Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 15:54)
Šv. Rašte daug palyginimų. smile.gif
Papildyta:

Jūs gi renkatės. smile.gif Žiūrint ko ieškote.

QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 16:09)
* Apie vinies kalima tai jusu interpretacija, ne is sv. rasto. Nes as skaiciau ji, maza to gilinausi mirksiukas.gif

**Jus neatsakete i klausima. Zmogui kuris neva teigia zinantis, neturetu buti sunku atsakyti.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 16:20)
* Neteigiau, kad mano mintis iš Šv. Rašto.

Jūs renkatės pagal tai, ko ieškote ir kas jums yra teisinga. Tai ko jūs ieškote?

* Akivaizdus melas.
** Siuo metu as jus tik klausiu, ir prasau jog pagristumete savo teigini "Galima pasirinkti tą vieną gerą kunigą savo dvasios vadovu, ir to pakaks tai neišvengiamai dienai pasiruošti."

1. Kokie pasirinkimo kriterijai renkantis gera kuniga? Tam kad neissirinkti apygeri.
2. Kodel reikia tik ruostis nesivengiamai dienai, o negyventi taip tarytum, jog si diena paskutine?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 15:50
QUOTE(Moonte @ 2014 03 27, 15:47)
* Akivaizdus melas.

1. Kokie pasirinkimo kriterijai renkantis gera kuniga? Tam kad neissirinkti apygeri.
2. Kodel reikia tik ruostis nesivengiamai dienai, o negyventi taip tarytum, jog si diena paskutine?

Tuo ir norėjau pasakyti, kad palyginimus nelengva suprasti. O ir Šv. Rašte jų tikrai nemažai. Ir Jėzaus palyginimus ne visi suprato.

Dėl gero kunigo. Kokią religiją išpažįstate? Ar esate krikštyta? Jei tik esate krikštyta, bet savo tikėjimo keliu neinate, padėti nėra lengva. Nes neįmanoma pasiūlyti eiti visais keliais iš karto.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 16:05)
Tuo ir norėjau pasakyti, kad palyginimus nelengva suprasti. O ir Šv. Rašte jų tikrai nemažai. Ir Jėzaus palyginimus ne visi suprato.

Dėl gero kunigo. Kokią religiją išpažįstate? Ar esate krikštyta? Jei tik esate krikštyta, bet savo tikėjimo keliu neinate, padėti nėra lengva. Nes neįmanoma pasiūlyti eiti visais keliais iš karto.

leisk tau priminti, kad išsisukinėdama nuo atsakymų protingesnė neatrodai. Ar yra problemų su suvokimu, ko kitas žmogus klausia?
Atsakyti
Dar svarbu suprasti ir atsakymus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 16:55)

tu pirma tuos atsakymus pateik
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 27, 17:01)

Kokio iš anksto numatyto atsakymo tikiesi? Atsakymai kai kada būna nukreipiantys pasitikrinti save. Kuriame taške esi ir ko iš tiesų ieškai?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 17:05)
Kokio iš anksto numatyto atsakymo tikiesi? Atsakymai kai kada būna nukreipiantys pasitikrinti save. Kuriame taške esi ir ko iš tiesų ieškai?

klausimu atsakyti į klausimą biggrin.gif na, nieko nuostabaus, Jėzus juk žydas buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 27, 17:35)
leisk tau priminti, kad išsisukinėdama nuo atsakymų protingesnė neatrodai. Ar yra problemų su suvokimu, ko kitas žmogus klausia?

QUOTE(Ciccio @ 2014 03 27, 18:01)

Oho, kokie tujinimai ir įžeidinėjimai ....
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 17:55)

tiesa...bet jei nesupranti(nors man tai viskas čia aišku, kas ką norėjo pasakyt) , taigi nepulk tu, žmogau, įžeidinėti kito.
Saulėteke, geležinė jūsų kantrybė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 27 kovo 2014 - 18:54
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 09:48)
O turit kokias nors taisykles (nežinau kaip kitaip pavadint), kurias taikot savo ir Dievo santykiui? Pagal kažkurią religiją ar pagal savo suvokimą?

Taisykles savo ir Dievo santykiui...ar turiu..nežinau ar teisingai supratau klausimą..
Su kažkuom bendraudama aš kažkokių taisyklių netaikau, tai nelabai jų ir yra tikint (iš mano pusės). Kokias aš galiu taisykles tikėjimui ar Dievui taikyt? g.gif
Stengiuosi vadovautis Dievo įsakymais, neneigiu (tik nesigauna visų laikytis) Bažnyčios įsakymų ir Bažnyčios neišsižadu, bendrauju su kitais tikinčiaisiais, meldžiuosi.
Nesu aš mintinai cituojanti ir labai išmananti Šventąjį Raštą (nesu net jo viso perskaičiusi).
Sakyčiau, ką apima katalikybė, tas tinka ir man: visų pirma pats tikėjimas Dievu, Bažnyčios mokymas, vertybės, tikėjimo tradicijos ir t.t.

