Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Moonte @ 2014 04 09, 20:53)
Man rodos, kas justina87, kalba, akcentuoja ne tai. Bet kokia klaida, jos paneigimas, gyvenimsika patirtis suteikia mums impulsa vystitis, mastyti ir t.t.

Kita vertus, pastaruoju metu galvoju, kad mes neretai pervertiname moksla kaip toki, faktus ir t.t. Tai siaurina musu akirati, mes nebegebam tiketi stebuklais, Dievu. Lygiai taip pat mes, civilizuota zmonija sureiksmindami mokslines zinias visiskai esame primirse isgyvenimo, instinktu mokykla. Ka duos, tarkim, Omo desnio, gramatikos, ar istorijos ismanymas, kai tarkim, patenki i dziungles ir aplinkui nera nei vieno zmogaus... Manau, ekstrymo metu zmogui ypatingai reikia tiketi, tam kad rasti atspirties taska, kovoti  del gyvybes, isgyvenimo.

drinks_cheers.gif butent smile.gif
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 04 10, 13:24)
na matyt paprasciausias irodymas, kad kito tokio paties zmogaus nera, niekada nebuvo ir nebebus musu zemeje  4u.gif tu - esi vienintelis ir nepakartojamas egzempliorius ir ne tik del to, kad tavo fizinis kunas skiriasi nuo kito zmogaus, prote daugiau ar maziau neoronu kibirksciuoja, gyvenimo ir pazinimo patirtys skirtingos, mastymas, jausmai, veiksmai, zodziai, darbai skirtingi ... tu is principo esi skirtingas savo savastimi, savuoju AS. Zmogus indentifikuoja save kaip individualia, skirtinga ir nepakartojama butybe, tuo ir skirdamaisis nuo gyvuno. O ta savastis ir yra kaip kai kas vadina Dieviskasis AS, Dvasia, Siela, Savastis, Ausktesnysis AS ar EGO ... mirksiukas.gif Aisku jei zmogus galvoja, kad jis skiriasi nuo gyvuno tik mastymo sudetingumu ir neuronu skaiciumi bei smegenu mase - tada tolimesne diskusija tiesiog neimanoma  4u.gif
Papildyta:

Bet juk gyvunai irgi turi siela bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 04 09, 21:53)
Man rodos, kas justina87, kalba, akcentuoja ne tai. Bet kokia klaida, jos paneigimas, gyvenimsika patirtis suteikia mums impulsa vystitis, mastyti ir t.t.

Kita vertus, pastaruoju metu galvoju, kad mes neretai pervertiname moksla kaip toki, faktus ir t.t. Tai siaurina musu akirati, mes nebegebam tiketi stebuklais, Dievu. Lygiai taip pat mes, civilizuota zmonija sureiksmindami mokslines zinias visiskai esame primirse isgyvenimo, instinktu mokykla. Ka duos, tarkim, Omo desnio, gramatikos, ar istorijos ismanymas, kai tarkim, patenki i dziungles ir aplinkui nera nei vieno zmogaus... Manau, ekstrymo metu zmogui ypatingai reikia tiketi, tam kad rasti atspirties taska, kovoti  del gyvybes, isgyvenimo.
Man labai patinka jusu mintys  4u.gif

O tai aš apie kažką kitką kalbėjau? mastau.gif Taigi sutikau, kad galbūt dabartinių teorijų paneigimas atneš mums naują/kitokį žinojimą ir naujas iš to kylančias teorijas. Ko tai ne vystymasis ir mąstymas? mastau.gif

Kuom tam tikrų faktų nustatymas ar jų vertinimas siaurina akiratį ar trukdo kažkam? Yra daugybė nepaaiškintų dalykų, kurių mokslas nežino ir tai, kad kažkurioj vietoj remiesi moksliniais tyrimais nereiškia, kad tų nepaaiškintų dalykų nepastebi ar juos neigi. Tai, kad netiki Dievu, nereiškia kad netiki apskritai niekuo. Negi tikėjimas (ne religija, bet plačiau) apribotas tik Dievu?
Tai ir tiki. Kiekvieną dieną. Savimi, kitais, gamta, atsitiktinumais, netikėtumais. Kuo šitas tikėjimas yra prastesnis už tikėjimą Dievų. Ar Dievas yra vienintelis tikėjimo objektas?

QUOTE(cambala @ 2014 04 09, 23:30)
vnz gyvenam, reiskia turim siela savyje, tiksliau gyvybe. [...] O jei yra gyvastis(siela)  -  tai  yra Tai kas jai dave gyvybe.

Ok, tebūnie. Yra. Ir? Ką tas žinojimas duoda Jums asmeniškai? Ta prasme aš noriu pasakyt, kad man asmeniškai tikrai jokio skirtumo, yra tas davėjas, ar ne. Yra - gerai, nėra - irgi gerai. Kodėl žmonėms būtinas tas kūrėjo įvaizdis? Ką tai duoda (gal duoda ir netinkamas žodis, bet geresnio nesugalvoju šiuo metu)?

