Na man iš graužikų žiurkės paćios
-iausios. Žiurkėnai numiršta tai pradžioj kelias dienas trūksta veiksmo namie ir greit pamiršti , o po žiurkių kitaip. Sunku kai kasdien verdi sriubas, košes ir vieną dieną supranti, kad jau nėr kam jas gamint. Mes mėnesį laiko vis dar kalbėdami apie žiurkius naudojom daugiskaitą. Žiurkėm reik to, žiurkėm reik ano... Dabar narvas tuščias ir žinau, kad ilgai dar rytais pirmas žvilgsnis nukryps į narvą tik jis jau bus tuščias ir nieks nelauks prie narvo durelių savo pusryčių ir pakasinėjimo. Eto vardas dažnai minimas namie nors jo jau nėr senai, bet prisiminimai apie savo pirmą ir nuostabiausią žiurkių vis iškyla akyse. Visi trys jie buvo skirtingi, bet visi trys buvo mano augintiniai, kurie žmogų vertino labiau nei maistą .
Perkant żinojom, kad po dviejų metų teks atsiveikint, bet perkant negalvoji, kad laikas pralėks taip greit. Vis tikiesi, kad šitie gyvens ilgiau nei praeiti, kad bus sveiki ir nereiks po klinikas tampytis, kad bus laisvo laiko kasdien su jais užsiimti,kad nesėdėtų narve laukdami savo maitintojo rankų ...
Su didesniai gyvūnais kaip katės ar šunys žymiai sunkiau, nes tai jau man ne augintiniai , o šeimos nariai. Jei graužikų, roplių, paukščių aš nelaidoju tai šunys ir katės turi savo kapukus ant kurių pasodinu po krūmelį ar medį. Pas mus du šunys ir žinau, kad jei kuriai reiktų krūvos pinigų imtumėm paskolą net to negalvojant apie pasėkmes, o kiekviena mirtis palieka pėdsaką širdyje. Teko man sėdėt prie savo pirmojo išsvajoto šuns kai migdė, nes tėvam buvo sunku ir visi namiškiai išsibėgiojo kas duobę kast, kas taip ašaras kitam kambaryje valytis ir deja jos paskutinio žvilgsnio iki dabar pamiršt negaliu. Penkiolika metų kartu
. Ką darysiu kai dabartiniai šunys mirs nežinau, negalvoju apie tai. Džiaugiuos, kad jie buvo su manim vakar, kad yra dabar .