QUOTE(Katute @ 2014 11 14, 18:44)
Ryt vaziuosiu i turgu, tai salia budama nusipirksiu kraiko... is turgaus ziurku pirkt labai nenoriu, bet uz save neatsakau...
Geriau apeikite dideliu lanku tą vietą kur prekiauja žiurkėmis
Nusipirkdama aišku duosite didelį šansą kad kažkas nugyvens normalų žiurkinį gyvenimą, bet tada turite būti pasiruošusi jau pirmadienį važiuoti pas veterinarą, gydyti parazitus ir peršalimo ligas, ar gal net chronišką mikoplazmą, ir neaišku kaip bus su charakteriu/rankiniškumu nes visos žiurkės pas tą vyriškį būna jau pakankmai didelės (minimum 3-4 mėn nors jis sako ir kitaip)
Mano kovą nupirkta mergina iš karto turėjo problemų su kvėpavimu (dėl to ir nupirkau
) Pas ją greičiausiai mikoplazma, taigi reguliariai kas 2-3 mėnesius geriame antibiotikus nes atsinaujina problemos su kvėpavimua. Su charakteriu pusė bedos, bent jau nekanda ir leidžia porai sekundžių prisiliesti, bet jokių glostinėjimų nepripažįsta, jei reikia paimti į rankas tai su cypimais ir keiksmais "greitai padėk iš kur paėmei"
QUOTE(Katute @ 2014 11 14, 18:44)
Dar mastau, ka su pasaru daryt. Man toks vaizdelis, kad seniau budavo kur kas didesnis ju pasirinkimas, nei dabar yra... Paziurejau, kad vien deguciams ir sinsiloms, o ziurkoms, tai vienetai...
Su specializuoti žiurkiniu pašaru Lietuvoje didelė problema
žiurkės ėda viską, jų matyt ne tiek daug kaip kitų graužikų ir turbūt jas pagrinde laiko ta kategorija žmonių, kurie už pašarus nenori brangiau mokėti ir juos pilnai tenkina lietuviški/lenkiški žiurkiniai pašarai. Net mano mylima Emdona nuo vasaros nebeveža dideliais įpakavimais pašaro JR Farm, kurį pirkau 5 metus
Taigi lietuvos zooparduotuvių savininkai skatina žiurkininkus būti išradingais, skaityti informaciją apie teisingą žiurkių mitybą ir daryti savadarbius mišinius
Aš perku pigų čekišką Granum mišinį graužikams (ten kelių rūšių grūdai) ir maišau su brangesniu Benelux (kuriame labai daug saulėgrąžų ir kitokių skaniukų ir naudoti jį vieną neįmanoma), bei papildomai įmetu itališkų Padovan avižų, nekepintų grikių iš "sveikuolių" parduotuvės bei 7 grūdų dribsnių. Chebra suvalgo viską pilnai, nelieka jokių "atliekų" kaip būdavo anksčiau, bet tuo pačiu netunka.
Neseniai buvau kelis pakelius nupirkusi Versele-Laga Crispy snacks, man patiko, bet aišku jo vieno duoti negalima, tik maišyti su grūdais.