Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(cambala @ 2014 03 29, 23:01)
O kuom popiezius yra sventesis uz supermamu dalyvi?

Man pvz nepriimtina, kai Jonas Paulius II buvo uz homosexualu ir lesbieciu santuoka doh.gif . Dievas sukure Adoma ir Ieva, yra vyras ir moteris, kokiu zydruju santuoka gali buti palaiminta doh.gif  blush2.gif ?

Visi ziurejo ''Krikstatevi'' maau tikrai nemazai tiesos yra tame filme, kaip ten pavaizduota Romos popiezija?

Na, jei mums tektų viešai atsakinėti valtybės valdymo klausimais, tai kas geriau atsakytų - mes ar valstybės vadovas? g.gif Ach, tiesa, pamiršau - pas mus gi kiekvienas pensinkas žino kaip reikėtų valdyti valstybę (taigi palyginimas gal ir ne visai aktualus, bet mintį supratot, manau). smile.gif

O dėl Jono Pauliaus tai negirdėta mintis, net nelabai atitinkanti realybę, kiek jį žinau. Jis gi taip saugojo gyvybę ir moters bei vyro santykį. Kuo remiatės?

,,Krikštatėvio'' viso nemačiau. Bet iš to, kiek mačiau, tikrai šiuo filmu nesiremčiau vertinti popiežijos. Jūs gal prie popiežiaus ilgai gyvenusi, gal jūsų žinios ,,karštesnės''?
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 23:13)
gyvenime daug dilemų tarp teisingumo ir gailestingumo...ar gailestingumas atgailaujančiam nusikaltėliui yra teisingas aukos atžvilgiu? Kita vertus, tema juk ne apie tai, kokio dievo mes norėtume, o apie tai - ar jis yra. Ir pakartosiu savo poziciją - dievo nėra, yra tik žmonių noras, kad jis būtų. Ir, manyčiau, kad tas noras yra atvirkščiai proporcingas žmogaus sėkmei, t.y. kuo sunkesnis žmogaus gyvenimas, tuo labiau jis nori, kad dievas būtų, idant bent po mirties jis pagaliau galėtų gerai gyventi. Hm, merkantiliška gan  smile.gif

Hm, patikrinsim. Tik aš manau, kad mažiau prarasiu. smile.gif

Bet man Dievas yra. Ir tai ne noras, o realybė.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 23:27)
Hm, patikrinsim. Tik aš manau, kad mažiau prarasiu. smile.gif

Bet man Dievas yra. Ir tai ne noras, o realybė.

O aš - neprarasiu nieko. Tavo dievas tau yra, niekas tuo neabejoja. Tik mes ne apie "personal Jesus" kalbam, o apie tą - vieną visiems.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 22:57)
O kaip galima nustatyt - teisi katalikybė ar neteisi? Kaip patikrint?

nustatyti bus galima tik po mirties, jei pasirodys, kad po mirties visgi kazkas yra. Jei nera, tai tokios dilemos nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Turbūt vieni baisiausių žodžių žmogui yra: ,,Per vėlu jau''.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 30, 18:25)
Turbūt vieni baisiausių žodžių žmogui yra: ,,Per vėlu jau''.

Nieko baisaus, juk zmogaus egzistencija su mirtimi nesibaigia mirksiukas.gif
Tiesiog perejimas is vieno tarpsnio i kita.

"O kaip galima nustatyt - teisi katalikybė ar neteisi? Kaip patikrint?"

Siaip, man yra keistos pretenzijos i neva TEISINGUMA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 30 kovo 2014 - 18:21
Atsiprasau, bet Sauleteke ''ilindus'' i katalikybes remus ir jokio pirmyn...
Apie zydruju santuoka is Jono Pasulias II dar girdejau senai(per ziniasklaida), bet nebesigilinau kas kaip ir kodel. . Man neidomu kaip guvena sexualines mazumos. Jei jie iskrype( o kunigu tame tarpe apsciai) - pirmyn, su zydruju veliava priesaky.
Man nera kazkokio tai Dievo Zemeje(neuzmirstu, kad Jezus minejo, jog bus pilna apsisaukeliu), Dievas yra mano sieloje ir Kazkur Nezinia Kur. As niekada neeisiu ir nebilsnosiu kunigui, kad as kazkuo nusidejau, jis toks pats zmogus, kaip ir as, tik, galbut daugiau nuodemiu turis(mums sliuba daves ir vaika krikstijes kunigas jaunai mergickai vaika padare ir pabego..., mano jaunystes laikais po atgimimo, katalikybes pamokas vedes kunigas ne tik pilvu trindavosi i abituriientes, bet per tikybois pamokas sugebedavo pasakoti mergaitems, kaip Leninas sirgo sifiliu doh.gif )...

