QUOTE(Katute @ 2014 11 15, 13:50)
Vat, as zinau vienus zmones, kurie patys ir gyvates augina, ir ziurkiukus... Tai dar turiu minti, kad is ju ta porele sau pasiimti, jie ten nera visai laukiniai, nes kaip bebutu keista, nes juos vis paniurko rankose, o ir gera darba padaryciau... Nors, kas liecia ligas, tai irgi neaisku ka galiu is ten parsinest, nes maciau, kokiom salygom ten jos laikomos...
Perkant tokiose vietose reikia turėti omenyje kelis dalykus.
Problemos su rankiniškumu/charakteriu būna ne tik todėl kad žiurkiukai būna neįmami į rankas bet ir persiduoda iš kartos į kartą genetiškai. Kai žmonės užsiima nors kažkiek sąmoningu veisimu tai tėvai būna atrenkami ne tik pagal dysį ir sveikatą, bet ir pagal rankiniškumą bei norą bendrauti su žmogumi. Kadangi vienu metu turiu daug žiurkių, paimtų iš įvairių vietų, tai tie charakterio niuansai labai smarkiai matosi. Ir jei atvirai bent jau aš nenorėčiau turėti 2-3 žiurkes kurios nesiduoda normaliai glostomos-niurkomos, nelabai nori bendrauti su žmogumi, ir skaito šeimininką tik kaip aptarnaujantį personalą ir skaniukų dalintoją. Kai pas mane nebebūna "su kuo bendrauti" aš stengiuosi paimti žiurkes iš normalių sąlygų, dabar iš 13 mano merginų tik 4 normaliai bendraujančios (tokiam laipsnyje kaip aš skaitau kad turi bendrauti žiurkė), dvi paimtos iš Klaipėdiečio Michailo ir dvi iš kitos veisėjos. Iš 4 berniukų nei vienas nebendrauja, neina į rankas ir nesileidžia glostomas
Taigi jei imsite iš tų žmonių, pasistenkite bent pusvalandį pasėdėti ir pabendrauti su žiurkiukais, ir rinkitės augintinius iš tų kurie patys pas jus ateina susipažinti, nebėga nuo rankų ir normaliai leidžiasi paglostomi.
Kas liečia ligas tai daugelio maistinių žiurkių problema (kaip ir zooparduotuvinių) - įgimta mikoplazma, kurią nepamatysite pirkimo metu nes pasireikš tik sustresavus ar nusilpus imunitetui.
Žodžiu, norite sveiko ir rankinio žiurkiuko - imkite iš Klaipediečio Michailo, norite užsidėti pliusiuką savo karmai - padarykite gerą darbą imdami iš maistinių daugintojų ar zooparduotuvių, iš karto turėdami omenyje kad gali būti problemų su sveikata, o bendravimas su augintiniu gali nebūti tokiam lygyje kaip jūs norėtumėte ir įsivaizduojate.