Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 26, 23:45)
Kiekvienas pasaulį mato pagal savo sužeistumo laipsnį.

Gal dar daug kas ir nuo amziaus priklauso 4u.gif Nezinau ka turite omeny pagal suzeistuma ax.gif ?
Turiu drauge su negalia, ji man stiprybes pavyzdys, niekada neprarado tikejimo, kiti galbut prarastu tikejima ir panasiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 26, 17:18)
Kartais reikia nutilti, kad būtum išklausytas.

Kodėl? Čia tipo nustok klausinėti nesąmones ir priimk "tiesą" tokią, kokia ji yra, ir tiek?

O jei būti išklausytu neturi poreikio, nori pasikalbėt (nu žinot, to abipusio ryšio), tada kalbėt galima?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 00:45)
Kiekvienas pasaulį mato pagal savo sužeistumo laipsnį.

Kokis pesimizmas smile.gif Kodėl uždėjot negatyvą kaip matymo pagrindą? Nes taip rimčiau skamba?

Lengva pamest kelias tuščias frazes ir nueiti išdidžiai iškelta galva. Jūs paaiškinti pabandykit. Nesusivokusiems.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2014 03 26, 23:59)

Egzistuoja Dievas, tik kiekvienas ji supranta savaip.[...]  Yra Dievas, nes kitaip nieko niekada nebutu ir nebus. Gal tas Dievas tiesiog visumos Egzistencija, ar kaip cia teisingiau issireiksti g.gif .

Bet tada po Dievo sąvoka patenka labai daug kas, kas vadinama dėsniais, raida ir kitomis kategorijomis. Kaip manot, ar Dievui pagal Jūsų supratimą, rūpi, kaip Jūs elgiatės, kaip gyvenat, kaip galvojat, kada meldžiatės ir visa kita, kuo rūpintis liepia įvairios religijos, kad nepatekt kur nors, kur bus nelabai smagu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 27 kovo 2014 - 08:37
QUOTE(Soled @ 2014 03 26, 20:30)
...matyt, neturi ką atsakyti.

Gali būti.
Pvz.man atsakyti į klausimą kodėl tikiu Dievu (ir ar Jis yra), tas pats kas atsakyti į vaiko klausimą už ką jį myliu.
Iki šiol nesugebu atsakyti nei už ką, nei kodėl į šiuos du klausimus. Tiesiog taip yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 08:41)
Kodėl? Čia tipo nustok klausinėti nesąmones ir priimk "tiesą" tokią, kokia ji yra, ir tiek?

O jei būti išklausytu neturi poreikio, nori pasikalbėt (nu žinot, to abipusio ryšio), tada kalbėt galima?
Kokis pesimizmas smile.gif Kodėl uždėjot negatyvą kaip matymo pagrindą? Nes taip rimčiau skamba?

Lengva pamest kelias tuščias frazes ir nueiti išdidžiai iškelta galva. Jūs paaiškinti pabandykit. Nesusivokusiems.
Papildyta:
Bet tada po Dievo sąvoka patenka labai daug kas, kas vadinama dėsniais, raida ir kitomis kategorijomis. Kaip manot, ar Dievui pagal Jūsų supratimą, rūpi, kaip Jūs elgiatės, kaip gyvenat, kaip galvojat, kada meldžiatės ir visa kita, kuo rūpintis liepia įvairios religijos, kad nepatekt kur nors, kur bus nelabai smagu?  g.gif

Ar Dievui rupi? Ne, jis tikrai nesedi kazkur padebesiuose kresle ir sekdamas mane neuzsirasineja i uzrasu knygele ar savo mintyse mano geru ir blogu dalyku, kuriuos darau Zemeje. Bet manau viskas vyksta visai kitaip(nemoku paaiskinti kaip blush2.gif ), ko pasekoje atsidursime ar busime ten, ko nusipelneme. Galop visos religijos bando tai paaiskinti savaip, bet prasme vienoda.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 03 27, 10:35)
Bet manau viskas vyksta visai kitaip(nemoku paaiskinti kaip blush2.gif ), ko pasekoje atsidursime ar busime ten, ko nusipelneme.

