Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės - 2

QUOTE(Miško-Fėja @ 2014 04 30, 22:02)
Esme ta, kad sandeliuot eme ne taip senai. Anksciau valgydavo iskart is indelio o dabar pakanda koki kasni ir pirmyn. Viska kavot.  doh.gif

Čia tai tikrai keista kad taip daro smile.gif nes dažniausiai taip elgiasi žiurkės, kurių vaikystė praėjo "sunkiose" sąlygose, paskui arba išauga, arba ne. Kartais tai pradeda reikštis kai į narvą atsikrausto naujos gyventojos. Bet kad žiurkė nei iš šio, nei iš to pradėtų daryti atsargas nesu skaičiusi. Gal karui ruošiasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 04 30, 22:44)
Gal karui ruošiasi  biggrin.gif

lotuliukas.gif tikriausiai
Atsakyti
Sveikos. Vėl problemos tik šį kartą bandau iśgelbėt Gizmių su antibiotikais. Paskaičiau ziurkes.t ir radau , kad širdininkai miega nuleidę galvas, bet tai laabai sena žinutė Diabolic ir dabar galvoju, kad abu plikšiai mano taip miegodavo g.gif . Negi abiem širdies problemos g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2014 05 03, 23:58)
Sveikos. Vėl problemos tik šį kartą bandau iśgelbėt Gizmių su antibiotikais. Paskaičiau ziurkes.t ir radau , kad širdininkai miega nuleidę galvas, bet tai laabai sena žinutė Diabolic ir dabar galvoju, kad abu plikšiai mano taip miegodavo  g.gif . Negi abiem širdies problemos  g.gif ?

Paskaitei teisingai - taip miega "širdininkai" arba turintys problemų su kvėpavimu. Plikšiai juk broliai, tikėtina kad abu gali turėti tokių problemų.
O kas yra Gizmiui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 03 gegužės 2014 - 23:24
Ačiū už atsakymą. Gizmiui panašiai kaip ir jo broliui kvėpuoja šonais, miega amžinai nuleidęs galvą iš hamakų, kūsta, valgo, bet labai mažais kiekiais, pačiaudi, porfirino nemažai randu rytais ant snukučio, ramesnis nei buvo prieš tai kai buvo du žiurkiai namie ir dabar nenori jau po spintą kuistis, užlipt ant narvo skanėstų susirast , o tik atlekia iki manęs, įsitaiso, nuleidžia galvą ir miega, šiandien net keliant nuo mano kojų jis nesujudėjo kol narvan neįdėjo ir aišku galinės kojos pasilpusios . Duodam antibiotikus , stebim, bet jau nežinau . Tikriauisia prisidėjo ir tai, kad likęs jau tik vienas, nes seniau su juo problemų nebuvo, kitas silpnesnis visad buvo, o šitas aktyvus vaikis viskuo besidomintis verysad.gif


Radau, kad nusilpusiems žiurkiams duoda nutridrinko. Namie turiu ir galvoju gal verta pabandyt svorį kilstelėt. Jį noriai žiurkės geria ar reik primaitint su švirkštu? Kiek reiktų duot, kad nebūtų didelis kiekis, nes jis kaloringas , o ir vitaminų nemažai g.gif .
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2014 05 04, 00:59)
Radau, kad nusilpusiems žiurkiams duoda nutridrinko. Namie turiu ir galvoju gal verta pabandyt svorį kilstelėt. Jį noriai žiurkės geria ar reik primaitint su švirkštu? Kiek reiktų duot, kad nebūtų didelis kiekis, nes jis kaloringas , o ir vitaminų nemažai  g.gif .

Dėl Nutridrinko nieko negaliu patarti - niekada nesu jo davusi.
Mano ligonių/nusilpusių kasdienis racionas toks
- vaikiška kūdikių košė, mėgstamiausia - Bebi Musli,
- varškė - pasukų, arba Danonki, arba kita "vaikiška"
- bananas
- putpelių kiaušinis, virtas arba kas valgo tai žalias
- košė - grikių, ryžių arba kuskusas
- kokoso pienas (jei valgo)
- Dobilo jogurtas (kuo nors "paskanintas" nes vieno dažniausiai nevalgo
na ir tai ką valgo kitos žiurkės
Kai kurios labai mėgsta Royal canin konservus skirtus "anoreksikų" atšėrimui - Recovery. Dar patiko Royal Canin covalescence support instant diet.
Iš tikrųjų aš tokias žiurkes šeriu bet kuo bile valgo, sveika/nesveika nelabai svarbu, svarbiausia kad pavalgytų. Ir pasiūlau kai tik galiu - dabar kai 2mėn niekur nedirbu tai duodu ką nors naujo kas 3-4val - jei pas žiurkę problemos su kvėpavimu tai ji dažnai valgo po labai nedaug.

