Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(cambala @ 2014 03 28, 00:10)
Tai gerai, kad Jums pakanka, kiekvieno teise rinktis.

Taip, kiekvieno teisė rinktis. Bet ką mes gauname ir ką prarandame atmesdami Jėzų, o pasirinkdami kažkurį kitą?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 11:24)
Taip, kiekvieno teisė rinktis. Bet ką mes gauname ir ką prarandame atmesdami Jėzų, o pasirinkdami kažkurį kitą?

visiškai nieko nei gauname, nei prarandame
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 03 28, 00:10)
O tai pagal Jus, jei zmonija atpirko Jezus, tai visi gyvene ir mire pasaulyje zmones iki Jezaus, po mirties keliaudavo pragaran? Ar i kokia kita vieta, ar jie sielos isvis neturejo?
O kas liecia zydus, lankantis izraelyje ne is vieno gidu teko girdeti kodel zydai nera labai megiami(nors man asm patinka). Butent todel, kad Dievas pasiunte jiems savo Sunu, o jie Ji nukryziavo. Tai kvaili tie zydai ar kaip su jais iseina? Kodel ju tauta isrinktoji?

Žinau tai, kad iki Jėzaus mirusieji keliaudavo į pragarus, bet Jėzus teisiuosius išsivedė. Apie tai reikėtų kalbėtis su teologais. Kažin ką tai duotų mūsų praktiniam tikėjimui, juo labiau kad paprastas žmogus vargu tai ar gali tuoj pat patikrinti.
O dėl žydų nemėgimo tai nemanau, ar tikrai visur ir visi taip jų nemėgsta. Tiesiog jie buvo labai pasklidę pasaulyje, todėl vyko tam tikra konfrontacija, kuri paprastai būna tarp skirtingos kultūros tautų. Žinau žmonių, kurie kaip tik žydus labai vertina ir gerbia.
Žydų tikėjimas yra į vieną Dievą. Todėl ir išrinkta ši tauta gimti Sūnui. O nuodėmingų žmonių yra visose tautose. Bet apaštalai kokios tautybės buvo? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 28, 08:36)
išganymo iš jūsų šioje temoje niekas neprašė. Kas čia per noras vedliu būt...?

Kiekvieno teisė rinktis skaityt kito komentarus ar ne. Jei neaktualu ‒ praleiskit. 4u.gif
Nes dalijuosi tuo, ką žinau, kaip mąstau, kaip jaučiu.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 28, 12:14)
visiškai nieko nei gauname, nei prarandame

Aš gaunu tai, kad žinau turinti ne tik šitą gyvenimą, bet ir po kūno mirties. Induistai sako, kad turėsiu gyventi ir kentėti už savo nuodėmes nesuskaičiuojamą galybę gyvenimų. Buda siūlo Nirvaną (buvimą Nieke). Islamas lyg ir kalba apie tą patį Dievą, bet nepripažįsta, kad Kristus mus atpirko, taigi nelabai turbūt ir galime būti išgelbėti. Natūralu, kad man priimtiniausias pirmasis variantas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 28 kovo 2014 - 12:35
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 12:33)
Aš gaunu tai, kad žinau turinti ne tik šitą gyvenimą, bet ir po kūno mirties. Induistai sako, kad turėsiu gyventi ir kentėti už savo nuodėmes nesuskaičiuojamą galybę gyvenimų. Buda siūlo Nirvaną (buvimą Nieke). Islamas lyg ir kalba apie tą patį Dievą, bet nepripažįsta, kad Kristus mus atpirko, taigi nelabai turbūt ir galime būti išgelbėti. Natūralu, kad man priimtiniausias pirmasis variantas. smile.gif

