QUOTE(Ciccio @ 2014 04 06, 23:34)
Tiesos kaip tokio absoliuto - nėra, yra tik faktai ir jų interpretacija - t.y. tiesa yra išvesta iš faktų juos interpretuojant.
Jei dievas keičiasi keičiantis žmonėms - kyla klausimas, kas nuo ko priklauso? Žmonės nuo dievo ar dievas nuo žmonių?
Papildyta:
Mano tikėjimas nesusijęs su dievybe, kaip ir viltys. Dabar tikiuos, kad gimdymas bus lengvas, dar viliuos, kad rytoj netingėsiu iškepti pyragą. Pati neįžvegiu tame dievo, bet, jei nori - feel free matyti
Interpretacija visada yra subjektyvi. Bet, juk niekam i galva neateina teigti, kad tiesos nera
Lygiai kaip ir Dievo suvokimas yra subjektyvus. Taigi.
Nieko panasaus nerasiau, kad Dievo kitima itakoja zmoniu pokyciai. Kaip ir zmones taip ir Dievas gali kisti autonomiskai, vienas nuo kito nepriklausomai, kaip ir vienas kito itakojami, kam reikia uzsiciklinti ties vienu, kam reikia riboti evoliucija, pasaulio pazinima, lavejima, tobulinima?
QUOTE(Hmmm... @ 2014 04 08, 15:09)
Aš nieko negalvoju
Šiaip paklausiau. Mano teiginys, kad nedaro, yra lygiai tiek pat teisingas, kaip ir kitų teiginys, kad daro. Jei jau gerai pagalvojus
Kuria ir slepia, sakot? Nu gal ir tiesa
Aš nieko ir nenoriu šiaip, kad padarytų
Kokio negatyvo? Bandykit su šypsena skaityt. Gyvenimas per trumpas ir per nuostabus, kad negatyvą savy laikyt ar tuo labiau kitiems skleist
Mane irgi tai glumina, is kur kyla tas poreikis, kad Dievas butinai kazka privalo mums daryti
Mano galva, jis ganetinai pasistorojo, mes gyvenam, ar to nepakanka? Man tai yra didziausia vertybe.
QUOTE(Ciccio @ 2014 04 08, 08:24)
Nežinau, kodėl jis turėtų keistis - klausk Moontes ir takelio. Taip, tikėjimas ir viltis - sviestas sviestuotas, todėl ir sakau, kad tikėjimas tėra viltis (noras), kad dievas yra.
Pareiga įrodyti yra teigiančiojo pusėje, nes kitaip teiginys "po mano lova gyvena drakonas" yra teisingas.
Kai as esu agnosticizmo salininke, todel manau, kad lavejimui, pasaulio pazinimui ribu nera. Tad ir Dievas yra beribis, kai stagnacija iskarto numano ribu buvima
...........
Na gerai. Tarkim zmogaus galvoje gime ideja, jis mintyse ja isgrynino. Bet ji dar nera uzrasyta, ar pasakyta. Si ideja egzistuoja, ar ne?
Arba. Oras, kuris yra be kvapis, jei jis ne aromatizuotas. Jo negalima paliesti, paragauti ir t.t. Pries kokius 200 metu, ar kas galejo irodyti jo buvima, nebuvima? Tai oras anuomet egzistavo, ar ne?
Lygiai taip pat ir su Dievu, zmonija juda link jo pazinimo ir tas pazinimas bus be galo ir be krasto, kol egzistuos zmonija. Kiekviena karta zmogus priartes prie dalies zinojimo apie Dieva, bet niekada, itariu, nepazins jo iki galo.