Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Rasma @ 2014 04 16, 16:51)
Nežinau nė vieno atsakymo..tik kartu su jumis galvoju, kaip čia taip.

Tad iš esmės, aš gi suvokiu, kad jau kas kas, tai aš tikrai galėčiau būti kabinėjimosi taikinys, bet kuriam labiau tikinčiajam ar visai netikinčiajam.

Ką esu aiškinusis su kunigais, tą jau žinau (o daug aiškinausi apie visokias "neteisybes ant svieto" ir mirtį. Na, kodėl tiek kančių, kodėl taip žiauru būna, kodėl kunigai mirtį priima taip lengvai, tarsi "abejingai" ir kt.)
[...] Ir purkštavau, kad melstis prie beržo galiu ir kam ta išpažintis čia man dabar reikalinga, kažkokiam žmogui, nuodėmingam turiu atsiskaityt ir t.t., ir pan.

Tai ir aš nežinau, užtat ir klausinėju biggrin.gif

Bent jau man atrodo, kad yra skirtumas, kai yra išjaustas tikėjimas, toks suasmenintas ir žmogui artimas, prie kurio nelabai prikibsi, nes negali įlįsti į žmogaus vidų ir kapstytis, kas ten ir kodėl. Ir yra toks... kategoriškas (nerandu geresnio žodžio) tikėjimas, kuris daugiau į išorę nukreiptas (Dievai ir demonai, apsėdimai, pareiškimai, kaip turėtų elgtis kitas, idant kažkam šventas atrodytų (shantal apie imperatorius) ir t.t. ir pan.), tai iš šitų yra dar bent dvi kategorijos - viena kur kažką kažkur perskaitė, kažką kažkur išgirdo ir pateikia tai, kaip tiesą, tai su tokiu gali diskutuot, bandyt pateikt alternatyvius paaiškinimus, pasigilint; kita - kuri "žino", kaip iš tiesų viskas yra, ir jei tu su jais nesutinki, tai esi durnius ir nieko tu nesupranti šiam gyvenime. Nu tai vat su pastaraisiais nesinori gaišt savo laiko smile.gif Nu čia aš taip grubiai suskirsčiau, yra aišku ir krūva kitų, bet gal jau ne į temą bus biggrin.gif

Aš tai gal dėl turinio pagrindinių tikėjimo nuostatų bent jau krikščionisškosios pakraipos labai smarkiai ir negaliu kabintis, nes dauguma žmogaus elgesį apibrėžiančių taisyklių ten yra pačio žmogaus ir/arba visuomenės gerovėn nukreiptos. Tiek, kiek jos nesusijusios su bažnyčia, tai jos man nekliūna. O vat bažnyčia, kaip institutas ir jos aiškinimai kai kurie... nu švelniai tariant man kartais keisti atrodo smile.gif O kai kurios Biblijos nuostatos, kiek tai susiję su Dievo neklausymu iš viso nesiderina su mylinčio, gero, atlaidaus ir visokio kitokio "tėvo" įvaizdžiu, pvz.:
"Bet jei neklausysi VIEŠPATIES, savo Dievo, balso ištikimai vykdyti visus jo įsakymus ir įstatus, kuriuos tau šiandien duodu, tada ateis ir tave užlies visi šie prakeikimai:
16 Prakeiktas būsi mieste, prakeiktas būsi ir kaime!
17 Prakeikta bus tavo pintinė ir tavo gelda!
18 Prakeiktas bus tavo įsčių vaisius, tavo žemės derlius, bandos ir kaimenės prieauglis.
19 Prakeiktas būsi pareidamas, prakeiktas būsi išeidamas!“
20 „VIEŠPATS užleis tave nelaime, sąmyšiu ir nesėkme visur, ką bandysi daryti, tad būsi veikiai sunaikintas už savo nedorus darbus, nes tu mane palikai. 21 VIEŠPATS spaus tave maru, kolei padarys tau galą krašte, kurio paveldėti įeini. 22 VIEŠPATS ištiks tave džiova, karštlige, uždegimu, kaitra ir sausra, kūlėmis ir miltlige, – sekios jie įkandin tavęs, kolei žūsi. 23 Dangaus skliautas virš tavo galvos bus varis, o žemė po tavo kojomis – geležis. 24 VIEŠPATS permainys tavo krašto lietų į dulkes, tik smiltys tekris ant tavęs iš dangaus skliauto, kolei nebūsi sunaikintas.
25 VIEŠPATS privers tave bėgti nuo savo priešų; išžygiuosi prieš juos vienu keliu, bet bėgsi nuo jų septyniais keliais.[i6] Tapsi pasibaisėjimu visoms žemės karalystėms. 26 Jūsų lavonai bus maistas padangių paukščiams ir žemės žvėrims. Nebus kas juos nubaidytų. 27 VIEŠPATS ištiks tave Egipto skaudėmis, augliais, dedervine ir niežais, nuo kurių neišsigydysi. 28 VIEŠPATS ištiks tave beprotybe, aklumu ir išgąsčiu. 29 Net vidudienį eisi apgraibomis kaip aklas tamsoje, bet savo kelio nesurasi. Nuolat būsi engiamas ir apiplėšiamas, nebus kas tau pagelbėtų. 30 Jei susižadėsi su moterimi, kitas vyras su ja suguls; jei pasistatysi namus, juose negyvensi; jei įsiveisi vynuogyną, jo vaisiais nesidžiaugsi. 31 Tavo jautis tau matant bus papjautas, bet tu jo nevalgysi; tavo asilas bus pavogtas tau matant, bet nebus tau sugrąžintas; tavo avys bus atiduotos tavo priešams, – nebus kas tau pagelbėtų. 32 Tavo sūnūs ir dukterys bus atiduodami svetimai tautai, tau matant; pražiūrėsi akis visą dieną jų ieškodamas, bet būsi bejėgis ką nors padaryti. 33 Derlių tavo žemės ir viso tavo triūso valgys tauta, kurios nepažįsti; būsi engiamas ir prislėgtas be perstojo, 34 kolei reginiai tavo akyse išves tave iš proto. 35 [i7]VIEŠPATS ištiks tavo kelius ir šlaunis, nuo kojų padų ligi viršugalvio, piktybinėmis skaudėmis, nuo kurių negalėsi būti išgydytas“ ir čia dar ne pabaiga, yra dar tiek pat (ar dargiau) "gerų" palinkėjimų. Šaltinis