tu gauni vienokią viltį, kiti tikėjimai - kitokią, o iš esmės visi tikėjimai siūlo tą patį - tikėk ir tau bus atlyginta.
Atsakyti
Žinau tai, kad iki Jėzaus mirusieji keliaudavo į pragarus, bet Jėzus teisiuosius išsivedė. Apie tai reikėtų kalbėtis su teologais. Kažin ką tai duotų mūsų praktiniam tikėjimui, juo labiau kad paprastas žmogus vargu tai ar gali tuoj pat patikrinti.
O dėl žydų nemėgimo tai nemanau, ar tikrai visur ir visi taip jų nemėgsta. Tiesiog jie buvo labai pasklidę pasaulyje, todėl vyko tam tikra konfrontacija, kuri paprastai būna tarp skirtingos kultūros tautų. Žinau žmonių, kurie kaip tik žydus labai vertina ir gerbia.
Žydų tikėjimas yra į vieną Dievą. Todėl ir išrinkta ši tauta gimti Sūnui. O nuodėmingų žmonių yra visose tautose. Bet apaštalai kokios tautybės buvo? smile.gif
Papildyta:

Kiekvieno teisė rinktis skaityt kito komentarus ar ne. Jei neaktualu ‒ praleiskit.  4u.gif
Papildyta:

Didziausia nesamone. Is kur Jus zinote, kad iki Jezaus gimimo visi keliaudavo i pragarus doh.gif . Atsakymas bus - Biblijoj taip parasyta. Bet Biblija yra jauniausios zemeje religijos Sv.Rastas, kuris yra verstas, perverstas, nuo vertimu jau iskraipytas ir visa informacija gali buti nevisai tikra.
Bet kitose religojose (senesnese uz krikscionybe) viska apibendrinus, pilnai galima teigti, jog ka uzsitarnavai siame gyvenime - ta ir turesi ateinanciame. Negi Jums nera rysio?
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 28, 01:33)
Tau dar kalti ir kalti vinis  4u.gif  O del mano viniu nesirupinkite  4u.gif

O as niekur ir neneigiau kad as jas kalsiu iki gyvenimo pabaigos, tik klausimas yra kaip tai darysiu mirksiukas.gif

Siaip man jusu vinys ir nerupejo, klausiau apie ju TEISINGA kalima biggrin.gif

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 12:24)

Velgi, is kur tas vartotojiskas poziuris, kodel butinai reikia vertinti Dieva is pozicijos gaunti/negauti.

O siaip, Dievu tiketi be GAVIMO, itariu, kai kam problematiksa. Anie jei Dievas nieko neduotu, neuztikrintu tai juo ir netiketu.
...................

Man asmensikai kaip ir nieko is Dievo nereikia. Pakanka zinojimo, kad jis yra.

Cia kazkas panasiai...
Kai buvau penkeriu metu mane tetis nusiveze i miska, zemuogiauti. Surado zemuogiu pievele ir paliko, nuejo toleliau uogu rinkti, pats is salies mane stebedamas. Maza buvau, is uz zoliu tecio nemaciau. Sedziu renku zemuoges, o viduje toks nejaukus jausmas, kad tecio nera, o aplinkui vilkas gali vaikscioti. Mane vilkas tai pamatys, nores suvalgyti, jis gi nezinos, kad tetis netoli yra, jei zinotu issigastu, mane nevalgytu. Nusprendziau garsiai vilkui pranesti, jog as ne viena ir pradejau pusbalsiu dainuoti "O as vilko nebijau, nes turiu tetuka". Tetis berinkdamas uogas girdejo ta mano niuniavima, i usa sypsojosi. Veliau vis primindavo.

Taigi, tam kad nusiraminciau, man tik reikejo zinojimo, kad salimais yra tetis. Taip ir su Dievu, man pakanka zinojimo kad jis yra, ir nuo to zinojimo man yra lengviau, jaukiau gyventi. Kaip ir is tecio, taip ir is Dievo, man nieko nereikejo ir nereikia.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 13:33)
Kiekvieno teisė rinktis skaityt kito komentarus ar ne. Jei neaktualu ‒ praleiskit.  4u.gif

Praleidi ne todel kad neaktualu, o kad suvoki, jog bergzdzia su zmogumi bendrauti, kai jis net nesivargina bendrauti. Tik metineja abstrakcius tieginius ir viskas, suprask tik jis zino kaip TEISINGAI tiketi.

