Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema

QUOTE(*** @ 2014 02 02, 21:29)
Taip kaip katilas yra moduliuojancio galingumo, jis (CGW24) pajegus dirbti nuo 7,1kw iki 24kw kur pagal kreve suprasciau jog prie 7,1kw yra ruosiamas 30C vanduo? Ar as cia kazko nesuprantu smile.gif

Per galingą katilą paėmei?
Atsakyti
Jai tai ka auksciau rasiau teisinga tai taip
Atsakyti
QUOTE(And11 @ 2014 02 02, 12:26)
jei galit paprotinkit.

Čia nelabai kas turi patirties su vėjo jėgainėm. Jeigu turit kažkokių statistinių duomenų apie konkrečios vėjo jėgainės sugeneruotą energiją tai klokit čia, bus apie ką pakalbėti.
Dažnai nominali jėgainių galia nurodoma prie 8-10 m/s vėjo, tokio kaip buvo vakar ir dar kelis kartus per metus. Mažėjant vėjo greičiui galia mažėja labiau. Tai reiškia 4 ir 8 m/s vėjo skirtumas nereiškia, kad bus gaminama 50% elektros prie 4m/s lyginant su 8m/s. Čia labai trūsksta realios statistikos.

Bet kuriuo atveju reiks protingo elektros energijos konverterio, sugebančio optimaliai apkrauti jėgainės mentis tam tikra stabdymo jėga priklausančia nuo vėjo greičio. Ir čia neišvengiamas keiksmažodis kaip MPPT. Tiesiog prijungus teną neišnaudosite nei pusės jėgainės potencialo arba turėsite užtikrinti pastovų vėjo greitį...

Energijos generavimui aptarti yra atskira aktyvaus namo tema, nes tai nelabai ką turi bendro su pasyviu namu tema. Gal labiau tiktų apie vėją rašyti čia

Per daug temų aptariama pasyvaus namo temoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 02 vasario 2014 - 22:05
QUOTE(*** @ 2014 02 02, 21:47)
Jai tai ka auksciau rasiau teisinga tai taip

Man atrodo, kad tau būtų pakakę Wolf katilo, kurio galingumas 3-11 kW.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 19:04)
Koks vamdelių storis šildomoms grindims optimaliausias, jei šilumos šaltinis - šilumos siurblys. Aišku, kad reikia kuo mažesnės termofikato temperatūros, kad SPF/COP būtų kuo didesnis. Kokio diametro vamzdeliai tai garantuoja? Kokio gamintoj vamzdeliai geriausi?

Prie gamintojo nemanau kad verta apsistoti. Vamzdelių diametras mano supratimu geriausia pats didžiausias, tai yra 20mm storio ir kloti šiuos vamzdelius reikėtų 20cm-15cm žingsniu. Galima ir 30cm žingsniu tavo namui, to per akis užtektų, bet COP`as jau bus prastesnis nei su 20cm žingsniu.

QUOTE(GoldenEye @ 2014 02 02, 18:32)
O kaip COP'ą įtakos grindų danga, pvz. plytėlės vs laminatas?
Gal bus naudinga: http://www.iris.lt/g...ldomos-grindys/

Šildomų grindų danga žinoma irgi turi įtakos COP`ui, nes kuo ji mažiau laidi šilumai, tuo šilumnešio temperatūra turi būti aukštesnė, kad grindų paviršiaus temperatūra pasiektų reikiamą dydį. Žinoma tai turi įtakos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 22:30)

Ne nu tai jai 7,1kw ruosia 30c vandeni kurio vargiai uztenka kaip paruost vandeni buiciai 50-60c su tavo siulomu galingumu? Pas pati bus boileris pas mane viskas viename
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 02 02, 20:02)
I grindis reikia paduot 28-32 mazdaug laipsnius. Nzn, kiek ten SS is saves isleidzia. Jei daugiau- reikia pamaisymo mazgo, su trieigiu, siurbliuku...

Tai ir visa esme, ar ji priklausi nuo COP, manau viskas priklauso nuo pamaisymo ( arba gali SS nustatyt, kad jis paduotu tokios temp termofikata.