Ir po viso šito sakyti, kad Dievas myli visus savo vaikus? mastau.gif Ar tik tuos, kurie klauso? Tokia savotiška ta meilė šitų prakeikimų kontekste man rodos g.gif

Aišku, aš ne religijotyrininkė, tačiau vis tiek kažkaip... neskaniai skaitosi.

QUOTE(guste87 @ 2014 04 16, 17:33)
O setoniukai tai jau tikrai egzistuoja. Kas netiki gali i Jonava nuvaziuot ketvirtadieniais  kunigas Valkauskas atlikineja egzorcizmo seansus. Didziausi skeptikai vaziuoja ''pasicekavint'', o paskui klykdami is baznycios bega  biggrin.gif

Realybės šou daro? Absurdas.

QUOTE(shantal @ 2014 04 16, 19:12)

Aš Jums youtube tiek galiu "tiesų" prirankiot, kad nespėsim ginčytis, kuri teisesnė...
Neturiu nei poreikio, nematau ir būtinybės, nei su vienu, nei su kitu kalbėtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 balandžio 2014 - 07:42
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 13, 15:06)
O kodėl dėl to reikia liūdėt? Vat egiptologais irgi ne visi gali būt, bet dėl to neliūdit, turbūt. Tai tik viena gyvenimo sričių. Kas nori, tas ja domisi, kas ne - ne. Nėr čia ko liūdėt dėl to irnesakyk.gif Kai kurie taip užsižaidžia bandydami matyti tai, kas nematoma, kad pamiršta bent kartais atsimerkti ir įvertinti tai, kas apčiuopiama 4u.gif

thumbup.gif sutinku, liudet nereikia, kievienam savas kelias ir savi psirinkimai doh.gif bet jei pazvelgsime i musu Valstybes isnadienine situacija tai pamatysime, kad is tiesu liudna, kai zmones turedami gyva valdzios partiju veiklos pavyzdi vie tiek renka tuos pacius pakaitomis doh.gif stai del to tikrai liudna, nes gyvenu irgi sioje valstybeje mirksiukas.gif
ta pati analogija ir su zmogaus tobulejimu, juk visi gyvename salia vienas kito blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 14, 11:29)
Kodėl Dievas turėtų būti atsakingas už žmonių gyvenimą? Nesvarbu, ar tai sunkios, ar džiaugsmingos minutės. Patys pasiklojame, patys išsimiegame.
Ko gero pats beprasmiškiausias klausimas iš žmogaus : kodėl? Ką reiškia "kodėl" blink.gif ? Todėl, kad pats pasidarei. Niekas kitas prie tavo, žmogau, gyvenimo nekiša nagų. Kaip gyvenai, taip turi, kaip šaukei, taip atsiliepė. O kadangi gyvenai nemažai, ir šūkavai kaip kada užėjo, tai ir prisikūrei visko mirksiukas.gif .
Papildyta:

Jis pats tame realybės šou  smile.gif

thumbup.gif ilgamete liaudies ismintis tik dar karta tai patvirtina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 14, 14:52)
Tame ir reikalas, kad už viską patampi atsakingas. Savo persona smile.gif .
Ir bausmės teorija niekam tikusi. Niekas čia nieko nebaudžia.(tai žmogiškasis vertinimas). Niekam čia neįdomu bausti tą žmogų. Tiesiog veikia aido efektas, kuris tęsiasi per kelis gyvenimus.
Gyvenimo ryšiai tarpusavyje susipynę tarp žmonių, kurie gyvenime sueina ar tai giminystėje, ar draugystėje, kaimynystėje ar priešystėje (biggrin.gif ). Ištisų šeimų, grupių istorijos per eilę inkarnacijų persipynę... Variantų yra begalės...
O per sąmonę dvasia kontaktuoja su pasauliu, su materija... kaip gi be jos  huh.gif

Gras palyginimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 15, 22:36)
Taip, būrėjos, astrologija su tikėjimu nesuderinami drinks_cheers.gif Bet kartais žmonės kabinasi bet ko (kad išlaikyt viltį..ypač kai tai susiję su ligom, nelaimėm), kartais pasiduoda tai pagundai smalsumo vedini.
Bet jūs perdavėt laišką, tai buvo jūsų noras padėti, jūsų pastangos už kurias jūs esat verta to "ačiū!". Būtumėt verta, net jei nebūtų jokių vaikelių, bet dabar draugė jų turi..
Sai Babos dvasinis mokymas, jo lyderystė, labai kontroversiški..be to, tai jau hinduizmas nebe krikščionybė, bet vis vien.
Jei žmogui padėjo tikėjimas, jau gerai..

O kaip tada patekejusi zvaigzde kai Jezus gime, kurios isminciai tiek amziu lauke g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 04 17, 09:27)
bet jei pazvelgsime i musu Valstybes isnadienine situacija tai pamatysime, kad is tiesu liudna, kai zmones turedami gyva valdzios partiju veiklos pavyzdi vie tiek renka tuos pacius pakaitomis  doh.gif stai del to tikrai liudna, nes gyvenu irgi sioje valstybeje mirksiukas.gif

Kodėl liūdna? Kokie žmonės, tokia ir valdžia - nebent dėl to. Tie renkami ne iš kosmoso nusileidę, jie iš mūsų tarpo. Ir kol kritinė masė ir jos požiūris nepasikeis, tol nepasikeis ir "jie", nesvarbu kiek naujų išrinksim 4u.gif

Sorry, bišk ne į temą čia gavos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 08:37)
Tai ir aš nežinau, užtat ir klausinėju biggrin.gif

Aš tai gal dėl turinio pagrindinių tikėjimo nuostatų bent jau krikščionisškosios pakraipos labai smarkiai ir negaliu kabintis, nes dauguma žmogaus elgesį apibrėžiančių taisyklių ten yra pačio žmogaus ir/arba visuomenės gerovėn nukreiptos. Tiek, kiek jos nesusijusios su bažnyčia, tai jos man nekliūna. O vat bažnyčia, kaip institutas ir jos aiškinimai kai kurie... nu švelniai tariant man kartais keisti atrodo smile.gif O kai kurios Biblijos nuostatos, kiek tai susiję su Dievo neklausymu iš viso nesiderina su mylinčio, gero, atlaidaus ir visokio kitokio "tėvo" įvaizdžiu, pvz.:
"Bet jei neklausysi VIEŠPATIES, savo Dievo, balso ištikimai vykdyti visus jo įsakymus ir įstatus, kuriuos tau šiandien duodu, tada ateis ir tave užlies visi šie prakeikimai:
16 Prakeiktas būsi mieste, prakeiktas būsi ir kaime!
.........

