Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 27, 20:09)
Nemanau, kad tai butina  ax.gif O bobulytes ir tokio pasirinkimo neturi, baznycia ir kunigelis tas- kuris tame kaime, nenukeliaus pestute ar autobusu labai daznai  i kita LT gala pas gera kuniga  4u.gif
O kiek zusta... be jokio kunigo pagalbos( palaiminimo , patepimo)  4u.gif
Man kazkaip aplamai nereikia jokio dvasios vadovo, kai stiprus tikejimas ir be jokio vadovo  4u.gif Man jokie klausimai nekyla del Dievo. Matau, kad daug kam kyla  ax.gif

O jus nebijote neteisingai "kalti vinis"?

QUOTE(shantal @ 2014 03 27, 20:14)
Tai yra normalu, lygiai taip pat, kaip ir suprasti kitam žmogui to, ko nesi patyręs....niekada nė vienas žmogus nesupras skausmo mamos, praradusios kūdykį, kol pats tą patį patirs..ir t.t. ir pan.

Kartą pas vieną budistą mokytoją atvyko mokinys. Anksti rytą budistai vienuoliai lauke prausėsi vandeniu. Vienuolynas buvo kalnuose. Snieguota. Mokinys paklausė mokytojo:"ar šaltas vanduo? Kaip jie gali praustis? Mokytojas nieko neatsakė, tik paėmė kaušą vandens ir užpylė mokiniui ant galvos".  Niekas negali pasakyti kas yra kas. Reikia pačiam tą išgyventi ir patirti.

As dar papildysiu.
Net susitikusios dvi moterys patyrusios ta pati, savo patirti traktuos skirtingai. Nes kiekvienas zmogus i aplinka, potyrius, net skausma reaguoja skirtingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 20:17)
As dar papildysiu.
Net susitikusios dvi moterys patyrusios ta pati, savo patirti traktuos skirtingai. Nes kiekvienas zmogus i aplinka, potyrius, net skausma reaguoja skirtingai  mirksiukas.gif

Irgi tiesa....Šaltas vanduo gali vienam būt ledinis, užsigrūdinusiam šiltesnis...Niekas nejaus taip pat, kaip tu...niekas neišgyvens to paties, kaip tu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 27 kovo 2014 - 19:26
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27)
Rasma,
Tiesa pasakius as niekada nesupratau, o kam reikia va to scenarijaus, rutininio tikejimo Dievu. Melstis baznycioje, ar butinai kur kitoje vietoje. Kam to reikia?

Jeigu nesupyksit, tai aš rašysiu tik už save.
Kodėl man reikia Bažnyčios ar scenarijų: man asmeniškai lengviau susikaupti, susitelkti maldai Bažnyčioje - aš tarsi nuo visko atsiriboju, įsiklausau vidumi, manęs netrikdo pašalinės mintys (kurios kartais sutrikdo maldą namuose ar kur vaikščiojant gamtoje). Mane buvimas tarp bendraminčių savotiškai pakylėja ax.gif Ir be galo gera paimti kokį (svetimą) žmogų už rankos ir melstis kartu, linkėti ramybės aplink esantiems ir t.t.
Gera net ir klūpėti..Visi tie "fiziniai veiksmai" man padeda susikaupti ir neišsiblaškyti. Kiti tą pasiekia meditacijoje turbūt..
Aš Bažnyčioje daug gaunu...išsinešu su savimi pilnatvę ir harmoniją..kaip ir sakiau, nemoku apsakyt ir paaiškint.
Išpažintis man irgi "ateina" iš vidaus, kaip poreikis.
Tradicijos ir suartina.
O kad viskas visų pirma turi eiti iš vidaus, tai aš visiškai pritariu.

Man patiko paprastas straipsnelis..aš taip parašyt nemoku, bet pritart pritariu

Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 27, 17:26)
klausimu atsakyti į klausimą  biggrin.gif na, nieko nuostabaus, Jėzus juk žydas buvo biggrin.gif

Nes Dievas pasirinko būtent žydus. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 18:59)
Kaip jau kazkas minejo, deretu pasivarginti i juos atsakyti, pries abejojant oponento gebejimu mastyti.