QUOTE(darius333 @ 2014 04 10, 14:24)
tu is principo esi skirtingas savo savastimi, savuoju AS. [...] O ta savastis ir yra kaip kai kas vadina Dieviskasis AS, Dvasia, Siela, Savastis, Ausktesnysis AS ar EGO ... mirksiukas.gif [...]

Yra zmoniu kurie tai sugeba, yra kurie sioje vietoje yra akli  verysad.gif

Ok, so? Kiekvienas esam atskiras ir ypatingas. Ar Dievas (ar bet kuris kitas pavadinimas iš jūsų pateiktų), atskirtas nuo religijos taisyklių, netampa tik sąvoka ir pavadinimu?

O ko liūdnas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 10, 15:30)
Kodėl žmonėms būtinas tas kūrėjo įvaizdis? Ką tai duoda (gal duoda ir netinkamas žodis, bet geresnio nesugalvoju šiuo metu)?

Manau, kad žmonėms tai suteikia saugumo jausmą. Kaip vaikams, kai jie žino, kad turi tėvus. Netekus tėvų, vaikas save suvokia kaip vienišą ir pažeidžiamą. Taip ir su žmonėmis, kurie identifikuoja Dievą kaip savo tėvą. Jis gaunasi jiems gynėjas, globėjas...
Be to, kūrėjo, kaip visko pradžios irgi reikia, kad savo buvimą paaiškinti. Tai šiuo atžvilgiu visos religijos paplušėjo ir išvystė savas teorijas.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 11, 09:04)
Manau, kad žmonėms tai suteikia saugumo jausmą. Kaip vaikams, kai jie žino, kad turi tėvus. Netekus tėvų, vaikas save suvokia kaip vienišą ir pažeidžiamą. Taip ir su žmonėmis, kurie identifikuoja Dievą kaip savo tėvą. Jis gaunasi jiems gynėjas, globėjas...

Ačiū už nuomonę, labai gražiai pasakyta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 10, 14:30)
O tai aš apie kažką kitką kalbėjau? mastau.gif Taigi sutikau, kad galbūt dabartinių teorijų paneigimas atneš mums naują/kitokį žinojimą ir naujas iš to kylančias teorijas. Ko tai ne vystymasis ir mąstymas? mastau.gif

Kuom tam tikrų faktų nustatymas ar jų vertinimas siaurina akiratį ar trukdo kažkam? Yra daugybė nepaaiškintų dalykų, kurių mokslas nežino ir tai, kad kažkurioj vietoj remiesi moksliniais tyrimais nereiškia, kad tų nepaaiškintų dalykų nepastebi ar juos neigi. Tai, kad netiki Dievu, nereiškia kad netiki apskritai niekuo. Negi tikėjimas (ne religija, bet plačiau) apribotas tik Dievu?
Tai ir tiki. Kiekvieną dieną. Savimi, kitais, gamta, atsitiktinumais, netikėtumais. Kuo šitas tikėjimas yra prastesnis už tikėjimą Dievų. Ar Dievas yra vienintelis tikėjimo objektas?
Ok, tebūnie. Yra. Ir? Ką tas žinojimas duoda Jums asmeniškai? Ta prasme aš noriu pasakyt, kad man asmeniškai tikrai jokio skirtumo, yra tas davėjas, ar ne. Yra - gerai, nėra - irgi gerai. Kodėl žmonėms būtinas tas kūrėjo įvaizdis? Ką tai duoda (gal duoda ir netinkamas žodis, bet geresnio nesugalvoju šiuo metu)?
Ok, so? Kiekvienas esam atskiras ir ypatingas. Ar Dievas (ar bet kuris kitas pavadinimas iš jūsų pateiktų), atskirtas nuo religijos taisyklių, netampa tik sąvoka ir pavadinimu?

O ko liūdnas? smile.gif

Nezinau ar man zinojimas duoda saugumo(kazkas apacioje rase palyginima su tevais), ir net nezinau kaip teisingiau paaiskinti. Gal as labai egoistiskai parasysiu, bet pati didziausia sauguma susikuriu as pati. Galbut net nieko man neduoda tas zinojimas, jokio ivaizdzio man taip pat nera, tiesiog zinau, kad Jis yra ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 04 11, 10:59)
Galbut net nieko man neduoda tas zinojimas, jokio ivaizdzio man taip pat nera, tiesiog zinau, kad Jis yra ir viskas.

