Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 20:53)
Tada ir atsiskaitysim  smile.gif

Na taip. O jei mūsų įvertinimas bus blogas? Pasirengę amžinai kentėt?
Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 29, 21:04)
bet gi jei zinotume, tai gal pasistengtume buti geresni - ir i baznycia nueitum, ir pasimelstum karts nuo karto (kas gal visai nieko bendro su gerumu ir neturi  g.gif ). O jei zinotume, kad nera, tai kam save apgaudinet ir laika gadint  unsure.gif stai kur dilema...

Gal ji išsprendžiama? Nes jei nieko nėra, nedarydami nieko ir neprarandam. Bet jei yra - gal verta pasistengt? Juk dėl savęs paties. mastau.gif

O kodėl malda taip jau nieko su gerumu neturi? Man rodos, turi. Kai meldžiasi žmogus, bent jau tada neturi laiko pykt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 22:39)
Na taip. O jei mūsų įvertinimas bus blogas? Pasirengę amžinai kentėt?

Na, o tu manai, kad užtenka tik tikėti? Esu geras (na, ne tobulai geras, bet pakankamai) žmogus, ne todėl, kad bijau dievo. O tu, matau, tiki vien todėl, kad būtum apsidraudusi in case, o vdrug dievas yra? biggrin.gif Išties, rojuje tau jau vieta paruošta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 11:01)
O mums taip norėtųsi pamokyti Dievą, kaip jis turėjo ir turėtų elgtis. smile.gif

Na gal tik Jus asmeniskai kazkur tarp eiluciu isskaitete, kad kazkam rupi Dieva mokyti doh.gif blush2.gif .
Atsakyti
Kita vertus įsivaizduok, kad tu tikrai žinai, kad dievas yra, ir jis išties matematiškai tiksliai skaičiuoja ne tik tavo blogus darbus, bet ir visas negeras mintis. Išties toks dievas - viską matantis, žinantis, vertinantis. Ar pasaulis taptų geresnis? Pasaulį tokiu atveju valdytų baimė, o ne gerumas.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 29, 22:13)
matot, yra dar tie baznycios ismislai, kurie man asmeniskai nepriimtini, bet jei visgi katalikybe teisi, tai gal kiek i juos ir sugebeciau atsizvelgti (svest sekmadienius, nedirbt ta diena, svest sventes, eit i misias butinai ir dar ten kazko daugiau  g.gif ).

Del kitu nuodemiu darymo (10 isakymu) tai ir as nemanau, kad zmones labai pasikeistu, nes... man tie isakymai kaip ir su dorove, kulturingu elgesiu, issiauklejimu susije (nezudyt, nevogt, nepaleistuviaut). Ar siaip ar taip, vistiek to daugelis nedaro vien is doroves puses (ar del reputacijos, ar kaip cia isisreiskus  g.gif ar tiesiog jiems siaip to nereikia).

O kaip galima nustatyt - teisi katalikybė ar neteisi? Kaip patikrint?

Sunku įvertinti, kokie mes būtume, nes neturime pavyzdžio. Tai, ką žmonės laiko ,,kultūringu elgesiu'' yra ne kas kita kaip auklėjimo pasekmė (juk religija šimtmečius egzistavo - mūsų krašte krikščionybė). Tai, ką mes laikome ,,kultūringumu'', iš tiesų yra religinio auklėjimo palikimas. Tik žmonės nejausdami (nes juk dabar netikintys) to negali sau priskirti, bet iš tiesų juk tėvai ir seneliai tai daugiausia tikintys buvo.
Nesame maugliai.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2014 03 29, 22:49)
Na gal tik Jus asmeniskai kazkur tarp eiluciu isskaitete, kad kazkam rupi Dieva mokyti doh.gif  blush2.gif .

Iš pačių eilučių. Dievas galėjo taip padaryti, Dievas anaip... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 23:47)
Na, o tu manai, kad užtenka tik tikėti? Esu geras (na, ne tobulai geras, bet pakankamai) žmogus, ne todėl, kad bijau dievo. O tu, matau, tiki vien todėl, kad būtum apsidraudusi in case, o vdrug dievas yra?  biggrin.gif Išties, rojuje tau jau vieta paruošta  biggrin.gif

Va tas va VDRUG, mane ir glumina. Nemanau, jog vertybe yra tikejimas, nesvarbu kuo, kai jis itakotas A VDRUG gausiu ka nors mainais...

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 23:54)
O kaip galima nustatyt - teisi katalikybė ar neteisi? Kaip patikrint?

Sunku įvertinti, kokie mes būtume, nes neturime pavyzdžio. Tai, ką žmonės laiko ,,kultūringu elgesiu'' yra ne kas kita kaip auklėjimo pasekmė (juk religija šimtmečius egzistavo - mūsų krašte krikščionybė). Tai, ką mes laikome ,,kultūringumu'', iš tiesų yra religinio auklėjimo palikimas. Tik žmonės nejausdami (nes juk dabar netikintys) to negali sau priskirti, bet iš tiesų juk tėvai ir seneliai tai daugiausia tikintys buvo.
Nesame maugliai.

