QUOTE(Ciccio @ 2014 04 08, 18:02)
Cambala, tu tiki siela, aš - ne. Jei turi įrodymų, kad siela yra - aš mielai juos išklausysiu ir tada apsvarstysiu savo poziciją.
na matyt paprasciausias irodymas, kad kito tokio paties zmogaus nera, niekada nebuvo ir nebebus musu zemeje
tu - esi vienintelis ir nepakartojamas egzempliorius ir ne tik del to, kad tavo fizinis kunas skiriasi nuo kito zmogaus, prote daugiau ar maziau neoronu kibirksciuoja, gyvenimo ir pazinimo patirtys skirtingos, mastymas, jausmai, veiksmai, zodziai, darbai skirtingi ... tu is principo esi skirtingas savo savastimi, savuoju AS. Zmogus indentifikuoja save kaip individualia, skirtinga ir nepakartojama butybe, tuo ir skirdamaisis nuo gyvuno. O ta savastis ir yra kaip kai kas vadina Dieviskasis AS, Dvasia, Siela, Savastis, Ausktesnysis AS ar EGO ...
Aisku jei zmogus galvoja, kad jis skiriasi nuo gyvuno tik mastymo sudetingumu ir neuronu skaiciumi bei smegenu mase - tada tolimesne diskusija tiesiog neimanoma
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 09, 12:35)
Faktas, kad jis buvo. Bet ar tikrai faktas, kad jis Dievo sūnus? Ar jis tik tokiu skelbėsi (kiti jį tokiu laikė)? Ar maža dabar visokių, kurie save "aukštesnėm jėgom" ar jų atstovais laiko? Gal kažkada ir apie juos kaip apie kieno nors sūnus kalbės.
Tie vingiai mano pasisakyme - tik simbolis. Gali būti, kad dėl kitų vingių skaičiaus ir gylio Jūs esate teisi.
Dėl to, kad duota tam, kad kažką pasiekti - vėlgi spekuliacijos ir subjektyvi nuomonė. Viskas gerai, jei Jūs tuo tikite ir Jums nuo to geriau gyventi. Tikrai. Tačiau nuo to faktu tikėjimas nepavirsta
Matyt mum reitu skirti fizini ir dvasini pasuali, kurie relaiai egzistuoja, bet ne visi sugeba juos vienodai matyti ir priimti. Cia lygiai tas pats kas diskutuoti su neregiu apie spalvas ir vaizdus. Vien del to, kad jisai viso to nemato - tai nenustoja egzistuoti
Taip pat ir su dvasiniu pasauliu (kitur vadinau virsjutiminiu, ko nesugebama pajusti iprastais 6 pojuciais). Yra zmoniu kurie tai sugeba, yra kurie sioje vietoje yra akli
bet tai nereiskia, kad jei jie nemato - to nera. Tas apie ir apie Jezu, kas ji mato, gali apie ji ir pasakyti, kitiems reikia arba tiketi arba netiketi
Lygiai, kaip ir apie tobulejima - cia jau kiekvienam savas pasirinkimas