Vamzdeliai - gal brangesni. Nors, sudejus ir isbandzius pries betonuojant dvigubu trumpalaikiu slegiu, busi garantuotas, kad bus geri smile.gif
Visai geri buvo vokiski CN gamybos 16-tukas po 1.99 (dabar Wavin tiek kainuoja)

Šilumos siurbliui pamaišymas nereikalingas jis ne KKK, su aukštomis temperatūromis nedirba ir jam kaip tik geriau, kad temperatūros būtų kaip galima žemesnės. Iš šilumos siurblio kuo mažesnė temperatūra išeina, tuo aukštesniu COP`u siurblys dirba. Kai jis pradeda dirbti jis pamažu kelia grindinio termofikato temperatūrą, su kiekvienu užkeltu laipsniu, termofikato temperatūra mažina siurblio COP`ą, pasiekus tam tikrą užduotą temperatūrą siurblys išsijungia ir nustoja šildyti.

Kuo grindys sugebės greičiau sugerti šilumą iš grindinio šildymo vamzdeliais tekančio termofikato, tuo daugiau šiluminės energijos bus perduota grindų betonui, minimaliai užkėlus termofikato temperatūrą ir per vienas šilumos siurblio įsijungimą. Taip siurblys ne tik kad dirbs aukštesniu COP`u, bet ir rečiau įsijunginės-išsijunginės be akumuliacinės talpos, kas didins jo ilgaamžiškumą, todėl reikia didinti grindinio šildymo vamzdelių paviršiaus plotą, o tai daroma ilginant pačius vamzdžius ir juos klojant tankiau, bei storinant pačius vamzdžius.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 20:15)
Skirtingi grindinio šildymo vamzdeliai turi skirtingus šilumos laidumo keoficientus. Tarkime Tece jis yra 0,35 W (m2/k), o Wavin - 0,43 W/mk. Kuris geriau atiduoda šilumą?

Į tai nesigilinau, bet pagal pateiktus parametrus, tai žinoma Wavinas geriau, nes jis laidesnis šilumai.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 02 02, 20:21)
Na ir vel gi - antras skaicius po kablio...
Nzn, ar jis labai svarbus - remiuos praktika, 8cm betono, 16mm vamzdis, 15-18cm tarpai - dejom taip kaip sau, grindys salyginai " saltos", ik 10cm EPS ant grunto. silo gerai, jokiu salcio demiu

Nekartok to pačio modelio kaip užsikirtusi plokštelė. Jis tikrai nėra pats idealiausias visais atvejais.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 02, 22:55)
Kuo grindys sugebės greičiau sugerti šilumą iš grindinio šildymo vamzdeliais tekančio termofikato, tuo daugiau šiluminės energijos bus perduota grindų betonui, minimaliai užkėlus termofikato temperatūrą ir per vienas šilumos siurblio įsijungimą.

Tai tavo mintis tokia, kad grindų betoną naudoti kaip akumuliacinę talpą, t.y. kuo greičiau jį maksimiliai prišildyti, kad siurblys kuo mažiau įsijunginėtų. Tik ar nebus per karšta su 20 mm storio vamzdžiu kas 20 cm?

Upnoras 20 mm storio vamzdį siūlo kloti net kas 30 cm. (3 psl.). Čia gal jie labai savo produkcija pasitiki, nes tokia rekomendacija ne pasyviems, o įprastiems namams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 vasario 2014 - 23:02
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 22:30)

Šildymui per akis, karštam vandeniui ruošti su bent minimaliu boileriu irgi pakankamas, bet jei jau eina momentinis karšto vandens ruošimas, 24 kW galingumas jau tampa minimalus reikalavimas. Nors aš nė už ką nerekomenduoju momentinio karšto vandens ruošimo ir *** atveju labiau rekomenduočiau, tą mažesnio galingumo su boileriu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 02, 23:06)
Šildymui per akis, karštam vandeniui ruošti su bent minimaliu boileriu irgi pakankamas, bet jei jau eina momentinis karšto vandens ruošimas, 24 kW galingumas jau tampa minimalus reikalavimas. Nors aš nė už ką nerekomenduoju momentinio karšto vandens ruošimo ir *** atveju labiau rekomenduočiau, tą mažesnio galingumo su boileriu.