Ar dar Jums, Sauleteke, reikia daugiau pasakoti apie popiezyno gyvatyna? Man rodos, kad protingam zmogui nereikia irodineti, kodel kunigelis vazineja su geru nauju auto ir turi jauna grazia mergicka uz ''seimininke''? O jei Jus einate i bazyycia ir bilsnojate ir net aukojate(kunigu orgijom doh.gif ) , kad ''as kaltas, as kaltas, as visuomet kaltas, nes gimiau Zemeje... ir nusidejau...'' , cia jau Jusu problemos. Ir Auksciausias Jums nebepades, nes i kai kokia irstva jau papuolet... doh.gif 4u.gif .
Atsakyti
Ar egzistuoja Dievas?
ar egzistuoja meile, intymumas?

Kai pamatau tokias temas, pasidaro bloga, tarsi viesintum ir irodytum kazka intymaus. Man Dievas tai asmenybe; santykis su juo - intymu, slapta. sunku apie tai pasakoti kitiems, ypac arsiai nusistaciusiems; nes sis santykis isgyvenamas per asmenine patirti.
Todel anksciau labai megdavau kitiems skelbti apie Dieva; bet visad zinodavau: tikejimas, kad ir uzgimes proto lygmenyje (tuo uzsiima didieji apologetai), visgi turi pereiti i asmenini intymu visumini lygmeni; tik tuomet jis bus tikras, neknyginis.

Visgi kaip ir visi didieji mistikai, tikintieji, isgyvenu visokius laikus, ir siuo atveju - nuostaba paciai sau - isgyvenu busena kuomet "labiau netikiu nei tikiu". Taciau net ir tuomet islieka jei ne tikejimas Konkreciu Asmeniu, tai Aukstesne Samoninga Jega - tikrai; nes niekad nepatikesiu netgi moksliniu protu (beje, Einsteinas, Niutonas - visi ta jega tikejo), kad tokia sudetingas ir idomi visata galejo gimti is visisko atsitiktinio bang-bang, kaip sakoma. ir visatos gimimo, vystymo kryptis irgi - visiskai atsitiktine bang-bangine, kaip sakoma. rolleyes.gif

Bet kuriam cia esanciam rekomenduoju - kas dar neskaitet - anglu rasytojo, apologeto (kuris protu gindavo religija butent pries visiskai netikincius) C.S.Lewis knyga "Tiesiog krikscionybe". Idomi knyga, kelinati idomius klausimus apie morale, laika, egzistencija, buti, ir tt.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 04 03, 09:03)
Ar egzistuoja Dievas?
ar egzistuoja meile, intymumas?
Kai pamatau tokias temas, pasidaro bloga, tarsi viesintum ir irodytum kazka intymaus. Man Dievas tai asmenybe; santykis su juo - intymu, slapta. sunku apie tai pasakoti kitiems, ypac arsiai nusistaciusiems; nes sis santykis isgyvenamas per asmenine patirti.
Todel anksciau labai megdavau kitiems skelbti apie Dieva; bet visad zinodavau: tikejimas, kad ir uzgimes proto lygmenyje (tuo uzsiima didieji apologetai), visgi turi pereiti i asmenini intymu visumini lygmeni; tik tuomet jis bus tikras, neknyginis.

