Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės - 2

QUOTE(Katute @ 2014 11 15, 13:50)
Vat, as zinau vienus zmones, kurie patys ir gyvates augina, ir ziurkiukus... Tai dar turiu minti, kad is ju ta porele sau pasiimti, jie ten nera visai laukiniai, nes kaip bebutu keista, nes juos vis paniurko rankose, o ir gera darba padaryciau... Nors, kas liecia ligas, tai irgi neaisku ka galiu is ten parsinest, nes maciau, kokiom salygom ten jos laikomos... verysad.gif

Perkant tokiose vietose reikia turėti omenyje kelis dalykus.
Problemos su rankiniškumu/charakteriu būna ne tik todėl kad žiurkiukai būna neįmami į rankas bet ir persiduoda iš kartos į kartą genetiškai. Kai žmonės užsiima nors kažkiek sąmoningu veisimu tai tėvai būna atrenkami ne tik pagal dysį ir sveikatą, bet ir pagal rankiniškumą bei norą bendrauti su žmogumi. Kadangi vienu metu turiu daug žiurkių, paimtų iš įvairių vietų, tai tie charakterio niuansai labai smarkiai matosi. Ir jei atvirai bent jau aš nenorėčiau turėti 2-3 žiurkes kurios nesiduoda normaliai glostomos-niurkomos, nelabai nori bendrauti su žmogumi, ir skaito šeimininką tik kaip aptarnaujantį personalą ir skaniukų dalintoją. Kai pas mane nebebūna "su kuo bendrauti" aš stengiuosi paimti žiurkes iš normalių sąlygų, dabar iš 13 mano merginų tik 4 normaliai bendraujančios (tokiam laipsnyje kaip aš skaitau kad turi bendrauti žiurkė), dvi paimtos iš Klaipėdiečio Michailo ir dvi iš kitos veisėjos. Iš 4 berniukų nei vienas nebendrauja, neina į rankas ir nesileidžia glostomas lotuliukas.gif
Taigi jei imsite iš tų žmonių, pasistenkite bent pusvalandį pasėdėti ir pabendrauti su žiurkiukais, ir rinkitės augintinius iš tų kurie patys pas jus ateina susipažinti, nebėga nuo rankų ir normaliai leidžiasi paglostomi.
Kas liečia ligas tai daugelio maistinių žiurkių problema (kaip ir zooparduotuvinių) - įgimta mikoplazma, kurią nepamatysite pirkimo metu nes pasireikš tik sustresavus ar nusilpus imunitetui.
Žodžiu, norite sveiko ir rankinio žiurkiuko - imkite iš Klaipediečio Michailo, norite užsidėti pliusiuką savo karmai - padarykite gerą darbą imdami iš maistinių daugintojų ar zooparduotuvių, iš karto turėdami omenyje kad gali būti problemų su sveikata, o bendravimas su augintiniu gali nebūti tokiam lygyje kaip jūs norėtumėte ir įsivaizduojate.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 15, 14:41)
Žodžiu, norite sveiko ir rankinio žiurkiuko - imkite iš Klaipediečio Michailo, norite užsidėti pliusiuką savo karmai - padarykite gerą darbą imdami iš maistinių daugintojų ar zooparduotuvių, iš karto turėdami omenyje kad gali būti problemų su sveikata, o bendravimas su augintiniu gali nebūti tokiam lygyje kaip jūs norėtumėte ir įsivaizduojate.

Karma tai mano rami - kasdiene mano veikla susijusi su gyvunu gerove biggrin.gif Tiesa, ne ziurku, bet vis tiek... ax.gif

Truputi susimeciau, bet tuoj grisiu i vezes. Zinai, tu kaip enciklopedija, labai smagu bendrauti ir blaivaus proto truputi galvon ipust sugebi. Va 4u.gif

Galvoju, kad kadani ziurkes renkuosi butent del bendravimo,o ne tos savo karmos gerinimo teks pasiieskoti ziurku is veislyno. Cia kai kalbi apie Klaipedos veiseja, turbut turi omenyje siame forume dalyvaujanti dalyvi? Sorriukas, niko nepamenu... blush2.gif Man tik vienas klausimukas...Iki Klaipedos dabar gal nebus progos nuvaziuoti, taciau maciau, kad galima rasti transporta ir tai nera beda, bet juk pries renkantis tas podruskes norisi gyvai issirinkti. Kaip pati darei? Vaziavai, leidai isrinkti veisejui ar rinkaisi is nuotrauku/video medziagos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2014 11 15, 15:05)
Karma tai mano rami - kasdiene mano veikla susijusi su gyvunu gerove  biggrin.gif Tiesa, ne ziurku, bet vis tiek... ax.gif 