Anot jusu antikos laikais kulturos, auklejimo ir t.t. nebuvo. O pagonys lietuviai iki kriksto isvis amoralus buvo. Tai tik krikscionybes nuopelnai, kad zmones dorovingi ir t.t. ... Ganetinai jauna religija, vos 2014 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 kovo 2014 - 23:03
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 22:54)
Kita vertus įsivaizduok, kad tu tikrai žinai, kad dievas yra, ir jis išties matematiškai tiksliai skaičiuoja ne tik tavo blogus darbus, bet ir visas negeras mintis. Išties toks dievas - viską matantis, žinantis, vertinantis. Ar pasaulis taptų geresnis? Pasaulį tokiu atveju valdytų baimė, o ne gerumas.

O mes nenorime, kad Dievas būtų dar ir teisingas? g.gif O tik gailestingas? smile.gif

Kai kiti mums nusikalsata, mes norėtume, kad jis būtų teisingas. Bet jei mes kitam - tai tik gailestingas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 11:27)
Vargu ar galima tikėtis, kad į supermamas ateitų atsakinėti popiežius.  mastau.gif

O kuom popiezius yra sventesis uz supermamu dalyvi? Toks pat siame pasaulyje gyvenatis zmogus ir tiek. Ar Jums popiezius Sventas? Kol kas mano supratimu man asmeniskai ne. Aisku as jo nepasiusiu kazkur, dabartinis popiezius man kol kas patinka, bet tame Romos popiezyne gryas gyvaciu lizdas ir tiek. Man pvz nepriimtina, kai Jonas Paulius II buvo uz homosexualu ir lesbieciu santuoka doh.gif . Dievas sukure Adoma ir Ieva, yra vyras ir moteris, kokiu zydruju santuoka gali buti palaiminta doh.gif blush2.gif ? Visi ziurejo ''Krikstatevi'' maau tikrai nemazai tiesos yra tame filme, kaip ten pavaizduota Romos popiezija?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 29, 22:47)
Na, o tu manai, kad užtenka tik tikėti? Esu geras (na, ne tobulai geras, bet pakankamai) žmogus, ne todėl, kad bijau dievo. O tu, matau, tiki vien todėl, kad būtum apsidraudusi in case, o vdrug dievas yra?  biggrin.gif Išties, rojuje tau jau vieta paruošta  biggrin.gif

Ne, vien tikėti ne. Reikia ir tuo tikėjimu gyventi.

Aš tikrai negaliu pasakyt, kad rojuje man vieta paruošta. Didelė tikimybė yra, bet dar reikia nugyventi gyvenimą. Nes o ,,vdrug'' parpulsiu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 30, 00:01)
O mes nenorime, kad Dievas būtų dar ir teisingas?  g.gif O tik gailestingas?  smile.gif

Kai kiti mums nusikalsata, mes norėtume, kad jis būtų teisingas. Bet jei mes kitam - tai tik gailestingas.  biggrin.gif

O jei Dievas teisingas tai nereiskia, kad jis privalo buti budelis, kuris butinai baus. Kristus net savo budeliams atleido. Neatlygino savo skriaudikams - akis uz kai, dantis uz danti... Tuo parodydamas pavyzdi zmonems.
Pagliau, teisingumas nepriestarauja gerumui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 kovo 2014 - 23:14
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 15:24)
Tai tada nelabai ką galima pasakyt šia tema. Nes bendruomenė padeda giliau pažinti Dievą. O vienas pats gali daug ką išmąstyt, galima ir užsiklaidžiot.   g.gif
Papildyta:

Kodėl taip manote?
Papildyta:

Gal ta budizmo Tobulybė būtų kažkas panašaus kaip Rojus? Bet ar Buda kalba apie Dievą?

1 klausimas: taip.
2 klausimas : nekalba, nera ten zodzio Dievas.
3 apibendrinimui: daugiau su Jumis nebediskutuosiu, atleiskit labai jau Jusu siauras poziuris apie visa tai. Man nebeidomu su Jumis diskutuot 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 29 kovo 2014 - 23:13
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 29, 23:01)
O mes nenorime, kad Dievas būtų dar ir teisingas?  g.gif O tik gailestingas?  smile.gif

Kai kiti mums nusikalsata, mes norėtume, kad jis būtų teisingas. Bet jei mes kitam - tai tik gailestingas.  biggrin.gif

gyvenime daug dilemų tarp teisingumo ir gailestingumo...ar gailestingumas atgailaujančiam nusikaltėliui yra teisingas aukos atžvilgiu? Kita vertus, tema juk ne apie tai, kokio dievo mes norėtume, o apie tai - ar jis yra. Ir pakartosiu savo poziciją - dievo nėra, yra tik žmonių noras, kad jis būtų. Ir, manyčiau, kad tas noras yra atvirkščiai proporcingas žmogaus sėkmei, t.y. kuo sunkesnis žmogaus gyvenimas, tuo labiau jis nori, kad dievas būtų, idant bent po mirties jis pagaliau galėtų gerai gyventi. Hm, merkantiliška gan smile.gif
Atsakyti