Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

Dievas yra? Kur?
Atsakyti
visur
Atsakyti
QUOTE(Hartema @ 2014 04 05, 20:20)

reiškia - niekur
Atsakyti
Pažvelgus per langą, gatvėj, kieme, namuose, šaldytuve, iškepusiame pyrage, veiksmo smagume, tylos ramume...manyje, tavyje, mylimuosiuose ir nekenčiamuose, praeityje ir ateityje, saulėje ir žvaigždėse, laike ir vakuume, noruose ir liūdesyje... GYVENIME.

Atsakyti
QUOTE(Takelis @ 2014 04 05, 20:42)
Pažvelgus per langą, gatvėj, kieme, namuose, šaldytuve, iškepusiame pyrage, veiksmo smagume, tylos ramume...manyje, tavyje, mylimuosiuose ir nekenčiamuose, praeityje ir ateityje, saulėje ir žvaigždėse, laike ir vakuume, noruose ir liūdesyje... GYVENIME.

mda, laki tavo fantazija - ne daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 04 05, 20:30)
reiškia - niekur

Cicio, tau svarbu priestarauti viskam gyvenime lotuliukas.gif
Jei net zodelis Visur, tau reiskia -niekur doh.gif Juk tai tik zodis, ir tas zodis turi tik to zodzio reiksme, o ne priesingo zodelio reiskme.
Dievas yra visur, tai pats teisingiausias atsakymas 4u.gif Todel , kad Dievas viska sukure, ne dvasios, ne ateiviai, ne mokslininkai, ne politikai, ne kunigai, ne zmones...
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 04 06, 00:53)
Cicio, tau svarbu priestarauti viskam gyvenime  lotuliukas.gif
Jei net zodelis Visur, tau reiskia -niekur  doh.gif  Juk tai tik zodis, ir tas zodis turi tik to zodzio reiksme, o ne priesingo zodelio reiskme.
Dievas yra visur, tai pats teisingiausias atsakymas  4u.gif Todel , kad Dievas viska sukure, ne dvasios, ne ateiviai, ne mokslininkai, ne politikai, ne kunigai, ne zmones...

nes tai ir reiškia niekur, tu tiki savo dievu, ir tavo dievas tau yra, bet tavo dievas man - neegzistuoja.
Atsakyti
Tavo, mano, jo, jos ir t.t.
Is kur tas poreikis savintis, nuasmeninti Dieva...

Man, rodos, Dievas yra visu, ir kiekvieno individualus, nes kiekvienas jame randa savo Dieva. Bet savo Dievo turejimas/neturejimas tai dar nereiskia, kad kito yra blogas Dievas, ar jis jo neturi, ar juo labiau jis neegzistuoja.
Atsakyti
Tiesiog, temos vienas iš klausimų "ar mokslininkai įrodė, kad dievas yra, ir ar tai įrodomas dalykas". Jei mokslininkai būtų įrodę dievo buvimą, toks dievas būtų dievas-konstanta, vienas visiems. Ar įmanomas objektyvus dievo kaip kūrėjo, klausytojo, tėvo, atleidėjo ir baudėjo buvimas? Vienareikšmiškai - ne.
Todėl nuasmeninti dievo niekaip neišeis, nes tai tėra tikėjimas ir viltis. Tokiu pavidalu gal ir galima teigti, kad dievas egzistuoja.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 04 06, 21:54)
Tavo, mano, jo, jos ir t.t.
Is kur tas poreikis savintis, nuasmeninti Dieva...

Man, rodos, Dievas yra visu, ir kiekvieno individualus, nes kiekvienas jame randa savo Dieva. Bet savo Dievo turejimas/neturejimas tai dar nereiskia, kad kito yra blogas Dievas, ar jis jo neturi, ar juo labiau jis neegzistuoja.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 04 06, 22:20)
Tiesiog, temos vienas iš klausimų "ar mokslininkai įrodė, kad dievas yra, ir ar tai įrodomas dalykas". Jei mokslininkai būtų įrodę dievo buvimą, toks dievas būtų dievas-konstanta, vienas visiems. Ar įmanomas objektyvus dievo kaip kūrėjo, klausytojo, tėvo, atleidėjo ir baudėjo buvimas? Vienareikšmiškai - ne.
Todėl nuasmeninti dievo niekaip neišeis, nes tai tėra tikėjimas ir viltis. Tokiu pavidalu gal ir galima teigti, kad dievas egzistuoja.

Mes visi zinome savokas, kaip metras, horizontas, tiesa, vakuumas, absoliutas, laikas, zenklas Pi ir t.t. Bet ar tai is esmes egzistuoja, taip kaip mes "buityje naudojam"? Ar vis delto to, yra priimtas kompromisinis sprendimas...

Ar tarkim TIESA gali buti viena ir visiems? Mano galva ne, nes TIESA yra siekiamybe.
Lygiai taip pat, Dievo ieskojimas yra siekiamybe.

Velgi, kodel bandoma is Dievo padaryti "nekintanti didi - konstanta". Mes zmones, ir tie kintam. Velgi mano galva, kintamumas, tai progreso pozymis, todel Deivas tiesiog negali buti statiskas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 04 06, 22:20)

nes tai tėra tikėjimas ir viltis. Tokiu pavidalu gal ir galima teigti, kad dievas egzistuoja.

Na štai, prašom, pačios Dievo variantas. Ok.
Atsakyti