Idomi tema...
Ar egzistuoja Dievas? O kas gali pasakyti ar egzistuoja oras, kuriuo mes kvepuojame? Gerai pagalvojus jo nematai, neuzuodi, nors formule zinome, mokslininkai atrado ir parase, o mes didzioji zmonijos dalis tai priemem kaip aksioma. O kita dalis, net nesusimasto, kad yra oras, jis tiesiog yra. Galvoti apie ji prades kai jo pritruks, prades dusti. O kol viskas OK, net negalvoja. Izvelgiu panasias sasajas ir su Dievu.
Kita vertus mane glumina vartotojiskas poziuris i Dieva. Nesuprantamas poreikis permesti jam atsakomybe uz musu gyvenima. Arba bandymas itakoti zmogaus veiksmus, neva Dievo bausme, kai dievas yra MEILE, ATJAUTA, ATLEIDIMAS.
Ta manipuliacija, jei nedarysi to ar ano, nebus tau amzino gyvenimo... Bet tokiu budu is zmogaus isspaustas paklusnumas, ar yra vertybe? Mano galva, yra vertybe, kai zmogus nedaro blogai, ar atlieka tam tikrus veiksmus ne is baimes, o is vidinio poreikio, nedaro bloga ne todel, kad neteks amzinosios karalystes, o todel, kad jo prigimciai tai priestarauja, yra atgrasu.
As esu agnostikas, nepainiokite su ateistais. mano galva, Dievas yra pats pirmasis pasaulyje liberalas. Jis sutvere mus, suteikia nemirtinga siela, dave dekaloga, kad nepasiklystumeme. Ir leido mums gyventi, daryti kalidas, atgailauti ir vel klysti. Dievas gi yra mielasirdingas, atlaidus, mylintis, neveltui sakoma, kad jis yra musu tevas.
Ar Dievas atsakingas uz musu darbus, mintis, savizudybe. Ne. Kaip jau minejau, Dievas mums suteike zinojima, Dekaloga, kaip gvyenti santaikoje su aplinkiniais ir su savimi, bet jei mes nesivadovaujame tuo, tai musu pasirinkimas, mes ir nesame uz savo pasirinkima atsakomybe, ne Dievas. Tai tik zmonems budinga brukti savo pasauleziura, gyvensena, bet ne Dievui. Dievas mums suteikia pasirinkimo laisve. Man labaiusiai patinka tai, kad neziurint i tai kad zmones per visa gyvenima gali pridaryti aibes klaidu, jo gale, gali prasyti atleidimo ir jiems bus atleista. Jie ne kiek nenusileis savo dorovingumu tiem, kurie visa gyvenima praleido be nuodemes. Geriausiai tai iliustruoja Biblijine istorija, apie sunu palaiduna.
Cia apie Dieva kalbate ar Dievo sunu?Senajame Testamente tiek to Dievo ir gerumo...Ir i ka pavirto musu religija nuo biblijiniu laiku taip pat verta pamastyti.