Jei abejočiau gebėjimu mąstyti, klausimų tikrai neuždavinėčiau. Būtent tai ir rodo, kad tikiu kitą turint tokį gebėjimą. smile.gif

Nežinant, kuriuo keliu klausiantysis ketina eiti, sunku nurodyti kryptį.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2014 03 27, 20:37)

Gražus straipsnis. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 27, 19:09)
Nemanau, kad tai butina  ax.gif O bobulytes ir tokio pasirinkimo neturi, baznycia ir kunigelis tas- kuris tame kaime, nenukeliaus pestute ar autobusu labai daznai  i kita LT gala pas gera kuniga  4u.gif
O kiek zusta... be jokio kunigo pagalbos( palaiminimo , patepimo)  4u.gif
Man kazkaip aplamai nereikia jokio dvasios vadovo, kai stiprus tikejimas ir be jokio vadovo  4u.gif Man jokie klausimai nekyla del Dievo. Matau, kad daug kam kyla  ax.gif

Tos bobulytės ne visada buvo bobulytėmis, buvo ir jaunesnės, kartkartėmis keliom valandom nuvažiuojančios į kitą miestą ne tik pirkinių.
Jei žmogus nuolat eina išpažinties ir komunijos, tai tai tas patepimas nėra privalomybė, nors, aišku, geriau.
Gerai, kad kai kam klausimų kyla, labai gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 27, 21:37)
Jeigu nesupyksit, tai aš rašysiu tik už save.
Kodėl man reikia Bažnyčios ar scenarijų: man asmeniškai lengviau susikaupti, susitelkti maldai Bažnyčioje - aš tarsi nuo visko atsiriboju, įsiklausau vidumi, manęs netrikdo pašalinės mintys (kurios kartais sutrikdo maldą namuose ar kur vaikščiojant gamtoje). Mane buvimas tarp bendraminčių savotiškai pakylėja ax.gif  Ir be galo gera paimti kokį (svetimą) žmogų už rankos ir melstis kartu, linkėti ramybės aplink esantiems ir t.t.
Gera net ir klūpėti..Visi tie "fiziniai veiksmai" man padeda susikaupti ir neišsiblaškyti. Kiti tą pasiekia meditacijoje turbūt..
Aš Bažnyčioje daug gaunu...išsinešu su savimi pilnatvę ir harmoniją..kaip ir sakiau, nemoku apsakyt ir paaiškint.
Išpažintis man irgi "ateina" iš vidaus, kaip poreikis.
Tradicijos ir suartina.
O kad viskas visų pirma turi eiti iš vidaus, tai aš visiškai pritariu.

Man patiko paprastas straipsnelis..aš taip parašyt nemoku, bet pritart pritariu

Kodel as privalau pykti, jus gi nuosirdi, "dura nestumdot", atejote diskutuoti, o ne issidirbineti.

Galimai as ne tiksliai issireiskiau, butent as jums pritariu, yra grupe zmoniu kuriems bendraminciu bendrystes jausmas itakoja ir skatina susivokima savyje.

Yra kiti zmones, kuriem to nereikia. As negaliu atsipalaiduoti, nes kiekviena atlikto veiksmo tiklsinguma, prasminguma apgalvoju. Man labai svarbu kad atliekamas veiksmas butu prasmingas. Visos tos apgeigos yra spektaklis, kuris pastoviai kartojasi, reginys zmogui, bet klausimas ar sielai, cia jau priklauso nuo tikinciojo. Todel Hmmm mintys man labai artimos.

O del ispazinties, nemanau, kad pati ispazintis ka keicia, ypac kai ji daroma ne nuosirdziai atgailaujant, nes veliau pastoviai kartojama. Velgi, kiekvienas zmogus i si veiksma ideda savo intencijas, jos ir parodo prasminguma. Todel, negali buti vienareiksmisko vertinimo. man atrodo, bet koks nuosirdus veiksmas yra sveikintinas.

As gi akcenta dedu ne i ispazinima, o i samoninga atgaila.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 22:53)
Papildyta:

Jei abejočiau gebėjimu mąstyti, klausimų tikrai neuždavinėčiau. Būtent tai ir rodo, kad tikiu kitą turint tokį gebėjimą. smile.gif

Jus nors perksitykite ka rasote. Visu pirma, CIA JUMS UZDAVIAU KLAUSIMUS, NE JUS MAN. I kuriuos negavau atsakymo, o tik teigini, kur abejojama oponento gebejimu mastyti.
........

O jums kada atejo mintis, kad zmones jei zinotu krypti, tai jusu neklaustu... TAd kokia prasme jusu izvalgose, kuriu net nesivarginat pagristi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 23:02
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 22:50)
Jus nors perksitykite ka rasote. Visu pirma, CIA JUMS UZDAVIAU KLAUSIMUS, NE JUS MAN. I kuriuos negavau atsakymo, o tik teigini, kur abejojama oponento gebejimu mastyti.
........

O jums kada atejo mintis, kad zmones jei zinotu krypti, tai jusu neklaustu... TAd kokia prasme jusu izvalgose, kuriu net nesivarginat pagristi.