Cia is serijos.
Zmogus pasakoja apie muzieju, jame esancia ekspozicija. Susidomejes pasnekovas teiraujasi, kaip patekti i si muzieju. Pasakotojas, isskecia rankas i salis ir sako: - negaliu pasakyti, nes nezinau kokiu tikslu vedinas i ta muzieju ketinat eiti, ir ar uzteks jums nuovokos suvokti, kas tam muziejuje yra. Taip ir neatsake zmogui, kur tas muziejus. Taip ir liko zmogelis nesuprates, kokiu intenciju vedinas tas pasakotojas taip elgiasi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 kovo 2014 - 16:05
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 28, 13:27)
tu gauni vienokią viltį, kiti tikėjimai - kitokią, o iš esmės visi tikėjimai siūlo tą patį - tikėk ir tau bus atlyginta.

Aš pasidalijau, kokia mano viltis. O kokia jūsiškė?
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2014 03 28, 13:52)
Didziausia nesamone. Is kur Jus zinote, kad iki Jezaus gimimo visi keliaudavo i pragarus doh.gif .  Atsakymas bus - Biblijoj taip  parasyta.  Bet Biblija yra  jauniausios   zemeje religijos Sv.Rastas, kuris yra verstas, perverstas,    nuo vertimu jau iskraipytas ir visa informacija gali buti nevisai tikra.
Bet  kitose religojose (senesnese uz krikscionybe) viska apibendrinus, pilnai galima teigti, jog ka  uzsitarnavai   siame gyvenime - ta ir  turesi ateinanciame.   Negi Jums nera rysio?

Tada tikėti negalėtume niekuo. Net paprasčiausia laikraščio žinute, kurioje pranešta apie potvynio aukas: gal ten žuvo ne 549 žmonės, o 547. Bet juk ne ten esmė.
Juk ir Bibliją nagrinėja biblistai, kurie tiria įvairius variantus. Bet juk Dievo veikimas vien Šv. Raštu nesibaigia. Yra Šv. Dvasios vedimas.
Ryšį galima surasti daug kur. Bet koks bus tas mūsų kitas gyvenimas?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 03 28, 15:39)
Man asmensikai kaip ir nieko is Dievo nereikia. Pakanka zinojimo, kad jis yra.

Cia kazkas panasiai...
Kai buvau penkeriu metu mane tetis nusiveze i miska, zemuogiauti. (...)

Taigi, tam kad nusiraminciau, man tik reikejo zinojimo, kad salimais yra tetis. Taip ir su Dievu, man pakanka zinojimo kad jis yra, ir nuo to zinojimo man yra lengviau, jaukiau gyventi. Kaip ir is tecio, taip ir is Dievo, man nieko nereikejo ir nereikia.

Gražus jūsų liudijimas apie tėtį. 4u.gif

Bet man nepakanka žinojimo, kad Dievas yra kažkur ,,už aukštos žolės''. Norisi ir bendrauti su Juo kaip su asmeniu.
Papildyta:
Cia is serijos.
Zmogus pasakoja apie muzieju, jame esancia ekspozicija. Susidomejes pasnekovas teiraujasi, kaip patekti i si muzieju. Pasakotojas, isskecia rankas i salis ir sako: - negaliu pasakyti, nes nezinau kokiu tikslu vedinas i ta muzieju ketinat eiti, ir ar uzteks jums nuovokos suvokti, kas tam muziejuje yra. Taip ir neatsake zmogui, kur tas muziejus. Taip ir liko zmogelis nesuprates, kokiu intenciju vedinas tas pasakotojas taip elgiasi  doh.gif

Ne, čia iš kitos serijos. smile.gif
Žmogus, atvykęs į nežinomą miestą, klausia praeivio, kaip surasti vieną gatvę. Praeivis paklausia: o kokiu pavadinimu jūsų ieškoma gatvė. Nes jeigu nėra pavadinimo, o tik bendras pavadinimas ,,gatvė'', tai sunku ir nurodyti kryptį, kur reikiamos ieškoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėtekė: 28 kovo 2014 - 16:31
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 16:29)
Papildyta:

Tada tikėti negalėtume niekuo. Net paprasčiausia laikraščio žinute, kurioje pranešta apie potvynio aukas: gal ten žuvo ne 549 žmonės, o 547. Bet juk ne ten esmė.
Juk ir Bibliją nagrinėja biblistai, kurie tiria įvairius variantus. Bet juk Dievo veikimas vien Šv. Raštu nesibaigia. Yra Šv. Dvasios vedimas.
Ryšį galima surasti daug kur. Bet koks bus tas mūsų kitas gyvenimas?