Tokiu atveju gal užtenka tiesiog būti savimi, nebandant savęs įtalpint į kažkokį modelį? Ir atsidursi ten, kur ir turi būt. Nes jei esi natūraliai padykęs ir laisvamanis, tai didesnis pragaras būtų po mirties atsidurt šventųjų chore, nei ne tokių šventų apsupty biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2014 03 27, 10:18)

Pvz.man atsakyti į klausimą kodėl tikiu Dievu (ir ar Jis yra), tas pats kas atsakyti į vaiko klausimą už ką jį myliu.
Iki šiol nesugebu atsakyti nei už ką, nei kodėl į šiuos du klausimus. Tiesiog taip yra smile.gif

O turit kokias nors taisykles (nežinau kaip kitaip pavadint), kurias taikot savo ir Dievo santykiui? Pagal kažkurią religiją ar pagal savo suvokimą?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 09:48)
Tokiu atveju gal užtenka tiesiog būti savimi, nebandant savęs įtalpint į kažkokį modelį? Ir atsidursi ten, kur ir turi būt. Nes jei esi natūraliai padykęs ir laisvamanis, tai didesnis pragaras būtų po mirties atsidurt šventųjų chore, nei ne tokių šventų apsupty biggrin.gif
Papildyta:
O turit kokias nors taisykles (nežinau kaip kitaip pavadint), kurias taikot savo ir Dievo santykiui? Pagal kažkurią religiją ar pagal savo suvokimą?

O kas cia nebuna savimi ir save talpina i kazkoki modeli? Jei apie mane asmeniskai - net per daug bunu savimi, jei apie bobutes, kurios po nepriklausomybes atkurimo is mados baznycios slenkscius mindziukuoja - ju pasirinkimas. Kiekvienas gyvena ir suporanta pasauli pagal savo mastymo lygi, kodel as tureciau bobulei eiti ir irodineti, kad neatleis istvirkes kunigas, kuriam ji pinigelius aukoja, jos nuodemiu...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 03 27, 11:08)
O kas cia nebuna savimi ir save talpina i kazkoki modeli?

kodel as tureciau bobulei eiti ir irodineti, kad neatleis istvirkes kunigas, kuriam ji pinigelius aukoja, jos nuodemiu...

Aš manau, kad tam tikras religijas išpažįstantys žmonės įstato save į "tinkamo" elgesio rėmus ir bando įtikti Dievui elgdamiesi taip, kaip nurodyta. Ypatingai tie, kurie mano, kad Dievo meilė priklauso nuo to, kaip jie apsirengę, kokią kepurę užsidėję, kuriuo kampu pasisukę, kokia poza susisukę, kaip dažnai ir pan. atlieka tam tikrus veiksmus ir kitų panašių taisyklių besilaikantys.

Nu ar aš sakiau eiti kam nors ką nors įrodinėti? doh.gif Šiaip bandau svarstyti ir diskutuoti. Neliepiu gi niekam tikėti pagal mano suvokimą ar kažką daryti ar nedaryti priklausomai nuo to, kaip aš pasaulį suprantu unsure.gif

P.S.: Mane galbūt labiau ir domina tai, kodėl kai kurie žmonės mano, kad Dievui (kad ir kaip jis suvokiamas) reikalinga tam tikra forma, tam tikros išraiškos priemonės. Pats tikėjimas, kad egzistuoja kažkokia aukštesnė jėga turbūt ir negali būti paremtas kažkokiais vienareikšmiškai nenuginčijamais įrodymais, kitaip tai nebūtų tikėjimas. Tuo tarpu žmogaus santykio su jo Dievu išraiškos forma (arba jos nebuvimas) yra asmeninio pasirinkimo dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 27 kovo 2014 - 11:04
Matyt, aš labai "neteisingai" myliu Dievą, jeigu su juo mintyse kalbuosi plaudama indus, o ne eidama į pastatą, pavadintą bažnyčia, ir meldžiuosi savais žodžiais, o ne kažkokio žmogelio sukurtais...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 10:40)
Aš manau, kad tam tikras religijas išpažįstantys žmonės įstato save į "tinkamo" elgesio rėmus ir bando įtikti Dievui elgdamiesi taip, kaip nurodyta. Ypatingai tie, kurie mano, kad Dievo meilė priklauso nuo to, kaip jie apsirengę, kokią kepurę užsidėję, kuriuo kampu pasisukę, kokia poza susisukę, kaip dažnai ir pan. atlieka tam tikrus veiksmus ir kitų panašių taisyklių besilaikantys.

