QUOTE(Rasma @ 2015 01 14, 22:14)
Tikrai (aš pati veterinarė). Merginą nuvežiau dar ir kolegai parodyt - abu matom, kad greičiausiai auglys. Aiškiai matosi, kad kraujavimas iš žarnyno, žarna išopėjusi ir deja, net neįsivaizduočiau gydymo.
Tiesiog stiprinsiu vit.-nais, priešuždegiminių nuo skausmo duosiu, šersiu lengviau virškinamu ir šalinamu maistu, nes žarnyno auglio jau nieks nepašalins..tiesiog per sudėtinga pagal gabaritus paties gyvūno ir pažeidimo (juolab pažeidimas - vidinis). Dar dariniai ir ant pieno liaukos, ir lyg vidinis čiuopiamas. Gali būti, kad labai nusilps nuo kraujavimo, bet dabar nekyla ranka išleisti į amžinus medžioklės plotus. Šiuo metu dar ėdri, pakankamai judri. Vaistai nuo kraujavimo sukeltų daug rimtų rizikų, užkelsi krešumą nebejaunai žiurkelei, laisvai g.b. insultas ar pan. bėda.
Kadangi esate veterinarė tai jums geriau matyti kaip yra tikslingiau.
Nors nestabdyti kraujavimą man kažkaip keista, bet aš gal per didelį kraujavimą įsivaizduoju, panašų į kraujavimą iš makšties kai kraujas vos ne "upeliu" teka ir nieko nedarant žiurkė vos kelias dienas išgyventų.
Rusijoje Maskvoje ir Peterburge daro pakankamai sudėtingas operacijas (žarnyno auglius irgi šalina), man kai kada tai atrodo iš fantastikos srities.
Gaila, kad žiurkelių senatvė labai dažnai baigiasi piktybiniais dariniais
ir sudėtinga ta gyvenimo pabaiga O čia jums tiesiog taip atrodo ar gal kažkur skaitėte kokią statistiką ar tyrimus?
Nes mano akimis tai žiurkės mirtis būtent nuo piktybinių auglių ne tokia jau ir dažna.
Pakankamai retai forumuose skaitau apie žiurkinų mirtį kur augliai yra įvardijami kaip mirties priežastis, dažniau tai problemos su kvėpavimu, širdimi, inkstais.
Merginų dažniausia problema yra pieno liaukų augliai, bet dauguma jų nėra piktybiniai. Vėlgi įvardyti juos būtent kaip mirties priežastį (kai supiktybėja) galima ne taip dažnai. Jei visi šeimininkai laiku operuotų savo žiurkes, o ne lauktų kad augliai "patys išnyks" tai žiurkių gyvenimo trukmė būtų ilgesnė
Vis neprieina rankos pasidaryti savo asmeninę "statistiką", pagal lietuviškus standartus turėjau jų nemažai per beveik 6 metus, bet konkrečiai piktybinius auglius kaip mirties priežastį galiu įvardyti vos kelis kartus (neimu tų variantų kai įtariau hipofizės auglį, nes deja dėl jų gali būti tikslus tik jei operuoji ar darai skrodimą).
Mes nutarėm (su vaikais), kad reikia bandyti žiurkai padėt, operavo galvytę, atsigavo ir dar gerą gražų mėnesį labai guviai nugyveno. Bet nebuvo tiek pagyvenus, kiek ldabar likusi jos sesė
Iki operacijos, ji jau buvo perkreiptu sprandu, nusvirusia galvele - nereik vaikams matyti gyvūno kančios ir nieko nedaryti. Nutarėm, kad rizikuosim ir bandysim padėt, o bus jau kaip bus..susitaikyti bet kokiu atveju reikėjo su blogiausiu.
Jei po operacijos žiurkė greitai atsistatė tai mėnesis "padovanoto" laiko žinoma yra labai daug
Aš dabar viską vertinu iš "gyvenimo pilnavertiškumo" pusės, ar žiurkė po operacijos lengvai ir greitai atsistatys ir galės gyventi normalų gyvenimą.