Papildyta:

Gražus jūsų liudijimas apie tėtį.  4u.gif 

Bet man nepakanka žinojimo, kad Dievas yra kažkur ,,už aukštos žolės''. Norisi ir bendrauti su Juo kaip su asmeniu.
Papildyta:

Žmogus, atvykęs į nežinomą miestą, klausia praeivio, kaip surasti vieną gatvę. Praeivis paklausia: o kokiu pavadinimu jūsų ieškoma gatvė. Nes jeigu nėra pavadinimo, o tik bendras pavadinimas ,,gatvė'', tai sunku ir nurodyti kryptį, kur reikiamos ieškoti.

O jau taip visur tiesa visi raso ir sneka? Gal Jus ir visais tikite, as tai tikrai ne.
O tikejimas sv. Dvasia man rodos yra vienas ir tas pats kaip pvz budizme siekti Tobulybes. Ir sv. dvasia galbut ir yra tas nepaaiskinamas tikejimas ir zinojimas kad Kazkas yra.
Musu visu kitas gyveimas bus toks, koki uzsitarausim siame. Jus atosi katalike, jei gyvenat pagal sv. Rasta ir neuodemiaujat - po mirties pagal Dievo sprendima keliausit roju. Kitas, nebegiodamas sekmadieniais i baznycia ir neserdamas kunigu aukomis, pragyves pagal Auksciausiaji dorai ir po mirties jo siela egzistuos salia Auksciausiojo... Dar kitas, darys gerus darbus, nieko neores siame pasaulyje, tokiu budu rikns ''bonusus''' ir taip pat keliaus siela i Tobulybe. Po mirties gausim taip, kaip pragyveom cia ir dar galbut iki Zemeje atsairadant...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 28 kovo 2014 - 16:48
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 17:29)

Nezinau, bet as puikiai formuluoju klausimus t.y. pasakau konkreciai "kokios gatves reikia", bet deja, atsakymo nesulaukiu, vien todel, kad vietoj to, jog pasakytumete kad as nezinau kur ta gatve, tai normalu zmogiska, atsakomybe parmetate kitam/man, mat as blogai sakau, ar klausiu gatves pavadinimo. Dar juokingiau, neva net nezinau.

Jei butu problema tik manyje, nemanau, kad kiti diskutuojantys, jums primintu, jog jus vengiate atsakineti. mirksiukas.gif
Galimai mes cia susirinke esame, kaip ten jus rasete, savaip suzeisti mirksiukas.gif
Kai jus tobulybe, pretenduojanti i Tiesos zinojima. Bet niekada negebanti prisiimti atsakomybe uz savo pacios veiksmus, zodzius, elgesi. Visi kalti, visi nesuprantantys, negebantys formuluoti klausimu ir t.t. Tiek to, as jau tamsta nurasiau, jokiu lukesciu jusu atzvilgiu neturiu ir itariu neturesiu. Jusu tuscio is kiauro pilstymas mane nedomina. Bjauriuosis jusu pretenzijomis oponentui, neva idiotas net nezino "gatves" t.y. ka nori paklausti, ir abejones jo protinemis galiomis. O is esme...