Visgi kaip ir visi didieji mistikai, tikintieji, isgyvenu visokius laikus, ir siuo atveju - nuostaba paciai sau - isgyvenu busena kuomet "labiau netikiu nei tikiu". Taciau net ir tuomet islieka jei ne tikejimas Konkreciu Asmeniu, tai Aukstesne Samoninga Jega - tikrai; nes niekad nepatikesiu netgi moksliniu protu (beje, Einsteinas, Niutonas - visi ta jega tikejo), kad tokia sudetingas ir idomi visata galejo gimti is visisko atsitiktinio bang-bang, kaip sakoma. ir visatos gimimo, vystymo kryptis irgi - visiskai atsitiktine  bang-bangine, kaip sakoma.  rolleyes.gif

Bet kuriam cia esanciam rekomenduoju - kas dar neskaitet - anglu rasytojo, apologeto (kuris protu gindavo religija butent pries visiskai netikincius) C.S.Lewis knyga "Tiesiog krikscionybe". Idomi knyga, kelinati idomius klausimus apie morale, laika, egzistencija, buti, ir tt.

Auksiniai žodžiai, labai pritariu. Pamenu Mamontovas per vieną interviu apie tai kalbėjo, jog tikėjimas yra asmeninis žmogaus reikalas ir jokia konstitucija neturi teisės grūsti žmogaus į prokrusto lovą, bandyti įstatyti į rėmus, įsakant kokiais žodžiais kalbėtis su Dievu, kokioje vietoje su juo kalbėtis ir primesti prievoles, kurios su tikėjimu vargiai susijusios. Gerai, kad dauguma žmonių įsisavina, jog tikėjimas intymus dalykus ir nesileidžia reguliuodami kunigų gvardijai.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 04 04, 06:56)
Auksiniai žodžiai, labai pritariu. Pamenu Mamontovas per vieną interviu apie tai kalbėjo, jog tikėjimas yra asmeninis žmogaus reikalas ir jokia konstitucija neturi teisės grūsti žmogaus į prokrusto lovą, bandyti įstatyti į rėmus, įsakant kokiais žodžiais kalbėtis su Dievu, kokioje vietoje su juo kalbėtis ir primesti prievoles, kurios su tikėjimu vargiai susijusios. Gerai, kad dauguma žmonių įsisavina, jog tikėjimas intymus dalykus ir nesileidžia reguliuodami kunigų gvardijai.

Nemanyčiau, kad šituo klausimu Mamontovas yra autoritetas-labai jau abejotini jo teiginiai šitais klausimais..Taip būna, kai žmogus atitrūksta nuo savo prigimtinių šaknų ir pradeda blaškytis-budizmas, dar kokie "mokymai"...Žavisi kažkuom, kas yra toli, o nebemato, kad visos tiesos skleidžaisi tiesiog čia-po nosim..Tam visai nereikia važiuot nei į Indiją, nei į Tibetą..
O į temos klausimą sunku būtų atsakyti paprastai..Žmogus per amžius ieško šito atsakymo...Ir ieškos visada..
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2014 04 04, 11:23)
Nemanyčiau, kad šituo klausimu Mamontovas yra autoritetas-labai jau abejotini jo teiginiai šitais klausimais..Taip būna, kai žmogus atitrūksta nuo savo prigimtinių šaknų ir pradeda blaškytis-budizmas, dar kokie "mokymai"...Žavisi kažkuom, kas yra toli, o nebemato, kad visos tiesos skleidžaisi tiesiog čia-po nosim..Tam visai nereikia važiuot nei į Indiją, nei į Tibetą..
O į temos klausimą sunku būtų atsakyti paprastai..Žmogus per amžius ieško šito atsakymo...Ir ieškos visada..

Yra ir kita kategorija zmoniu, kurie ''nesiblasko'' ieskodami atsakymo i ji dominancius klausimus, o tiesiog panagrineje kitas religijas pradeda mastyti giliau.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 04 04, 12:08)
Yra ir kita kategorija zmoniu, kurie ''nesiblasko'' ieskodami atsakymo i ji dominancius klausimus, o tiesiog panagrineje kitas religijas pradeda mastyti giliau.

O kiti visai nenagrineja jokiu religiju, tiki Dievu , o ne religijomis 4u.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Dievas ir religija yra ne tas pats.
Religija praktikuojama, o Dievas išgyvenamas.
Religija pritaikoma, o Dievas tiesiog yra.
Religija priimama, o Dievas jau yra, nesvarbu, ką mes apie Jį galvojame.

Atsakyti