Suintrigavai ax.gif jei ne paslaptis kokia apmokama veikla Lietuvoje gali būti susijusi su gyvūnų gerove g.gif

Truputi susimeciau, bet tuoj grisiu i vezes. Zinai, tu kaip enciklopedija, labai smagu bendrauti ir blaivaus proto truputi galvon ipust sugebi. Va 4u.gif 

Iš normalių žmonių pozicijos tai blaivaus proto pas mane nulis, kitaip negyvenčiau gyvūnais apsikrovusi biggrin.gif Tiesiog per keletą metų šiek tiek susikaupė asmeninės patirties kuria mielai galiu pasidalinti, o toliau jau kiekvienas pats galvoja ir darosi išvadas

Galvoju, kad kadani ziurkes renkuosi butent del bendravimo,o ne tos savo karmos gerinimo teks pasiieskoti ziurku is veislyno. Cia kai kalbi apie Klaipedos veiseja, turbut turi omenyje siame forume dalyvaujanti dalyvi? Sorriukas, niko nepamenu... blush2.gif Man tik vienas klausimukas...Iki Klaipedos dabar gal nebus progos nuvaziuoti, taciau maciau, kad galima rasti transporta ir tai nera beda, bet juk pries renkantis tas podruskes norisi gyvai issirinkti. Kaip pati darei? Vaziavai, leidai isrinkti veisejui ar rinkaisi is nuotrauku/video medziagos? blush2.gif 

Taip, turiu omenyje kaip ir vieninteli žmogų, užsiimanti daug maž "civilizuotu" žiurkių veisimu Lietuvoje, tai Michailas iš Klaipėdos, šiame forume jo nikas Wishmaster79 (deja įvairiose diskusijose jis nelabai dalyvauja nors manau tikrai yra sukaupęs nemažai patirties).
Dėl žiurkiukų transportavimo iš Klaipėdos problemų nebus - Michailas suranda žmones kurie už nedidelį mokestį atveža iki reikiamo miesto.
Aš rinkausi savo merginas pagal nuotraukas, bet važiavau pasiimti pati. Tiesiog pas mane toks "punktikas" kad visada visus savo gyvūnus iš veisėjų pasiimu tik pati, nesvarbu kiek tai kainuoja laiko ir pinigų. Nuvažiavus man parodė ne tik mano merginas bet ir kitas, taigi galėjau išsirinkti ir kitas. Tik aš atvirkščiai bijojau apsirikti ir pasiimti ne savo žiurkes, kadangi kasdien po keletą kartų žiūrinėdavau jų nuotraukas ir jos jau buvo tapusios mano "šeimynos" dalimi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 15, 16:43)
Suintrigavai. jei ne paslaptis kokia apmokama veikla Lietuvoje gali būti susijusi su gyvūnų gerove

Iš normalių žmonių pozicijos tai blaivaus proto pas mane nulis, kitaip negyvenčiau gyvūnais apsikrovusi

Taip, turiu omenyje kaip ir vieninteli žmogų, užsiimanti daug maž "civilizuotu" žiurkių veisimu Lietuvoje, tai Michailas iš Klaipėdos, šiame forume jo nikas Wishmaster79 (deja įvairiose diskusijose jis nelabai dalyvauja nors manau tikrai yra sukaupęs nemažai patirties).

Dėl žiurkiukų transportavimo iš Klaipėdos problemų nebus - Michailas suranda žmones kurie už nedidelį mokestį atveža iki reikiamo miesto.

O, kas sake, kad apmokama biggrin.gif Todel, ta karma dar svaresne biggrin.gif Organizacijoje yra keli apmokami darbuotojai,o visa kita liaudis vien savanoriai... Mano praktiskai kasdiene veikla yra Penktos Kojos prieglaudoje wink.gif

Na, cia ta normalumo savoka labai subtili... Ir ja interpretuoja kieikvienas savaip. Man tarkim, nera normalu, kai namuose gyvunai nepageidaujami. Arba, kai zmones isigyja suni, o po to meta ji lauk vien todel, kad maziukas buvo grazutis meilutis,o siaugo i "versi"... Cia tik vienas is pavyzdziu... doh.gif