Sorry, Rasma, na negaliu tokios bukos arogancijos pakesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 kovo 2014 - 17:11
O as niekur ir neneigiau kad as jas kalsiu iki gyvenimo pabaigos, tik klausimas yra kaip tai darysiu  mirksiukas.gif

Siaip man jusu vinys ir nerupejo, klausiau apie ju TEISINGA kalima  biggrin.gif

Pasidalinu savo mintimis, o nekalu savo tiesos kitiems 4u.gif Kiekvienas mes esame patyre tai,ka mes esame patyre, nusivile arba apsidziauge, tikeje ir pamate, be jokiu teisinguju kalimo pries viska isgyvenant 4u.gif
Mes esame tik zmones- mes klystame ir mokomes is klaidu, tai zmoniska. Svarbu nedaryti nepataisomu klaidu 4u.gif Jei gali sutaisyti ka sugadinai, atsiprasyti, jei uzgavai ir daugiau to nedaryti ax.gif
O del pragaro, kad tai tik sazines grauzimas, na toks pragaras juokingas tiems , kurie zudo ir prievartauja, ju negrauzia jokio sazine, jie tuo megaujasi, tai kaip tada su pragaru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 28, 20:50)
Pasidalinu savo mintimis, o nekalu savo tiesos kitiems  4u.gif Kiekvienas mes esame patyre tai,ka mes esame patyre, nusivile arba apsidziauge, tikeje ir pamate, be jokiu teisinguju kalimo pries viska isgyvenant 4u.gif
Mes esame tik zmones- mes klystame ir mokomes is klaidu, tai zmoniska. Svarbu nedaryti nepataisomu klaidu  4u.gif Jei gali sutaisyti ka sugadinai, atsiprasyti, jei uzgavai ir daugiau to nedaryti   ax.gif
O del pragaro, kad tai tik sazines grauzimas, na toks pragaras juokingas tiems , kurie zudo ir prievartauja, ju negrauzia jokio sazine, jie tuo megaujasi, tai kaip tada su pragaru  ax.gif

Hmmm... O kas jus apkaltino, jog jus savo tiesa kalat kitiems? Istiesu as nevisai supratau, prie ko tai ir su kuo susije mirksiukas.gif

Itariu, tai jus kiekviena karta bandote pasakyti, beje kam as pritariu. Kad kaip besuksi ne-/bendravimas su Dievu, kaip zmogus tai daro yra kiekvieno asmens reikalas. Tarkim, man brangutei kyla noras priesintis universaliam scenarijui, kuris tinka neva visiem, nes jame pasigendu nuosirdumo, nes tai siejasi su rutina, inercija, nenuosirdumu. Todel linkusi manyti, kad pragara, kaip ir Dieva kiekvienas turi savo mirksiukas.gif Todel vieniem sazines grauzatis yra pragaras, kitm zuikio dainos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 kovo 2014 - 20:38
*Žinau tai, kad iki Jėzaus mirusieji keliaudavo į pragarus,

** Islamas lyg ir kalba apie tą patį Dievą, bet nepripažįsta, kad Kristus mus atpirko, taigi nelabai turbūt ir galime būti išgelbėti.

*nieko sau tada dievo "teisingumas" blink.gif doh.gif Sukure pasauli, zmones ir pragarus. Kelis tukstantmecius tuos zmogelius stebejo, kankino visom pasaulio baisybem (ligos, uraganai, porvyniai ir t.t.), po mirties i pragarus siunte, kad dar labiau kentetu. Paskui, kai jau atsibodo, sukure dangu (o gal dangu laikinai uzdares buvo?), nusiunte Jezu i zeme, kad tas atsirinktu kurias sielas is pragaro kanciu perkelt i roju blink.gif blink.gif blink.gif

** va to niekada nesupratau, kodel ir uz ka atpirkt turejo? Ir nuo ko isgelbejo? Tipo, jei jo (jezaus)nebutu buve, tai buk nors ir auksinis zmogus, bet kitos religijos ispazinejas, vistiek pragaran keliausi? Nes kazkas del kazko neispirko? O ka AS padariau, kad mane ispirkinet reiketu? g.gif Tik nereikia pasakot apie gimtasias nuodemes. As savo gimimu nenusikaltau ir uz svetimas nuodemes (tipo Ievos) atsakyti netureciau, jei jau dievas toks teisingas, kaip skelbiama.
Atsakyti