Geras pastebejimas - tikejimas ir religija (daznai isreiksta kazkokios baznycios forma) yra du skirtingi dalykai, kurie kartais gali sutapti, kartais (deja matyt daugeliu atveju) - nelabai. Ir priezastis yra ne Dikevo nebuvimas ar netikejimas juo, bet dazniausiai zmogiskasis faktorius isiveles i baznycios veikla doh.gif

O tamsta nebandete visos sito Dievo "pagazdinimo" susieti su reinkarnacijos samprata (ne per gyvunus mirksiukas.gif ) ?
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 04 17, 10:26)
Geras pastebejimas - tikejimas ir religija (daznai isreiksta kazkokios baznycios forma) yra du skirtingi dalykai, kurie kartais gali sutapti, kartais (deja matyt daugeliu atveju) - nelabai. Ir priezastis yra ne Dikevo nebuvimas ar netikejimas juo, bet dazniausiai zmogiskasis faktorius isiveles i baznycios veikla  doh.gif

O tamsta nebandete visos sito Dievo "pagazdinimo" susieti su reinkarnacijos samprata (ne per gyvunus mirksiukas.gif ) ?

Bet kur ta riba, kai kiekvieno asmeninė interpretacija ir telieka tik tai... interpretacija? Kur ta kryptis, kuri tikrai teisinga, kai kiekvienas žmogus, kiekvienas naujas tikėjimas, kiekviena komuna ir kiekvienas žemynas turi savo "tikras tiesas" ir "tikrąjį tikėjimą", o kažkas neturi tikėjimo iš vis? Gi visi jie savaip teisūs ir neteisūs, kiekvienoje teorijoje galima trasti logiškų ir nelogiškų dalykų, faktų ir interpretacijų.
Vienas mano mėgstamų stand-up komedijų atstovų (buvau berods ir linką šitoj temoj įdėjus) sakė, kad pradėjo melstis mėgstamam savo aktoriui ir padarė išvadą, kad jo maldos buvo išklausomos panašiai tuo pat santykiu, kaip ir tada, kai meldėsi Dievui - 50:50. Čia aišku sarkazmas, humoras, tačiau visame pasaulyje pilna žmonių, kurie "žino" kam melstis, kaip melstis, kuo tikėti ir kaip tai daryti. Visi jie klysta, tik kažkuri viena grupė yra teisi? Ar tiesiog visi klysta?

Aš galiu susieti su daug kuo, tačiau ar nuo to tai pataps tiesa?
O gal šiame pavyzdyje dėl žmogiškojo faktoriaus klystame tik tame, kad įsivaizduojam, jog Dievas yra geras? Gal Dievas yra visoks - ir geras, ir kerštingas? Kas sakė, kad kūrėjas būtinai turi būti tik vienoks? Mes gi pagal jo paveikslą nulipdyti, ar ne? O mes visokie - ir geri, ir pikti, ir atlaidūs, ir kerštingi. Gal velnias yra tik kita Dievo pusė? Kas gali garantuot, kad ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 balandžio 2014 - 09:53
Hmmm..., o kas, jei iš viso nėra objektyvios tiesos? mirksiukas.gif Kaip pati labai taikliai išdėliojot, kiekvienam sava tiesa ir yra Ta tikroji.
Šv. Rašto žodžiai : Kiekvienam pagal tikėjimą.
O ir kodėl turėtų būti bendra visiems tiesa? Man gerai marinuota silkė - tikras skanumėlis, tai mano tiesa. O mano vyrui - bjaurastis doh.gif . Tai kaip, ta silkė skanumėlis ar bjaurastis mirksiukas.gif ? Kokia tiesa? unsure.gif Tiesa ta, kad jos objektyviai, nepriklausomai nėra.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 17, 12:50)
Tai kaip, ta silkė skanumėlis ar bjaurastis mirksiukas.gif ? Kokia tiesa? unsure.gif  Tiesa ta, kad jos objektyviai, nepriklausomai nėra.

