
Galimai jus esate ne tas zmogus, su kuriuo zmones nori pasidalinti, nes jus linkusi tik imti, net info lygmenyje, mainais duodama isedas, trupinius. Zmones tai suvokia. mirksiukas.gif

Ir nereikia, bent jau as daugiau neprasysiu. Jau kiek kartu buvo prasoma, tad dabar nei kiek neuliudinot biggrin.gif

As irgi neabejoju, as abejoju ju intencijom.
Atsakyti