Vadinasi, jei sužinotumėt (pafantazuokimėm), kad Jo nėra, Jūsų tai niekaip nepaveiktų/nepakeistų/neįtakotų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(justina87 @ 2014 04 10, 15:22)
drinks_cheers.gif  butent  smile.gif
Papildyta:
Bet juk gyvunai irgi turi siela  bigsmile.gif

Taip, gyyvunai sugeba jausti, prisiristi, myleti, bet ar tai siela ? Zinoma rpiklauso nuo susitarimo del savoku mirksiukas.gif Sutinku, kad kazkuria prasme, kazkas gali tai vadinti siela. Gal tada reiketu atskirti savastyies, ausktesniojo (ar dieviskojo) as, dvasios savoka nuo sielos savokos. Mano ankstesniame poste butent tai ir buvo turima omenyje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 10, 15:30)

O ko liūdnas? smile.gif

As nepateikiau visikai jokio Dievo pavadinimo mirksiukas.gif tai buvo kalba apie zmogaus esati ar aukstesniji AS 4u.gif Dievas yra visiskai kita sfera ir jo buvimas ar nabuvimas, kaip kazkas bando sakyti - visiskai nepriklauso nuo tikejimo Juo mirksiukas.gif Juk visiskai nepriklauomai nuo to ar jus tikite ar ne - saule vistiek rytoj patekes, ar tikite ar ne vis tiek po vasaros ateis ruduo, veliau ziema ...
Jei jus ziurite i kazkokias matematines formules ar mokslines teorijas ir specifinius ju pavadinimus - jum, jei nesate tos srities pasiventes tyrinetojas tai tera tik savokos ir pavadinimai ... mirksiukas.gif
paprasciausias pvz matyt galetu buti egipto rastai ant ju paminklu - kas jus ten matote - piesinelius, o egiptologas istisas istorijas, visa gyvenimas bigsmile.gif stai ir skirtumas, ir gincytis su juo jus negalesite nes matote ir suvokiate skirtingus dalykus ziuredami i ta pati daikta mirksiukas.gif
O liudnas veidukas buvo butent del to, kad ne visi turi gebejima, Dievo dovana ar ilgalaikio triuso rezultata - sugebejima matyti, jausti dalyvauti dvasinio pasaulio virsmuose 4u.gif
Atsakyti
Klausimas su humor
Jei pasakysim, kad yra - patikėsit?
O jei norit tikėti, tai ką, sekat šv. Tomo pėdom?
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 04 11, 17:15)
O liudnas veidukas buvo butent del to, kad ne visi turi gebejima, Dievo dovana ar ilgalaikio triuso rezultata - sugebejima matyti, jausti dalyvauti dvasinio pasaulio virsmuose  4u.gif

O kodėl dėl to reikia liūdėt? Vat egiptologais irgi ne visi gali būt, bet dėl to neliūdit, turbūt. Tai tik viena gyvenimo sričių. Kas nori, tas ja domisi, kas ne - ne. Nėr čia ko liūdėt dėl to irnesakyk.gif Kai kurie taip užsižaidžia bandydami matyti tai, kas nematoma, kad pamiršta bent kartais atsimerkti ir įvertinti tai, kas apčiuopiama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2014 04 11, 10:04)
Be to, kūrėjo, kaip visko pradžios irgi reikia, kad savo buvimą paaiškinti. Tai šiuo atžvilgiu visos religijos paplušėjo ir išvystė savas teorijas.

Pritariu šiai minčiai. Taip pat, mano nuomone, taip žmonės nuima dalį atsakomybės už savo gyvenimą - juk patogiau galvoti, kad kažkas "reguliuoja" mūsų gyvenimą iš viršaus, nei kad esi 100proc atsakingas už savo gyvenimą - kad turi tai, ką pasidarei/ar ko nepadarei ir pan.

Įdomu būtų išgirsti istorijų, kuomet žmonės išties "suprato" kad Dievas yra.
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2014 04 13, 15:31)
Pritariu šiai minčiai. Taip pat, mano nuomone, taip žmonės nuima dalį atsakomybės už savo gyvenimą - juk patogiau galvoti, kad kažkas "reguliuoja" mūsų gyvenimą iš viršaus, nei kad esi 100proc atsakingas už savo gyvenimą - kad turi tai, ką pasidarei/ar ko nepadarei ir pan.

Įdomu būtų išgirsti istorijų, kuomet žmonės išties "suprato" kad Dievas yra.

Tie zmones nemegsta gincu, pykciu, todel mazai ka pasakoja 4u.gif o "suprato" tai keistas ivardijimas, manau, kad zinojo tai visa laika, tik gavo stipresniu irodymu, kad niekada nesuabejotu kitaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 04 13, 22:00)
Tie zmones nemegsta gincu, pykciu, todel mazai ka pasakoja  4u.gif  o "suprato" tai keistas ivardijimas, manau, kad zinojo tai visa laika, tik gavo stipresniu irodymu, kad niekada nesuabejotu kitaip  4u.gif

turiu omeny ne tokias istorijas, kaip kad "..ėjau mišku ir tokia ramybė ir palaima apėmė ir tada TAI supratau..", bet tokius labiau apčiuopiamus įvykius iš gyvenimo.
suprato yra labai geras žodis. nes kai tu kažkuo tiki, tuomet kiekvienas įvykis patvirtina tą tavo tikėjimą. o supratimas tai ateina kai tu kažko nežinai (pvz nežinai ar tiki ar ne) ir sužinai smile.gif

o dėl tų ginčų, pykčių.. čia diskusija, o ne ginčai, pykčiai smile.gif
Atsakyti