Na va, mano nuojauta taip ir sake, kad reiks i ta zmogu kreiptis, nes ziurkuciai per mano gimtadieni gime thumbup.gif

Tiek supratau is postu, bet vat kad butent labai norisi paciai kazkaip apziureti ir susipazinti... Kazkaip nujauciu, kad reiks organizuotis kelione pajurin ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2014 11 15, 18:55)
O, kas sake, kad apmokama  biggrin.gif Todel, ta karma dar svaresne biggrin.gif Organizacijoje yra keli apmokami darbuotojai,o visa kita liaudis vien savanoriai... Mano praktiskai kasdiene veikla yra Penktos Kojos prieglaudoje wink.gif

Parašiau "apmokama" nes žodžiai "kasdienė veikla" man asocijuojasi tik su apmokamu darbu biggrin.gif
Labai gerbiu tuos žmonės kurie savanoriauja prieglaudose 4u.gif
Dabar nedirbu, turiu daug laiko ir kartais kyla minčių kur nors pasavanoriauti kad užsidėti "pliusiuką" karmai, bet darbui prieglaudoje neužteks "moralinių jėgų" verysad.gif labai jau sunku į tuos išmestus gyvūnus žiūrėti, norėsis visus pasiimti į namus, o jų šeimininkus išsiųsti į Sibiro rūdos kasyklas biggrin.gif

QUOTE(Katute @ 2014 11 15, 18:55)
Na, cia ta normalumo savoka labai subtili... Ir ja interpretuoja kieikvienas savaip. Man tarkim, nera normalu, kai namuose gyvunai nepageidaujami. Arba, kai zmones isigyja suni, o po to meta ji lauk vien todel, kad maziukas buvo grazutis meilutis,o siaugo i "versi"... Cia tik vienas is pavyzdziu... doh.gif 

Žmonės skaito kad normalu turėti 1-2 gyvūnus, daugiau galima laikyti tik jei neša tau pelną lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 15, 21:49)
Dabar nedirbu, turiu daug laiko ir kartais kyla minčių kur nors pasavanoriauti kad užsidėti "pliusiuką" karmai, bet darbui prieglaudoje neužteks "moralinių jėgų"  verysad.gif labai jau sunku į tuos išmestus gyvūnus žiūrėti, norėsis visus pasiimti į namus, o jų šeimininkus išsiųsti į Sibiro rūdos kasyklas

Žmonės skaito kad normalu turėti 1-2 gyvūnus, daugiau galima laikyti tik jei neša tau pelną

O mes dazna ir pasiunciam panasia kryptimi, nez zmoniu bukumui vis tik nera ribu doh.gif
Moralines jegos yra grynai uzgrudinamas reikalas. pradzioj atrodo sunku, liudna ir t.t... bet su laiku uzsiaugini toki lyg sarva ir tampa lengviau kazka daryti, nei nedaryti nieko ir tik ziureti i visa situacija is sono... Cia tema labai plati, kaip ir to savanoriavimo budu yra ne vien paciu gyvunu prieziura, nors tokiu zmoniu truksta labiausiai. Ziema ypac. Vakar buvo tokie studenciokai atvaziave... padirbejo, kaip pagal darbo valandas ir isvaziavo ant kulno apsisuke ir palike 15 voljeru su apsisikusiais, be vandens ir pasaro sunimis blink.gif Pavargo gi jie. Tai tokiu savanoriu nelabai reikia biggrin.gif Bet cia jau dyyyydelis OT gaunas blush2.gif

Kaip sakant, kas ka sako, tai dar nereiskia, kad taip turi buti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2014 11 16, 00:21)
Moralines jegos yra grynai uzgrudinamas reikalas. pradzioj atrodo sunku, liudna ir t.t... bet su laiku uzsiaugini toki lyg sarva ir tampa lengviau kazka daryti, nei nedaryti nieko ir tik ziureti i visa situacija is sono...