Aš negaliu taip išskaidyt dalimis, taip aš tikiu, bet "su tokiom ir tokiom sąlygom": pvz. melsiuos ant kelmo miškelyje, ,bet neisiu į Bažnyčią, nes visi kunigai tokie ir šiokie (nėra tokių dalykų, kad kažką priimu, kažko ne).
O kodėl taip yra, nežinau. Tiesiog į viską žiūriu paprasčiau.

Pragarą irgi suvokiu ne kaip katilą ant ugnies, kur velniai smalą verda - pragarą suprantu kaip gyvenimą ir mirtį be tikėjimo, ir Dievas "mano" nepiktas, ir nesėdi jis seneliukas ant debesėlio su konspektais ant kelių.
Man net labai sunku žodžiais apibūdinti ką ir kaip jaučiu.

Todėl ir nemėgstu diskutuoti apie religiją. Neišmanau tiek, kad atremčiau kažkokius argumentus.
Kaip ir sakiau, negaliu pasakyti kodėl tikiu ir niekam negaliu įvardinti už ką myliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 17:55)

Kaip jau kazkas minejo, deretu pasivarginti i juos atsakyti, pries abejojant oponento gebejimu mastyti.
Nes kitokiu atveju, as nesuprantu jusu buvimo diskusijoje ir snobizmo, galovjant, kad oponentas yra kvailys, nesugebesiantis suprasti jusu "isminties" klodu, kuruos jus saugote uzrakintus devyniom spynom.
...........
Rasma,
Tiesa pasakius as niekada nesupratau, o kam reikia va to scenarijaus, rutininio tikejimo Dievu. Melstis baznycioje, ar butinai kur kitoje vietoje. Kam to reikia?

Galiu suprasti, kad zmonems tiesiog malonu, patogu, galimai net buvimas kartu su viais, asmeni vidiniai palaiko ir sustiprina esamas nuostatas, kai buna tarp zmoniu propaguojanciu ta pati. Tai galima taikyti visom bendraminciu grupem, ne vien tikintiesiams. Bet manyciau, kad jei zmogus isties kuo tiki, tai eina is jo vidaus. Tikejimas gi ir skiriasi nuo zinojimo. Kad tiki uztikrintai nezinodami...

O del pragaro, nezinau, man pragaras nera baubas, akstinas gyventi kiek imanoma saziningai. Kartais atrodo, kai stebi zmoniu gyvenimu is salies, kad kartais zmones pragaru pavercia savo gyvenima zemeje. Man pragaras nesusijes su ugnimi, velniais. Pragaras greiciausiai butu pastovus konfliktas su savo sazine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 19:06
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 14:06)
Galima pasirinkti tą vieną gerą kunigą savo dvasios vadovu, ir to pakaks tai neišvengiamai dienai pasiruošti. smile.gif

Nemanau, kad tai butina ax.gif O bobulytes ir tokio pasirinkimo neturi, baznycia ir kunigelis tas- kuris tame kaime, nenukeliaus pestute ar autobusu labai daznai i kita LT gala pas gera kuniga 4u.gif
O kiek zusta... be jokio kunigo pagalbos( palaiminimo , patepimo) 4u.gif
Man kazkaip aplamai nereikia jokio dvasios vadovo, kai stiprus tikejimas ir be jokio vadovo 4u.gif Man jokie klausimai nekyla del Dievo. Matau, kad daug kam kyla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 27, 19:43)
Man net labai sunku žodžiais apibūdinti ką ir kaip jaučiu.

Tai yra normalu, lygiai taip pat, kaip ir suprasti kitam žmogui to, ko nesi patyręs....niekada nė vienas žmogus nesupras skausmo mamos, praradusios kūdikį, kol pats tą patį patirs.., kaip ir sotus alkano (išskyrus tuos, kurie skurdą patys yra anksčiau patyrę) ir t.t. ir pan.

Kartą pas vieną budistą mokytoją atvyko mokinys. Anksti rytą budistai vienuoliai lauke prausėsi vandeniu. Vienuolynas buvo kalnuose. Snieguota. Mokinys paklausė mokytojo:"ar šaltas vanduo? Kaip jie gali praustis?" Mokytojas nieko neatsakė, tik paėmė kaušą vandens ir užpylė mokiniui ant galvos". Todėl, kad niekas negali pasakyti kas yra kas. Reikia pačiam tą išgyventi ir patirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 27 kovo 2014 - 19:18