Wolf cgw 24 140 ne momentinis, na nebent is dalies. Realus komplektuojamas boileris 50l bet jo nasumas kaip 140l

Plotas pas mane 206m2 1200m 18mm vamzdzio kazkodel manau kad 3-11 variantas butu per mazas taciau 6-20 uztektu tilrai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 vasario 2014 - 23:15
QUOTE(mintas @ 2014 02 02, 23:06)

Tai kad jis jau turi nupirkęs didesnio galingumo. Ir jį jau eksploatuoja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 23:01)
Tai tavo mintis tokia, kad grindų betoną naudoti kaip akumuliacinę talpą, t.y. kuo greičiau jį maksimiliai prišildyti, kad siurblys kuo mažiau įsijunginėtų. Tik ar nebus per karšta su 20 mm storio vamzdžiu kas 20 cm?

Upnoras 20 mm storio vamzdį siūlo kloti net kas 30 cm. (3 psl.). Čia gal jie labai savo produkcija pasitiki, nes tokia rekomendacija ne pasyviems, o įprastiems namams.

Atkreipk dėmesį, kaip arkava siūlo savo modelį, o net nežino, kad šilumos siurbliui pamaišymo vožtuvo nereikia. Pamaišymo vožtuvas skirtas "praskiesti" karštą iš KKK paduodamą vandenį šaltu vandeniu, kad į grindis nebūtų paduodamas per karštas.

Jei atkreipsi dėmesį, vos ne visose grindinio šildymo schemose yra pamaišymo vožtuvas. Apie ką tai sako? Ogi tai, kad didžioji dauguma namų, kaip šilumos šaltinį naudoja KKK, dujinį ar kitą, karštą vandenį ruošiantį katilą. Atitinkamai ir grindinis šildymas standartiškai pritaikytas šiam šilumos šaltiniui. Jei tokį naudosi ir tu, tai ir tau per akis vienos vijos. Kitas reikalas, kai pažiūrėsime į grindinį šildymą iš Šilumos siurbliui priimtinesnės pusės. Šilumos siurbliui, kaip tik geriau neruošti karšto vandens, taip bus pasiektas aukštesnis COP`as, vat ir esminis skirtumas nuo standartinių grindinio šildymo schemų pritaikytų KKK. Žinant grindinio šildymo niuansus jau galima pritaikyti grindinį šildymą kiekvienam šilumos šaltiniui individualiai, ką aš ir darau.

Iš esmės aš savo grindinį bandžiau pritaikyti šildymui saulės kolektoriais, kad net minimalią šilumą gautą iš kolektorių galėčiau išnaudoti grindyse, bet Šilumos siurbliams reikalavimai grindinio šildymo įrengimui identiški. Tad mano grindinis šildymas absoliučiai netiks šilumos šaltiniui, tokiam kaip KKK, bet idealiai tiks mažatemperatūriams šilumos šaltiniams.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 02 02, 23:13)
Wolf cgw 24 140 ne momentinis, na nebent is dalies. Realus komplektuojamas boileris 50l bet jo nasumas kaip 140l

Plotas pas mane 206m2 1200m 18mm vamzdzio kazkodel manau kad 3-11 variantas butu per mazas taciau 6-20 uztektu tilrai

tavajame katile yra boileris, tai tikrai per galingą katilą įsigijai. Kiek laiko bendrauji PN temoj, o savo namo šilumos nuostolių net nesugebėjai pasiskaičiuoti. Net neskaičiuodamas, tik primesdamas iš akies teigiu, kad su priverstine ventiliacija su rekuperatoriumi tau turėtų užtekti ~6kW šilumos šaltinio, be rekuperatoriaus ~12kW. Vandens ruošimui dar primeskime kokius 2kW. Taip, kad manau, su 11kW siurbliu būtum išsivertęs.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 02, 23:14)
Tai kad jis jau turi nupirkęs didesnio galingumo. Ir jį jau eksploatuoja.

Žinau, tik atsakau į jo užduotą klausimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 vasario 2014 - 23:27