Tai kad neužauga pas mane tas šarvas biggrin.gif matyt auginti nemoku, o tiksliau kas liečia gyvūnus turbūt nenoriu biggrin.gif aš tokį šarvą turiu žmonių atžvilgiu, nieko gero tame nematau verysad.gif
O dar jei atvirai bijau savo asmeniniams gyvūnams iš prieglaudos ligų atnešti, ypač katei. Todėl kol katė ir seniausi šunys nenumirs apsiribosiu ligotų ir senų žiurkių "gelbėjimu"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 16 lapkričio 2014 - 00:19
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 16, 01:19)
Tai kad neužauga pas mane tas šarvas biggrin.gif matyt auginti nemoku, o tiksliau kas liečia gyvūnus turbūt nenoriu  biggrin.gif aš tokį šarvą turiu žmonių atžvilgiu, nieko gero tame nematau verysad.gif
O dar jei atvirai bijau savo asmeniniams gyvūnams iš prieglaudos ligų atnešti, ypač katei. Todėl kol katė ir seniausi šunys nenumirs apsiribosiu ligotų ir senų žiurkių "gelbėjimu"

Jauciu, kad mums sia tema vertetu keltis pliurpt kur nors kitur ax.gif
Praktiskai, turbut nera nei vieno savanorio, kuris pats namuose neturetu savu augintiniu. Visu pirma, tai kaciu kol kas mes neturim. na, turim vos keleta, bet joms pas mus dar nera vietos ir salygu... Mat esam isikure labiau lauko salygomis... Sunu ligos katems nepersiduoda,o sunims, kas baisiausio gali persiduoti, tai parvo virusas, bet jis ima tik jaunus, prasto imitimo, nusilpusio imuniteto ir stresuotus sunis (visas komplektas viename turi buti)... Nu, gal dar kokia blusa galima butu parnest, bet mes stengiames naikint sita geri dar ant naujoku, kad neperduotu ir kitiems...

O kas liecia ziurkas, tai va, jau susirasiau su Michailu, tai po savaitgalio atsius nuotraukas thumbup.gif
MB sake susigalvos kokiu reikalu Klaipedoj ir galesim gyvai nuvaziuot, kai jau bus laikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2014 11 16, 01:40)
Jauciu, kad mums sia tema vertetu keltis pliurpt kur nors kitur ax.gif
Praktiskai, turbut nera nei vieno savanorio, kuris pats namuose neturetu savu augintiniu. Visu pirma, tai kaciu kol kas mes neturim. na, turim vos keleta, bet joms pas mus dar nera vietos ir salygu... Mat esam isikure labiau lauko salygomis... Sunu ligos katems nepersiduoda,o sunims, kas baisiausio gali persiduoti, tai parvo virusas, bet jis ima tik jaunus, prasto imitimo, nusilpusio imuniteto ir stresuotus sunis (visas komplektas viename turi buti)... Nu, gal dar kokia blusa galima butu parnest, bet mes stengiames naikint sita geri dar ant naujoku, kad neperduotu ir kitiems..

Blusų nebijau.
O maro/enterito bijau, mano šunys jau ne jaunikliai, 12, 8 ir 6 metų, nesu tikra dėl idealaus jų imuniteto. Kadangi jau virš pusmečio nedirbu tai bet kokia sunkesnė liga taps katastrofa, turiu viską apgalvoti į priekį ir kiek įmanoma nuo to saugotis verysad.gif

QUOTE(Katute @ 2014 11 16, 01:40)
O kas liecia ziurkas, tai va, jau susirasiau su Michailu, tai po savaitgalio atsius nuotraukas thumbup.gif
MB sake susigalvos kokiu reikalu Klaipedoj ir galesim gyvai nuvaziuot, kai jau bus laikas ax.gif

Tikrai nesigailėsite iš Michailo paėmę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 16, 02:51)
O maro/enterito bijau, mano šunys jau ne jaunikliai, 12, 8 ir 6 metų, nesu tikra dėl idealaus jų imuniteto. Kadangi jau virš pusmečio nedirbu tai bet kokia sunkesnė liga taps katastrofa, turiu viską apgalvoti į priekį ir kiek įmanoma nuo to saugotis

