QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 23:01)
Tai tavo mintis tokia, kad grindų betoną naudoti kaip akumuliacinę talpą, t.y. kuo greičiau jį maksimiliai prišildyti, kad siurblys kuo mažiau įsijunginėtų. Tik ar nebus per karšta su 20 mm storio vamzdžiu kas 20 cm?
Upnoras 20 mm storio vamzdį siūlo kloti net
kas 30 cm. (3 psl.). Čia gal jie labai savo produkcija pasitiki, nes tokia rekomendacija ne pasyviems, o įprastiems namams.
Atkreipk dėmesį, kaip arkava siūlo savo modelį, o net nežino, kad šilumos siurbliui pamaišymo vožtuvo nereikia. Pamaišymo vožtuvas skirtas "praskiesti" karštą iš KKK paduodamą vandenį šaltu vandeniu, kad į grindis nebūtų paduodamas per karštas.
Jei atkreipsi dėmesį, vos ne visose grindinio šildymo schemose yra pamaišymo vožtuvas. Apie ką tai sako? Ogi tai, kad didžioji dauguma namų, kaip šilumos šaltinį naudoja KKK, dujinį ar kitą, karštą vandenį ruošiantį katilą. Atitinkamai ir grindinis šildymas standartiškai pritaikytas šiam šilumos šaltiniui. Jei tokį naudosi ir tu, tai ir tau per akis vienos vijos. Kitas reikalas, kai pažiūrėsime į grindinį šildymą iš Šilumos siurbliui priimtinesnės pusės. Šilumos siurbliui, kaip tik geriau neruošti karšto vandens, taip bus pasiektas aukštesnis COP`as, vat ir esminis skirtumas nuo standartinių grindinio šildymo schemų pritaikytų KKK. Žinant grindinio šildymo niuansus jau galima pritaikyti grindinį šildymą kiekvienam šilumos šaltiniui individualiai, ką aš ir darau.
Iš esmės aš savo grindinį bandžiau pritaikyti šildymui saulės kolektoriais, kad net minimalią šilumą gautą iš kolektorių galėčiau išnaudoti grindyse, bet Šilumos siurbliams reikalavimai grindinio šildymo įrengimui identiški. Tad mano grindinis šildymas absoliučiai netiks šilumos šaltiniui, tokiam kaip KKK, bet idealiai tiks mažatemperatūriams šilumos šaltiniams.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 02 02, 23:13)
Wolf cgw 24 140 ne momentinis, na nebent is dalies. Realus komplektuojamas boileris 50l bet jo nasumas kaip 140l
Plotas pas mane 206m2 1200m 18mm vamzdzio kazkodel manau kad 3-11 variantas butu per mazas taciau 6-20 uztektu tilrai
tavajame katile yra boileris, tai tikrai per galingą katilą įsigijai. Kiek laiko bendrauji PN temoj, o savo namo šilumos nuostolių net nesugebėjai pasiskaičiuoti. Net neskaičiuodamas, tik primesdamas iš akies teigiu, kad su priverstine ventiliacija su rekuperatoriumi tau turėtų užtekti ~6kW šilumos šaltinio, be rekuperatoriaus ~12kW. Vandens ruošimui dar primeskime kokius 2kW. Taip, kad manau, su 11kW siurbliu būtum išsivertęs.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 23:14)
Tai kad jis jau turi nupirkęs didesnio galingumo. Ir jį jau eksploatuoja.
Žinau, tik atsakau į jo užduotą klausimą.