Aš tavo vietoj nuvežčiau jį pas veterinarą - paklausyti ir padaryti nuotrauką (su skaitmeniniu rentgenu), kad galėčiau eliminuoti plaučių uždegimą ir gal būt paaiškėtų ar tai širdis.
Atsakyti
DEMESIO!!!! KAUNE REJKE PAGALBOS SKUBIAJ!!!

SIANDIEN RADAU SKELBIMA:

žiurkiukam mamos
Buvo pabegus kambariokes ziurke kazkokiu stebuklingu budu ji pagimde tulike isgrazus siena ir pati numirė. Gaila žiurkiuku ieškau kaune gal kas galėtu paskolinti ar kaipnors pagelbeti su surigatine motina. Gal kas galit pagelbėt??
Atsakau i komentarus.

+37061040393

http://www.skelbiu.l...s-19130699.html


GAL KAS GALIES PADETI
Atsakyti
QUOTE(wishmaster79 @ 2014 05 04, 17:04)
GAL KAS GALIES PADETI

Parašiau variantus kuriuos žinojau, gal išeis susitarti

Vargšė numirusi žiurkė-motina doh.gif
Labai norėtusi su žiurkės šeimininke padiskutuoti dėl pačio tokio gimdymo fakto "žiurkės monstrės išgraužusios sieną" doh.gif
Atsakyti
Sveiki žiurkiukų mylėtojai
Turiu klausimuką biggrin.gif Mano žiurkai kaip ir visų sysina ant lentynų, lentynos pas juos medinės, ir kad ir kaip valyčiau kvapelis man nepatinka.Gal kuri žino kokią veiksmingą valymo priemonę kad išimtų kvapą
Atsakyti
QUOTE(dijore @ 2014 05 05, 08:56)
Sveiki žiurkiukų mylėtojai
Turiu klausimuką  biggrin.gif Mano žiurkai kaip ir visų sysina ant lentynų, lentynos pas juos medinės, ir kad ir kaip valyčiau kvapelis man nepatinka.Gal kuri žino kokią veiksmingą valymo priemonę kad išimtų kvapą

Deja, pati veiksmingiausia priemonė - pakeisti lentynas plastmasinėmis rolleyes.gif
O tai lentynas taip niekuo ir neapdengėt? jokia plėvele?
Pabandykit nuplauti lentynas su muilu ir šepetuku (kiek įmanoma), o paskui padaryti acto-vandens mišinį (maždaug 1:1) ir užmerkite 3-4 valandoms. Paskui tiesiog nuplaukite. Turėtų padėti.
Jei nepadės tai dar galima bandyti su vandenilio peroksidu - supilti jį į purkštuką, gerai nupurkšti lentynas (aišku išimtas iš narvo) ir po 10min gerai su šepetuku pavalyti. Perplauti vandeniu.
Lentynas gerai išdžiovinkite ir tik tada kabinkite į narvą. Ir būtinai apdenkite kuo nors, nes kvapas vis labiau "lips" ir jį panaikinti bus vis sunkiau.

Dijore, o kaip jūsų katinukas auga? kaip jo santykiai su žiurkėmis? kaip žiurkės į jį ar reaguoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 05 gegužės 2014 - 08:54
Pabandysiu gerai nušveisti su šepetuku.Nes taip pavalius su feiriu net atstas kvapo nenuima


QUOTE(ORNELLA @ 2014 05 05, 08:52)
Dijore, o kaip jūsų katinukas auga? kaip jo santykiai su žiurkėmis? kaip žiurkės į jį ar reaguoja?


Išpradžių pergyvenau dėl žiūrkų saugumo o dabar turiu dėl katinuko biggrin.gif .Juodis tai geras berniukas nelabai kreipia dėmesį į katinuką, nu bet Čipas tai parazitas pats pribėga ir kanda doh.gif Tai katukas jau turi randelį nuo Čipo.Dabar katinas keliauja į kitą kambarį kai žiūrkos laksto dėl jo pačio saugumo biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(dijore @ 2014 05 05, 10:26)
Pabandysiu gerai nušveisti su šepetuku.Nes taip pavalius su feiriu net atstas kvapo nenuima
Išpradžių pergyvenau dėl žiūrkų saugumo o dabar turiu dėl katinuko  biggrin.gif .Juodis tai geras berniukas nelabai kreipia dėmesį į katinuką, nu bet Čipas tai parazitas pats pribėga ir kanda  doh.gif Tai katukas jau turi randelį nuo Čipo.Dabar katinas keliauja į kitą kambarį kai žiūrkos laksto dėl jo pačio saugumo  biggrin.gif

Šaunuolis Čipas biggrin.gif parodė katukui kas namie šeimininkas
O tai taip stipriai įkando kad net randas liko, ar katukas koks "beplaukis"?
Atsakyti