O koks tiksliai auglys buvo pas jūsų merginą? Nesu susidūrusi su tokiais auglio pasireiškimo požymiais, užsirašysiu simptomus kad ateityje žinoti.
Ne, ne tai, kad nereikia. Tiesiog seną graužiką dažniausiai - per sudėtinga pagydyti. Dažnai nebeįmanoma, nėra tokių diagnostinių ir terapinių galimybių, dažnai nėra tokios kompetencijos, dažnai tai ir ekonominis kriterijus žmones įtakoja negydyti.
Na, ne kiekvienas gali už keletą šimtų litų operuot žiurkai galvą ir po to dar n išlaidų, laiko, jėgų skirti leidžiant kas kelias val. vaistus. Arba, kaip dabartinė mano pačios padėtis su augintine..vasarą žiurkai 3 metai, keli augliai, kaip padėt?
Kartais tikrai nebeverta kankinti senų graužikų gydant.
Kai įsigyji gyvūną tai iš karto žinai kad jis kažkada sirgs ir tam reikės finansų (o gydymas dabar kainuoja tikrai daug), todėl manau bet kokio gyvūno šeimininkai turi turėti pakankamai nemažą gydymo fondą.
Graužikų gydymas vis tiek kainuoja pigiau nei šunų/kačių, visi trys paskutiniai rimti mano šunų gydymai man kainavo ne šimtais, o tūkstančiais
Dėl viso kito tai manau kad ne tiek nėra diagnostinių ir terapinių galimybių, kiek veterinarai nenori ar nemato prasmės skirti savo laiką kad rimtai gilintis į žiurkių gydymą, nes žiurkės vis dėlto pakankamai retas lankytojas mūsų vet. klinikose, o įvairių jų ligų yra krūvos, taigi iš ekonominės pusės veterinarui labiau apsimoka laisvą laiką ir energiją skirti gilinantis į šunų/kačių ligas nei į žiurkių. Nemanau kad Lietuvoje nėra galimybių padaryti žiurkei kraujo ar šlapimo tyrimą, ar ištirti kokie konkrečiai antibiotikai padės prie kvėpavimo takų problemų, tik kažkaip per tiek metų dar niekas niekada nesiūlė
Gaila tik kad retas veterinaras sąžiningai pasakys kad žiurkių ligose nieko nenusimano, geriau "eksperimentuos" su neteisingu gydymu, o iš jo kilusį neigiamą rezultatą nurašys "blogai žiurkės genetikai ir sveikatai"
aišku džiugu kad nors kai kurie veterinarai bando pakankamai sėkmingai gydyti
Ir tikrai žinokite būna būklių, kai veterinarai patariai ir šunų, ir kačių šeimininkui, leisti gyvūnui nugyventi taip, kaip jau duota ir atėjus kančiom, nutraukti jas. Nemažai ligų yra (kardiologinių, plaučių, tų pačių onkologinių), kai gyvūnas jau senas ir gydymo rizika g.b. didesnė už pačios ligos.
Kokių būna būklių pas šunis per 30 jų auginimo metų puikiai žinau
kai augini ne po vieną šunį tai veterinaras tampa beveik geriausiu draugu
O ir dauguma draugų/pažįstamų su krūva šunų
Per tiek metų daug ko prisižiūrėjau, prisiklausiau ir ant savo kailio patyriau.
Ir žinau kaip veterinarai siūlo užmigdyti gyvūną nes nesugeba diagnozuoti ar išgydyti ne pačias sudėtingiausias ligas
Mano 12 metų pudelė turėjo būti negyva jau beveik pusantrų metų, nes 2013m liepos mėnesį keli veterinarai buvo įsitikinę kad jai liko gyventi maksimum 1-2 mėnesiai (nors diagnozės buvo skirtingos
), gerai kad aš jai nepasakiau tai džiaugiasi gyvenimu žaisdama su žaislais