QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 11:40)
Aš manau, kad tam tikras religijas išpažįstantys žmonės įstato save į "tinkamo" elgesio rėmus ir bando įtikti Dievui elgdamiesi taip, kaip nurodyta. Ypatingai tie, kurie mano, kad Dievo meilė priklauso nuo to, kaip jie apsirengę, kokią kepurę užsidėję, kuriuo kampu pasisukę, kokia poza susisukę, kaip dažnai ir pan. atlieka tam tikrus veiksmus ir kitų panašių taisyklių besilaikantys.
Nu ar aš sakiau eiti kam nors ką nors įrodinėti?
Šiaip bandau svarstyti ir diskutuoti. Neliepiu gi niekam tikėti pagal mano suvokimą ar kažką daryti ar nedaryti priklausomai nuo to, kaip aš pasaulį suprantu
P.S.: Mane galbūt labiau ir domina tai, kodėl kai kurie žmonės mano, kad Dievui (kad ir kaip jis suvokiamas) reikalinga tam tikra forma, tam tikros išraiškos priemonės. Pats tikėjimas, kad egzistuoja kažkokia aukštesnė jėga turbūt ir negali būti paremtas kažkokiais vienareikšmiškai nenuginčijamais įrodymais, kitaip tai nebūtų tikėjimas. Tuo tarpu žmogaus santykio su jo Dievu išraiškos forma (arba jos nebuvimas) yra asmeninio pasirinkimo dalykas.
Kalbi apie fomra ir turini. Mano galva apsiriboti vien tik "forma", toki tikejima praktikuoti yra lengviau, nes maziau reikia pastangu, klausimu, viskas vyksta is inercijos, net nemastant. Tik seki is paskos minios, svarbu tik tai KAD TIKRAS TIKEJIMAS. O svarbiausia asmens pastangos (renkami pliuspunktai) yra matomi visiem, nes igauna forma. Kas vyksta su tikinciojo savastimi, nera svarbu, nes nematoma.
O kas bando suvokti turini, tai pritaikyti sau ir ji supanciam pasauliui, tam reikia daugiau pastangu, pagaliau papildomo mokymosi ir gilinimosi, kad suvoktum tai i ka giliniesi. Mano galva tai viso gyvenimo darbas, net savos rusies gyvenimo leitmotyvas. O sis darbas nera matomas. Todel pliuspunktu rinkejai, is esmes tinginukai, kurie bijo galvele pasukti, apsiriboja forma. O buna ir taip, kad kiti net nesuvokia, jog apart formos dar yra ir turinys