Bet silkė tai yra. Patinka ji tau ar ne - kitas klausimas, bet ji yra. O ginčytis, patinka man pvz. undinių kepenėlių paštetas, ar ne, būtų kiek keista. Kaip galit tikėt pvz. reinkarnacija, jei realiai jokių faktinių įrodymų, kad viskas vyksta taip, kaip Jums atrodo, nėra? Net jei laikysim tuos "daugelį" liudijimų apie ankstesnius gyvenimus (biggrin.gif) tiesa, kaip apsisprendžiat, kuria reinkarnacijos teorija tikėt? Šiaip viskas būtų tvarkoj, jei tas tikėjimas tik ir liktų tikėjimu, įsivaizdavimas įsivaizdavimu, paplepėtumėm prie kavos puodelio, kuris iš Olimpo Dievų gražesnis galėtų būti, kokio dydžio turėtų būti fėjų sparnai, kokio ilgio velnio uodega ir ar raudonos jo akys ir t.t. ir pan. Bet žmonės ant tokių diskusijų savo gyvenimus stato, nusistato reikalavimus ne tik savo (kas iš principo - kiekvieno asmeninis reikalas, kol kitų neliečia), bet ir aplinkinių elgesiui, pagal tai vertina, kas vertas kažko, kas ne ir t.t. ir pan. (sunku apibendrint tinkamai, kai tiek daug tiesų skirtingų). Man tik keista, ir tiek smile.gif

Jei mums nelemta žinoti tikrosios tiesos, tai gal užtenka gyventi taip, kad būtum laimingas?

P.S.: Kažkaip man rodosi, kad diskusija tuoj pradės suktis ratu... gal per ilgai užsibuvau jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 13:06)
Bet silkė tai yra. Patinka ji tau ar ne - kitas klausimas, bet ji yra. O ginčytis, patinka man pvz. undinių kepenėlių paštetas, ar ne, būtų kiek keista. Kaip galit tikėt pvz. reinkarnacija, jei realiai jokių faktinių įrodymų, kad viskas vyksta taip, kaip Jums atrodo, nėra? Net jei laikysim tuos "daugelį" liudijimų apie ankstesnius gyvenimus (biggrin.gif) tiesa, kaip apsisprendžiat, kuria reinkarnacijos teorija tikėt? Šiaip viskas būtų tvarkoj, jei tas tikėjimas tik ir liktų tikėjimu, įsivaizdavimas įsivaizdavimu, paplepėtumėm prie kavos puodelio, kuris iš Olimpo Dievų gražesnis galėtų būti, kokio dydžio turėtų būti fėjų sparnai, kokio ilgio velnio uodega ir ar raudonos jo akys ir t.t. ir pan. Bet žmonės ant tokių diskusijų savo gyvenimus stato, nusistato reikalavimus ne tik savo (kas iš principo - kiekvieno asmeninis reikalas, kol kitų neliečia), bet ir aplinkinių elgesiui, pagal tai vertina, kas vertas kažko, kas ne ir t.t. ir pan. (sunku apibendrint tinkamai, kai tiek daug tiesų skirtingų). Man tik keista, ir tiek smile.gif

Jei mums nelemta žinoti tikrosios tiesos, tai gal užtenka gyventi taip, kad būtum laimingas?

P.S.: Kažkaip man rodosi, kad diskusija tuoj pradės suktis ratu... gal per ilgai užsibuvau jau biggrin.gif

Taigi ir vėl grįžtam: jums atrodo nėra, o man atrodo daugiau nei reikia. Žodžiu, kiekvienam pagal tikėjimą smile.gif

...pastarojoje frazėje esmių esmė - "tai gal užtenka gyventi taip, kad būtum laimingas"?... Ir dar atmeskim žodelį "gal". Taip nuoširdžiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 17, 08:37)
Jei mums nelemta žinoti tikrosios tiesos....

Neturiu nei poreikio, nematau ir būtinybės, nei su vienu, nei su kitu kalbėtis.

Tikrai? O gal gautumėt atsakymus, kurių nieks jums negali atsakyti mirksiukas.gif ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 17 balandžio 2014 - 20:28
QUOTE(shantal @ 2014 04 17, 21:26)
Tikrai? O gal gautumėt atsakymus, kurių nieks jums negali atsakyti mirksiukas.gif ....

Jei atvirai, prisiduočiau gydymuisi savarankiškai, jei atsakymus pradėčiau tiek iš vieno, tiek iš kito tiesiogiai gaut. O jei dar pradėčiau pagal tuos "balsus" ir savo gyvenimą tvarkyt, tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 18 balandžio 2014 - 07:26
Sakot, kad tik žmogus kaltas dėl savo nesėkmių ir nekišk čia Dievo... aš dalinai pritariu, tačiau pvz maži vaikai, susergantys vėžiu ir mirštantys? Kuo jie prasikalto? irgi patys "prisiprašė" ligos? čia dėl kokių nuodėmių? kad kambario nesusitvarkė ar mamos vazą sudaužė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 18 balandžio 2014 - 08:42