Aš tai perskaitau, bet būtų gerai, kad ir pašnekovas perkaitytų. smile.gif Čia klausimus uždavėte ne tik jūs, bet buvo užduoti ir jums. Dėl abejojimo nieko naujo negaliu pridurt prie to, ką jau esu sakiusi apie vertinimą kito (kokia prasmė užduoti žmogui papildomus klausimus).

Jeigu žmogus nežino kur nori nueiti, tai kaip įmanoma parodyti kelią?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 22:50)
O del ispazinties, nemanau, kad pati ispazintis ka keicia, ypac kai ji daroma ne nuosirdziai atgailaujant, nes veliau pastoviai kartojama.

Tai jeigu jūs nuoširdžiai atgailaujate, kodėl niekas neturėtų keistis? Ne visų nuodėmių taip jau lengva nedaryti. Bet pastoviai atgailaujant ir pasiryžtant pasitaisyti, vėliau tai keičiasi. Aišku, įvairių gundymų žmogus turi per visą gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 28, 00:13)
Aš tai perskaitau, bet būtų gerai, kad ir pašnekovas perkaitytų. smile.gif Čia klausimus uždavėte ne tik jūs, bet buvo užduoti ir jums. Dėl abejojimo nieko naujo negaliu pridurt prie to, ką jau esu sakiusi apie vertinimą kito (kokia prasmė užduoti žmogui papildomus klausimus).

Jeigu žmogus nežino kur nori nueiti, tai kaip įmanoma parodyti kelią?

Ir vel eiliniai VEJAI. Skaytikite dar karta. Krypties nezinojimas, dar nereiskia, kad nezino kur t.y. paskirties tasko kur nori nueiti. Bet tiek to, nesivarginkite eilini karta issidirbineti.

Mjo matau cia jau ..., as pass... Man neidomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 23:24
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 21:53)
Papildyta:

Papildyta:

Gražus straipsnis.  4u.gif
Papildyta:

Tos bobulytės ne visada buvo bobulytėmis, buvo ir jaunesnės, kartkartėmis keliom valandom nuvažiuojančios į kitą miestą ne tik pirkinių.
Jei žmogus nuolat eina išpažinties ir komunijos, tai tai tas patepimas nėra privalomybė, nors, aišku, geriau.
Gerai, kad kai kam klausimų kyla, labai gerai.  4u.gif

O ka galetumet atsakyti, apie tai, kai Dievas pasirinko pranasa Muchameda arba Krisna, Buda? Skirtingos religijos ir isvardyti ne zydai.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 03 27, 23:30)
O ka galetumet atsakyti, apie tai, kai Dievas pasirinko pranasa Muchameda arba Krisna, Buda? Skirtingos religijos ir isvardyti ne zydai.

Žmoniją atpirko Jėzus, o ne Mahometas, Krišna ar Buda. Man to pakanka, kam teikiu pirmenybę.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 23:37)
Žmoniją atpirko Jėzus, o ne Mahometas, Krišna ar Buda. Man to pakanka, kam teikiu pirmenybę.

Tai gerai, kad Jums pakanka, kiekvieno teise rinktis.
O tai pagal Jus, jei zmonija atpirko Jezus, tai visi gyvene ir mire pasaulyje zmones iki Jezaus, po mirties keliaudavo pragaran? Ar i kokia kita vieta, ar jie sielos isvis neturejo?
O kas liecia zydus, lankantis izraelyje ne is vieno gidu teko girdeti kodel zydai nera labai megiami(nors man asm patinka). Butent todel, kad Dievas pasiunte jiems savo Sunu, o jie Ji nukryziavo. Tai kvaili tie zydai ar kaip su jais iseina? Kodel ju tauta isrinktoji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 28 kovo 2014 - 00:16
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 19:17)

Tau dar kalti ir kalti vinis 4u.gif O del mano viniu nesirupinkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 22:53)

Šiaip aš asmeniškai niekur eiti nenoriu, puikiai man ir čia, kur esu. Jei atrasiu, kažką mane dominančio, nueisiu ir neraginta, ir kryptį pati susirasiu biggrin.gif

Bet diskusijoje keičiamės savo įžvalgom ir nuomonėm, todėl Jūsų klausiama ne kur kitiems eiti, bet kur Jūs atėjot/einat ir kodėl ten esat. Kiti atitinkamai dalinasi savo patirtim. Kiekvienas išsako savo poziciją, diskutuoja - kažkas atrandama, kažkas atmetama. Bet išganymo iš jūsų šioje temoje niekas neprašė. Kas čia per noras vedliu būt...?

Gražūs Rasma paaiškinimai ir jausenos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 28 kovo 2014 - 08:44