QUOTE(MeiLLi @ 2014 04 14, 11:58)
Ornella, ką darytai tokioj situacijoj? Kūdumas jo jau baisus... Bijau, kad per velykas jis man merdėt nepradėtų kai namie nebūsim
Sunku patarti tokioje situacijoje nematant gyvūno, bet iš tavo parašymo aš nematau nei vienos priežasties kodėl reikėtų žiurkiną migdyti Kūdumas - ne liga. Mano viena žiurkė beveik metus laiko buvo konkretus skeletas aptrauktas oda, bet jai gyventi ir džiaugtis gyvenimu tai tikrai nerukdė Žiurkinas valgo, juda, kam jį migdyti?
Man pagrindinės priežastys migdymui yra
- kai žiurkė kasdien jaučia didelius skausmus kurių negalima nuimti su nuskausminamaisiais
- kai nustoja visai valgyti, t.y. ne nustoja valgyti pati sausą maistą ar iš dubenėlio, o kai jos neišeina visai pamaitinti iš šaukštelio, su pirštu, su švirkštu. Jei žaidžiant žiurkė suvalgo kelis kartus į dieną kad ir po 1-2 ml maisto, ar sugeba kažkiek nulaižyti nuo piršto niekada tokio gyvūno nemigdau
- kai auglys pas merginas padidėja tiek, kad pasimato storos kraujagyslės ir atsiranda tikimybė kad bet kuriuo momentu auglys truks ir žiurkė be manęs nukraujuos
- kai žiurkė būna "kominėje būklėje", t.y. guli į nieką nereaguodama
- jei būtu situacija kaip pas Etą - "prakiuręs pilvas"
Mano vienas berniukas kelis mėnesius visiškai nevaldė užpakalinių kojų, bet puikiai nušliauždavo iki maisto, kažkiek apsiprausdavo ir mirti tikrai netroško dar ir į hamaką ar ant neaukštos lentynos užropodavo. Nemačiau priežasties jį migdyti, tiesiog tai reikalavo didesnio dėmesio ir priežiūros iš mano pusės.
O berniuką tavo būtinai nuvežčiau veterinarui parodyti. Nes 1m5mėn dar labai jaunas amžius. Tegu peršviečia plaučius - gal jam plaučių uždegimas (būna tokie besimptominiai) arba auglys kurį dar galima išoperuoti. Stiprybės Jums abiems
Papildyta:
QUOTE(dijore @ 2014 04 14, 08:43)
Labas rytas
Noriu patarimų ir pasiūlymų
Reikalas toks kad įsigijom katinuką,jis dar mažas beveik 7 savaičių.Bėda tame kad mano žiurkiukams dabar stresas .Gal kas galit patarti kaip pripratinti žiurkiukus prie katinuko.
Noriu patarimų ir pasiūlymų
Reikalas toks kad įsigijom katinuką,jis dar mažas beveik 7 savaičių.Bėda tame kad mano žiurkiukams dabar stresas .Gal kas galit patarti kaip pripratinti žiurkiukus prie katinuko.
Sveikinu su nauju augintiniu Gal parodysit
O kodėl jis toks jaunas? Juk veisėjai be 3-3,5mėn neatiduoda Ar čia koks "prieglaudinukas"?
Pas mane aišku kiek kitokia situacija nes žiurkės ateina į namus kur jau yra šunys ir katė. Ir kažkokių specialių "pratinimų" aš nedarau. Nes katė su žiurkėmis pas mane nekontaktuoja, t.y. katė nebūna kambaryje per žiurkinius pasivaikščiojimus ir ji negali užšokti ten kur stovi narvai. Ji stebi "žiurkinį televizorių" nuo lovos ar šaldytuvo iš 1m atstumo. Ir kartais ją pasikviečiu "į pagalbą" kai man reikia suleisti žiurkei vaistus, o žiurkė atkakliai priešinasi - tada pamačiusi katę žiurkę 2-3 sek užsimiršta o man tiek užtenka
Jūsų atveju visų pirma žiurkių narvą pastatyčiau taip kad nebūtų jokių tiesioginių kačiuko kontaktų su žiurkėmis. Jei išeina tai pradžioje iš viso katinuko neleisčiau į tą kambarį kur yra žiurkės. Paskui pratinčiau prie kvapo - paniurkiusi kačiuką su tom pačiom rankom/drabužiais eičiau niurkyti žiurkių. Po kelių savaičių paėmus kačiuką ant rankų prineščau jį prie žiurkių narvo kad jos galėtų apuostyti esant norui. Tuo pratinimas ir baigtusi