Tfiu tfiu tfiu, maro atveju nera pasitaike,o del interito, tai taip, bet kaip minejau, tai yra jaunu suniuku liga. Va, kodel reikia skiepintis, ir va, kodel mane taip siutinaq tie visi Aleksoto pardavejai, kurie paklausus ar dvieju men amziaus suniukas skiepytas, tik ispucia akis ir sako "Kaaaa juuuus - dar tik 2menesiai, niekas to nedaro tokiems jauniems..." doh.gif Aleksota paminejau ne siaip sau, deja...Buvom turguj siandien, tai kadangi atejau per kita puse nei iprastai, jau buvau benudziunganti matydama tik vistas ir triusius,o po to prasidejo....lia vokieciai, lia jorkai, lia azijatai ir istisas lia lia lia... MB sakiau imk mane uz kapisono ir laikyk per tako viduri, jei gedos nenori... biggrin.gif Buvo ir tas ziurkininkas, kaip visada... Uzmeciau aki, bet nekalbinau ir neklausiau, kokiu pasaku papasakot jis gali... Ziurkos dideles, apiplikusios.... verysad.gif Vienas dalykas pradziugino, kai isgirdau viena senyva ponia skalbiancia smegenis vistininkams uz tai, kad paukscius keliais aukstais narvukuose sugrude laiko... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2014 11 16, 17:51)
Tfiu tfiu tfiu, maro atveju nera pasitaike,o del interito, tai taip, bet kaip minejau, tai yra jaunu suniuku liga. Va, kodel reikia skiepintis, ir va, kodel mane taip siutinaq tie visi Aleksoto pardavejai, kurie paklausus ar dvieju men amziaus suniukas skiepytas, tik ispucia akis ir sako "Kaaaa juuuus - dar tik 2menesiai, niekas to nedaro tokiems jauniems..." doh.gif

Jei turgininkai laikysis taisyklių ir pardavinės tik skiepintus šuniukus tai jų bizniui bus galas ne tik dėl papildomų finansinių išlaidų, bet ir dėl to kad per patį paklausiausią amžių (1,5-3mėn) šuniukai turės sėdėti namie.
Zooparduotuvių savininkai galėtų visus "turginius" įdarbinti savo zooparduotuvėse pardavėjais - padarytų jiems trigubus-keturgubus planus, nes liežuviai pas juos "pakabinti" kaip reikiant, sugeba rimta veido išraiška įtikinamai visokias nesąmones plurpti biggrin.gif

Aleksota paminejau ne siaip sau, deja...Buvom turguj siandien, tai kadangi atejau per kita puse nei iprastai, jau buvau benudziunganti matydama tik vistas ir triusius,o po to prasidejo....lia vokieciai, lia jorkai, lia azijatai ir istisas lia lia lia... MB sakiau imk mane uz kapisono ir laikyk per tako viduri, jei gedos nenori... biggrin.gif

Nuliūdinot mane verysad.gif bet tai tikrai vienu metu nebepardavinėjo nei šunų, nei kačių, tik naminius paukščius ir triušius.
Įdomu kas tuos pardavėjus tikrina ar yra užsiregistravę veislyną VMVT ir ar turi verslo liudijimą.

Buvo ir tas ziurkininkas, kaip visada... Uzmeciau aki, bet nekalbinau ir neklausiau, kokiu pasaku papasakot jis gali... Ziurkos dideles, apiplikusios.... verysad.gif

Apiplikusios tai gal dablreksai? Būtent tokią pusplikę savo Aleksą iš jo pirkau
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 11 16, 19:11)
Zooparduotuvių savininkai galėtų visus "turginius" įdarbinti savo zooparduotuvėse pardavėjais - padarytų jiems trigubus-keturgubus planus, nes liežuviai pas juos "pakabinti" kaip reikiant, sugeba rimta veido išraiška įtikinamai visokias nesąmones plurpti

Nuliūdinot mane  verysad.gif  bet tai tikrai vienu metu nebepardavinėjo nei šunų, nei kačių, tik naminius paukščius ir triušius.
Įdomu kas tuos pardavėjus tikrina ar yra užsiregistravę veislyną VMVT ir ar turi verslo liudijimą.

Apiplikusios tai gal dablreksai? Būtent tokią pusplikę savo Aleksą iš jo pirkau

Tai aisku, kad skuba pardavinet... kas belieka, kai pats net dorai nezinai, kas is to "veisimo" vaisiaus ims ir isaugs.... doh.gif
Del sito tai pritariu drinks_cheers.gif biggrin.gif Ir stovi, zmones, klauso, tiki... Norisi griebt tokius uz rankos ir traukt tolyn, bet...

Turi ar neturi veislyno ten niekam visai neidomu. Pacius pardavejus kontroliuoja pati prekyviete,o prekyviete kontroliuoja VMVT. Kazkaip mes dristam speti, kad ten viskas vyksta pagal sistema "ranka ranka plauna", todel yra taip sunku pasiekti pastebimu rezultatu... Juo labiau, kad pati prekybviete yra suinteresuota, kad tu prekybininku butu kuo daugiau...

Hmmm, nedristu gincytis... Gal tai ir imanoma, nes as aciau tik kysancias nugareles, jos ten susipaudusios visos, sulipusios viena ant kitos, tai nelabai isiziurejau...
Atsakyti