Nu ar aš sakiau eiti kam nors ką nors įrodinėti? doh.gif Šiaip bandau svarstyti ir diskutuoti. Neliepiu gi niekam tikėti pagal mano suvokimą ar kažką daryti ar nedaryti priklausomai nuo to, kaip aš pasaulį suprantu unsure.gif

P.S.: Mane galbūt labiau ir domina tai, kodėl kai kurie žmonės mano, kad Dievui (kad ir kaip jis suvokiamas) reikalinga tam tikra forma, tam tikros išraiškos priemonės. Pats tikėjimas, kad egzistuoja kažkokia aukštesnė jėga turbūt ir negali būti paremtas kažkokiais vienareikšmiškai nenuginčijamais įrodymais, kitaip tai nebūtų tikėjimas. Tuo tarpu žmogaus santykio su jo Dievu išraiškos forma (arba jos nebuvimas) yra asmeninio pasirinkimo dalykas.

As siaip tai parasiau smile.gif . Minciu galvoj daug sukasi ir man toks kaip tikejimas Dievu - ejimas i baznycia, maldos ir giedojimas, aukojimas pinigu(uliavojimam kunigams) - nieko neturi bendra su tikru Dievu.
O tos religijos gal sukurtos tam, kad zmonems paprasciau butu suvokti Dieva g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 03 27, 00:16)
Gal dar daug kas ir nuo amziaus priklauso  4u.gif Nezinau ka turite omeny pagal suzeistuma  ax.gif ?
Turiu drauge su negalia, ji man stiprybes pavyzdys, niekada neprarado tikejimo, kiti galbut prarastu tikejima ir panasiai  g.gif

Ne apie fizinį sužeistumą kalbėjau.

O dėl amžiaus - tikėti gali juk ir dvylikametis, ir trisdešimtmetis, ir septyniasdešimtmetis...
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 03 27, 12:33)
Ne apie fizinį sužeistumą kalbėjau.

O dėl amžiaus - tikėti gali juk ir dvylikametis, ir trisdešimtmetis, ir septyniasdešimtmetis...

O koks skirtumas fizinis, ar dvasinis?

Hipotetiskai tiki visi, tik skirtingai akcentuoja tai i ka tiki, o ir tikejimo objektai nertai buna skirtingi. Manyciau, tarp dvylikamecio, trisdesimtmecio ir septyniasdesimtmecio tikejimo yra skirtumas. Kiekvienas ju pagal savo amziu ir branda tikejima suvokia skirtingai mirksiukas.gif

Matote Jus akcenta dedate vien ant zodzio TIKEJIMAS, o man, itariu ir oponentui kuriam jus atsakete, svarbu dar ir KAIP TIKIMA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 12:34
QUOTE(Hmmm... @ 2014 03 27, 11:40)

Kalbi apie fomra ir turini. Mano galva apsiriboti vien tik "forma", toki tikejima praktikuoti yra lengviau, nes maziau reikia pastangu, klausimu, viskas vyksta is inercijos, net nemastant. Tik seki is paskos minios, svarbu tik tai KAD TIKRAS TIKEJIMAS. O svarbiausia asmens pastangos (renkami pliuspunktai) yra matomi visiem, nes igauna forma. Kas vyksta su tikinciojo savastimi, nera svarbu, nes nematoma.

O kas bando suvokti turini, tai pritaikyti sau ir ji supanciam pasauliui, tam reikia daugiau pastangu, pagaliau papildomo mokymosi ir gilinimosi, kad suvoktum tai i ka giliniesi. Mano galva tai viso gyvenimo darbas, net savos rusies gyvenimo leitmotyvas. O sis darbas nera matomas. Todel pliuspunktu rinkejai, is esmes tinginukai, kurie bijo galvele pasukti, apsiriboja forma. O buna ir taip, kad kiti net nesuvokia, jog apart formos dar yra ir turinys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 27 kovo 2014 - 12:37