QUOTE(cambala @ 2014 03 29, 23:01)
O kuom popiezius yra sventesis uz supermamu dalyvi?
Man pvz nepriimtina, kai Jonas Paulius II buvo uz homosexualu ir lesbieciu santuoka . Dievas sukure Adoma ir Ieva, yra vyras ir moteris, kokiu zydruju santuoka gali buti palaiminta ?
Visi ziurejo ''Krikstatevi'' maau tikrai nemazai tiesos yra tame filme, kaip ten pavaizduota Romos popiezija?
Man pvz nepriimtina, kai Jonas Paulius II buvo uz homosexualu ir lesbieciu santuoka . Dievas sukure Adoma ir Ieva, yra vyras ir moteris, kokiu zydruju santuoka gali buti palaiminta ?
Visi ziurejo ''Krikstatevi'' maau tikrai nemazai tiesos yra tame filme, kaip ten pavaizduota Romos popiezija?
Na, jei mums tektų viešai atsakinėti valtybės valdymo klausimais, tai kas geriau atsakytų - mes ar valstybės vadovas? Ach, tiesa, pamiršau - pas mus gi kiekvienas pensinkas žino kaip reikėtų valdyti valstybę (taigi palyginimas gal ir ne visai aktualus, bet mintį supratot, manau).
O dėl Jono Pauliaus tai negirdėta mintis, net nelabai atitinkanti realybę, kiek jį žinau. Jis gi taip saugojo gyvybę ir moters bei vyro santykį. Kuo remiatės?
,,Krikštatėvio'' viso nemačiau. Bet iš to, kiek mačiau, tikrai šiuo filmu nesiremčiau vertinti popiežijos. Jūs gal prie popiežiaus ilgai gyvenusi, gal jūsų žinios ,,karštesnės''?
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 23:13)
gyvenime daug dilemų tarp teisingumo ir gailestingumo...ar gailestingumas atgailaujančiam nusikaltėliui yra teisingas aukos atžvilgiu? Kita vertus, tema juk ne apie tai, kokio dievo mes norėtume, o apie tai - ar jis yra. Ir pakartosiu savo poziciją - dievo nėra, yra tik žmonių noras, kad jis būtų. Ir, manyčiau, kad tas noras yra atvirkščiai proporcingas žmogaus sėkmei, t.y. kuo sunkesnis žmogaus gyvenimas, tuo labiau jis nori, kad dievas būtų, idant bent po mirties jis pagaliau galėtų gerai gyventi. Hm, merkantiliška gan
Hm, patikrinsim. Tik aš manau, kad mažiau prarasiu.
Bet man Dievas yra. Ir tai ne noras, o realybė.